Dodaj do ulubionych

skręt włosów-preparaty

22.07.03, 22:00
Witam,
mam pytanie o preparat poprawiający skręt włosów. Otóż mam już dość
nieskutecznego (mleczka itp.) i męczącego (szczota okrągła i suszarka)
prostowania włosów. I postanowiłam spróbować pójść w drugą i te fale i
gdzieniegdzie loczki podkreślić. Czy macie jakieś sprawdzone preparaty do
tego typu zabiegów? Wolałabym za średniej półki, bo jak będą nieskuteczne to
mała strata.
dzięki za wszelakie odp. pozdrófka
Obserwuj wątek
    • Gość: sniegotka Re: skręt włosów-preparaty IP: *.wprost.pl / 192.168.0.* 23.07.03, 10:55
      Mam identyczne wlosy takie ni to krecone ni to proste. Fryzjer od Jagi Kupallo,
      gdzie kupowalam preparaty do mycia okreslil jej jako "wavy" - takie falowane.
      Beznadziejnie to wygladaja jak sie nie wyprostuje albo nie pokreci. Mialam dwa
      preparaty Tigi do wlosow wzmacniajace skret: Tigi Bed Head Curl Activator czy
      jakos tak, zielony lotion w buteleczce, nie robi doslownie nic oprocz ladnego
      zapachu. Jak na perfumy do wlosow troszke drogi.... No i drugi preparat Tigi -
      Curl Jam, na poczatku bylam zachwycona, wygladalam jakbym dopiero co wyszla od
      fryzjera (nakladalam na wilgotne wlosy i ugniatalam palcami), potem wlosy sie
      przyzwyczaily, sa dlugie wiec ten preparat troche je obciaza i na drugi dzien
      wygladaja juz gorzej. Jesli jednak prostuje np. przez tydzien a potem raz uzywam
      tego preparatu efekt jest swietny. Wlosy chyba robia mi na zlosc i lepiej sie
      kreca. Zaleta jest piekny zapach malin i w miare naturalna kompozycja preparatu,
      ktory nie niszczy wlosow (wszystkie mocne pianki ktorymi ugniatalam wlosy
      strasznie mi je wysuszyly) zadnego alkoholu w skladzie, glownie wyciagi z
      naturalnych roslin. Wada - zbyt wysoka cena (100 zl) i mala wydajn
    • Gość: ryża małpa Re: skręt włosów-preparaty IP: *.lublin.mm.pl 23.07.03, 12:04
      Prosta pianka z woskiem welli nałożona na podsuszone włosy i wgnieciona.
      Warunkiem jest jednak dobra odżywka, żeby nie zrobiło sie sianko tylko było
      błyszczące.
    • Gość: api3 tigi curl jam IP: *.szczecin.pl 23.07.03, 16:24
      Sniegotko, a gdzie kupilas te preparaty Tigi Curl..? Jaka firma to robi?
      • Gość: sniegotka Re: tigi curl jam IP: *.wprost.pl / 192.168.0.* 23.07.03, 18:08
        Gość portalu: api3 napisał(a):

> Sniegotko, a gdzie kupilas te preparaty Tigi Curl..? Jaka firma to robi?

Api: Tigi to firma, na przeciwko Hali Mirowskiej (mniej wiecej) po drugiej
        stronie jest uliczka prostopadla do Al. Jana Pawla, chyba Krochmalna, glowy nie
        dam, wiec idziesz ta uliczka i po lewej stronie po kilkunastu metrach jest salon
        fryzjerski. Tam maja Tigi. Ceny strrrraszne (teraz zasadzam sie na preparat Root
        Boost odbijajacy wlosy od skory glowy :))) ale ten Tigi Curl Jam naprawde niezly
        :))

• Gość: api3 dziekuje za odpowiedz./nt./ IP: 80.55.144.* 24.07.03, 17:53

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka