shakina 17.03.08, 14:59 chodzi mo o jakis kremik z filtrami, ale tai pod makijaz, zeby skory ie przetluszczal. a w ogole musze stosowac filtry skoro stosuje w dzien podklad lrp toleriane, filtr bodajze 20? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasiamat00 Re: jaki filtr po cleanance K? 17.03.08, 15:22 O ile mi wiadomo, przy kuracji kwasami (a Cleanance K jak rozumiem to i AHA, i BHA) należy stosować filtry co najmniej 30. Szczególnie, że lato idzie. Ja mam SVR50 (krem koloryzujący), ale tu jest kwestia tego, że musiałabyś trafić kolorystycznie (jest cały jeden kolor do wyboru). Poza tym mi się podoba, nie świecę się po nim, trzyma się ładnie na twarzy cały dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
shakina Re: jaki filtr po cleanance K? 17.03.08, 16:59 no tak, ale ja wlasnie zakupilam ten fluid toleriane, wiec juz raczej kremu koloryzujacego z filtrem nie kupię, bo po co? a potrzebuje kremu pod podklad z filtrami,ale baaardzo lekkiego zeby mi sie podklad nie wazyl :)) Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: jaki filtr po cleanance K? 17.03.08, 17:06 to proponuję LRP fluid extreme SPF 50+. Odpowiedz Link Zgłoś
shakina Re: jaki filtr po cleanance K? 18.03.08, 08:04 naczytalam sie na wizazu, ze do cery trądzikowej (taką mam stąd te kwasy i cleanance k), dobry jest filtr z tej samej serii avene- cleanance solaire 40+ czy ktoras z was go stosowala? zanim wydam tyle kasy chcialabym choc troche upewnic sie ze nie kupie jakiegos smalcu, ktory mnie zapcha i ostatecznie zatlusci....:) Odpowiedz Link Zgłoś
madziq81 Re: jaki filtr po cleanance K? 18.03.08, 11:50 Polecam Photoderm Max Biodermy w wersji do skóry tłustej i mieszanej (fluid). Mam wersję SPF 100- jak na filtry wyjątkowo lekka konsystencja, nie zapycha, nadaje się pod makijaż. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
happy_time Re: jaki filtr po cleanance K? 18.03.08, 16:01 Może spróbuj Bioderma photoderm acne spray spf 30. Jest lekki i nadaje się pod makijaż. Chyba jeden z najmniej tłustych filtrów. Odpowiedz Link Zgłoś
shakina Re: jaki filtr po cleanance K? 18.03.08, 17:11 no proszę,a na wizazu bioderma ma niekorzystne opinie. no i po kwasach ta 30 jest ciut za slaba chyba...uparcie bede pytac czy po cleanance k ktory jest produktem avene, nie lepszy bylby avene cleanance solaire? dobre recenzje ma tez anthelios fliude extreme i anthelios dermopedistrics, ale i tak obawiam sie tego tlustego polysku i "ciezkiej" maski na twarzy ;/ tym bardziej ze bez fluidu sie nie obede, nie da rady :( Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: jaki filtr po cleanance K? 18.03.08, 20:46 nie, powinno być inaczej - pod podkład z filtrami LRP powinnaś nałożyć krem z filtrami tej samej firmy. różne firmy stosują różne kombinacje filtrów, czasami mogą one wzajemnie destabilizować się. dlatego bezpieczniej nałożyć krem z filtrami tej samej firmy, co podkład, stąd moja propozycja. a przecież chodzi o to, aby użyte filtry działały skutecznie. tłusty połysk bez problemu zlikwidujesz za pomocą skrobii Dry Flo lub pudru jejdwabnego Hauschki. Odpowiedz Link Zgłoś
karmelek4 Polecam Biodermę MAX fluid SPF 50+. 18.03.08, 21:10 Ja jestem w trakcie kuracji Glyco-A i tem fluid jest świetny.Przede wszystkim nie pozostawia tłustego filmu co może być problemem jezeli nakłada się póżniej podkład. Wówczas może być potrzebna jakaś baza żeby był poślizg i podkład dobrze się rozprowadził. Dla mojej cery tłustej Photoderm MAX 50 + Biodermy jest b. dobry:) Odpowiedz Link Zgłoś
shakina Re: Polecam Biodermę MAX fluid SPF 50+. 19.03.08, 07:45 ha, jest jeszcze 1 kruczek, podobno filtry avene jako jedne z niewielu (podbno jeszcze Iwostin) nie zawieraja parsolu- to jest skladnik odpowiadający za stabilnosc filtra.dlatego mozna na niego nakladac kosmetyki kolorowe, ktore normalnie parsol destabilizują, wiec kladac make-up np na filtr biodermy jednoczesnie go destabilizuję.... Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: Polecam Biodermę MAX fluid SPF 50+. 19.03.08, 13:08 shakina napisała: > ha, jest jeszcze 1 kruczek, podobno filtry avene jako jedne z > niewielu (podbno jeszcze Iwostin) nie zawieraja parsolu nie Iwostin (zawierają Parsol), tylko Klorane. filtry Iwostinu (podobnie jak Avene i Klorane) nie zawierają alkoholu. Odpowiedz Link Zgłoś
shakina Re: Polecam Biodermę MAX fluid SPF 50+. 19.03.08, 14:01 no to jakby wybor siezawęza, bo ja nie moge stosowac nic z alkoholem, cera jest na zmiane rzetluszczona i przesuszona, alkohol by mnie dobil..a lrp maja w kladze alkohol?! Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: Polecam Biodermę MAX fluid SPF 50+. 20.03.08, 11:14 napisałam, które nie zawierają - drogą dedukcji, pozostałe zawierają ;) pamiętaj jednak, że alkohol ułatwia wchłanianie, a filtry są często ciężkie i tłuste. Odpowiedz Link Zgłoś
shakina Re: Polecam Biodermę MAX fluid SPF 50+. 20.03.08, 12:52 podobno filtr musi byc tlusty by dzialal, bo taka juz jego uroda...ale chyba jestem jednak przekonanan ze kupie avenke do tlustej skory jednak, typowo do tradzikowej. musi byc cos na rzeczy :) Odpowiedz Link Zgłoś