Dodaj do ulubionych

krem na naczynka

11.05.03, 21:19
Poszukuję bardzo skutecznego kremu na rozszerzone naczynka krwionośne.
Polecicie coś ?
Obserwuj wątek
    • Gość: plum1000 Re: krem na naczynka IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 11.05.03, 21:26
      wedle mojego skromnego zdania nie istnieje taki krem....wyprobowalm wiele.. i
      nic..
      Plum
      • gwen_verdon Re: krem na naczynka 13.05.03, 12:51
        Wedle mojego również, ale liczyłam,że się mylę :)
    • Gość: angel Re: krem na naczynka IP: *.jerzmanowa.sdi.tpnet.pl 12.05.03, 01:38
      "Niedobór witaminy C objawia się m.in.: skłonnością do samoistnych krwawień,
      uszkodzeniem naczyń krwionośnych."

To fragment opisu kremu do twarzy Heleny Rubinstein ForceC , próbowałyście ?
      Jeśli nie mogę wam całość przesłać na emilka jest też gdzieś w internecie ,
      powinno wystarczyć wpisanie nazwy kremu w wyszukiwarkę by znaleźć ten opis.

Pozdr.A

www.fashion.net.pl

• Gość: Yaga Re: krem na naczynka IP: *.internetia.opole.pl 14.05.03, 11:50
      Od kilku lat walczę z tym problemem i sądzę, że nie ma całkiem skutecznego
      kremu, ale wypróbowałam kilka i oto co mogę polecić (moje kryterium wyboru
      opierało się na leczniczym wpływie preparatu i jego działniu matującym - bo mam
      cerę mieszaną:

- "Diroseal" Avene - w małej tubce (ok. 30 ml), zielony, hipoalergiczny,
      bezzapachowy, nakłada się go tylko na miejsca, gdzie są rozszerzone naczynka,
      ale ma wadę - mimo tego, że koryguje koloryt naczynek i ma na nie leczniczy
      wpływ, to nie wchłania się całkowicie i zostawia błyszczącą skórę (nie matuje),
      do kupienia w aptekach, cena ok. 50 zł,
      - "Apaisance Couperose" Lierac - we flakoniku, 50 ml, w kolorze lekko
      zielonkawym, hipoalergiczny, delikatny zapach, nakłada się na całą twarz,
      dobrze się wchłania, matuje skórę, do kupienia w aptekach, cena ok. 100 zł - i
      ta cena to jego jedyna wada, bo w tej chwili właśnie go stosuję i jestem bardzo
      zadowolona,

Z polskich serii:
      - AA na rozszerzone naczynka - jest cała seria (tonik, mleczko, krem na dzień i
      na noc, maseczka) - bardzo dobre produkty (stosowałam), ale nie matują skóry,
      cena ok. 20 zł za produkt,
      - Eris też ma całą apteczną serię na naczynka "Vita Capilaris" (chyba nie
      pokeciłam nazwy...) (tonik, mleczko, maseczka, kremy, żel do mycia twarzy) -
      też bardzo dobre, ale też nie matują skóry, cena ok. 20-25 za produkt,
      - swego czasu był krem Eris z serii Norma Mat na rozszerzone naczynka - też
      stosowałam i był ok - matował, ale jaki miał wpływ na naczynka ...????,
      - oprócz tego Dermika ma całą serię na rozszerzone naczynka z wyciągiem z
      winogron, ale nie wiem dlaczego zaadresowali ją dla dojrzałych kobiet, bo
      wszystkie kremy są przeciwzmarszczkowe.... nie stosowała, a cena chyba zaczyna
      się od ok. 40 zł za produkt.

Życzę powodzenia w poszukiwaniach !!!
    • koko8 Re: krem na naczynka 14.05.03, 12:04
      floslek ma maseczke do cery naczynkowej... jest swietna - po zmyciu maseczki
      jestem blada jak kreda :-) pewnie stosowana systematycznie (czego ja niestety
      nie czynie) poprawia stan skory na dlugo,
      pozdr
      • Gość: katrina Re: krem na naczynka IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 14.05.03, 12:45
        która? w tej serii flos lek ma dwie - maseczka krem i maseczka żel.
        • koko8 Re: krem na naczynka 14.05.03, 13:26
          Gość portalu: katrina napisał(a):

> która? w tej serii flos lek ma dwie - maseczka krem i maseczka żel.

ja mam maseczke-krem (na twarzy wyglada jak glinkowa), daje ja tylko na brode i
          policzki,
          obejrzalam produkty z tej serii, dzis kupie mleczko do demakijazu, jak wynika z
          opisu byloby dobre na nekajace mnie problemy (podraznienia, zaczerwienienia-
          szczegolnie po demkijazu), po sprawdzeniu opisze
      • gwen_verdon Re: krem na naczynka 15.05.03, 12:53
        Kupiłam ostatnio ich krem, i mam wrażenie ,że jest całkiem skuteczny.
        • Gość: viola Re: krem na naczynka IP: 212.106.6.* 30.05.03, 09:28
          Polecam krem francuski RUBORIL dostepny w niektórych aptekach. tubka kosztuje
          ok. 50 zł. Przy popekanych drobnych naczynkach tworzących czarwoną siateczkę -
          jest bardzo skuteczny (naprawde je obkurcza), ale i przy wiekszych,
          wyraźniejszych widoczne jest jebo dzialanie obkurczające ( wiadomo że żaden
          krem nie zamknie naczynka).
      • Gość: plum1000 Re: krem na naczynka IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 30.05.03, 09:43
        koko8 napisał:

> floslek ma maseczke do cery naczynkowej... jest swietna - po zmyciu maseczki
        > jestem blada jak kreda :-) pewnie stosowana systematycznie (czego ja niestety
        > nie czynie) poprawia stan skory na dlugo,
        > pozdr
        mam ta maseczjke- ale nie widze roznicy przed i po zzastosowaniu jej, mam tez
        zel-maseczke- i to samo. mam tez tonik z tej seri i krem na noc....nie widze
        zadnej roznicy. rownie dobrze moglabm sie kremowac nivea zwyklym...
        avene diroseal- mialam- uzywalam systematycznie- to tamo..nie zauwazyalam
        zadnej poprawy-choc staralam sie jak moglam ja dostrzec;-)
        Reasumujac- zycie z naczynkami trzeba polubic...tylko ja sie pytam jak?
        Of kors ja -zdeseprowana do cna- poszlam, bylam w kilku gabinetach-wiekszosc to
        pozal sie Boze pseudogabinety, tyllko z nazwy....dosc pokazna kasa poszla na
        to..i dalej nic.
        Koniec
        Kaska
        • Gość: monia76 Re: krem na naczynka IP: *.u.mcnet.pl 30.05.03, 10:03
          Gość portalu: plum1000 napisał(a):

> koko8 napisał:
          >
          > > floslek ma maseczke do cery naczynkowej... jest swietna - po zmyciu masecz
          > ki
          > > jestem blada jak kreda :-) pewnie stosowana systematycznie (czego ja niest
          > ety
          > > nie czynie) poprawia stan skory na dlugo,
          > > pozdr
          > mam ta maseczjke- ale nie widze roznicy przed i po zzastosowaniu jej, mam tez
          > zel-maseczke- i to samo. mam tez tonik z tej seri i krem na noc....nie widze
          > zadnej roznicy. rownie dobrze moglabm sie kremowac nivea zwyklym...
          > avene diroseal- mialam- uzywalam systematycznie- to tamo..nie zauwazyalam
          > zadnej poprawy-choc staralam sie jak moglam ja dostrzec;-)
          > Reasumujac- zycie z naczynkami trzeba polubic...tylko ja sie pytam jak?
          > Of kors ja -zdeseprowana do cna- poszlam, bylam w kilku gabinetach-wiekszosc
          to
          >
          > pozal sie Boze pseudogabinety, tyllko z nazwy....dosc pokazna kasa poszla na
          > to..i dalej nic.
          > Koniec
          > Kaska

mozemy uscisnac sobie rece. mam naczynka na nodze i po wszystkich mozliwych
          zabiegach zostala mi chyba tylko amputacja :-(
    • Gość: ada Re: krem na naczynka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.06.03, 16:27
      Taa, jeszcze ja do kompletu, zbiegi, kremy chyba wszystkie możliwe, poprawy
      żadnej niestety
      Ada Wr-aw
    • molly82 Re: krem na naczynka 01.06.03, 17:32
      Z mojego doswiadczenia wynika ze nic niepomaga na dluzej i najlepiej jest
      chronic skore przed pekaniem nastepnych naczynek, wysoookie filtry caly rok
      (promienie UV pogarszaja sytuacje) Dobrze jest tez zainwestowac w dobry
      kamuflarz :)
      • plum1000 Re: krem na naczynka 01.06.03, 17:43
        tak ale na nodze a na buzi naczynka to jakby nie bylo wg mnie dwie rozne
        sprawy/.....
        • molly82 Re: krem na naczynka 01.06.03, 18:03
          plum1000 napisała:

> tak ale na nodze a na buzi naczynka to jakby nie bylo wg mnie dwie rozne
          > sprawy/.....
          Pisze o naczynkach na twarzy, poniewaz panie przede mna pisaly o kremach ktore
          stosuje sie do buzi (Avene, Lierac itp)-i jest to moj glowny problem z
          naczynkami. Co do nog to tu sie duzo nie da zrobic, chyba tylko polubic.
          Rutinoscorbin troszke pomaga w zapobieganiu(takze na nogach) oraz filtry (
          staram sie unikac slonca bo od niego pekaja mi juz koncertowo :( Balsam do
          ciala, PhytoAktiv (taka rozowa seria)Ziaji jakby tez poprawial wyglad skory,
          ale naczynka nie znikaja-sa tylko mniej widoczne a skora gladsza-ale to moja
          opinia
          Pozdrawiam :)
    • wojtow Re: krem na naczynka 02.06.03, 14:27
      Eris
      • Gość: vesna Re: krem na naczynka IP: *.torun.mm.pl 03.06.03, 10:32
        Ja tez polecam serie flos leku. Maseczka jest super, nie tylko rozjasnia
        skore, ale tez fajnie nawilza i wygladza (przynajmniej moja)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka