Dodaj do ulubionych

czy robilyscie zatrzyki z Botoxu i jak efekty?

07.04.07, 11:38
czy jestescie zadowolone? zmarszczki odrazu znikaja?czy to boli i jak cena?
czy twarz nie staje sie bez wyrazu maskowata?
Obserwuj wątek
    • takjakmam Re: czy robilyscie zatrzyki z Botoxu i jak efekty 07.04.07, 20:36
      Właśnie 28 marca dałam sobie wstrzyknąć :) efekt zaczął pojawiać się po 3-4
      dniach. Zmiarszczki miałam bardzo płytkie, więc od razu przestały być
      zauważalne. Czy boli? hmm trochę, ale można wytrzymać. Lekarz bierze naprawdę
      cieniutką igłę. Zrobiłam sobie czoło - poziome linie i okolice oczu - kurze
      łapki. W Poznaniu zapłaciłam 900 zł. Przedwczoraj byłam na wizycie kontrolnej -
      wszystko ok ;) A jeśli chodzi o wyraz twarzy - super, bardzo naturalny efekt.
      Myslałam, ze to będzie jakieś usztywnienie tych partii, ale nie :) nic nie
      czuć, mogę się uśmiechać, dziwić.... wszystko jak przedtem, tyle tylko, że się
      nie marszczę ;)
      Wstrzyknięty miałam pierwszy raz i jestem baaardzo zadowolona :).
      pozdr.
      Monika
      • krozy Re: czy robilyscie zatrzyki z Botoxu i jak efekty 03.06.07, 17:13
        robilam to samo co Ty i mam identyczne wrażenia. POLECAM!!
      • seopol a wiesz jakie są skutki uboczne? 10.08.07, 17:54
        zmarszczki przeciez powroca i to ze zdwojona sila.
        • minniemouse Re: a wiesz jakie są skutki uboczne? 13.08.08, 00:38
          ""zmarszczki przeciez powroca i to ze zdwojona sila.""

hahahahahahaha, a skad wiesz? przeprowadzalas badania kliniczne czy
          tylko tak "ci sie wydaje" lub "slyszalas od Gozdzikowej"?

bo ja wiesz mialam Botox kilka razy i moge z cala pewnoscia
          stwierdzic ze po ustaniu dzialania zmarszczki najwyzej beda takie
          jakie byly, i jakie maja byc w danym wieku u danej osoby i
          uwarunkowan genetycznych.

malo tego - stoswanie Botoxu zapobiega poglebaniu sie zmarszczek
          przez zmniejszenie aktywnosci miesni.

Minnie

• utalia Re: a wiesz jakie są skutki uboczne? 13.08.08, 22:58
            Z tego co piszecie jestescie młodymi babami (jedna w ciazy, druga
            slub bierze)wiec przed Wami wiele takich zabiegów botoksowych. Jedna
            napisała, ze efekt jest spektakularny, trudno z niego byłoby
            zrezygnowac. Daltego policzmy, ze jesli zaaplikowala sobie botoks 25-
            latka to nim skonczy 50 lat tpo srednio przejdzie okolo około 40
            takich zabiegów. Trudno doprawdy przewidziec, jaki bedzie efekt np.
            31 botoksu? Poza tym patrze na kobiety w telewizji, znane aktorki,
            modelki...kobiety nie tyle nawet z duza kasa (bo moze do botoksu nie
            potrzeba az tak wiele) ale z pewnoscia ze sztabem ludzi, ktorzy im
            doradzaja jak tak naprawde powinny sie odzywaic ubierac. Piosze
            naprawde, poniewaz przecietna kobieta korzysta jedynie z tych
            osiagniec na ktore sie sama zdecyduje nie rzadko pod wplywem
            reklamy. A reklama jak wiedomo rodzi wiele przeklaman. Wiele
            kosmetyczke w gabinetach czy lekarzy nie do konca tez ma swiadomosc
            czy to nie jedynie chwyt marketingowy, czy to nie lipa i na ile to
            zaszkodzi za x lat? Czy sie nie boicie?
            • minniemouse Re: a wiesz jakie są skutki uboczne? 14.08.08, 02:25
              nie nie boje sie bo wiem co to jest Botox i jakie jest jego
              dzialanie.

Minnie

• upsetgirl07 do Moniki 07.04.07, 20:47
      A gdzie robiłaś w Poznaniu?
      • takjakmam Re: do Moniki 08.04.07, 12:24
        dokładnie to w Luboniu :) W Endoestetice - zastrzyki robiła bardzo miła pani dr
        Cerkaska.
        tu ich strona: www.endoestetica.pl/
        pozdrawiam
    • ewelline Re: czy robilyscie zatrzyki z Botoxu i jak efekty 07.04.07, 23:41
      Pomyliłaś botox z liftingiem bo to po liftingu ma się maskę a nie po botoxie.

"Chirurgiczny lifting twarzy może odmłodzić o 10 lat, bo likwiduje zwiotczenia
      skóry i zmarszczki. Operacja grozi jednak powikłaniami i wymaga wielkiej
      precyzji z uwagi na bliskie sąsiedztwo nerwu odpowiedzialnego za mimikę twarzy.
      I kosztuje ok. 7000 zł.

"Botox to substancja, która rozprostowuje najtrudniejsze do zlikwidowania
      zmarszczki mimiczne. Hamuje on ruchy mięśni mimicznych, dzięki
      czemu „odpoczywają" one i nie marszczą skóry. Niestety, substancję tę trzeba
      wprowadzić w mięśnie drogą iniekcji. Zastrzyki kosztują ok. 1200 zł.

• ksenja5 Re: czy robilyscie zatrzyki z Botoxu i jak efekty 08.04.07, 01:46
      Ciekawa jestem czy mozna usunac glebokie zmarszczki przy ustach ciagnace sie do
      nosa. Te takie boczne. U mnie sa glebokie bo schudlam szybko w krotkim czasie.
      A jedrnosci brak.. Taki botoks bylby rozwiazaniem, jak myslicie?

• annszc Re: czy robilyscie zatrzyki z Botoxu i jak efekty 08.04.07, 06:57
        witam, tych zmarszczek nie usunie żaden botox bo nie do tego on słuzy, w
        miejsca koło ust wstrzykuje sie kwas hialuronowy czyli np. restylane, esthelis,
        lub inne wypełniacze. Efekt utrzymuje sie około 6-12 miesiecy i jest
        natychmiastoy, mozna tez wstrzyknac aquamid - subst. stała ale to zostaje w
        skórzez na zawsze wiec nie polecam , zresztą wiekszisc lekarzy Ci ten aquamid
        odradzi, pozdr
        • ksenja5 Re: czy robilyscie zatrzyki z Botoxu i jak efekty 08.04.07, 22:15
          Dzieki serdeczne. :)
          Jestem ciekawa ile taka przyjemnosc kosztuje oraz czy taki zabieg nie jest
          inwazyjny. A moze znasz w woj zach-pomorskim godnego zaufania lekarza, ktory
          robi takie zabiegi? Bede zobowiazana..
          A co do Botoxu.. to jestem zaskoczona..
          Dziewczyny, wobec tego do czego sluzy Botox? Bo ja (o naiwna) myslalam, ze jest
          wlasnie czyms w rodzaju wypelniacza zmarszczek. :o)
          • anula36 Re: czy robilyscie zatrzyki z Botoxu i jak efekty 08.04.07, 22:24
            a te nici zlote to czasem nie do tych bruzd nosowo - wargowych?
            • annszc Re: czy robilyscie zatrzyki z Botoxu i jak efekty 09.04.07, 06:33
              Dziewczyny 1 Botox czy raczej toksna botulonowa paralizuje mięsnie w
              ostrzykiwanym obszarze, a wypełniacze typu kwas hialuronowy je wypełniaja,
              botox słuzy do "usuwania" zmarszczek na czole, kurzych łapek koło oczu i lwiej"
              zmarszczki miedzy brwiami, koło ust wstrzykniecie botoxu apowodowałoby ze
              ciezko byłoby Ci sie usmiechnąć. Ja zrobiłam botox tydzien temu na czoło i
              jestem zachwucona efektem. A złote nici to juz wogóle inna kontrowersyjna
              hisoria.... rzekomo pobudzają one produkcje fibroplastów i pobudzają synteze
              kalogenu ale mogą powodowac powikłanai , służ ponadto głównie do poprawy owalu
              twarzy a nie usuwania pojedynczych zmrazezk, pomijaj ich koszt i ryzyko
              zastosowania. Pozdr Ania
              • booli1 Re: czy robilyscie zatrzyki z Botoxu i jak efekty 10.04.07, 09:31
                Aniu , robiłaś może w W-wie?
                • annszc Re: czy robilyscie zatrzyki z Botoxu i jak efekty 10.04.07, 19:13
                  tak w wwie, na Gocławiu, jak chcesz podam Ci namiary :-)
                  • booli1 Re: czy robilyscie zatrzyki z Botoxu i jak efekty 11.04.07, 08:34
                    bardzo proszę;)
            • aurensan Re: czy robilyscie zatrzyki z Botoxu i jak efekty 03.01.08, 01:25
      • smerfetka1972 Re: czy robilyscie zatrzyki z Botoxu i jak efekty 04.11.07, 16:00
        Na bruzdy nosowo-wargowe nic nie poradzi żaden wypełniacz. One biorą się z tego,
        że zwisa skóra z policzków. Co Ty chcesz tam wypełnić?
        • mariolka99 Re: czy robilyscie zatrzyki z Botoxu i jak efekty 14.08.08, 08:05
          smerfetka1972 napisała:

> Na bruzdy nosowo-wargowe nic nie poradzi żaden wypełniacz. One
          biorą się z tego
          > ,
          > że zwisa skóra z policzków. Co Ty chcesz tam wypełnić?

Żartujesz chyba??? Na ruszy nosowo-wargowe są właśnie wypełniacze,
          dziwczyny pisały jakie. Ostatnio robiła to moja koleżanka, ja botox
          (rewelacja swoją drogą), ona kwas hialuronowy. Efekt jest taki że
          dziewczyna siedzi w domu, porównuje zdjęcia i nie może się nadziwic
          jak mogła chodzić z taką twarzą:)))) Robi się to raz na rok i już
          wiem, że może nie jesc i nic sobie nie kupić, ale bruzdy wypełniać
          będzie do końca życia:)))
    • vanessa_io Re: czy robilyscie zatrzyki z Botoxu i jak efekty 11.04.07, 12:09
      Ja robiłam botox w W-wie w MediSpa DERMIKA. Dokładnie w styczniu. Efekt mnie
      powalił. Zabieg troszkę bolesny, ale krótki. Za to efekt rewelacyjny. Botox daje
      najlepsze efekty po ok. 14 dniach, ale widać już po 4.
      Polecam to miejsce, bo po pierwsze sprawdzone i renomowane (DERMIKA), po drugie
      świetna pani doktor- można męczyć ją pytaniami do bólu!

Ja robiłam na tzw. marsowe zmarszczki (między brwiami), płaciłam 630 zł, bo była
      promocja :))

Dzisiaj mijają 3 miesiące i już się martwię, że za 2-3 miesiące będę chciała
      zrobić następny a nie mogę , bo jestem w ciąży :))
      • takjakmam Re: czy robilyscie zatrzyki z Botoxu i jak efekty 11.04.07, 20:20
        No właśnie jak to jest z botoxem i sprawami kobiecymi? Niby w ogóle nie wpływa
        na organizm, bo zauważyłam coś dziwnego: ponad rok temu załozyłam Mirenę i od
        ok. 10 miesięcy nie miałam okresu, a w dzień wstrzyknięcia botoksu nagle
        zaczęłam krwawić. Lekarka, która mi wstrzykiwała upewniła mnie że to tylko
        miejscowa ingerencja... a jednak... musze jeszcze z ginem pogadać..
        A moze któraś z was wie jak to się ma do tych spraw? :)
        pozdr.
      • malaga1234 właśnie jestem po zabiegu. 12.04.07, 14:11
        Robiłam kurze łapki u dr Charazińskiego we wtorek.Czekam na efekty z wielką
        niecierpliwością.
        • annszc Re: właśnie jestem po zabiegu. 13.04.07, 09:52
          Malaga, ja Ci chyba kiedys podawałam na niego namiar na Priv :-), nie ? Mam
          nadzieje ze jestes zadowolona bo ja bardzo :-), widzisz juz efekt ?
          Pozdrawiam
        • aninka72 Re: właśnie jestem po zabiegu. 13.04.07, 21:29
          a ile zaplacilas tam za same kurze lapki?
          • annszc Re: właśnie jestem po zabiegu. 14.04.07, 06:27
            400 zł kosztuje jedna okolica czyli np kurzełapki, czoło, lwia zmarszczka.
            pozdr
            • feralcat Re: właśnie jestem po zabiegu. 14.04.07, 12:59
              A kolo oczu to mozna tylko kurze lapki zrobic? czy pod oczami tez? bo ja mam
              taki minie zmarszczki pod oczami wlasnie u gory policzkow.
              • annszc Re: właśnie jestem po zabiegu. 14.04.07, 16:27
                na tyle co ja sie na tym znam ( a chyba tak jest :-) ) to nie mozna , tam to
                tylko operacyjnie niestety.:-(
                • feralcat Re: właśnie jestem po zabiegu. 14.04.07, 16:43
                  jak to operacyjnie? ty chyba sobie zartujesz ze mnie. ja mam moze 3 cieniutkie
                  prawie niewidoczne linie pod okiem i ja mam to usuwac operacyjnie? myslalam ze
                  botox byl by dobry bo wtedy skora nie bedzie sie zginac i te linie sie nie
                  poglebia
                  • annszc Re: właśnie jestem po zabiegu. 14.04.07, 16:48
                    po pierwsze sonie nie żartuje , nie wiem co masz pod oczami wiec tylko pisze Ci
                    ze zmarszczek pod oczami nie usuwa sie botoxem, przy bardzo głebokich
                    zmarszczkach, workach, usuwa sie je opreacyjnie - oper.plastyczna. nie wiem co
                    cie tak szokuje i dlaczego mnie atakujesz. Zapytaj jakiegoś lekarza - mysle ze
                    powie ci to samo. A skoro masz 3 małe zmarszczki to odpuć sobie myślenie o nich
                    bo botoxem ich nie zlikwidujesz, byc moze jakis doktor zaproponuje ci jescze
                    cos innego
                    • feralcat Re: właśnie jestem po zabiegu. 14.04.07, 22:51
                      daj spokoj, wcale cie nie atakuje, nie mialam zamiaru tak zabrzmiec. PO prostu
                      niewiedzialam ze botox jest tylko na kurze lapki , myslalm ze na wszystkie
                      zmarszczki kolo oczu. A mam 25 lat i przerazilo mnie widmo operacji w tym
                      wieku. chce zmarchom zapobiegac a czytalam ze botox jest najlepszy bo skora sie
                      nie zgina wtedy.
                      • annszc Re: właśnie jestem po zabiegu. 15.04.07, 06:26
                        :-?), to moze ja za wrazliwa jestem;-), a tak serio to chyba dobre kremy pod
                        oczy mogą troche Ci pomóc , botoxu pod oczy sie nie wstrzykuje . pozdrawiam
                        Cie
                        • feralcat Re: właśnie jestem po zabiegu. 15.04.07, 13:14
                          A powiesz mi jeszcze jak dlugo trzeba uzywac kremu zeby mozna bylo zauwazyc
                          jakies efekty??
                          kupilam shiseido bioperformance 2 tygodnie temu i jak na razie efekty znikome,
                          skora jest wygladzona jak naloze krem ale jak zmyje go to roznicy nie ma.
                          • annszc Re: właśnie jestem po zabiegu. 15.04.07, 17:47
                            wiesz co, ja tez mam takie malutkie linie pod oczami i tak jak mówisz jak
                            smaruje kremem jest fajnie, jak go zmyje gorzej :-(, mysle ze nawet najepsze
                            kremy nie cofną czasu. Ale powiem Ci ze od kiedy ( od jakis 3 lat ) na zwykły
                            krem pod oczy nakaładm krem z filtrem ( minimum 30 ) zmarszczki "stoją"" w
                            mijscu, wiadomo przeciez nie od dzis ze najwiekszym sprzymierzencem zmarczek
                            jest swiatło słoneczne wiec moze postaw na profilaktyke :-|) ? Poza tym dobry
                            krem na pewno moze pomóc , moze coś z witaminą C ( redermic np )albo advanced
                            night repair\estee lauder ? Dla mnie oba są świetne choc pewnie zmarczek
                            nie "wykasuja " , zresztą nie wierze ze jakikoliwek krem to potrafi. Moim
                            zdaniem krem ma działenie raczej prewencyjne. Pozdrawiam
      • nikosalex Re: czy robilyscie zatrzyki z Botoxu i jak efekty 30.05.08, 22:39
        Dziewczyny szukam sprawdzonego miejsca w Gdyni to takich
        upiekszen:))).Jaka cena?dzieki wielkie
    • ignorantka11 Re: czy robilyscie zatrzyki z Botoxu i jak efekty 15.04.07, 14:00
      Robiłam wypełnianie Surgidermem bruzd nosowo-wargowych,efekt świetny,utrzymuje
      się ponad rok,cena 800zł,miałam znieczulenie kremem emla,więc praktycznie nic
      nie czułam,bardzo deliktne ukłucie.Wydałam fortunę na kremy oraz preparaty
      wypełniające zmarszczki mimiczne w tym miejscu,niestety nie było żadnej
      poprawy,a teraz po Surgidermie jest świetnie,więc zabieg napewno powtórzę w
      przyszłości.Na botox raczej bym się nie zdecydowała.
      • milena72 Re: czy robilyscie zatrzyki z Botoxu i jak efekty 04.06.07, 10:33
        a czy robilas go moze w Wawie???
        Jesli tak to poprosze o jakies info:))
        dziekuje:)
      • ultraviolet11 wypełnianie Surgidermem - wrocław? 16.09.07, 21:17
        Czy ktoś wypełniał we Wrocławiu i może zareklamować jakieś miejsce?
    • 2111m Re: czy robilyscie zatrzyki z Botoxu i jak efekty 15.04.07, 14:40
      CZEŚĆ Dziewczyny,

Ja zrobiłam sobie botox w piątek wieczorem i na razie nie widzę żadnego efektu
      a marszczyć brwi nadal mogę. Czy powinnam widzieć juz jakąś różnicę?Może miałam
      źle zrobiony?To był mój pierwszy raz , nie mam w związku z tym doświadczenia i
      nie wiem czego oczekiwać...
      • annszc Re: czy robilyscie zatrzyki z Botoxu i jak efekty 15.04.07, 17:42
        na efekt czasem nawet tydzien trzeba poczekac, ja widziałam efekt po 4 dniach
        • malaga1234 6 dni po zabiegu 16.04.07, 16:00
          Mija 6 dni od zabiegu, a efekt mizerny, prawie żaden.Czy tak powinno być?Mam
          czekać dłużej czy od razu zgłosić się do lekarza z reklamacją?
          • malaga1234 do annszc 16.04.07, 16:25
            Aniu, wysłałam Ci maila na priva.
            • annszc Re: do annszc 16.04.07, 17:02
              malaga1234 napisała:

> Aniu, wysłałam Ci maila na priva.
              Odpisałam :-)
          • annszc Re: 6 dni po zabiegu 16.04.07, 17:03
            tak jak pisałam Ci na priv pocxzekaj jeszcze ze 2 -3 dni i jak nic sie nie
            zmienie to wal na poprawke do doktora :-)
      • krozy Re: czy robilyscie zatrzyki z Botoxu i jak efekty 03.06.07, 17:17
        ja czekałam ok 8 dni
    • izabela_jo Re: czy robilyscie zatrzyki z Botoxu i jak efekty 24.06.07, 16:33
      Ja robilam sobie wypelnianie fald nosowo-wargowych kwasem hialuranowym w
      Kielcach i od razu twarz wyglada na bardziej usmiechnieta! Zdecydowanie
      rekomenduje! Moja mama z kolei robila botoks na czolo - juz po 1 zabiegu ma
      super piekne czolo! Rekomenduje wszystkim, ktore sie obawiaja - nie ma czego!
      • malaga1234 do izabela-jo 26.06.07, 20:48
        Czy mozesz podać konkrety?Co dokładnie i za jaką cene?
        • kocica27 Re: do izabela-jo 23.07.07, 15:35
          Ja robiłam czoło - poziome zmarszczki botoxem u dr Charazińskiego w piątek. Już
          w sobotę rano widziałam różnicę i z każdym dniem jest lepiej:-) Nie mogłam
          ruszać czołem już kilka godzin po zabiegu, wszystko nadal się trzyma, czoło mam
          jak wyprasowane - cofnęłam się (a raczej moje czoło) do czasów podstawówki:-)
          Pozdrawiam
          Aga.
          • annszc Re: do izabela-jo 23.07.07, 17:45
            witaj, a gdzie byłaś u niego ? w domu czy w gabinecie ? ile zapłaciłas ?
            Ciekawa jestem czy nie podniósł cen :-)
            • kocica27 Re: do izabela-jo 24.07.07, 09:26
              Byłam w gabinecie, zapłaciłam 400zł. A Ty rozumiem, że robiłaś jakoś w
              kwietniu? Czy nadal utrzymuje się efekt?
              • annszc Re: do kocica :-) 24.07.07, 16:06
                tak, w kwietniu , 7, i dotej pory jest efekt ale widac ze juz puszcza powoli :-
                ), za jakies 2, 3 miesiace powtórze zabieg . Pozdrawiam
                • kocica27 Re: do kocica :-) 25.07.07, 11:20
                  Aha, czyli za długo nie podziałało:-( Ale też miałaś 1 raz wstrzykiwany? Ja
                  zrobiłam, bo mam ślub 1 września i chciałam ładnie wyglądać, ale teraz jak
                  widzę efekt, to już myślę, że będę stałą klientką:-) Z tym, że podobno pierwsze
                  wstrzyknięcia za długo nie działają, potem się pewnie wydłuży czas działania. A
                  czy stosowałaś coś takiego jak plasterki na zmarszczki mimiczne Frownies? Ja
                  się zastanawiam, czy kupić, czy to działa.... Bo zaraz po ślubie planuję ciążę
                  i wiem, że botoxu wtedy nie można robić. A do dobrego wyglądu się człowiek
                  przyzwyczaja:-) Teraz to stoję przed lusterkiem i podziwiam swoje czoło hihihi..
                  A plasterki działają wyłącznie miejscowo, więc nie zaszkodzą w ciąży, tylko czy
                  właśnie działają??
              • neneh Re: do izabela-jo 26.07.07, 09:08
                Napisz, proszę gdzie mieści sie ten gabinet. I czy 400 złotych to nie
                podejrzanie mało, wydawało mi sie, ze to kosztuje ok. 700 zł. Pozdr. A.
                • kocica27 Re: do izabela-jo 26.07.07, 09:32
                  Gabinet "Studio Laser" mieści się na ul. Kakowskiego 5. Cena 400zł jest dość
                  niska rzeczywiście, w innych gabinetach jest 450-500zł, a nawet i 600zł. Ale
                  nie wydaje mi się, żeby to było podejrzane w sensie, że może wstrzykują
                  placebo, bo na pewno działa. Efekt jest spektakularny. Żaden krem tego nie da.
                  Wydaje mi się, że wszystkie nowości są na początku drogie, a potem tanieją wraz
                  ze wzrostem liczby "użytkowników". Jeszcze jakieś 2-3 lata temu średnia cena
                  była 1200-1500zł,a teraz to ok. 500zł. Oczywiście za 1 dawkę. Bo jeśli ktoś
                  robi wszystkie 3 obszary czyli czoło-poprzeczne, czoło-lwia i oczy-kurze, to
                  wtedy cena razy 3....
                  • neneh Re: do izabela-jo 26.07.07, 10:57
                    kocico, czy nie pomyliłas przypadkiem nazwy ulicy, bo Kakowskiego na planie za
                    nic znaleźć nie moge... Jesli mozna Cie prosic, podaj jeszcze telefon. Pozdr. A.
                    • kocica27 Re: do izabela-jo 26.07.07, 11:37
                      Kakowskiego to była na moim planie oznaczona jakoś też inaczej. Prawdopodobnie
                      zmieniła się nazwa ulicy. Wejdź na stronkę www.studiolaser.pl i tam będzie
                      mapka z planem dojazdu - wjazd jest od Ostrobramskiej.
                      • neneh Re: do izabela-jo 26.07.07, 13:41
                        Dzięki, juz dzwoniłam i sie zapisałam. Czekam teraz na telefon z terminem, mam
                        nadzieję, że będę zadowolona. Pozdr. A.
          • tameta wiek idealny na botox aby zapobiegac zmarszczkom 24.07.07, 11:43
            orientujecie sie, moze od swoich lekarzy, od kiedy jest najlepiej zaczac
            wsttrzykiwac botox? czy mozna to robic profilaktycznie tak by miesnie twarzy
            odpoczely?
            • kocica27 Re: wiek idealny na botox aby zapobiegac zmarszcz 25.07.07, 11:41
              Chyba nie ma wieku idealnego, bo u każdego jest inaczej. U mnie zmarszczki
              mimiczne na czole były już w szkole podstawowej, bo mam niestety taką mimikę.
              Ale z kolei nie mam kurzych łapek ani małpich zmarszczek..... Ratowałam się
              grzywką, ale bardziej podoba mi się czoło odkryte.
              Faktem jest, że mięśnie odpoczywają przez kilka miesięcy, skóra
              jest "nieużywana", więc masz te kilka miesięcy "w zapasie", jesteś jakby o tyle
              młodsza. Mnie lekarz mówił, że botox jest bezpieczny, że jest to niemal jak
              wizyta u fryzjera, ponieważ jest to odwracalne, po kilku miesiącach przestaje
              działać, a powikłania zdarzają się niezwykle rzadko.
              Nie wiem, czy jest sens robić profilaktycznie, bo chyba to niepotrzebny
              wydatek. Zaczniesz robić, jak będzie Ci potrzebne, tak mi się wydaje
              • aanetkaw74 Re: wiek idealny na botox aby zapobiegac zmarszcz 10.08.07, 18:28
                hej dziewczyny jestem stałą konsumentką botoksu i bardzo to sobie
                chwalę, z tego co wiem średnio botoks zaleca sie od 25 roku życia
                przy boagatej mimice najlepiej działa na skóre od 25 do 40 roku
                życia później dawki trzeba dawać większe, botoks jest sens robić
                wtedy gdy po mimice pozostaję choć lekkie chwilowe ślady, no chyba
                że nie zostają ale ma się tak intensywną że cały czas sie coś
                marszczy inaczej lepiej poczekać bo botok niesie z soba też lekką
                tzw. tolerancję czyli po pewnym czasie dawki trzeba zwiększać w
                odosobnionyh przypadkach nawet zdarzają sie efekty uodppornienia już
                po pierwszym zastrzyku ale tak jak powiedziałam zdarza się to
                niebywale rzadko...
                • nikka11 Re: wiek idealny na botox aby zapobiegac zmarszcz 24.09.07, 23:44
                  A jak ma się botox do karmienia piersią? Można czy nie?
            • aurensan Re: wiek idealny na botox aby zapobiegac zmarszcz 06.01.08, 03:08
              można zacząc dopiero po 40-tce
              • mariolka99 Re: wiek idealny na botox aby zapobiegac zmarszcz 14.08.08, 08:09
                aurensan napisała:

> można zacząc dopiero po 40-tce

Puk puk!!! A skąd ten pomysł że MOŻNA? Można kiedy się chce, a jak
                sę już zmarchy ma, to nie ma jak im zapobiec, prawda? Logika się
                kłania:) Bo widzę że jest podobna do tych idiotycznych pytań
                typu "czy skoro na kremie napisano 'od 35', a ja mam 34 to czy mogę
                używać" :)))))

Nie ma ograniczeń wiekowych:)
      • lola211 Re: czy robilyscie zatrzyki z Botoxu i jak efekty 06.01.08, 09:41
        >- nie ma czego!

Nie tak do konca.Moja znajoma zrobila sobie botox i efektem ubocznym
        stalo sie opadniecie powiek.Czolo idealnie gladkie, ale z powiekami-
        dramat.Ma ponad 40 lat, moze ryzyko z wiekiem wzrasta.
    • nikka11 Re: czy robilyscie zatrzyki z Botoxu i jak efekty 13.10.07, 22:03
      A czy nie lepiej pieniążki zainwestować w bardzo dobre kosmetyki, które pozwolą
      nam zachować dobry wygląd na dłużej niż 3 m-ce?
      Bardzo długo się nad tym zastanawiałam i jednak jestem na nie dla botoxu.
      • jop Re: czy robilyscie zatrzyki z Botoxu i jak efekty 14.10.07, 18:24
        Dobrych kosmetyków trzeba używać tak czy inaczej, natomiast, wbrew temu, co
        piszą w reklamach, NIE MA kosmetyków, które dawałyby efekt zbliżony do botoksu,
        zwłaszcza w przypadku zmarszczek mimicznych.
      • feralcat Re: czy robilyscie zatrzyki z Botoxu i jak efekty 14.10.07, 18:35
        A ja uwazam ze jest sens wstrzykiwania botoxu nawet w wieku 26 lat,
        bo botox paralizuje miesnie i zapobiega ruchom twarzy i tym samym
        zmarszczkom mimicznym.
        Czytalam wypowiedz znanego lekarza ze przychodza do niego znane
        modelki przed trzedzieskta na botox zeby uniknac zmarszczek.Ja mam
        26 lat i mimo ze zmarszczek nie mam czuje jak miesnie mni sie
        zaciskaja kolo oczu mocniej niz kiedys, nie potrafie tego wyjasnic
        dokladnie ale to tak jakbym miala mini skurcze. Chce zrobic sobie
        botox na probe zeby zobaczyc jak bedzie sie zachowywac moja skora,
        jesli efekt bedzie dobry to bede to robic regularnie. Dlaczego nie?
        W kremy nie wierze poza tymi na recepte i filtrami. Na studiach
        mialam dostep, w sumie nadal mam, do wszelkich profesjonalnych
        medycznych publikacji i czytalam wiele artykulow na temat dzialania
        substancji na skore. Nie oszukujmy sie, kremy nie dzialaja, nie maja
        prawa, doslownie, bo wedlug prawa sa kosmetykami a nie lekami i
        zawartosc substancji dzialajacych w kosmetykach musi byc niska, aby
        nie wywolac zadych niepozadanych efektow.
    • rhodeisland efekty botoksu wokol oczu wygladaja zle 04.11.07, 18:42
      Pisze na podstawie tego, co widze wsrod aktorek i znajomych.
      Rozumiem, ze ktos chce sie pozbyc zmarszczek na czole i miedzy
      brwiami, ale botoks wokol oczu powoduje to, ze gdy sie usmiechamy w
      ogole sie nie marszczymy w okolicach oczu, a gdy ktos mial
      wstrzykniety botoks pod oczy (nie tylko w kurze lapki), to moze nie
      byc w stanie w ogole sie usmiechnac (tak by pokazac zeby), bo
      policzki mu sie nie podnosza.
      Mysle, ze wokol oczu dobrze jest ujerdnic skore, a nie spowodowac
      to, ze sie nie marszczy w czasie usmiechu, bo to wyglada
      nienaturalnie, wcale nie odmladza.
      • rhodeisland wygladzone botoksem czolo podkresli zwiotczala 04.11.07, 19:23
        szyje, bruzdy nosowo-wargowe, zwiotczala skore wokol oczu, wiec
        osoby majace te problemy powinny sie nimi zajac najpierw, zanim
        pojda na botoks. Inaczej nie beda wygladac mlodziej, ale nadal tak
        samo z ta roznica, ze wszyscy beda wiedzieli, ze mieli botoks
        Widze sens w laserowym odnawianiu skory, a potem ewentualnym
        botoksie w czolo i miedzy brwi, ale zrobionym tak zeby ZMNIEJSZYC
        mimike w tych miejscach, a nie zupelnie ja wyeliminowac
    • zulugo Re: Mozecie spytac bezposrednio specjaliste-nr te 16.04.08, 15:22
      ja zrobiła bruzdy nosowo-wargowe i poczułam ulge jak nigdy:)
      mam ochote równiez trochę wypenic policzki, czy któras z was mogłaby
      polecić lekarza-estete, kto poleciałby zabieg i doradził, ze to
      faktycznie w czyms pomoże i zabieg wyjdzie na korzyść??
    • hotally efekty uboczne 31.05.08, 10:53
      kosmetologia.com.pl/nowosci-ze-swiata-kosmetologii/botoks-migruje-do-mozgu.html
    • sensualspa Re: czy robilyscie zatrzyki z Botoxu i jak efekty 13.08.08, 00:27
      Nigdy nie wiadomo jakie będą skutki uboczne, tym bardzie, że w
      medycynie estetycznej odchodzi się już od tradycyjnych ostrzykiwań.
      Teraz większośc zabiegów przeprowadza się za pomocą fal radiowych i
      ultradźwięków. Właśnie one umożliwiają przenikanie silnie
      skoncentrowanych subsatncji przez pory do najgłębszej warstwy skóey,
      Tam wytwarzany jest kolagen, który poprzez działanie tych substancji
      pobudzany jest do produkcji. Najlepszym zabiegiem jest mezoterapia
      bezigłowa, niestety dostępna w niewielu jeszcze gabinetach
      kosmetycznych. Efekty widoczne po serii zabiegów. Zmarszczki
      zredukowane, twarz wygląda jak po liftingu. No i bezboleśnie i brak
      skutków ubocznych...
      • alena30 Re: czy robilyscie zatrzyki z Botoxu i jak efekty 16.08.08, 21:27
        Dziewczyny, a ja zrobiłam sobie botox na dzień dziecka, i jestem
        bardzo zadowolona :-) Zrobiłam lwią zmarszczkę, która nadawała mojej
        twarzy "surowy wygląd" i kurze łapki. Nie spodziewałabym się nigdy,
        że to taki prosty i szybki zabieg, i taki skuteczny. Muszę Wam
        powiedzieć, że całkowicie odstawiłam kremy przeciwzmarszczkowe pod
        oczy. Mam 36 lat, a wyglądam znacznie młodziej. To niesamowite. :-))
        Jedyna wada tego zabiegu to utrudniony przepływ limfy, dlatego
        trzeba robić gimnastykę i stosować specjalne kremy. Ja na początku
        byłam przerażona opuchnięciami pod oczami, ale po 2 tg wszystko
        wróciło do normy :-))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka