Dodaj do ulubionych

solarium - czym zasłonić twarz

25.04.07, 13:55
chciałabym skorzystać kilka razy z solarium ale nie chciałabym opalać twarzy.
Czym proponujecie zasłonić twaarz? czy chusteczka higieniczna się nadaje czy
jest zbyt cienka?
Obserwuj wątek
    • hajaga Re: solarium - czym zasłonić twarz 25.04.07, 14:21
      Najlepiej idź do takiego, w którym można wyłączyć lampy na twarz, a poza tym
      zawsze można nałożyć na twarz krem z bardzo wysokim filtrem (nawet blok wtedy
      się na pewno nie opalisz) i oczywiście okulary ochronne (w porzadnym solarium
      będą na pewno mieli) - cokolwiek byś nie połozyła będzie się ruszać od podmuchu
      wentylatora.
      Pozdr,
      • angelsik Re: solarium - czym zasłonić twarz 25.04.07, 14:35
        ja rowniez nigdy nie opalam twarzy, wole na nia nalozyc krem brazujacy.
        zalaniam ja chusteczka, albo zabieram ze soba cienka materialowa chuste pod
        szyje.
        • aja38 bloker??? 25.04.07, 18:29
          Ja zaslaniam pielucha jesli lozko nie ma opcji wylaczania lamp nad buzia.Ale
          ciekawi mnie ten bloker na twarz czy one faktycznie dzialaja w solarium? to tez
          dobre wyjscie
          • z_zawodu_z_zamilowania Re: bloker??? 25.04.07, 18:31
            Zadne blokery!! Kremy z filtrami na slonce nie nadaja w zadnym wypadku do
            solarium, najlepiej zaslonic materialem, bawelniana bluzka lub pielucha jak
            poprzedniczka:)
            • littlefrog Re: bloker??? 25.04.07, 20:58
              ja wyłączam zawsze lanmpy na twarz bo i tak się kiepsko opala ;) a w trakcie
              kwasowych kuracji dodatkowo zasłaniałam ją właśnie bawełnianą bluzką ;)
              • malaczarna102 Re: bloker??? 25.04.07, 21:55
                a czy promienie UV nie przenikają przez cienki materiał? bo przechodza przez
                szybe to wiem napewno wiec moze i przez materiał tez? ja ostatnio połozyłam se
                ksiazkę na głowie, fakt ze ksiazka w kiepskim stanie jest ale przynajmniej
                byłam pewna ze moja cera jest bezpieczna:)
                • justa_79 Re: bloker??? 25.04.07, 22:03
                  oczywiście, że promienie UV przenikają przez materiał. zwykły materiał daje
                  może ochronę rzędu SPF 4. są specjalne ubrania pokryte filtrami UV, ale w
                  Polsce niedostępne. moim zdaniem lepiej użyć kremu z porządnymi filtrami UV,
                  jak najwyższe SPF oraz PPD najlepiej 30.
              • hajaga Re: bloker??? 25.04.07, 21:59
                A dlaczego nie bloker do solarium? Zawsze używałam dookoła oczu, pod nos i na
                usta, jeśli już koniecznie chciałam opalić twarz i nigdy się nic nie działo,
                poza tym, że jak wyjechałam za bardzo nie tam gdzie trzeba, to miałam białe
                smugi (= nieopalone).
                Pozdr,
                • malaczarna102 Re: bloker??? 25.04.07, 22:04
                  moim zdaniem bloker jest jaknajbardziej na miejscu przeciez chodzi o to zeby
                  chronic przed promieniamu UV , a bloker chroni przed tymi promieniami bez
                  róznicy czu to naturalne słonce czy sztuczne promieni z solarium
                  • aja38 Re: bloker??? 25.04.07, 22:39
                    A to dzieki za info o blokerze,mam przebrwieni ktore po opalaniu sie uwydatnia
                    i teraz bede smarowac go blokerem- a jaki bloker uzywacie??
                  • malaczarna102 Re: bloker??? 26.04.07, 09:49
                    ja uzywam firmy bioderma 50+ lub la roche posay ,niestety cen nie znam bo
                    dostałam mnóstwo próbek od kosmetyczki
                    • hajaga Re: bloker??? 26.04.07, 21:21
                      Ja używałam Vichy, świetnie się sprawdził zarówno w warunkach naturalnych
                      (Egipt), jak i w solarium.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka