Dodaj do ulubionych

depilacja u kosmetyczki, a plastry do depilacji w

13.05.07, 20:23
cześc dziewczyny, czy tak samo jest skuteczna depilacja woskiem w domu ( dużo
taniej ) niż u kosmetyczki. Napiszcie proszę bo dużo słyszłam dobrego o
wosku. I ile kosztuje zrobienie bkini i nóg u kosmetyczki. Dzieki
Obserwuj wątek
    • junkii Re: depilacja u kosmetyczki, a plastry do depilac 13.05.07, 20:26
      Hej!
      Kosmetyczka zrobi Ci zabieg fachowo i bierze za to odpowedzialnosc.
      Zrobi szybciej dzieki czemu bedzie mnie bolu co jest nieuniknione:P

Natomiast w domu mozez stosowac wosk na cieplo lub a zimno.
      Na zimno nie polecam gdyz nie usuwa on wloskow dokladnie a na cieplo jest bardzo
      donry ale robiag zabieg sama mozesz nabawic sie zerwania naskorka i krwiakow
      jesli zrobisz cos nie tak.
      • agunia1980 Re: depilacja u kosmetyczki, a plastry do depilac 14.05.07, 13:44
        Ja chodze do kosmetyczki na depilacje bikini.Sama nawet nie probuj tego robic w
        domu woskiem na zimno.Mialam takie krwiaki ze masakra.Ja place 25 zl i naprawde
        polecam.
        • anulka-m6 Re: depilacja u kosmetyczki, ...jestem kosmetyczką 15.05.07, 16:47
          Naprawde polecam depilacje woskiem w zakładzie u kosmetyczki,
          -po pierwsze wosk u kosmetyczki jest ciepły, nakłada sie go szpatułką na daną
          okolicę ciała, i kosmetyczka szybkim ruchem zrywa Ci plaster, nawet niewiesz
          kiedy to zrobi i niebędziesz sie stresować jeśli odpowiednio bedzie umiała Cie
          zagadać,
          - plastry na zimno w domu, trzeba rozgrzać w dłoniech pocierając o nie dłońmi,
          uwierzcie, próbowałam na własnej skórze, zdarłam naskórek pod samym kolanem,
          musiałam potem w spodniach chodzić w upalne dni, wosk w plastrach wedłóg mnie
          jest mniej skuteczny i samej sobie zresztą niezrobisz nóg z tyłu bo bedzie
          niewygodnie
          - u kosmetyczki (przynajmniej u mnie w mieście) pachy 15 zł, nogi do kolan 25-
          30zł,całe nogi do 50zł bikini jakies 25zł

Dodam ze po kilku wizytach i epilacji woskiem włoski odrastają dużo dużo
          słabsze, jest ich znacznie mniej niż po zwykłym goleniu maszynką.
    • agniea Re: depilacja u kosmetyczki, a plastry do depilac 15.05.07, 17:35
      od 2 lat depiluję się sama ciepłym woskiem w domu, nogi i bikini głębokie,pachy
      nie, bo nie lubię odrastających włosków - więc jadę maszynką.

wcześniej chodziłam do kosmetyczek i traciłam szmal,ale teraz mam więcej kasy
      na ciuchy i zrobione lepiej (bo częściej) :)))

ne ukrywam że na początku było trudno, powoli, długo, dość boleśnie, ale po 4-5
      razach doszłam do takiej wprawy, że dziś depilacja zajmuje mi :
      -podgrzanie wosku 40 minut
      -depilacja łydek,kolan - 10 minut obie
      -depilacja bikini 15 minut

aha, i pamiętaj że olejek bambino jest najlepszym przyjacielem PO depilacji i W
      CZASIE depilacji bikini - posmaruj nim to czego nie chcesz obklejać woskiem:)

pozdr i napisz jak poszło
      • mandy111 Re: depilacja u kosmetyczki, a plastry do depilac 15.05.07, 18:48
        A mozesz powiedziec jakiego wosku uzywasz? Mam wlasnie zamiar zabrac sie za
        domowa depilacje woskiem i nie wiem co kupic. Podgrzewasz w wodzie?
        • agniea Re: depilacja u kosmetyczki, a plastry do depilac 15.05.07, 20:45
          kupiłam na allegro taki mały biało niebieski podgrzewacz z kompletem wosków,ok
          130 zł, służy wiernie do dziś:)
          moja kosmetyczka miała identyczny,podgrzewa do najlepszej temperatury.

Pamiętaj o olejku bambino, bo nic innego nie usunie ci tak dobrze wosku. Aha i
          nie zrażaj się początkowymi niepowodzeniami (czas depilacji+niedokłądna
          depilacja+pourywane włoski) bo z czasem dojdziesz do wprawy.Nie od razu Rzym
          zbudowano:)

Aha i jeszcze jedno:
          1 supergładkość - depilacja raz w tygodniu(ja np poświęcam na to godzinkę w
          każdu poniedziałek)
          2 optymalna gładkość : 1 na 2 tygodnie

i ostrożnie przy depil.bikini głębokiego ZAWSZE smaruj waginę olejkiem PRZED.
          Jak co zostanie 5 włosków na krzyż to nie zarzynaj się tylko skończ pęsęta. No
          i po depilacji załóż kieckę bawełnianą,ale bez majtek tak na 2 godzinki i nie
          bierz wcześniej prysznica.

dzięki tym kilku zasadom : zero krostek, zaczerwień, skóra głądka, facet
          wniebowzięty:PPPPPP

pozdr.
          • j0anna1 do agniea 15.05.07, 20:55
            jakim olejkiem smarowac?
            • agniea Re: do agniea 15.05.07, 22:36
              ja używam olejku bambino albo johnson rumiankowego, ważne żeby złągodzić
              podrażnienie i nie zapychać otwartych porów (po cebulkach) żadnymi białymi
              kremami bo powstaną wypryski(zaskórniki,pryszczowate itd.)

powodzenia:))) potraktujcie wasze włoski tak jak się nalezy czyli : raus!!!
              szybko, ale nie brutalnie, zdecydowanie, przyklejony plaster wymasujcie dobrze
              z kierunkiem włosa i ciach :))

powodzenia laski:)
              • j0anna1 Re: do agniea 15.05.07, 22:43
                czyli tym olejkiem to juz po depilacji, tak?
                ja stosowalam zawsze make ziemniaczana - przed i po
                • agniea Re: do agniea 16.05.07, 01:09
                  mąka? :PPP

powiem tak, zalezy co sobie depilujesz:PP

1. NOGI:smarujesz olejkiem PO depilacji i złażą ci resztki wosku no skóra się
                  nawilża bez zatykania
                  2. BIKINI (tylko przód) smarujesz PO depilacji
                  3. BIKINI (głębokie) siadasz przed lustrem z rozłożonymi elegancko nóżkami i
                  dobrym oświetleniem i smarujesz olejkiem waginę - czyli to czego nie chcesz ani
                  depilować ani uszkodzić - a woskiem zasuwasz po pachwinach i depilujesz całość
                  bez uszkodzenia sobie miejsc, które służą ci do siusiu i oczywiście
                  łechtaczki :PPP

pozdr:PP i wybaczcie dosłowność,
          • anulka-m6 Re: agniea 16.05.07, 11:39
            agniea napisała:
            > Aha i jeszcze jedno:
            > 1 supergładkość - depilacja raz w tygodniu(ja np poświęcam na to godzinkę w
            > każdu poniedziałek)

Zdziwiło mnie to co własnie przeczytałam, no ale..
            Aż tak szybko ci włoski odrastają ze depilację woskiem robisz co tydzień, mi
            jakoś wystarczają 2 a nawet 3 tygodnie zamin włoski odrosną.
            Zresztą jeśli odrost jest zbyt któtki to nie zawsze depilacja ma sens, wosk
            wtedy nie każdy włosek złapie.

Ale ogólenie co do depilacji woskiem na ciepło w domku to polecam, oszczędność
            kasy, trezba tylko sie przyzwyczaic do delikatnego bólu w początkach,mówie tu o
            pierwszych samodzielnych próbach.
            • agniea Re: agniea 16.05.07, 15:28
              ponieważ nie wszystkie włoski rosną równocześnie, zazwyczaj po tygodniu od
              depilacji już się pojawia kolejna tura:P a ja nie znoszę efektu kaktuska i
              pojedynczych włosków więc je usuwam. Poza tym przy precyzyjnym nałożeniu wosku
              i naciągnięciu skóry nie ma problemu z usuwaniem nawet króciutkich włosków

pozdawiam
    • mroofka2 Re: depilacja u kosmetyczki, a plastry do depilac 16.05.07, 01:20
      ja tez polecam kosmetyczkę;)
    • afork Agniea- czy to ten podgrzewacz? 16.05.07, 10:42
      www.allegro.pl/item194779016_podgrzewacz_wosk_paski_hit_na_allegro_.html
      • agniea Re: Agniea- czy to ten podgrzewacz? 16.05.07, 11:20
        nie, to ten, i to ten sam sprzedawca u którego ja kupowałam, jedynie zamiast 6
        różnych wosków ja polecam miodowe, bo przynajmniej u mnie najlepiej działają
        (ale to ponoć zależy od osoby)

www.allegro.pl/item194275056_profesjonalny_zestaw_do_depilacji_gratisy_.html

pozdr.
    • chantal10 Re: depilacja u kosmetyczki, a plastry do depilac 16.05.07, 12:46
      Ja idę do kosmetyczki z moim bikini, tylko mi włoski trochę odrosną, zapłacę za
      to 25 złotych.
      Za nogi kosmetyczka bierze:
      30 zł - łydki
      30 zł - uda
      Ale te zabiegi robię sama w domu depilatorem:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka