ala-81 25.04.07, 13:55 chciałabym skorzystać kilka razy z solarium ale nie chciałabym opalać twarzy. Czym proponujecie zasłonić twaarz? czy chusteczka higieniczna się nadaje czy jest zbyt cienka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hajaga Re: solarium - czym zasłonić twarz 25.04.07, 14:21 Najlepiej idź do takiego, w którym można wyłączyć lampy na twarz, a poza tym zawsze można nałożyć na twarz krem z bardzo wysokim filtrem (nawet blok wtedy się na pewno nie opalisz) i oczywiście okulary ochronne (w porzadnym solarium będą na pewno mieli) - cokolwiek byś nie połozyła będzie się ruszać od podmuchu wentylatora. Pozdr, Odpowiedz Link Zgłoś
angelsik Re: solarium - czym zasłonić twarz 25.04.07, 14:35 ja rowniez nigdy nie opalam twarzy, wole na nia nalozyc krem brazujacy. zalaniam ja chusteczka, albo zabieram ze soba cienka materialowa chuste pod szyje. Odpowiedz Link Zgłoś
aja38 bloker??? 25.04.07, 18:29 Ja zaslaniam pielucha jesli lozko nie ma opcji wylaczania lamp nad buzia.Ale ciekawi mnie ten bloker na twarz czy one faktycznie dzialaja w solarium? to tez dobre wyjscie Odpowiedz Link Zgłoś
z_zawodu_z_zamilowania Re: bloker??? 25.04.07, 18:31 Zadne blokery!! Kremy z filtrami na slonce nie nadaja w zadnym wypadku do solarium, najlepiej zaslonic materialem, bawelniana bluzka lub pielucha jak poprzedniczka:) Odpowiedz Link Zgłoś
littlefrog Re: bloker??? 25.04.07, 20:58 ja wyłączam zawsze lanmpy na twarz bo i tak się kiepsko opala ;) a w trakcie kwasowych kuracji dodatkowo zasłaniałam ją właśnie bawełnianą bluzką ;) Odpowiedz Link Zgłoś
malaczarna102 Re: bloker??? 25.04.07, 21:55 a czy promienie UV nie przenikają przez cienki materiał? bo przechodza przez szybe to wiem napewno wiec moze i przez materiał tez? ja ostatnio połozyłam se ksiazkę na głowie, fakt ze ksiazka w kiepskim stanie jest ale przynajmniej byłam pewna ze moja cera jest bezpieczna:) Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: bloker??? 25.04.07, 22:03 oczywiście, że promienie UV przenikają przez materiał. zwykły materiał daje może ochronę rzędu SPF 4. są specjalne ubrania pokryte filtrami UV, ale w Polsce niedostępne. moim zdaniem lepiej użyć kremu z porządnymi filtrami UV, jak najwyższe SPF oraz PPD najlepiej 30. Odpowiedz Link Zgłoś
hajaga Re: bloker??? 25.04.07, 21:59 A dlaczego nie bloker do solarium? Zawsze używałam dookoła oczu, pod nos i na usta, jeśli już koniecznie chciałam opalić twarz i nigdy się nic nie działo, poza tym, że jak wyjechałam za bardzo nie tam gdzie trzeba, to miałam białe smugi (= nieopalone). Pozdr, Odpowiedz Link Zgłoś
malaczarna102 Re: bloker??? 25.04.07, 22:04 moim zdaniem bloker jest jaknajbardziej na miejscu przeciez chodzi o to zeby chronic przed promieniamu UV , a bloker chroni przed tymi promieniami bez róznicy czu to naturalne słonce czy sztuczne promieni z solarium Odpowiedz Link Zgłoś
aja38 Re: bloker??? 25.04.07, 22:39 A to dzieki za info o blokerze,mam przebrwieni ktore po opalaniu sie uwydatnia i teraz bede smarowac go blokerem- a jaki bloker uzywacie?? Odpowiedz Link Zgłoś
malaczarna102 Re: bloker??? 26.04.07, 09:49 ja uzywam firmy bioderma 50+ lub la roche posay ,niestety cen nie znam bo dostałam mnóstwo próbek od kosmetyczki Odpowiedz Link Zgłoś
hajaga Re: bloker??? 26.04.07, 21:21 Ja używałam Vichy, świetnie się sprawdził zarówno w warunkach naturalnych (Egipt), jak i w solarium. Odpowiedz Link Zgłoś