Dodaj do ulubionych

stosowny ubiór

13.05.03, 10:31
Zawsze ubierałam się w luźnym stylu. Dżinsy były podstawą mojego
ubioru,podobnie jak buty na płaskiej podeszwie i T-shirty. Teraz mam pracę
wymagającą nieco elegantszego stylu ubierania, ale nie garsonki i szpilki.
Za każdym razem, kiedy próbuję kupić coś odpowiedniego, orientuję się, że
ostatecznie znowu kupiłam sweterek z kapturem, bojówki lub zbyt
ekstarwagacnki t-shircik.
W sobotę wybieram się na zakupy, ale obawiam się, że znowu nie będę z nich
zadowolona. Dordźcie mi, co mogłabym kupić, nie rezygnując ze swojego
luźniejszego stylu, ale trochę bardziej przystającego do biurowego klimatu.
Obserwuj wątek
    • ashanti5 Re: stosowny ubiór 13.05.03, 19:23
      podciągam wątek, bo zależy mi na Waszych wypowiedziach.
      • Gość: Izabella Re: stosowny ubiór IP: 63.246.194.* 14.05.03, 01:46
        Jestem w dosc podobnej sytuaci. Najwazniejsze aby czuc sie dobrze w tym co sie
        ma na sobie a wiec ja polecam Ci cos takiego. Mozesz przeciez kupic spodnie
        luzniejsze, wygodne ale szykowne tzn;dobra jakos materialu bez jakiegos duzego
        loga itd. Lubisz wygodne buty kup ladne buty ze skory ale na plaskim obcasie
        eleganckie ale zarazem wygodne. Koszule w stylu meskim sa szykowne i wygodne.
        Marynarkia ale nie takie standartowe. Poszukaj a jestem pewna ze sie uda.
        Popatrz na swoja szafe i zamien to troszke w lepszy material, kroj, inne
        kolory i nic okrzyczanego. Sama musisz wiedzic bo nie wiem jaka to praca i
        czego od ciebie wymagaja.
        • naturella Re: stosowny ubiór 14.05.03, 08:47
          Hej,
          ja tez już to przerobiłam. Polecam proste spodnie, takie szersze, lniane z
          domieszką bawełny (łatwiej się prasują). Do tego mogą być bluzeczki proste, bez
          nadruków, jakies małe sweterki. Dobre do pracy są też spódniczki, takie jak w
          Solar, powiewne, ale długości do kolana - na lato idealne. Do tego bluzki
          koszulowe, dopasowane, malutkie.
          • ashanti5 Re: stosowny ubiór 14.05.03, 09:36
            Dzięki dziewczyny. Dziś nałożyłam czarne proste spodnie na kant i czarny mały
            sweterek + buty skórzane na płaskiej podeszwie, a wszyscy się patrzą i nie
            wiedzą ,dlaczego jestem taka wystrojona.
            Mam dwie prace. W jednej - wszyscy ubierają się na sportowo i bardzo lużno. W
            drugiej - trochę bardziej elegacko. Chodzę z jednej do drugiej nie mając czasu
            na przebieranie się. Jakbym się nie ubrała to zawsze nie przystaję do otoczenia
            w którejś pracy. Szukam złotego środka.
            Poza tym przyzwyczaiłam wszystkich do jednego wizerunku i gdy próbuję teraz coś
            zmienić, wszyscy mnie sie pytają "a co się tak wystroiłaś?"
            • emka_waw Re: stosowny ubiór 14.05.03, 09:48
              Jeśli jesteś z Warszawy, to zajrzyj do H&M w Parku Wola, mają tam proste
              trykotowe bluzeczki, które świetnie wyglądają i przy stylu sportowym i pod
              żakiet. Od 20 do 25 zł.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka