05.04.08, 10:37
Poszukuję dobrego mleczka lub kremu do twarzy z co najmniej 60 filtrem który by się nie wałkował na twarzy ,nie zostawiał białej warstwy,nie tworzył skorupy,by można nałożyć na taki krem podkład Może macie jakies doswiadczenie w tej materii.Jakoś nie wierzę ulotkom.Cena nie gra roli.
Obserwuj wątek
    • medron Re: Szukam 05.04.08, 21:18
      Może SVR ? Są 50 i 100 - podobno bardzo dobre .
      Nie wiem czy można tu linkować aukcje z allegro , jeśli nie proszę o
      wykasowanie .
      Oto link:
      tiny.pl/4klz
      Pzdr
    • 1kaczor1 Re: Szukam 06.04.08, 13:15
      Właśnie taki wałkuje się na twarzy i zostawia siwą warstwę SZukam czegos co będzie niewidoczne na twarzy .
      • elfia4 Re: Szukam 06.04.08, 13:55
        Mozę solecrin 50+ iwostinu, wystarczy po nałożeniu wklepać i
        odczekać kilka sekund żeby był niewidoczny. Nie lepi sie -
        sprawdziłam na swojej mieszanej cerze. W tej chwili prawie nie ma na
        rynku filtrów 60, czy 100, sa głównie 50+, co oznacza, że
        neutralizują ok 98% promieniowania, a wiec są zaliczane do
        całkowitych blokerów.
        Filtra 100 SVRu nie miałam, ale ich barwiona 50 jest mineralna, więc
        zostawia bardziej widoczną warstwę niz filtry mieszane lub
        chemiczne. Moze poszukaj próbek różych filtrów 50+ i wybierz
        najlepszy z nich.
        • omniabulgari pytanko 06.04.08, 14:16
          a krem nawilzajacy na filtry czy pod? Jestem zielona w tej
          dziedzinie ale szukam dobrego kremu z filtrami. Najwyzszy czas....
          Ale poki co wszelkie filtry jakos wysuszaja mi buzie, jest taka
          dziwna, podpowiedzcie jak to z kremem nawilzajacym, czy wogole tak
          mozna?
          • aksolotl_meksykanski Re: pytanko 06.04.08, 14:33
            krem pod filtry
          • elfia4 Re: pytanko 06.04.08, 14:44
            Krem zawsze pod filtr. Jeśli dotychczas filtry cie wysuszały
            poszukaj wsród tych gęstych, bardziej odźywczych, moze na lato to
            wystarczy.
            • omniabulgari Re: pytanko 06.04.08, 14:44
              dzieki :))
              • women-in-love Re: pytanko 06.04.08, 14:47
                Ja używam kremu do twarzy z filtrem 10 i nie rozumiem po co komuś
                50+. Dodam, że mam bardzo wrażliwą cerę. Ludzie, nie przesadzajcie z
                tymi blokerami.
                • sobota8 Re: pytanko 06.04.08, 14:52
                  To, że Ty nie uważasz nie znaczy, że inni też nie mają:). Jesli
                  stosują kremy z kwasami to nie ma innej opcji niż silny krem z
                  filtrami. Są też inne powody i pozwólmy każdemu decydowac o swojej
                  buzi :)
                  • elfia4 Re: pytanko 06.04.08, 15:21
                    Dokładnie każdy decyduje za siebie. Ja stosuję blokery własnie ze
                    względu na kwasy i retinoidy, które mają działanie fotouczulajace, a
                    nie zamierzam przemykać nocą po mieście, zeby słońce nie wyrzadziło
                    mi krzywdy. Dzięki wysokiej ochronie UV mogę spokojnie funkcjonować
                    bez obawy o przebarwienia. W pracy też mam lampy jarzeniowe, które
                    emitują promienie UVA i spędzanie w ich swietle 160 godz miesięcznie
                    nie wpływa dobrze na cerę, zwłaszcza uwrazliwioną retinoidami.
                • justa_79 Re: pytanko 06.04.08, 19:14
                  to jeszcze sprawdź, czy ten Twój krem ma fotostabilne filtry i czy w ogóle
                  chroni przed UVA. to, że Tobie nie zależy na kompletnej i stabilnej ochronie,
                  nie znaczy, że inni też mają to olać.
    • 1kaczor1 Re: Szukam 06.04.08, 20:12
      Dzieki za wsparcie Mam niestety uczulenie na promienie słoneczne i musze stosować wysokie filtry Jednocześnie nie chciałabym rezygnować z makijażu więc szukam takiego którego po nałożeniu nie widać i się nie wałkuje Liczę na opinie doświadczonych użytkowniczek tego typu kosmetyków.
      • tysia77 Re: Szukam 06.04.08, 21:40
        Ja też mam uczulenie na słońce,najlepszym kremem jakiego do tej pory używałam był Clinique City Block spf 40.Twarz mi się po nim nie świeci,makijaż się trzyma.Ma jedną wadę,nie mogę go kupić w Polsce...Pytałam w Sephorze,podobno nigdy nie mieli,mają tylko z spf 15.Ja kupiłam kiedyś na allegro,jest bardzo wydajny.
    • annella25 Re: Szukam 07.04.08, 00:35
      Też polecam krem Iwostinu SPF 50+ Solecrin. Cena jest niska i warto go wypróbować.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka