asia303 13.05.07, 20:23 cześc dziewczyny, czy tak samo jest skuteczna depilacja woskiem w domu ( dużo taniej ) niż u kosmetyczki. Napiszcie proszę bo dużo słyszłam dobrego o wosku. I ile kosztuje zrobienie bkini i nóg u kosmetyczki. Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
junkii Re: depilacja u kosmetyczki, a plastry do depilac 13.05.07, 20:26 Hej! Kosmetyczka zrobi Ci zabieg fachowo i bierze za to odpowedzialnosc. Zrobi szybciej dzieki czemu bedzie mnie bolu co jest nieuniknione:P Natomiast w domu mozez stosowac wosk na cieplo lub a zimno. Na zimno nie polecam gdyz nie usuwa on wloskow dokladnie a na cieplo jest bardzo donry ale robiag zabieg sama mozesz nabawic sie zerwania naskorka i krwiakow jesli zrobisz cos nie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
agunia1980 Re: depilacja u kosmetyczki, a plastry do depilac 14.05.07, 13:44 Ja chodze do kosmetyczki na depilacje bikini.Sama nawet nie probuj tego robic w domu woskiem na zimno.Mialam takie krwiaki ze masakra.Ja place 25 zl i naprawde polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
anulka-m6 Re: depilacja u kosmetyczki, ...jestem kosmetyczką 15.05.07, 16:47 Naprawde polecam depilacje woskiem w zakładzie u kosmetyczki, -po pierwsze wosk u kosmetyczki jest ciepły, nakłada sie go szpatułką na daną okolicę ciała, i kosmetyczka szybkim ruchem zrywa Ci plaster, nawet niewiesz kiedy to zrobi i niebędziesz sie stresować jeśli odpowiednio bedzie umiała Cie zagadać, - plastry na zimno w domu, trzeba rozgrzać w dłoniech pocierając o nie dłońmi, uwierzcie, próbowałam na własnej skórze, zdarłam naskórek pod samym kolanem, musiałam potem w spodniach chodzić w upalne dni, wosk w plastrach wedłóg mnie jest mniej skuteczny i samej sobie zresztą niezrobisz nóg z tyłu bo bedzie niewygodnie - u kosmetyczki (przynajmniej u mnie w mieście) pachy 15 zł, nogi do kolan 25- 30zł,całe nogi do 50zł bikini jakies 25zł Dodam ze po kilku wizytach i epilacji woskiem włoski odrastają dużo dużo słabsze, jest ich znacznie mniej niż po zwykłym goleniu maszynką. Odpowiedz Link Zgłoś
agniea Re: depilacja u kosmetyczki, a plastry do depilac 15.05.07, 17:35 od 2 lat depiluję się sama ciepłym woskiem w domu, nogi i bikini głębokie,pachy nie, bo nie lubię odrastających włosków - więc jadę maszynką. wcześniej chodziłam do kosmetyczek i traciłam szmal,ale teraz mam więcej kasy na ciuchy i zrobione lepiej (bo częściej) :))) ne ukrywam że na początku było trudno, powoli, długo, dość boleśnie, ale po 4-5 razach doszłam do takiej wprawy, że dziś depilacja zajmuje mi : -podgrzanie wosku 40 minut -depilacja łydek,kolan - 10 minut obie -depilacja bikini 15 minut aha, i pamiętaj że olejek bambino jest najlepszym przyjacielem PO depilacji i W CZASIE depilacji bikini - posmaruj nim to czego nie chcesz obklejać woskiem:) pozdr i napisz jak poszło Odpowiedz Link Zgłoś
mandy111 Re: depilacja u kosmetyczki, a plastry do depilac 15.05.07, 18:48 A mozesz powiedziec jakiego wosku uzywasz? Mam wlasnie zamiar zabrac sie za domowa depilacje woskiem i nie wiem co kupic. Podgrzewasz w wodzie? Odpowiedz Link Zgłoś
agniea Re: depilacja u kosmetyczki, a plastry do depilac 15.05.07, 20:45 kupiłam na allegro taki mały biało niebieski podgrzewacz z kompletem wosków,ok 130 zł, służy wiernie do dziś:) moja kosmetyczka miała identyczny,podgrzewa do najlepszej temperatury. Pamiętaj o olejku bambino, bo nic innego nie usunie ci tak dobrze wosku. Aha i nie zrażaj się początkowymi niepowodzeniami (czas depilacji+niedokłądna depilacja+pourywane włoski) bo z czasem dojdziesz do wprawy.Nie od razu Rzym zbudowano:) Aha i jeszcze jedno: 1 supergładkość - depilacja raz w tygodniu(ja np poświęcam na to godzinkę w każdu poniedziałek) 2 optymalna gładkość : 1 na 2 tygodnie i ostrożnie przy depil.bikini głębokiego ZAWSZE smaruj waginę olejkiem PRZED. Jak co zostanie 5 włosków na krzyż to nie zarzynaj się tylko skończ pęsęta. No i po depilacji załóż kieckę bawełnianą,ale bez majtek tak na 2 godzinki i nie bierz wcześniej prysznica. dzięki tym kilku zasadom : zero krostek, zaczerwień, skóra głądka, facet wniebowzięty:PPPPPP pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
agniea Re: do agniea 15.05.07, 22:36 ja używam olejku bambino albo johnson rumiankowego, ważne żeby złągodzić podrażnienie i nie zapychać otwartych porów (po cebulkach) żadnymi białymi kremami bo powstaną wypryski(zaskórniki,pryszczowate itd.) powodzenia:))) potraktujcie wasze włoski tak jak się nalezy czyli : raus!!! szybko, ale nie brutalnie, zdecydowanie, przyklejony plaster wymasujcie dobrze z kierunkiem włosa i ciach :)) powodzenia laski:) Odpowiedz Link Zgłoś
j0anna1 Re: do agniea 15.05.07, 22:43 czyli tym olejkiem to juz po depilacji, tak? ja stosowalam zawsze make ziemniaczana - przed i po Odpowiedz Link Zgłoś
agniea Re: do agniea 16.05.07, 01:09 mąka? :PPP powiem tak, zalezy co sobie depilujesz:PP 1. NOGI:smarujesz olejkiem PO depilacji i złażą ci resztki wosku no skóra się nawilża bez zatykania 2. BIKINI (tylko przód) smarujesz PO depilacji 3. BIKINI (głębokie) siadasz przed lustrem z rozłożonymi elegancko nóżkami i dobrym oświetleniem i smarujesz olejkiem waginę - czyli to czego nie chcesz ani depilować ani uszkodzić - a woskiem zasuwasz po pachwinach i depilujesz całość bez uszkodzenia sobie miejsc, które służą ci do siusiu i oczywiście łechtaczki :PPP pozdr:PP i wybaczcie dosłowność, Odpowiedz Link Zgłoś
anulka-m6 Re: agniea 16.05.07, 11:39 agniea napisała: > Aha i jeszcze jedno: > 1 supergładkość - depilacja raz w tygodniu(ja np poświęcam na to godzinkę w > każdu poniedziałek) Zdziwiło mnie to co własnie przeczytałam, no ale.. Aż tak szybko ci włoski odrastają ze depilację woskiem robisz co tydzień, mi jakoś wystarczają 2 a nawet 3 tygodnie zamin włoski odrosną. Zresztą jeśli odrost jest zbyt któtki to nie zawsze depilacja ma sens, wosk wtedy nie każdy włosek złapie. Ale ogólenie co do depilacji woskiem na ciepło w domku to polecam, oszczędność kasy, trezba tylko sie przyzwyczaic do delikatnego bólu w początkach,mówie tu o pierwszych samodzielnych próbach. Odpowiedz Link Zgłoś
agniea Re: agniea 16.05.07, 15:28 ponieważ nie wszystkie włoski rosną równocześnie, zazwyczaj po tygodniu od depilacji już się pojawia kolejna tura:P a ja nie znoszę efektu kaktuska i pojedynczych włosków więc je usuwam. Poza tym przy precyzyjnym nałożeniu wosku i naciągnięciu skóry nie ma problemu z usuwaniem nawet króciutkich włosków pozdawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mroofka2 Re: depilacja u kosmetyczki, a plastry do depilac 16.05.07, 01:20 ja tez polecam kosmetyczkę;) Odpowiedz Link Zgłoś
afork Agniea- czy to ten podgrzewacz? 16.05.07, 10:42 www.allegro.pl/item194779016_podgrzewacz_wosk_paski_hit_na_allegro_.html Odpowiedz Link Zgłoś
agniea Re: Agniea- czy to ten podgrzewacz? 16.05.07, 11:20 nie, to ten, i to ten sam sprzedawca u którego ja kupowałam, jedynie zamiast 6 różnych wosków ja polecam miodowe, bo przynajmniej u mnie najlepiej działają (ale to ponoć zależy od osoby) www.allegro.pl/item194275056_profesjonalny_zestaw_do_depilacji_gratisy_.html pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
chantal10 Re: depilacja u kosmetyczki, a plastry do depilac 16.05.07, 12:46 Ja idę do kosmetyczki z moim bikini, tylko mi włoski trochę odrosną, zapłacę za to 25 złotych. Za nogi kosmetyczka bierze: 30 zł - łydki 30 zł - uda Ale te zabiegi robię sama w domu depilatorem:) Odpowiedz Link Zgłoś