Gość: Emi IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 18.11.01, 18:50 ... no właśnie. ma ktoś pomysł na nawilżenie tłustej cery? I to tak, żeby sobie nie zrujować konta bankowego...? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Eddie Re: ODWODNINA TŁUSTA CERA IP: 212.244.186.* 19.11.01, 09:45 Polecam szybki nawilżacz pod krem Z serii OligoAquaVita Inter Fragrance. Tuz po nałożeniu troche się lepi, ale wrażenie to szybko znika i co najważniejsze cera po nim jest nawilżona i gładzitka. A kosztuje 10 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emi do Eddie IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 10.01.02, 18:47 Zaufałam, kupiłam, właśnie użyłam i rzeczywiście się lepię... no dobra, poczekam jeszcze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiolku Re: ODWODNINA TŁUSTA CERA IP: 217.5.237.* 23.11.01, 09:05 hej na stronie www.wizaz.pl masz porady kosmetyczki, na pewno ci odpowie (mi przynajmniej odpowiedziala!) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kim Re: ODWODNINA TŁUSTA CERA IP: 213.77.91.* 23.11.01, 09:20 Też mam ten problem, przynajmniej w 50%, bo mam cerę mieszaną. Do tego pracuję w klimatyzowanym biurze. I do tego mam cerę wrażliwą. Jednak chyba udało mi się coś dobrać. To kremik nawilżający Avene Hydra Legere. Ma lekką konsystencję, super się wchłania. Naprawdę niezły. Co prawda kosztuje 50 zł, ale chyba warto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcia Re: ODWODNINA TŁUSTA CERA IP: *.u.mcnet.pl 23.11.01, 09:42 A jak z przetłuszczaniem się? Niektóre kremy nawilżające nie matują cery mieszanej. Ja używam Thermal S Mat Vichy i jestem zadowolona. Pozdrawiam Marta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kim Re: ODWODNINA TŁUSTA CERA IP: 213.77.91.* 23.11.01, 14:11 Tego kremu używam na noc, podobno też matuje, ale na dzień mam super matujący krem Yves Rocher. Natomiast wracając do Avene - efekt jest bardzo szybki, faktycznie nawilża, a przy tym nie obciąża skóry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rena Re: ODWODNINA TŁUSTA CERA IP: 10.130.129.* 23.11.01, 19:33 a ktora to nazwa kremu, a ktora to nazwa firmy? cala nazwa nic mi nie mowi. czy to jest krem na dzien? zaintrygowalas mnie nim... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kim Re: ODWODNINA TŁUSTA CERA IP: 213.77.91.* 26.11.01, 15:17 Ten z Avene (nazwa firmy) nazywa się chyba Hydra Legere i stosuję go na noc - jak na razie jest coraz lepiej. Można go też stosować na dzień. Ten, który stosuje się na dzień, to lotion matujący firmy Yves Rocher, nie pamiętam nazwy, ale trzeba pytać o serię do cery mieszanej. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alik Re: ODWODNINA TŁUSTA CERA IP: 195.95.19.* 27.11.01, 10:39 Ja rowniez jestem zachwycona AVENE Hydrance Legere, ale akurat stosuje go na dzien. Jest bardzo lekki i doskonale sie wchlania, moze tylko na poczatku draznil mnie jego zapach (dosc intensywny jak na tak delikatny krem). Cera jest swieza i naturalnie matowa przez caly dzien. Na noc stosuje rowniez (jako kuracje) AVENE Skin Recovery Cream (zapamietalam akurat angielska nazwe, ala na pudeleczku jest tez skrot francusku CPI) bardzo delikatny i niepodrazniajacy. To wszystko zalezy jak bardzo odwodniona masz cere. Do biura kup sobie wode w sprayu AVENE i systematycznie sie nia spryskuj. To dziala!!! Natomiast nie polecam Ci jednak VICHY termal S (to chyba ten jest do cery mieszanej?) - on moze podraznic i dodatkowo bardziej wysuszyc niz nawilzyc. Pozdrawiam, Alik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcia Re: ODWODNINA TŁUSTA CERA IP: *.u.mcnet.pl 11.12.01, 11:55 A mogłabyś podać orientacyjne ceny tych kremów Avene? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kim Re: ODWODNINA TŁUSTA CERA IP: 213.77.91.* 11.12.01, 13:28 Za Hydrance Legere zapłaciłam 50 PLN, ale na razie uważam, że było warto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monia Re: ODWODNINA TŁUSTA CERA IP: *.bielsko.sdi.tpnet.pl 27.11.01, 10:51 Kremy Avene są naprawdę świetne.Swego czasu uratowały moją wrażliwą,a przy tym mieszaną cerę.Teraz uzywam kremów vilcacora,ale z wodą i mleczkiem do demakijazu Avene chyba nigdy się nie rozstanę. A czy wypróbował ktoś podkładów Avene?Są dosyć drogie i dlatego jeśli mam kupić muszę być pewna,że są dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alik Re: ODWODNINA TŁUSTA CERA IP: 195.95.19.* 28.11.01, 08:19 Ja sie skusilam na pudrowy kompakt AVENE. Przede wszystkim mialam problem z doborem wlasciwego odcienia, bo ten najjasniejszy jest rozowawy, a ciemniejszy z kolei zolty. Ja mam bardzo jasna wrazliwa cere i, mimo ze ciagle sie borykam z wypryskami, jest ona dosc przesuszona. Myslalam, ze ten podklad to bedzie to, czego szukalam, ale ani nie ten kolor, ani nie ta konsystencja, bo dosc trudno sie rozprowadza, a i tak uzywam dodatkowo korektora. Na poczatku bylam bardzo zadowolona, ale teraz na to zimno wyszla mi jakas egzema i znowu wygladam jak potwor. Moze powinnam byla kupic ten dla cery suchej??? ale wydal mi sie jakis taki tlusty... Mimo wszystko zachecam Cie do sprobowania. Dodam tylko, ze jest bardzo wydajny. Kompakty z AVONu czy Bourjois konczyly mi sie po 3tyg., a ten mam ponad miesiac i jeszcze dna nie widac !!! Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .klamka. Re: ODWODNINA TŁUSTA CERA IP: *.pl 12.01.02, 12:18 mam cere tlusta,ale poniewaz stosuje kuracje antybiotykowa od zewnatrz, moja cera stala sie bardzo odwodniona. niezaleznie od tego jaki krem stosowalam, czy to aveny czy vichy, nie zdawaly one egzaminu. skora zwyczajne "sypala" mi sie z twarzy:( jakis rok temu odkrylam Hydraphase firmy La Roche-Posay. dla mnie rewelacja. krem jest leciutki, o bardzo subtelnym zapachu, szybko sie wchlania, jest bardzo wydajny i naprawde doskonale nawilza skore na caly dzien,a makijaz na nim doskonale sie trzyma. jego mankamentem jest dosyc wysoka cena, okolo 70zl, za to krem jest 50ml, a nie 30ml, jak wiekszosc kremow. zaplacilabym za niego i wiecej , gdyz jest naprawde doskonaly i warty swojej ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marlena Re: ODWODNINA TŁUSTA CERA IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 22.01.02, 11:47 Mam odwodnioną tłustą cerę, który krem wybrać VICHY S1,czy S2? Mam 29 lat. A może coś innego. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
bibelot Re: ODWODNINA TŁUSTA CERA 22.01.02, 14:36 Zgadzam się z opiniemi dot. Avene Hydrance Legere i Hydraphase z La Roche Posay. Do cery nietłustej polecam Avene Hydrance dla mieszanej i suchej jako krem pod makijaż. Na to kładę podkład Maquimat Lancoma i tym samym skóra jest matowa i nawilżona jednocześnie. Udana kombinacja w moim przypadku, nie nadaje się jednak do cer b.tłustych. Prawie wszystkie kosmatyki La Roche Posay i Avene oceniam wysoko jeśli chodzi o ich właściwości pielęgnacyjne. Spotkałam się z jedyną opinią na forum, że coś z Avene kogoś uczuliło. Na własnej skórze przetestowałam - na pewno nie szkodzi, a czy pomaga to jak zawsze kwestia indywidualnego doboru. Najgorzej oceniam podłady z Avene w kompakcie. Ładnie wyglądają, oczywiście, bezpieczne, odcienie do kitu, wyglądam po jego zastosowaniu gorzej niż bez. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dafne Re: ODWODNINA TŁUSTA CERA IP: 192.168.1.* / *.dami-rz.pl 22.01.02, 19:43 La Roche Posay produkuje krem do skóry tłustej i odwodnionej EFFIDRATE.Do kupienia w aptekach,cena ok.35 zł.Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś