gwiazda-wieczorna 05.12.07, 22:23 jak prostować włosy w domowych warunkach każdego dnia? prostownica odpada za bardzo niszczy włosy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agiee1988 Re: prostowanie włosów 05.12.07, 22:25 suszarka okrągła szczotka i fluid prodtujący (np z joanny?) Odpowiedz Link Zgłoś
gwiazda-wieczorna Re: prostowanie włosów 05.12.07, 22:38 fluid prostujacy mam z Loreala Hot Liss ale mam długie i gęste włosy i cięzko to idzie :( poza tym nie mam profesjonalnej suszarki Odpowiedz Link Zgłoś
agiee1988 Re: prostowanie włosów 06.12.07, 08:42 ujj , a nie myslas nad przycieciem wlosow? hmm ja tez nie posiadalam w swoim zyciu profejsonalnych urzadzen.moze lokosuszarka (jednoczesnie suszarka i szczotka)? jakas pomoc jest przy tym. jak mialam wlosy do ramion to nie chcialo mi sie operaowac szczotka i suszarka(do modelowania) wiec prosilam siostre by mnie czesala. 2 miesiace temu zakupilam lokosuszarke mam co prawda krotkie- wycieniowane wlosy ale czasami tak stercza ze to poporstu nieporozumienie. na codzien jednak sie "opaskuje",a by wlosy nie cierpialy Odpowiedz Link Zgłoś
gwiazda-wieczorna Re: prostowanie włosów 06.12.07, 11:45 niedawno byłam u fryzjera i przyciełam :) są do połowy pleców;) mam tylko jakąś zwykłą szuszarkę.... zastanawiam się nad kupnem czegoś własnie co będzie lepsze. Czytałam że jedwab do wlosów jest super bo włosy po nim są lejace i gładkie a moje są trochę niesforne Odpowiedz Link Zgłoś
aga13133 Re: prostowanie włosów 06.12.07, 12:11 Ja tam mam jedwab- farouk i żałuję, że kupiłam bo nie widzę efektu w postaci lejących się włosów np. Ponoć nie wolno dawać go za dużo- ja daję mało a i tak nic... Odpowiedz Link Zgłoś
aga13133 Re: prostowanie włosów 06.12.07, 12:14 Swoją drogą interesuje mnie jak działa aktualnie reklamowany balsam Nivea do prostowania włosów. Czy może to cała seria łącznie z szamponem i czy działa. Producent obiecuje, że efekt jest taki jak po prostownicy- niby masz proste włosy a jakoś falują na końcach a po użyciu mają być prościutkie.? Odpowiedz Link Zgłoś
happy_time Re: prostowanie włosów 06.12.07, 12:45 Mam ten balsam Nivea. POmaga w prostowaniu, ale bez prostownicy nie beda idealnie proste. Odpowiedz Link Zgłoś
gwiazda-wieczorna Re: prostowanie włosów 06.12.07, 13:39 uzywam Loreala Hot liss, ale i tak nie są idealnie proste zastanawiam się czy lepiej kupić suszarke jakas lepszą czy prostownice???? Odpowiedz Link Zgłoś
oleandii Re: prostowanie włosów 09.12.07, 17:08 również mam balsam nivea ale zachwycona nie jestem. jedyna mozliwość dla mnie to prostownica aczkolwiek nie stosuję bo bardzo wysusza włosy a dodatkowo mam gęste i nie potrafię ich sama wyprostować - raz po póltorej godziny męki z marnym efektem stwierdziłam że nie bedę używać prostownicy... Odpowiedz Link Zgłoś
happy_time Re: prostowanie włosów 06.12.07, 12:47 Dobra prostownica+ dobry srodek ochronny do prostowania i maseczki odzywki bo kazdym myciu i wlosy naprawde nie bede zniszczone. Zaden inny sposob nie daje takich prostych i gladkich wlosow. Odpowiedz Link Zgłoś
gwiazda-wieczorna Re: prostowanie włosów 06.12.07, 13:36 w takim razie jaka prostownicę kupić?? Odpowiedz Link Zgłoś
agiee1988 Re: prostowanie włosów 06.12.07, 13:48 hmm ja nie mam takiego obecnania w prostownicach. kupilam 3 lata temu dwu kolorowa prostownice MPM produck-kobieca linia i od tej pory nic innego nie kupowalam. co do odzywek uzywam reklamujaca tutaj, na forum - odzywke z wyciagiem lozysk. po niej, po wysuszeniu mam fajne, gladkie (pod warunkiem ze nie pojde spac z mokrymi wlosami) tez chcialam ochraniac wlosy. tata mie opie.. ze ciagle je niszcze. mam nadzieje ze siostra mi przysle swoj firmowy szampon ze stanow (www.bestbathstore.com), po nim mi wlosy chociaz nadmiernie nie wypadaja i sie nie lamia tak. Odpowiedz Link Zgłoś
happy_time Re: prostowanie włosów 06.12.07, 16:00 Profesjonalną fryzjerską i lepiej na niej nie oszczedzac. Ja swoja kupilam juz jakis czas temu i od tej pory na pewno pojawily sie jakies nowe, lepsze. Najlepiej idz do sklepu fryzjerskiego i sie rozejrzyj. Odpowiedz Link Zgłoś
kalina.tt Re: prostowanie włosów 06.12.07, 18:33 A ja się zastanawiam na czym polega różnica w działaniu profesjonalnej fryzjerskiej od takiej taniej za 40 zł. Co jest takiego w tej pierwszej, że włosy się nie niszczą i czego brak tej drugiej, że włosy mogą być do niczego. Czy któraś z Was miała porównanie? Używała i takiej i takiej? Dla mnie to wszystko wygląda jednakowo, nagrzane ceramiczne końcówki i cala filozofia. Na ile stopni ustawiacie prostownice? Drugie pytanie, mam włosy sięgające tak ledwo ledwo do ramion, na dole kręcą się szalone.. Co z tego, że prostuję lokówko suszarką jeśli po dwóch godzinach znów się wywijają. Czym to utrwalić? Mam krem prostujący Sunsilka ale po nim włosy są dość sztywne matowe, nieprzyjemne w dotyku. Nie lubię go. Odpowiedz Link Zgłoś
happy_time Re: prostowanie włosów 06.12.07, 19:21 KIedyś używałam zwyklej prostownicy i wlosy bardzo mi sie zniszczyly. Profesjonalna prostownica idealnie prostuje i wygladza za pierwszym razem tzn nie trzeba jednego pasemka prostowac kilka razy zeby bylo idealnie proste. Wydaje mi sie, ze ma znaczenie tez jakosc tej ceramicznej koncowki (ceramika ceramice nierowna? :)) OD okolo 2 lat uzywam profesjonalnej prostownicy a wlosy mam nadal zdrowe. > > Drugie pytanie, mam włosy sięgające tak ledwo ledwo do ramion, na dole kręcą si > ę > szalone.. Co z tego, że prostuję lokówko suszarką jeśli po dwóch godzinach znów > się wywijają. Czym to utrwalić? Mam krem prostujący Sunsilka ale po nim włosy s > ą > dość sztywne matowe, nieprzyjemne w dotyku. Nie lubię go Dla mnie najlepszy jest jedwab Faraouk. Nakladam na suche wlosy przed suszeniem, a pozniej jeszcze na suche przed prostowaniem. Efekt sie dluzej trzyma i wlosy sa bardzo miękkie, mile w dotyku. Na to jeszcze troche lakieru, ale delikatnego, zeby nie obciazal. Sunsilka kiedys mialam i tez mi nie odpowiadal. Wlosy byly sztywne i klejace. Odpowiedz Link Zgłoś
ally Re: prostowanie włosów 11.12.07, 19:08 > A ja się zastanawiam na czym polega różnica w działaniu profesjonalnej > fryzjerskiej od takiej taniej za 40 zł. Co jest takiego w tej pierwszej, że > włosy się nie niszczą i czego brak tej drugiej, że włosy mogą być do niczego. > Czy któraś z Was miała porównanie? Używała i takiej i takiej? Dla mnie to > wszystko wygląda jednakowo, nagrzane ceramiczne końcówki i cala filozofia. dla mnie to jest to samo, stosowałam różne prostownice i uważam, że nie ma sensu przepłacać. nie ma natomiast sensu oszczędzać na kosmetykach do włosów, bo tu naprawdę widać różnicę. Odpowiedz Link Zgłoś
gwiazda-wieczorna Re: prostowanie włosów 06.12.07, 19:46 ile kosztuje taka profesjonalna fryzjerska prostownica? Odpowiedz Link Zgłoś
gwiazda-wieczorna Re: prostowanie włosów 06.12.07, 20:17 sporo :( a może wystarczy suszarka jakaś dobra ?? fryzjerka mi powiedziała, żeby prostownice używać tylko na jakieś specjalne okazje a nie na codzień Odpowiedz Link Zgłoś
happy_time Re: prostowanie włosów 06.12.07, 21:38 Mi nie wystarcza suszarka. Mam Lissime rowente ale ona tylko troche prostuje. wlosy nie sa idealnie gladkie, szybciej sie pusza i kreca. Jedynie ulatwia prostowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
gwiazda-wieczorna Re: prostowanie włosów 06.12.07, 22:10 w takim razie prostownica :) pytanie tylko jaka ?? w ogóle się na tym nie znam:( poczytałam trochę na Wizażu, ale opinie są rozmaite. Jedni chwalą Baybiliss a drudzy mówią, że nie warto. wrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
bmartucha Re: prostowanie włosów 08.12.07, 19:19 Ja używam prostownicy od 3 lat +preparty ochronne i maski, i mam bardzo ładne włosy.....pamiętam kiedyś mi taka dziewczyna powiedziała że mam własy jak peruka takie błyszczące , ładne i gładkie - uśmiałam się.Pewnie gdyby nie kosmetyki miałabym własy jak strzecha Acha maski i prepraty tylko profesjonalne - bo reszta przetestowana ze zwykłych sklepów to marnej jakości produkty. Przyznam szczerze,że moze kosztują profesjonalne kosmetyki ale są bardzo wydajne i skuteczne. Mysle ze warto inwestować Odpowiedz Link Zgłoś
gwiazda-wieczorna Re: prostowanie włosów 10.12.07, 18:16 też myślę, że warto zainwestować w profesjonalne kosmetyki :)) efekt jest zdecydowanie lepszy i włosy zdrowe i piękne i lśniące za tydzień ide po prostownice profesjonalną Odpowiedz Link Zgłoś
tequilkuk Re: prostowanie włosów 10.12.07, 23:28 Ja dorobilam sie 2: Grubego na 3 cm Effalocka, a ostatnio cienkiej 1 cm Gamy.Proffesional. Effalockiem prostuje wiekszosc wlosow (ale nie codziennie, myje co 2 dni, i tez nie zawsze), Gama robie grzywke zazwyczaj bo lepiej lapie przy nasadzie. Uzywam jej jeszcze do robienia lokow i na podroze (bo jest leciutka). Obie sa dobre IMHO. Rzeczywiscie przy dobrze dobranych kosmetykach pielegnacyjnych nie ma problemu z wlosami. Moje sprawdzone combo to Szampon Loreal Professionel Instant Clear (najnowsze odkrycie, nie dosc ze zwalczyl lupiez to jeszcze nigdy nie mialam wlosow tak podatnych na ukaldanie) i odzywka Placenta (tej od czasu jak mam IC uzywam coraz rzadziej ;) Dodatkowo kilka trickow od fryzjerki: latwiej wyprostowac wlosy jak wyszusze na szczotce. Po drugie: kupilam kilka takich spinek fryzjerskich i przypinam wlosy na gorze, zaczynam od dolu i stopniowo jade w gore. Zawsze obserwuje swoja fryzjerke zeby sie czegos nauczyc :) Odpowiedz Link Zgłoś
robbi2 Re: prostowanie włosów 12.12.07, 20:59 Mam włosy prawie do pasa i z natury faliste. Niezbyt grube. Co 3 dni myję jakimś szamponem wygładzającym włosy potem na mokre nakładam coś co kupiłam u fryzjera 2 lata temu i jeszcze mi starczy na pół roku. Nazywa się to Fluid shine solution crystal beauty. Wtedy płaciłam za te 100 ml płynu 100 zł.Wtedy sądziłam że to dużo ale nie wiedziałam że jest takie wydajne. Wystarczą tego 3 krople króre wcieram we włosy. Potem używam grubej okrągłej szczotki i zwykłej małej suszarki 1200 wat. Po góra 20 minutach wychodzę z łazienki z prostymi i błyszczącymi włosami. Jestem z nich bardzo dumna. Odpowiedz Link Zgłoś
gwiazda-wieczorna Re: prostowanie włosów 13.12.07, 20:24 z moimi suszarka odpada:( próbowałam już nie działa, dalej faluja lekko Odpowiedz Link Zgłoś