malange 19.10.07, 15:12 Używałyście? Jakie wrażenia? Moja (najlepsza na świecie) fryzjerka poleciła mi to na moje suche włosy. Oczywiście już kupiłam (bez zastanowienia), a teraz sie zastanawiam jak ja wytrzymam z tym budyniem na głowie :D Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malange Zdjęcie maseczki + informacja z opakowania 19.10.07, 16:27 fotoforum.gazeta.pl/3,0,919311,2,1.html Crema al latte - Krem mleczny Dzięki proteinom pozyskiwanym z mleka, krem wspaniale nadaje się do każdego rodzaju włosów, pozostawiając je delikatne i odżywione. Doskonały dla zregenerowania włosów osłabionych przez rozjaśnianie, farbowanie oraz trwałą ondulację. Made in Italy Odpowiedz Link Zgłoś
mk0615 Re: Crema al latte - SericAl 19.10.07, 20:42 A gdzie to można kupić i za ile? Podziel się wrażeniami jak sobie to zapodasz. Odpowiedz Link Zgłoś
mk0615 Re: Crema al latte - SericAl 19.10.07, 21:32 Acha, przypomniałam sobie, że jakieś dwa lata temu dostałam w prezencie dwie odżywki z tej serii, - jedna z wyciągiem z łożysk a druga chyba z miodem. Byłam nimi zachwycona, ale nigdzie ich potem nie znalazłam, no a potem zapomniałam. Dzięki za przypomnienie i koniecznie napisz gdzie się to kupuje. Odpowiedz Link Zgłoś
malange Re: Crema al latte - SericAl 22.10.07, 20:22 Kupiłam u fryzjera i oczywiście przepłaciłam, ale cena jest naprawdę niska - u fryzjera 35zł za 1 LITR (tak litr), na allegro widziałam za 14 zł + przesyłka to bedzie jakieś 25zł. Do moich suchych włosów i obecnej fryzury fotoforum.gazeta.pl/3,0,897801,2,13.html jest bardzo dobra - nawilża, obciąża włosy, nabłyszcza i (co było miłą niespodzianką) włosy się rewelacyjnie prostuje (normalnie ekspres). Pomimo dzisiejszej wilgoci na dworze i gigantycznego wiatru moja fryzura nie została zniszczona :) a jak ładnie włosy falowały na wietrze :DDD (nie używam żadnych preparatów utrwalajacych) Jak narazie rewelacja :) Polecam ale tylko do słuchych włosów, bo tłuste/normalne może przetłuszczać. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Crema al latte - SericAl 28.10.07, 16:40 Czy z tej serii są w ogóle odżywki do włosów przetłuszczających się / bardzo wrażliwej skóry głowy? Od dawna szukam jakiejś odżywki, po której włosy nie byłyby klapnięte, nie latałyby na wszystkie strony, ani nie swędziałaby mnie skóra głowy :/ Może te mleczne sprawy to by było to? Z tym, że ja mam jednak bardzo przetłuszczające się włosy... Odpowiedz Link Zgłoś
malange Re: Crema al latte - SericAl 28.10.07, 16:53 Znalazłam takie produkty tej firmy: anko.sklepyfirmowe.pl/category.php/kid,11383/title,KALLOS/?SESSID=c2d49794d11f471f4ba30fb6467cf126 Nadal szukam sklepu gdzie można kupić je "live" :) Odpowiedz Link Zgłoś
mk0615 Re: Crema al latte - SericAl 28.10.07, 20:18 Zakupiłam na Allegro zarówno tę mleczną jak i Midollo Placenta z tej serii, bo kiedyś ją miałam. Mam włosy delikatne, ale żadna z nich mi ich nie przetłuszcza, tak wię można wypróbować, bo każde włosy reagują inaczej jak widać. A odżywki te są super! Kupuje się je na Allegro, lub w sklepach fryzjerskich. Znalazłam taki, ale tu u mnie, w Krakowie. Odpowiedz Link Zgłoś
malange Re: Crema al latte - SericAl 28.10.07, 20:29 Pewnie, że warto wypróbować - na dodatek cena jest śmiesznie niska za taką jakość :) Ciekawe jakie są te szampony i preparaty do prostowania, jak tylko znajdę sklep to kupię :) Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Crema al latte - SericAl 29.10.07, 15:40 Dzięki, dziewczyny, podpytam moją fryzjerkę, może ma albo wie gdzie to kupić na żywo :) Odpowiedz Link Zgłoś
malange Katowice - kosmetyki firmy Kallos możecie kupić... 29.10.07, 18:39 ...w nowym sklepie fryzjerskim na ulicy Wawelskiej :) Sklep jest obok Gaudi Cafe. Kupiłam tam dzisiaj szampon glicerynowy, balsam do prostowania włosów i Placente tzn. maseczke do włosów z wyciagiem z łożysk. Dam znać jak działają :) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
mk0615 Re: Katowice - kosmetyki firmy Kallos możecie kup 30.10.07, 07:38 W Krakowie jest taki sklep przy ul. Berka Joselewicza 14. Odpowiedz Link Zgłoś
monia816 Re: Kraków, kallos 30.10.07, 09:39 W krakowie , gdzie tak ulica Borka -jeselewicza? Odpowiedz Link Zgłoś
littlefrog pyt. do Malange: 30.10.07, 11:10 to jest odżywka do codziennego stosowania czy maseczka? Odpowiedz Link Zgłoś
littlefrog Re: pyt. do Malange: 30.10.07, 11:11 w sensie: maseczka do stosowania raz na tydzień ;) Odpowiedz Link Zgłoś
malange Re: pyt. do Malange: 30.10.07, 11:58 Niestety nie ma takiej informacji na opakowaniu :) Ja stosuje krem mleczny (Crema al Latte) po każdym myciu (jest napisane, że zostawić na chwilę i spłukać) - a ten krem z łożysk roślinnych (Placenta) planuje stosować 1-2 tygodniu, bo go trzeba trzymać na głowie 30 minut. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
littlefrog Re: pyt. do Malange: 30.10.07, 13:19 ja właśnie też szukam czegoś do codziennego stosowania bo rozjaśnianie + suszarka + prostownica + klima =tragedia ;/ ja z kolei stosuję ten balsam do prostowania Kallosa, fajny jest i starczy mi chyba do końca życia bo używam na całe włosy ilość wielkości owocu wisienki a butla jest wieeelka ;) Odpowiedz Link Zgłoś
malange Re: pyt. do Malange: 30.10.07, 18:55 Widziałam, że mają dużo kosmetyków do włosów rozjaśnianych - szampony, maseczki, spraye itd... Jeszcze nie sprawdzałam tego balasamu do prostowania, bo dzisiaj wczesnie wstałam, śpieszyłam się i nie chciałam ryzykować :DDD Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
malange do Littelfrog 31.10.07, 14:08 Ten balsam do prostowania włosów jest rewelacyjny! Zaraz dostaniesz klapsa w tyłek, że go tu nie reklamowałaś!!! Odpowiedz Link Zgłoś
littlefrog Re: do Littelfrog 31.10.07, 14:10 przepraszam, przepraszam, obiecuję że to się więcej nie powtórzy ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
malange Re: do Littelfrog 31.10.07, 14:11 Wybacz literówkę Littlefrog :) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
littlefrog NEWS :) 31.10.07, 16:05 Krem mleczny Kallos można kupić w Centrum Zaopatrzenia Fryzjerów na Dalekiej, niedaleko Hotelu Sobieski. Kosztuje 20zł :) Odpowiedz Link Zgłoś
mk0615 Re: Kraków, kallos 04.11.07, 12:55 Berka Joselewicza to jest przecznica ze Starowiślnej, idąc od Rynku między Dietla a Miodową, dosłownie 5 m. od Starowiślnej jest ten sklep. Ale jak chcesz kupić te odżywki - a osobiście gorąco polecam, to najpierw je sobie zalicytuj na Allegro to będzie parę pln. taniej. Bez licytacji 170 a ja wylicytowałam po 13. Odpowiedz Link Zgłoś
mk0615 Re: Kraków, kallos 04.11.07, 16:55 PS. sorry, co ja wypisuje! Cena odżywki w sklepie to 17 zł. a nie 170, oczywiście. A jak najpierw zalicytujesz to masz szanse zapłacić parę z. mniej. A odżywki są świetne, zwłaszcza Placenta. Od 2 tygodni używam jej znowu dzięki Malange, która na tym forum przypomniała mi o tych produktach. A kilka lat temu dostałam ją w prezencie i pamiiętam, że wtedy bardzo poprawiły stan moich włosów. Polecam też szampon owocowy tej firmy do codziennego stosowania. Bardzo delikatny, nie przesusza włosów, a cena za 1000 ml. ok. 12 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_basienki A w Warszawie gdzie??? 04.11.07, 17:10 Napiszcie proszę. Kiedyś kupowałam na allegro z odbiorem osobistym, ale teraz nie ma juz tego sprzedawcy. Znacie jakis sklep zaopatrzony w ich kosmetyki? Z góry bardzo dziękuje. :) Odpowiedz Link Zgłoś
baba06 Re: znalazłam w Warszawie 04.11.07, 18:49 www.armod.pl/index.php?manufacturers_id=33 Odpowiedz Link Zgłoś
mama_basienki Re: znalazłam w Warszawie 04.11.07, 19:06 O super. :) Kurcze tylko szkoda,że tak mało mają :(. Interesuje mnie ten balsam prostujący, o którum pisały wyżej dziewczyny, a tam nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś