Dodaj do ulubionych

ZIELONY KOREKTOR / PUDER - proszę doradźcie!

31.10.03, 10:09
Witam Was Kochaniutkie.Możecie polecić mi jakiś fajny korektor albo puder
który neutralizowałby czerwienie? Oczywiście obecnie stosuję chwalony przez
wszystkich LRP, tylko że problem z nim polega na tym,że faktycznie tuszuje
czerwone plamki,ale raczej nie nadaje się do nałożenia na całą buźkę, a
właśnie o to mi chodzi,by pozbyć się czerwonego odcienia mojej cery
(poddawanej leczeniu trądzika).Justy pisała kiedyś że swego czasu taki puder
zielony miała firma Bourjous.Można go nadal dostać? W jakiej jest cenie? A co
z innymi firmami? Będę bardzo wdzięczna Wam,gdy wreszcie przestanę wstydzić
się wychodzić z domu z powodu mej czerwonej buzi... :-(
Obserwuj wątek
    • charade Re: ZIELONY KOREKTOR / PUDER - proszę doradźcie! 31.10.03, 11:20
      Słyszałam, że ten korektor LPR da się rozprowadzić po całej buzi, potem na to
      podkład i efekt jest niesamowity - buzia bez skazy. Może nie umiesz go dobrze
      rozprowadzać ?

To oczywiście tylko opinie, które słyszałam. Sama mam do Ciebie pytanie - czy
      ten korektor dobrze kryje pojedyncze zaczerwienienia i czy go widać na twarzy ?
      • spearsbritney Re: ZIELONY KOREKTOR / PUDER - proszę doradźcie! 31.10.03, 11:25
        Tak, LRP dość dobrze kryje zaczerwienienia, krostki pojedyncze, lecz nałożony
        na całą twarz,nawet cienką warstwą jest chyba jednak widoczny i daje efekt
        białej maski. A jaki podkład można zastosować na LRP tak by nie był on
        widoczny? Jest takie cudo wogóle?
        • charade Re: ZIELONY KOREKTOR / PUDER - proszę doradźcie! 31.10.03, 13:20
          Dzieki za info. Nie wiem niestety jaki to podkład. Podam Ci linka do ocen na
          wizaz.pl, moze wyślesz maila do którejś z dziewczyn:

www.wizaz.pl/produkty/baza/censura.php?cmd=details&itemid=1799
          • spearsbritney Re: ZIELONY KOREKTOR / PUDER - proszę doradźcie! 31.10.03, 22:57
            Dzięki za linka. Nadal szukam jakiegoś zielonego pudru,z tego co się
            dowiedziałam używa się go raczej pod zwykły puder, szukam więc jednocześnie
            takiego,który byłby niewidoczny,a jedynie matowił cerę...
            • Gość: lola Re: ZIELONY KOREKTOR / PUDER - proszę doradźcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.03, 11:56
              Nie wiem skad jestes.We Wrocławiu jeszcze niedawno widziałam taki seledynowy
              puder Bourjous na stoisku w Leclerc w dodatku przeceniony na 18 zł.(w ogóle
              wyprzedaja tam kosmetyki tej firmy), normalnie juz chyba jest nie do zdobycia
              bo wycofali te pudry(był jeszcze liliowy).Wiec jesli Wrocław nie jest
              problemem, to tam.
              • spearsbritney Re: ZIELONY KOREKTOR / PUDER - proszę doradźcie! 01.11.03, 14:23
                Hmh,jestem z Katowic.Szukałam u mnie w mieście tego pudru,ale niestety bez
                rezultatów.Mógłabyś przesłać mi swój mejl? Będę bardzo wdzięczna za
                kontakt.Pozdrawiam
                • Gość: lola Re: ZIELONY KOREKTOR / PUDER - proszę doradźcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.03, 20:52
                  Prosze bardzo, linkamocwiatru@gazeta.pl
              • Gość: see Re: ZIELONY KOREKTOR / PUDER - proszę doradźcie! IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 01.11.03, 16:15
                A czy 1 listopada Leclerc jest otwarty?
                • Gość: a ORFILIME IP: *.dip.t-dialin.net 01.11.03, 21:45
                  bardzo dobry
                  • Gość: mycha KOREKTOR IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.11.03, 22:24
                    A czy znacie jescze jakiś inny dobrze kryjący puder, który nadawałby się pod
                    wymieniony już korektor LPR? Dodam, że bardzo jestem tym tematem
                    zainteresowana. Mam w domu korektor LPR, ale go nie używam, bo nie znam żadnego
                    dobrze kryjącego pudru.
                    • Gość: Łodzianka Re: KOREKTOR IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 04.11.03, 09:17
                      witajcie
                      mam prośbę - co oznacza korektor LPR - czy to jest nazwa firmy zupełnie nie
                      miałam z czymś takim do czynienia a potrzebuję coś na ukrycie krostek
                      do tej pory zawsze używałam kompaktu 3 w 1 max factora z tym, że nie jest to
                      typowy podkład dla skóry tłustej z krostkami
                      pozdrawiam
                      Łodzianka
                      • Gość: lola Re: KOREKTOR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.03, 10:38
                        To skrót nazwy firmy La Roche Posay (czyt.:la rosz poze).Do nabycia w aptekach.
                        • Gość: Łodzianka Re: KOREKTOR IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 04.11.03, 11:02
                          tak myślałam
                          mam ich krem do cery tłusej i żel do mycia twarzy - są ok
                          a ten zielony podkład jest dobry
                          szukam jakiegoś dobrego podkładu, lub korektora?
                          pozdrawiam
                          Łodzianka
                  • Gość: misiaczko Re: ORFILIME IP: 195.116.62.* 01.11.03, 23:21
                    potwierdzam
    • Gość: kama Re: ZIELONY KOREKTOR / PUDER - proszę doradźcie! IP: *.net.pl 04.11.03, 09:10
      polecam
      zielony podkład firmy la roche-posay na to nakłada sie zwykły podkład, pudruje
      sie pudrem i na koniec nakłada duzym pedzlem zielony puder w kulkach guerlain
      9 drogi ale warto)
      na taka czerwieniaca skóre na zimnie polecam zestaw zielony la roche posay +
      zwykły podkąłd la roche lub moje odkrycie mocna kryjacy dermacol= pudrujemy i
      zielony w kulkach
      skóra wyglada normalnie caly dzien ja tez mam bardzo wrazliwa skóre
    • iga04 Re: ZIELONY KOREKTOR 04.11.03, 11:16
      Gdzie w Krakowie lub w Tarnowie można kupić zielony korektor LRP. Szukam go już
      od miesiąca i nigdzie nie ma, a bardzo mi na nim zależy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka