Gość: Rem IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 10.08.03, 03:58 Kto pije ten napoj i z jakim efektami?Skuteczny? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: J. Re: NAPOJ Z DROZDZY!!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 10.08.03, 13:52 ja pije go od dluzszego czasu z tym ze za 1-ym razem systematycznie (tak 2 razy na dzien), potem byla niedluga przerwa a teraz troche rzadziej pije, bo lykam HUMAVIT ze skrzypem i pokrzywa (2 opakowanie) efekty?????? uwazam, ze moja skora sie poprawila. a musze powiedziec, ze mialam nieraz straszne wypryski i to nie male. drozdze to poczatek, dalej trzeba oczyscic skore itd. zreszta warto go pic, bo jest tani i naprawde pomaga, moze nie mam skory nienmowlaka, ale roznice zauwazylam. wszystko zalezy od stanu twojej skory. zycze wytrwalosci w piciu :)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rem Re: NAPOJ Z DROZDZY!!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 10.08.03, 20:58 A jak go przygotowujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: NAPOJ Z DROZDZY!!!! IP: *.satkabel.com.pl / 192.168.3.* 10.08.03, 22:18 Dąłączam się do pytania - jak przygotować taki napój z drożdży? Odpowiedz Link Zgłoś
trinka Re: NAPOJ Z DROZDZY!!!! 10.08.03, 22:55 kostke drozdzy - najlepiej kupcie francuskie, ciut drozsze, ale o niebo lepszwj jakosci dzielisz na 6kwadracikow. jedna czasteczke zalewasz minimalnie woda/mlekiem -wedle uznania i wypijasz - jesli dasz rade;) bo w smaku obrzydliwe. ja dawno temu pilam, efekty zerowe, nie polecam. pozdro:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J. Re: NAPOJ Z DROZDZY!!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 10.08.03, 23:07 a mi jakos skore polepszyly, bo tymi drogimi chemikaliami to tylko sobie skore wypalilam i portfel :)))))) przepis pochodzi z tego forum ja troche go zmienilam, znaczy sie ilosc, zalewa sie drozdze wrzatkiem, jak jest mala kostka to cala na pol szklanki, a jak ta wieksza kostka to polowa tez na pol szklanki. jak wystygnie to pijesz i juz. przemiana materii jest o wiele lepsza i to jest ten plus w drozdzach. to trzeba po sobie spr. jaka dawka bedzie najlepsza. nie sluchajcie tych, co pisza, ze tabletki typu Diane pomoga, one moga wiecej nabroic niz te drozdze, bo to chemia jest. Odpowiedz Link Zgłoś
trinka Re: NAPOJ Z DROZDZY!!!! 10.08.03, 23:30 Gość portalu: J. napisał(a): > a mi jakos skore polepszyly, bo tymi drogimi chemikaliami to tylko sobie skore > wypalilam i portfel :)))))) > > przepis pochodzi z tego forum > > ja troche go zmienilam, znaczy sie ilosc, zalewa sie drozdze wrzatkiem, jak > jest mala kostka to cala na pol szklanki, a jak ta wieksza kostka to polowa > tez na pol szklanki. jak wystygnie to pijesz i juz. przemiana materii jest o > wiele lepsza i to jest ten plus w drozdzach. > > to trzeba po sobie spr. jaka dawka bedzie najlepsza. > > nie sluchajcie tych, co pisza, ze tabletki typu Diane pomoga, one moga wiecej > nabroic niz te drozdze, bo to chemia jest. > o boshe, cala kostke zapijalam???!!!??? przepraszam, ale mnie sie na sama mysl cofa;) to sie nie dziwie, ze tobie pomoglo, jak ja wypijalam 1/6 tego co ty:) a mnie pomogly wlasnie antybiotyki od zewnatrz i hormony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J. Re: NAPOJ Z DROZDZY!!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 11.08.03, 09:04 mi sie jakos nie cofa jak to wacham itd. bo to ma taka konsystencje mleczka a ta kostka to nie jest ta duza, sa tez pakowane w mniejszych kawalkach. ja jestem zdania, ze chorobe trzeba zwalczyc od wewnatrz, a dopiero potem od zewnatrz. takie "leczenie" drozdzami troche trwa, ale duzo daje. zreszta wplywa tez to na stan wlosow i paznokci, nie tylko na skore. to jest tak: jednemu pomoze byle co a drugiemu nawet najdrozszy specyfik nie pomoze. jak ja czytam sklad tych wszystkich chemikalii na opakowaniu to mnie od tego odrzuca, a nie od zapachu drozdzy :))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koneser NAPOJ Z DROZDZY-fermentujta go sobie! IP: 213.227.114.* 14.08.03, 13:52 A ja tez pilem cos takiego. Nie po to, coby byc piekniejszy, tylko z ciekawosci. Robilem to tak: lyzeczka drozdzy (lekko kopowiata) + 2-3 lyzeczki cukru. Pomieszac na sucho (powstanie nieciekawa ciecz). Zalac szklanka wody i odstawic na ok.1 godz. w raczej cieple miejsce (np obok kaloryfera). Smakuje chyba lepiej, tyle ze sie beka. Zdrowka zycze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dosia Re: NAPOJ Z DROZDZY-fermentujta go sobie! IP: 195.217.253.* 14.08.03, 17:58 Gość portalu: koneser napisał(a): > A ja tez pilem cos takiego. Nie po to, coby byc piekniejszy, tylko z > ciekawosci. Robilem to tak: lyzeczka drozdzy (lekko kopowiata) + 2-3 lyzeczki > cukru. Pomieszac na sucho (powstanie nieciekawa ciecz). Zalac szklanka wody i > odstawic na ok.1 godz. w raczej cieple miejsce (np obok kaloryfera). Smakuje > chyba lepiej, tyle ze sie beka. > Zdrowka zycze Bo drozdze trzeba ZABIC wrzatkiem, tak, zeby nie rosly, nie fermentowaly. BO inaczej fermentuja w zoladku, a w dodatku wyzeraja jakas witamine. Nie wiem, czy takie zywe drozdze moga przejsc dalej zoladka, ale strach pomyslec co by bylo, gdyby sobie tak fermentowaly w jelitach. A wiec zabijamy drozdze wrzatkiem na smierc, po wystygnieciu mozna to pic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba jaga Re: NAPOJ Z DROZDZY-fermentujta go sobie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.03, 13:39 a ja słyszałam,że drożdże należy zalać letnią wodą lub letnim mlekiem, żeby właśnie zaczął sie proces ich rośnięcia, tzn. żeby na wierzchu zrobił sie taki zburzony korzuszek, ufff. ale mojej koleżance bardzo pomogło , cera śliczna...a nie powiem miała sporo różnych wykwitów,pozdrawiam, też sie zastanawiam czy nie zacząć pić...mniam, mniam.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gogo Re: NAPOJ Z DROZDZY-fermentujta go sobie! IP: 212.14.38.* 21.08.03, 14:35 Gość portalu: baba jaga napisał(a): > a ja słyszałam,że drożdże należy zalać letnią wodą lub letnim mlekiem, żeby > właśnie zaczął sie proces ich rośnięcia, i badz tu czlowieku madry! to zalewac czy nie??? A nie tyje sie np. od tego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dosia Re: NAPOJ Z DROZDZY-fermentujta go sobie! IP: 195.217.253.* 21.08.03, 15:23 Zalewac wrzatkiem. Na sto procent. W napoju chodzi jedynie o witamine B, ktora pozostaje w drozdzach po zabiciu, a nie o to, zeby komus cos fermentowalo w brzuchu. To na pewno nie jest zdrowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J. Re: NAPOJ Z DROZDZY!!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.08.03, 12:58 tylko wrzatek !!! a jak ktos sie chce fermentowac to prosze bardzo :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koneser Re: NAPOJ Z DROZDZY!!!! IP: 213.227.114.* 22.08.03, 13:56 Jak chodzi tylko o wit B, to faktycznie mozna sparzyc i OK. O ile jednak wiem, to chodzi takze o skonsumowanie calej masy innych dobrotliwych skladnikow, ktore te paskudne grzybki w sobie maja. A takowe mozna zniszczyc przez zbyt wysoka temperature. Co do fermentacji w zoladku i dalej, to nie ma sie czym przejmowac- sie mi zdaje, ze caly czas cos sie tam fermentuje (dalej niz w zoladku, raczej w jelitach), gdyby przestalo- to wtedy bylby dopiero problem! Pozdrawiam i zdrowka zycze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ysabell Re: NAPOJ Z DROZDZY!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.03, 14:00 Ja też stosuję drożdże, tylko,że w tabletkach, bo do picia nie mogłam się jakoś zmusić. Specyfik nazywa się lewitan i w aptece koło mnie kosztuje coś koło 7-8 zł za 100 tabletek. Efekty super, cerę mam śliczną! POLECAM! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gogo Re: NAPOJ Z DROZDZY!!!! IP: *.mtnet.com.pl 23.08.03, 11:35 ja zazywam od tygodnia Humavit czy cos takiego z pokrzywa i skrzypem, i nie wiem czy czy to efekt tabletek -ale dostalam wyryskow jak nigdy- tlumacze sobie to bym ze oczyszcza z taksym i innych swinstw, i potem ureguluje sie wszystko ale pytanie czy tak bedzie?!:( pamietam ze jeszcze w LO kupila mi mamalewitam i bylo tak samo, nagle mnie obsyfilo:( i przestalam zazywac teraz postanowilam przetrwac moze sie poprawi-? Odpowiedz Link Zgłoś
tristana Re: NAPOJ Z DROZDZY!!!! 23.08.03, 22:26 ja chyba jestem dziwna, bo mi to nawet smakuje, no coz, masochizm :) robie to tak: kostke francuskich drozdzy zalewam odrobina wrzatku, a po chwili dolewam mleka, zeby dalo sie szybko wypic, guuuuul guuuuul i po sprawie :) czasem robie tez maske: mniej wody i bez mleka skora jest duzo delikatniejsza Odpowiedz Link Zgłoś