Dodaj do ulubionych

krem Retroactive Avon - pilne pytanie

IP: *.pl / 192.168.1.* 22.08.03, 19:12
Czy ten krem, o nazwie retroactive Zródło młodości, zawiera retinol? ( cała
seria Anew go zawiera, ale na opakowaniu sie nie doczytałam). Zalezy mi na
informacji, bo jestem w ciązy i boję się go używać.
Prosze o pomoc !
Obserwuj wątek
    • Gość: karla Re: krem Retroactive Avon - pilne pytanie IP: *.chello.pl 22.08.03, 19:17
      Z tego co wiem on nie zawiera retinolu;)
    • Gość: lola Re: krem Retroactive Avon - pilne pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.03, 19:24
      Nie, nie zawiera
    • Gość: tangerines Re: krem Retroactive Avon - pilne pytanie IP: *.pop.e-wro.net.pl 22.08.03, 20:17
      Nie wolno używać retinolu w ciąży?? Czego jeszcze z kosmetyków??
      Będę wdzięczna za odpowieź.
      • Gość: lulea Re: krem Retroactive Avon - pilne pytanie IP: *.pl / 192.168.1.* 22.08.03, 20:40
        w 1 trymestrze odradzaja farbowanie włosów,
        a z kosmetyków i zabiegów: mocnych kosmetyków z retinolem, silnych preparatów
        z algami ( typu Thalgo), solarium, sauna, elektroliza, preparaty z koenzymem Q
        i kofeiną.

Dzieki temu mam cellulit, a przez pierwsze 3 msc. chodziłam z odrostami.
        • Gość: tangerines Re: krem Retroactive Avon - pilne pytanie IP: *.pop.e-wro.net.pl 22.08.03, 20:53
          Solarium i sauna rozumiem ale te kosmetyki i farbowanie???
          Chodzi o możliowść uczulenia???
          Retinol to witamina A chyba nie szkodzi maluszkowi???
          Intrygujące.
          • Gość: tangerines Re: krem Retroactive Avon - pilne pytanie IP: *.pop.e-wro.net.pl 22.08.03, 21:15
            Ja w ramach przygotowań do macierzyństwa zaszczepiłam się przeciw różyczce.
            W 10 dniu po szczepieniu wywaliła mi się wysypka i trwa to już 4 dni. Podobno
            objaw uboczny - taka mała rózyczka, bez temperatury i krótsza. Niestety lekarka
            wyraziła obawę, że mogę zarażać innych. Rewelacja, cała rodzina będzie chora po
            mojej szczepionce. Pytam o ten retinol bo to dla mnie dziwne, nie chcę, żeby
            znowu coś nie poszło dobrze.
            • Gość: lulea Re: krem Retroactive Avon - pilne pytanie IP: *.pl / 192.168.1.* 22.08.03, 22:15
              retinol ponoc ma diałania teratogenne na płód, podobnie jak nadmiar wotaminy A
              ( nawet ostrzegają na lotce od Materny, zeby nie naduzywac leku ze wzgl. na
              witamine A), kofeina wnika do krwioobiegu i może podnościć cisnienie, co jest
              niepożądane w ciązy. Co do farbowania, to tez uważałąm to za wymysł, ale
              wolałam na zimne dmuchać.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka