Dodaj do ulubionych

czarne kreseczki

18.11.06, 08:35
kto może malować sobie kreseczki czarne na górnej i dolnej powiece ?? a
raczej kto za bardzo nie może bo wygląda to źle, nieelegancko,
nieestetycznie ... nio i czy malujecie je po wewnętrznej czy zewnętrzn stonie
rzęs ? :)
Obserwuj wątek
    • gocha500 Re: czarne kreseczki 18.11.06, 09:36
      hmmm trudno mi powiedziec zale moim zdaniem kreska na dolnej powiece i to
      jeszcze ponizej rzes wyglada paskudnie.kreski sa przeznaczone raczej dla osob o
      duzych lub normalnych oczach,nigdy dla tych z waskimi malymi oczkami-choc dobra
      makijazystka i na takim oku cos wykombinuje-ale bedzie to bardzo subtelne.
      kreski tak-na gornej powiee zaraz przy rzesach,a na dolnej ale powyzej rzes
      (zawsze mi sie to barzo podobalo ale ja nie moglam miec takich kresek-wszystko
      splywalo-nic mi sie nie trzyma po wewnetrznej stronie oka na dolnej powiee:/)

to chyba tyle.
      • kasiulek_mysiulek Re: czarne kreseczki 18.11.06, 10:34
        Mi pierwszy raz tak pomalowała oczy pani z Douglasa i odtąd tak się maluję-
        czarną kredką lub eyelinerem kreska nad rzęsami i pod, ale ta pod tylko
        kawałeczek od zewnętrznego kącika oka, nie po całości. Maluje się po nałożeniu
        cieniów, przed wytuszowaniem, oko wygląda bardziej uwodzicielsko. Mam oczy
        normalnej wielkości.
        • frrancuzeczka Re: czarne kreseczki 18.11.06, 11:43
          Ja tak maluję oczy. Robię kreskę w wewnętrznym kąciku oka, nie na całej długości
          i nie poniżej linii rzęs tylko po wewnętznej stronie. Chyba troche enigamtycznie
          to brzmi, ale mam nadzieje, że wiadomo o co chodzi :)
          Jeśli chodzi o kreski na górnej powiece, to nie robie ich nigdy czarną kredką,
          tylko jakimiś jasnymi kolorami- beż, róż. Jeśli jest to makijaż wieczorowy to
          brąz lub śliwka.
          • fr-edza Re: czarne kreseczki 18.11.06, 13:49
            Jesli malujesz oczy na dole , to wewnątrz oka optycznie je pomiejsza i troche
            tez "zamyka "oko , natomiast jesli pomalujesz z zewnątrz i nie całe , tylko od
            zewnetrznej strony troszke za połowę , pieknie podkreslisz oczy , nie zamykajac ich.
            Gurną maluje sie zawsze całą , w zalezności od tego czy ma to być mocny i
            widoczny efekt (to tak na imprezkę , chyba najbardziej) , wtedy grubszą , a jak
            taki delikatny do pracy czy szkoły to bardzo cieniutką.

Poza tym bardzo ładnie tez wygladaja inne odcienie na oczach , pięknie
            prezentuje się granat , sprytnie powoduje że białka oczu wydają sie jeszcze
            bielsze .Ładnie tez wyglada ciemny fiolet , czy brąz , lub bardzo ciemna , wręcz
            butelkowa zieleń .
            • ewelline "Gurną"??? 18.11.06, 14:28
              • fr-edza Re: "Gurną"??? 18.11.06, 14:46
                Wiem , zauważyłam to po wysłaniu...

Jeszcze jakiś problem???
                • frrancuzeczka Re: "Gurną"??? 18.11.06, 17:27
                  o właśnie, troszkę za połowę, o to mi chodziło, ładnie to ujęłaś :)
      • agula2006 Re: czarne kreseczki 21.11.06, 11:27
        Ja mam małe oczy, delikatną kreskę maluje na górnej powiece i u mnie tak
        podkreślone oczy wydają sie większe.
    • malina862 Re: czarne kreseczki 18.11.06, 22:26
      Nieładne nie maluje.To makijaż jak dla kurewki.
      Chociaż nie ukrywam że przez to przechodziłam w wieku 15 lat malowałam tak oczy
      i uważam że wyglądam super!
      • malina862 Re: czarne kreseczki 18.11.06, 22:29
        nie uważam tylko uważałam chciałam napisać:-)oczy.
        No może jak się te kreski zrobi ale delikatnie,ale tak całkowicie mocno na
        czorno to wygląda paskudnie.
        • heart_of_ice Re: czarne kreseczki 18.11.06, 23:04
          ja mam czarna kreske na gornej powiece i na dolnej - ale tylko na 1/3 dlugosci
          (od strony zwenetrznego kacika)
          i nie, nie wygladam jak kurewka:D
          kwestia tylko tego, JAK sie te kreski namaluje:)))
          natomiast czarne, grube krechy rowno dookola calego oka rzeczywiscie wygladaja
          ordynarnie

a w ogole w tym sezonie podobno eyeliner jest bardzo modny:)

Pauli
          --
          Mężczyźni są z Marsa, a kobiety ze... Snickersa;)
    • mroofka2 Re: czarne kreseczki 19.11.06, 00:45
      Już w starożytnym Egipcie panie podkreślały kontur oczu czarną kreską. Do dzisiaj kreski na powiekach są bardzo modne – zależnie od panującej mody maluje się je grubiej lub cieniej, tylko na górnej powiece albo wokół całego oka.

Kreski na powiekach powinny podkreślać naturalne kontury oka. Dlatego ważne jest, by dostosowywać je do kształtu oczu. Kreska jest szczególnie widoczna w makijażu wieczorowym, na co dzień jednak maluje się ją w sposób prawie niezauważalny – nanosząc ją delikatnie, najczęściej kredką, na powiece wzdłuż rzęs. Tak namalowana kreska subtelnie eksponuje i podkreśla oczy oraz rzęsy. Kredka powinna być dobrana tonacją do koloru brwi i rzęs.

źródło:onet.pl

;)
      • walutka Re: czarne kreseczki 21.11.06, 13:28
        Panie i panowie Egipcjanie ale robili to nie tylko dla urody,miało to cele
        ochronne przed silnym słońcem oraz znaczenie religijne,nawet zwykli robotnicy
        przed pójściem do pracy malowali się.
    • angkam Re: czarne kreseczki 21.11.06, 11:13
      moim zdaniem u niekotrych kobiet kreska na powiece u niektorych osob wyglada
      wulgarnie , ale generalnie kreska najladniej podkresla moim zdaniem jasne oczy
      oczywiscie nie moze byc jej za duzo
    • othala76 Re: czarne kreseczki 21.11.06, 12:22
      polecam artykułz listopadowej Urody - str. 100-102. O kreskach właśnie.
    • pucca3 Re: czarne kreseczki 21.11.06, 14:48
      ja maluje u góry i na dole tzn tak w środku:P najczęściej używam też cieni ale
      czasem robie tylko kreske;) mi się pdoba- i tak się przyzwyczaiłam ze nie wiem
      jak mogłabym wyjść bez takiego makijażu:)
      • pucca3 Re: czarne kreseczki 21.11.06, 14:59
        img100.imageshack.us/my.php?image=dsc06377nc5.jpg a to moje oczki:)
        • fr-edza Re: czarne kreseczki 21.11.06, 15:03
          ładne oczka:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka