Gość: triss IP: *.markom.krakow.pl 10.05.03, 17:53 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: triss Re: etiaxil - cena i pojemnosc IP: *.markom.krakow.pl 10.05.03, 17:54 aaa, za wczesnie sie wysłało :/ jakie macie pojemnosci? bo widziałam w aptece tylko roll-on 12,5 ml za ponad 44 zl - zdziwiło mnie troche ze ulotka w srodku opisuje pojemnosc 25 ml hmm... Odpowiedz Link Zgłoś
ladyblue Re: etiaxil - cena i pojemnosc 10.05.03, 19:56 z jednej strony ulotki jest opis tego malutkiego w roll-onie do pach, z drugiej wersja w płynie do stóp - to jest to większe opakowanie. ja płaciłam ok. 38 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: triss Re: etiaxil - cena i pojemnosc IP: *.markom.krakow.pl 10.05.03, 19:59 tak, tyle ze to do stop to opis lotionu o pojemnosci 100 ml, a pod pachy- wyraznie 25 ml dziwne no w kazdym razie pytałam w 2 aptekach i niestety w obu ponad 44 zl ale skoro warto... chyba sie skusze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: etiaxil - cena i pojemnosc IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.05.03, 21:33 etiaxil pod pachy ma tylko jedną pojemność i jest to 12,5ml Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Margotka Re: etiaxil - cena i pojemnosc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.03, 00:08 12,5 ml wbrew pozorom starcza na dlugo. Ja stosuje go raz w tygodniu i nie moge narzekac na wydajnosc :) Pozdrawiam Margotka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiam Re: etiaxil - cena i pojemnosc IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.05.03, 02:56 w w-wie apteka chyba "pod aniołem" kolo kina femina. Tam kupowalam etiaxil 12,5 ml za 31,40. Ze dwa tygodnie temu, może jeszcze się nie zmieniło?:) Pozdrawiam... K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: triss Re: etiaxil - cena i pojemnosc IP: *.markom.krakow.pl 11.05.03, 12:44 o boszsz!!!! a ja właśnie sie skusiłam i kupiłam za jedyne 44,61 pln --> auuu :/ mam nadzieje, ze sie sprawdzi... jedno pytanko - jesli dobrze rozumiem, to na drugi dzien rano trzeba myc pachy, tak? p.s.oj, widze ze taniej by mi wyszło "zamawianie" u kogos znajomwgo ze stolycy, nawet dodajac koszt przesyłki... Odpowiedz Link Zgłoś
ladyblue Re: etiaxil - cena i pojemnosc 11.05.03, 12:53 Gość portalu: triss napisał(a): > jedno pytanko - jesli dobrze rozumiem, to na drugi dzien rano trzeba myc > pachy, tak? trzeba myć , a potem (może głupio to zabrzmi) nawilzyc albo natłuścić bo etiaxil działa ale bardzo przesusza. suszarkę (zabił mnie ten pomysł producenta) możesz sobie odpuścić na rzecz papierowych reczników. i nie stosuj za często (lepiej rzadziej niż w ulotce). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: triss Re: etiaxil - cena i pojemnosc IP: *.markom.krakow.pl 11.05.03, 15:12 oki, dzięki za porady :) jesli tylko bedzie skuteczny bede oczywiscie stosowała najrzadziej jak sie da- domyslam sie ze takie "cuda" nie sa obojetne dla skory i organizmu w ogole :) pozdr. t. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: triss Re: etiaxil - do ladyblue IP: *.markom.krakow.pl 12.05.03, 09:11 yy, mam pewien problem. po pierwszym zastosowaniu swędziało dość konkretnie, ale mam ogólnie bardzo wrażliwą skórę, więc przypuszczałam, że tak będzie i liczę na to , że się przyzwyczai. Natomiast... w ulotce napisane jest aby po aplikacji czekaćz podniesionymi rękami do całkowitego wyschnięcia preparatu - jessssssu, ile miałabm tak stać?? bo po kilku -kilkunastu? minutach przy dotykaniu nadal nie było całkiem sucho, [jakby lepko troche] wiec zwątpiłam, zaznaczam,że nie wydaje mi się abym nałożyła zbyt dużo, więc... czy to rzezcywiście całkiem wysycha? tylko po jakim czasie? Odpowiedz Link Zgłoś
ladyblue Re: etiaxil - do ladyblue 12.05.03, 21:01 Gość portalu: triss napisał(a): > yy, mam pewien problem. po pierwszym zastosowaniu swędziało dość konkretnie, > ale mam ogólnie bardzo wrażliwą skórę, więc przypuszczałam, że tak będzie i > liczę na to , że się przyzwyczai. swędzi przy każdym użyciu, nawet jak na skórze nie ma żadnych podrażnień. trudno, trzeba pocierpieć ;) > Natomiast... w ulotce napisane jest aby po aplikacji czekaćz podniesionymi > rękami do całkowitego wyschnięcia preparatu - jessssssu, ile miałabm tak > stać?? czy to rzezcywiście całkiem wysycha? tylko po jakim czasie? może za dużo nałożyłaś - wysycha, nawet trochę na skórze widac taką warstewkę czegoś jakby pudrowego. postać wystarczy chwilkę - chodzi o to zeby skóra do siebie nie przylegała zanim preparat sie wchłonie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bibia Re: etiaxil - cena i pojemnosc IP: *.rybnet.pl / 192.168.34.* 11.05.03, 17:24 ja stosuje od 4 dni ten do stóp i w ogóle nie działa jak sie lał pot tak sie leje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiki Re: etiaxil - cena i pojemnosc IP: *.lodz-doly.sdi.tpnet.pl 12.05.03, 13:46 Ja również nie widzę oszałamiających efektów. Szkoda, bo myslałam, że będę mieć ten problem z głowy.Pocenie się stóp to istny koszmar dla kobiety. Odpowiedz Link Zgłoś
justin23 Re: etiaxil - cena i pojemnosc 12.05.03, 14:37 Ja tez mam niestety chyba od zawsze ten sam problem:( I rzeczywiscie masz racje ze to okropne dla kobiety. Wiec etiaxil tez nie pomaga??? A mialam zamiar go kupic... Antidral tez niestety na stopy, jak i na rece nie pomaga:( Pod pachy jest ok! Ale co ze stopami? Mam 24 lata, a praktycznie jeszcze nigdy nie nosilam butow na gola stope! Bo nie moge!! Noga mi sie tak poci, ze stope mam cala mokra a buty mi sie zlizgaja, wiec naprawde nie ma mozliwosci w tym ujscia. Odkad pamietam nosze skarpetki albo podkolanowki. A tak bym chciala w koncu zalozyc jakies buciki na obcasiku na gola stope:( Juz sama nie wiem co z tym zrobic? Moze powinnam sie wybrac do lekarza, moze on cos doradzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: etiaxil - cena i pojemnosc IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.05.03, 18:47 Może spróbujcie na stopy zasypki Stoppot, cena ok.14zł. Daje na prawdę dobre efekty, ale może podrażnić skórę, bo jest dość agresywna. Na stopy mojego brata nie działał Antidral, ale ze Stoppotu jest zadowolony, tym bardziej, że jedno użycie zmniejsza potliwość na dłuższy czas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angie Re: etiaxil - cena i pojemnosc IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.05.03, 19:41 Dziewczyny, polecam Wam Krem Antyperspirant takiej dziwnej firmy SI Świt (spokojnie, ma atest). Kupiłam go w Rossmannie, kosztuje chyba 4 zł a skuteczny!!!! Mowię poważnie! Początkowo stosowalam go codziennie rano teraz wystarczy jeśli posmaruję raz na 2 tygodnie! Naprawdę polecam! Mi pomógł a kłopot miałam poważny... pozdrawiam Was Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: triss help- np do ladyblue IP: *.markom.krakow.pl 13.05.03, 22:09 oj, wiem, ze jestem juz upierdliwa :) ale straaaszna rzecz mi sie stała- dzis rano, po drugim zastosowaniu obudziłam sie z bardzo!! bolącymi czerwonymi plamami- "plackami" = wysypka pod pachami : ((( mam dziwne wrazenie ze to oznacza, ze etiaxil moge sobie darowac, nie? :((( boszsz, 44,61- co ja teraz z tym zrobie? ;( Odpowiedz Link Zgłoś
coralin Re: help- np do ladyblue 13.05.03, 22:23 Stosowałam Etiaxil już w ubiegłym roku.Po pierwszym zastosowaniu było strasznie,po 2-3 godzinach mnie swędziało i piekło ale dało sie wytrzymać.Rano natomiast efektem były suchutkie pachy. Rzadko stosuję Etiaxil codziennie , raczej co drugi dzień(tylko w lecie ).Nie miałam żadnego zaczerwienienia.Nie chcę Cie straszyć ale to mi wygląda na porządne uczulenie i podrażnienie ("normalka " przy Etiaxilu to swędzenie i szczypanie, bo zwężaja sie gruczoły potowe i to czuć,ale zaczerwienienie to objaw kwalifikujący do natychmiastowego odstawienia)Mam nadzieję,że kupiłaś wersję do skóry wrażliwej, bo to silny preparat i w ubiegłorocznych wątkach dziewczyny przestrzegały,ze nawet jeśli nie ma się wrażliwej skóry trzeba kupić raczej taki właśnie.Na razie odstaw a kiedy wrócisz do niego(jeśli)to nie stosuj na dwie noce z rzędu od razu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: triss Re: help- np do ladyblue IP: *.markom.krakow.pl 13.05.03, 22:33 mam oczywiście ta wersje do skóry wrazliwej... i nic z tego, jak sie okazało :( buuu chetnie bym sie tego pozbyła,[drogą sprzedazy] może to budzi watpliwosci pod wzgledem higieny, ale sadze ze to taki "zajzajer" jak mowi moja babcia ;))) czyli baaardzo mocny srodek, ze pozostające po myciu na mnie bakterie ktore ewentualnie dostały sie na kulke od roll-on'u ;) od razu wyginely ;) ehh, ja to mam pecha.. :( Odpowiedz Link Zgłoś
ladyblue Re: help- np do ladyblue 13.05.03, 22:49 te zaczerwienione plamy to podrażnienie po preparacie - chyba miałas jakies skaleczenia. trzeba odstawić etiaxil na kilka dni, silnie natłuszczać/nawilżać skórę (moze być wazelina, zwykły krem nivea albo coś w tym stylu). dopiero jak się całkiem wygoi skóra to można wrócić do etiaxilu - i powinno już byc ok. tylko nie stosuj tak często - wystarczy raz na 5-7 dni (na początku może 3-4), na pewno nie codziennie, bo skóra musi odpocząć. i trzeba koniecznie nawilżać bo to prawie czysty alkohol. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vts Re: Do triss IP: *.chello.pl 13.05.03, 22:52 A ja właśnie dzisiaj miałam go sobie kupić:)tylko nie było wersji do skóry wrażliwej, jeżeli będziesz go chciała sprzedać wyślij mi @ na gazetę. Pozdrawiam aga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: triss Re: Do triss IP: *.markom.krakow.pl 13.05.03, 23:24 juz sama nie wiem co robic- wysypka była dookoła tez- poza obrebem smarowania ze tak powiem... mam watpliwosci, bo wydawalo mi sie ze cud jakis znalazlam, a z drugiej str nie mam ochoty chyba sie dalej katowac. wysypka, wysypka, ale to bolało jak cholera. :/ wiec chyba nie moge tego uzywac... :/ vts@gazeta.pl ? a skad jestes? bo dziewczyny pisza ze w W-wie taniej jakos, a tu nie spotkałam nizej 44 i w koncu kupiłam za 44.61 :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vts Re: Do triss IP: *.chello.pl 13.05.03, 23:44 Gość portalu: triss napisał(a): > juz sama nie wiem co robic- wysypka była dookoła tez- poza obrebem smarowania > ze tak powiem... > mam watpliwosci, bo wydawalo mi sie ze cud jakis znalazlam, a z drugiej str nie > > mam ochoty chyba sie dalej katowac. wysypka, wysypka, ale to bolało jak > cholera. :/ > wiec chyba nie moge tego uzywac... :/ > > vts@gazeta.pl ? Tak > > a skad jestes? bo dziewczyny pisza ze w W-wie taniej jakos, a tu nie spotkałam > nizej 44 i w koncu kupiłam za 44.61 :/ z Wawy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spioch Re: Do triss IP: *.mediatak.pl 14.05.03, 13:04 ja tez mialam podraznienia po dpachami i plamy, ale to minelo. Stwierdzilam, ze nie odstawie tak cudownego srodka. Zdecydowanie za czesto go uzywasz. Ja zauwazylam, ze im czesciej uzywam tym zwiekszam ryzyko na ponowne pocenie sie. Bo jak sie okazalo nie do konca jest taki wspanialy. Nie wiem juz co moga zalozyc, a co nie i kiey znowu zacznie ze mnie leciec. Wkurza mnie to troche, bo juz sie tak bardzo ucieszylam...:( Ale twardo na razie smaruje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ni Re: etiaxil - cena i pojemnosc IP: *.kom / 10.104.32.* 14.05.03, 16:11 ja tam polecam antidral, kosztuje mało bo około 14 zeta a po jednym użcyiu dał efekty :) mam nadzieje że bedzie taki cały czas pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biana Re: etiaxil - cena i pojemnosc IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.05.03, 10:20 Gość portalu: ni napisał(a): > ja tam polecam antidral, kosztuje mało bo około 14 zeta a po jednym użcyiu dał > efekty :) mam nadzieje że bedzie taki cały czas pa No u mnie dal efekty podczas pierwszych dni stosowania. Potem znow zaczelam sie pocic. Smarowalam codziennie,ale teraz smaruje co drugi-trzeci dzien no i nie mam pewnosci czy sie nie spoce znow.Zdarzaly sie wpadki :-((((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ni Re: etiaxil - cena i pojemnosc IP: *.kom / 10.104.32.* 15.05.03, 17:44 Gość portalu: biana napisał(a): > Gość portalu: ni napisał(a): > > > ja tam polecam antidral, kosztuje mało bo około 14 zeta a po jednym użcyiu > > dał > > efekty :) mam nadzieje że bedzie taki cały czas pa > > > No u mnie dal efekty podczas pierwszych dni stosowania. Potem znow zaczelam sie > > pocic. Smarowalam codziennie,ale teraz smaruje co drugi-trzeci dzien no i nie > mam pewnosci czy sie nie spoce znow.Zdarzaly sie wpadki :-((((( pierwsze dni czyli ile?????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biana Re: etiaxil - cena i pojemnosc IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.05.03, 16:23 Gość portalu: ni napisał(a): > pierwsze dni czyli ile?????????????????? No jakies 2 tygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: triss do vts IP: *.markom.krakow.pl 18.05.03, 18:03 hehe, pozwoliłam sobie na drugiego maila do Ciebie... :) Odpowiedz Link Zgłoś