aknyt8 16.02.08, 17:41 jakie kremy stosujecie zeby miec piekne zadbane dłonie?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krv16 Re: suche dłonie 16.02.08, 19:45 czerwony garnier, ale ten z grubą nakrętką, bo ten z wąską jest klejący i neutrogena Odpowiedz Link Zgłoś
joana_27 Re: suche dłonie 16.02.08, 20:01 mój faworyt to krem la roche-posay lipikar xerand,przetestowałm duzo kremów, pracuje w kwiaciarni,suche i podraznione dłonie to był mój nieustanny problem,ten krem szczerze polecam Odpowiedz Link Zgłoś
agiee1988 Re: suche dłonie 16.02.08, 20:25 ja uwielbiam krem fimy barwa - miss, odzywczy(rozowy), i przedewszystkim tani :) Odpowiedz Link Zgłoś
magnolia321 Re: suche dłonie 17.02.08, 11:08 ja odkrylam ze najlepszy jest krem lub balsam soraya,do skory suchej i luszczacej oraz alergicznej,,dla do atopowej i wrazliwej skory,ja kupilam go synkowi ,a sama tez uzywam do calego ciala bardzo dobrze wchlania,i super nawilza Odpowiedz Link Zgłoś
wk-m Re: suche dłonie 18.02.08, 14:24 mam piękne i zadbane dłonie między innymi dzięki temu peelingowi do dłoni www.synesis.pl/sklep/product_info.php/products_id/35 Sól w nim zawarta złuszcza martwy naskórek a oliwka tak rewelacyjnie nawilża i wygładza skórę, że dłonie stają się tak jedwabiście miękie jak u niemowlaczka :) na opakowaniu jest napisane, że po zastosowaniu tego peelingu trzeba zastosować krem do rąk ale ja już po nim nie stosuję kremu ponieważ ta oliwka wystarczająco uelastycznia skórę :) Szczerze polecam Odpowiedz Link Zgłoś
amorphina Re: suche dłonie 18.02.08, 23:32 wszystko zalezy co powoduje u ciebie suchosc dloni ja niestety chronicznie zima wstydze sie pokazywac dloni sa tak spierzchniete i wysuszone do tego ich skora bardzo zle reaguje na kontakt z wola (sic!) moj problem rozwiazal kiedy sdermatolog przepisujac mi masc hasceral (mozna ja kupic bez recepty rowniez) jest cholernie tlusta wiec ja jej uzywam doslownei ociupinke w te miejsca ktore sa najbardziej przesuszone i smaruje dlonie wspomnianym powyzej czerwonym garnierem lub tez na cale dlonei nakladam ow masc ale uwaga tylko wtedy gdy mam okolo 0,5 godxinki do zmarowania czyli siedzenia z rekoma w powietrzu i czekania az masc sie wchlonie niemniej jest to najlepszy mi znany sposob na koszmarnie przesuszone dlonie Odpowiedz Link Zgłoś
aga1822 Re: suche dłonie 21.02.08, 19:29 Już od dawna używam mleczka Dardia. Dobre nawilżanie, i lipidy, to wszystko czego potrzebuje moja skóra. Dardia o dziwo sprawdziła się także, kiedy miałam podrażnioną skórę, złagodziła podrażnienia przynosząc ulgę. Na dłonie więc nie narzekam :). Odpowiedz Link Zgłoś
ryfkaa Re: suche dłonie 22.02.08, 00:02 Na naszym rynku to neutrogena,do tego 100% bawelniane rekawiczki zakladane na noc.Efekt murowany Oraz krem niemiecki "Apotheke Scheller-calendula"Ten to rewelacja na ichnim rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
ryfkaa Re: suche dłonie 22.02.08, 00:16 a to recenzje kobiet ktore uzywaly Apotheke Scheller. Doskonale nawilża Nawilża jak żaden inny, których używałam do tej pory. Po użyciu kremu dłonie wydawały się jak nie moje. Takie gładziutkie. Super!!! Patrycja, Trzcianka 2007-11-25 48 podbij Hit dla suchej skóry i na niegojące się skórki! To jest idealny krem dla moich dłoni. Jak dla mnie najlepszy na rynku. Mam suchą skórę i wieczny problem ze skórkami. Posmarowałam dłonie przed snem a rano nie mogłam się nadziwić, że skórki się pogoiły a dłonie takie gładkie. Bezpośrednio po posmarowaniu rąk skóra trochę się lepi, ale po paru minutach to odczucie ustępuje. Krem ma piękny i zarazem subtelny zapach. Zadziwił mnie jego kolor: zielonkawy. Kupię go jeszcze raz i jeszcze raz... Magdalena, Poznań 2006-04-05 18 podbij Jest świetny! To już kolejny krem do rąk firmy Apotheker Scheller, jaki wypróbowuję i po raz kolejny jestem bardzo zadowolona! Miałam bardzo zniszczoną, suchą i łuszczącą się skórę na dłoniach, a dzięki tym kremom moje dłonie zaczęły wyglądać znacznie lepiej. Krem z nagietkiem jest tłustawy, ale mimo to szybko się wchłania. Dzięki niemu sucha skóra stała się miękka i przestała się łuszczyć. Nie muszę smarować rąk wielokrotnie w ciągu dnia - wystarczy rano i wieczorem, a efekt długo się utrzymuje i dłonie nareszcie nie są spierzchnięte. Polecam wszystkim, którzy mają problem z przesuszoną skórą dłoni! Odpowiedz Link Zgłoś
kasiasz5 Re: suche dłonie 22.02.08, 10:43 W zasadzie każdy krem jest dobry,wazne żeby tosować go systematycznie,tak wynika z moich obserwacji.Od czasu do czasu zabieg parafinowy w gabinecie i piękne dłonie gwarantowane. Odpowiedz Link Zgłoś