Dodaj do ulubionych

Cleanance K firmy Avene

04.08.03, 10:23
Mam pytanie dotyczące tego specyfiku. Czy używacie go w formie emulsji? W
aptece pani powiedziała mi, że tylko w takiej formie on istnieje. Po
posmarowaniu twarzy skóra jest lepiąca, przylepia się do poduszki, nie nadaje
się to do stosowania na dzień, przynajmniej u mnie. Używam go już półtora
tygodnia, skóra jakby trochę rozjaśniała (zwłaszcza na nosie, bo tam u mnie
była najbrzydsza), jednak wyskoczyło mi sporo krostek. Czy u Was też tak
było? Ile będzie trwało to pogorszenie cery? Napiszcie proszę, jak u Was
było.
Obserwuj wątek
    • kaladia Re: Cleanance K firmy Avene 04.08.03, 14:52
      Podciągam wątek.
      • Gość: Balbina Alexandra Re: Cleanance K firmy Avene IP: *.interglob.com.pl / 192.168.0.* 04.08.03, 15:38
        Drogie dziewczyny!
        Sama stosuję preparaty z kwasami już od jakiegoś czasu i chcę was uspokić -
        wysyp krostek w poczatkowym stadium używania tych kremów to często spotykane
        zjawisko. Skóra oczyszcza się i to dlatego, zacisnąć ząbki i przecierpieć,
        broń Boże nie majstrować przy nich! Już niedługo skóra się uspokoi. Kremy z
        kwasami często mają taką marną konsystencję - właśnie Avene Cleanance K czy
        SVR Lysanel Active. moga się słabo wchłaniać i lepić. Bardzo dobrze wchłania
        się i jest delikatny effaclar K La Roche Posay (to mój ulubieniec) oraz
        znacznie droższe kremy amerykańskiej firmy Neostrata. Te kremy nalezy stosować
        tylko na noc, a w dzień nawilżać skórę i co bardzo ważne chronić ja przed
        promieniami słonecznymi! W przeciwnym wypadku mozna nabawić się szpecących
        przebarwień które będzie ciężko usunąc. Duży filtr w dzień absolutnie
        konieczny!
        Co to tych kremów z kwasami - moja siostra podpowiada mi że wg niej Cleanance
        K był najsłabszy, ona woli Lysanel Active. Dla mnie lysanel Active jest zbyt
        silny, choć faktycznie efekty są duże. Ja osobiście używam Effaclaru K, oraz
        Neostraty, Jest jeszcze nowy preparat Avene o nazwie Diacneal, to połaczenie
        kwasu i retinolu (bardzo dobre dla tłustej skóry) osobiście nie używałam
        jeszcze to nie mogę się wypowiadać.
        Proszę się nie zniechęcać, te kremy działają wolno, warto się przemęczyć! Na
        opakowanich czasem piszą że juz paru dniach widać różnicę ale nie wierzyłabym
        w to... Cierpliwość zalecana.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka