adalberto3 Ile kosztuje laserowa likwidacja tatuazu ? 09.06.07, 16:01 Moze niech wpierw kandydatka porowna obie ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
northrend Re: Pytanie o tatuaze 09.06.07, 18:37 Nie do konca rozumiem dlaczego na tematy tatuazy wypowiadaja sie osoby, ktore takowych nie posiadaja. Z czystym sumieniem moge polecic Tat2Shop mieszczace sie na ul.Nowowiejska 12/18 (miedzy Pl. Zbawiciela a Pl. Politechniki). 'Dziaralem' tam sobie cale prawe ramie, jakosc wykonania jest bardzo dobra, a i sam tatuator jest bardzo milym i konkretnym czlowiekiem. Mnie wynioslo 800 zl, ale cena zawsze jest uwarunkowana od wielkosci 'dziary', stopnia skomplikowania oraz koloru (wiadomo, kolorowe tusze kosztuja wiecej). Plecy 'dziaralem' jeszcze na studiach w Toruniu, takze tamtejsze Kobra Tattoo tez moge polecic. Dodam, ze piastuje stanowisko prawnika w panstwowej instytucji, dlatego tez temat tatuazowych problemow w pracy uwazam za 'z dupy wziety'. 'Dziaraj' sie dziewczyn i nie sluchaj sie malkontentow, ktorzy bawia sie w internetowych wojownikow z wirtualnymi szabelkami, a w swiecie bez komputera sa zwyklymi, cieplymi ... heils nrt. Odpowiedz Link Zgłoś
northrend Re: Pytanie o tatuaze 09.06.07, 18:41 Co natomiast tyczy sie robienia tatuazu w lato, to szczerze taka opcje odradzam. Po pierwsze zero kapieli (ino delikatne przemywanie w letniej wodzie), po drugie calkowity brak slonca. Skora goi sie okolo miesiaca, przez 7 dni (teoretycznie, nie potwierdzam) nie powinno sie pic alkoholu. Tak czy inaczej kiedy slonce przestanie tak mocno swiecic i nie bedziesz planowac wycieczek nad morze czy tez na basen, mozesz smialo odwiedzic ul. Nowowiejska i strzelic sobie naklejke. nrt. Odpowiedz Link Zgłoś
aliennis Re: Pytanie o tatuaze 09.06.07, 19:23 -"Nie jest prawdą że nie można dostać zzo - wprawdzie dzieci nie rodziłam, ale miałam cięzki wypadek i za sobą kilka operacji. Do ostatniej byłam właśnie znieczulana zzo." -- Tatuaż jako taki na lędzwiach/kregosłupie moze nie jest abssolutnym przeciwskazaniem do zzo ale nie jest zbadane jaki wpływ może mieć barwnik zawarty w tej przestrzeni i w wielu szpitalach ,przy porodach (podkreślam PORODACH) nie wykonuje sie zzo. - www.youtube.com/watch?v=Tqo_hqn3VHg Odpowiedz Link Zgłoś
madziaq Re: Pytanie o tatuaze 10.06.07, 11:53 A powiedz mi mniej wiecej, jakiej wielkosci jest ten tatuaz, ktory Cie kosztowal 800 zl? Ja planuje cos nieduzego na lopatce (powiedzmy jakies max 10 na 10 cm, a pewnie troche mniejsze i probuje sie na razie przez net dowiedziec, ile mnie to moze wyniesc, bo chwilowo nie mam czasu na bieganie po salonach, zeby sie osobiscie dopytac Odpowiedz Link Zgłoś
northrend Re: Pytanie o tatuaze 11.06.07, 19:57 Jezeli chodzi o ramie, to tatuaz ma ok 26 cm wysokosci i 20 cm szerokosci (w srednicy zajmuje pol ramienia) z tym, ze wybiega delikatnie na lopatke, zeby polaczyc sie po trosze z tym na plecach. Sek w tym, ze jest bardzo duzo miejsca na skorze pokrytego jedynie czarnym barwnikiem, cienie sa jedynie dodatkiem podkreslajacym. Musze przyznac, ze czern jest dosc gleboka, zapewne dlatego wlasnie troche mnie to kosztowalo (chodzi o jakosc tuszu i sam sposob robienia - dosc 'gleboko'). Cala wizyta zajela mi 2 sesje : pierwsza - niecale 4 godziny - kontury i wypelnianie, druga - okolo 1,5-2 godzin - drobne poprawki i cienie. Dodam, ze wzor jest autorstwa tatuatora, ja jedynie przedstawilem graficznie, mniej wiecej, swoj pomysl i ewentualne sugestie, a 'dziergacz' na podstawie tego opracowywal wzor oczekujac mojej aprobaty. Nie jest oczywiscie tajemnica, ze wyjezdzajac do mniejszego miasta zaplacisz mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
madziaq Re: Pytanie o tatuaze 10.06.07, 11:59 A jeszcze co do problemow w pracy z powodu tatuazu czy w ogole nietypowego wygladu, to chyba nie jest tak zupelnie wyssane z palca. Ja osobiscie pracuje w firmie, gdzie pracownik moze byc wytatuowany od stop do glowy i miec fioletowe dredy, byle tylko znal sie na swoim fachu, ale niestety nie wczedzie tak jest, z tego co wiem z opowiadan znajomych. Takze na wszelki wypadek moj tatuaz bedzie w takim miejscu, zeby latwo dalo sie go 'schowac' pod bluzka czy marynarka Odpowiedz Link Zgłoś
morepig Re: Pytanie o tatuaze 10.06.07, 13:49 ja polecam trzy szostki na okopowej. wydziergalam tam sobie whoretag ;-PP jakies 5 lat temu i kosztowalo mnie to 350zl. trwalo 45 minut, bolalo tylko na tluszczyku. fotke moge przesłac na priwa ale bardzo zmniejszona bo nei chce kopi ;-)) BTW pracowalam i niedlugo wracam do pracy w agencji nieruchomosci, tattoo nie byl problemem. nastepny bedzie na plecach Odpowiedz Link Zgłoś
wuk4 Odpuść sobie 10.06.07, 00:10 stratę pieniędzy, ból i oszpecenie naturalnej skóry. Odpowiedz Link Zgłoś
cottonly Re: Odpuść sobie 11.06.07, 02:50 wuk4 napisał: > stratę pieniędzy, ból i oszpecenie naturalnej skóry. Odpuść sobie jęczenie, prorokowanie i ocenianie cudzych gustów. Nie twoje pieniądze, nie twój problem. Nie każdy kwiczy i biadoli po ukłuciu iglą czy 10-ma igłami (ale współczuję Ci szczerze). Oszpecenie czy nie to kwestia gustu, Generalnie - fatalnie znoszący ból prorocy martwiący sie charytatywnie o pieniądze innych powinni raczej...yyyy...oddalić sie pospiesznie w dowolnie wybranym kierunku, o. Odpowiedz Link Zgłoś
ewaq Re: Pytanie o tatuaze 10.06.07, 13:49 Z czystym sumieniem poprę tych, którzy polecają studio przy Dereniowej. Robiłam tam tatuaż parę lat temu, wszystko z nim ok. Moczyć rzeczywiście nie można było. I pić przez 2-3 dni po zrobieniu alkoholu. Smarowałam Alantanem. Mój jest dość spory, umieszczony w części lędźwiowej. W pewnych "okolicznościach przyrody" widoczny, ale tym samym bardzo intrygujący dla spostrzegawczego. Zresztą, możesz go w wizytówce obejrzeć. I rzeczywiście, warto się z tatuażem w jakiś sposób identyfikować :-) Odpowiedz Link Zgłoś
cottonly Re: Pytanie o tatuaze 11.06.07, 02:19 Słówko ode mnie: - bądź pewna, że chcesz miec tatuaż, to nie jest drobiazg do wykasowania za tydzień, jak sie znudzi - zbierz opinie o osobie, która Ci go wykona, lokalny miszcz w Sępólnie może i jest miszczem, ale...;-) - wybierz wzór - sama, to Ty będziesz to cudo nosic, nie chlopak, mamusia ani najlepsza psiapsiółka - jesli tatuator powie, że za duże, za małe, za trudne - idź do innego, warto porzucic patałacha dla mistrza (odnosi się to, po namysle, także do innych dziedzin zycia ;-)) - sprawdź, czy narzędzia są sterylne, tatuator trzeźwy i nie nerwowy, miejsce spokojne i nie narazone na to, że np dziewczyna miszcza wpadnie z awantura albo kumpel zajrzy umawiac się na piwo (tak, widziałam takie akcje ;-)) - o moczeniu i mazianiu maściami sie nie wypowiem - moczyłam i nie maziałam, bylo lato, zagoiło się w kilka dni (duży wzór) - ale wierze, że mistrz wie, co mówi, więc warto posłuchać Generalnie - powodzenia, robisz coś, co Ci zostanie na całe zycie (alternatywa jest paskudna blizna), przemysl to :-) c. z wielkim tatuażem i dumna od kilku lat - gdybym mogła cofnąć czas, zrobiłabym go wcześniej :-) Odpowiedz Link Zgłoś
gr.st.germaine pralka "POLAR " 11.06.07, 07:25 Najlepiej zrob sobie tatuaz pralki automatycznej "Polar" na plecach.Tego rodzaju tatoo to wielka rzadkosc.Kazdy bedzie sie za toba ogladal. Odpowiedz Link Zgłoś
madziaq Re: pralka "POLAR " 11.06.07, 16:32 Toś się dowcipem wykazał. Pogratulować. Że też są ludzie, którzy nie mają nic innego do roboty tylko głupoty na forum wypisywać... Odpowiedz Link Zgłoś
bartiv Re: Pytanie o tatuaze 11.06.07, 11:38 Ja zrobilem sobie tatuaz jakis miesiac temu, w jednym z lepszych o ile nie najbardziej renomowanym studiu tatuazu w Gdańsku, tatuaz ma wielkosc kartki A4 kosztował 450 zł , praca trwała ponad 3 godzinki a efekt jest naprawde piorunujący . POLECAM JAK NAJBARDZIEJ !!! Mnie efekt końcowy rzucił na kolana. Odpowiedz Link Zgłoś
jach80 Re: Pytanie o tatuaze 11.06.07, 12:27 kurde faktycznie tatoo wciąga na maxa !!!! zrobiłem sobie na piszczelu teraz myślę o zrobieniu w miejscu intymnym. Co uważacie o tatuażu na penisie??? Odpowiedz Link Zgłoś
misiaczek_dzieciolek Re: Pytanie o tatuaze 11.06.07, 13:45 to kosztuje od okolo 80 zl do nawe 3 tys latem bym sie powstrzymala moze poczekasz od konca wakacji ?? wtedy mysle bedzie lepiej bo latem mozesz sie wykapac spokojnie nie martwiac si eo tatuaz nie znam zadnych studii tatuazy ale mysle ze jak wpiszesz w google studia atutazyw warszawiz najdzie sie kilkadziesiat dobrych pozdrawaim i zycz epowodzenia:) Odpowiedz Link Zgłoś
stormy1 Re: Pytanie o tatuaze 11.06.07, 20:18 polecam, ale latem to faktycznie nie najlepszy pomysl. musisz tatuaz smarowac alantanem, no i n ie wolno go draznic kilka dni. lepiej poczekac do jesieni. w stowie powinnas sie zmiescic za tatuaz do rozmiaru a4 Odpowiedz Link Zgłoś