Dodaj do ulubionych

DOMOWE SPOSOBY NA OPRYSZCZKĘ

IP: *.dabrowa-gornicza.sdi.tpnet.pl 01.11.03, 15:16
Dziewczyny, znacie jakieś domowe (tj."darmowe" ;-) sposoby na szybkie w miarę
pozbycie się tej przykrej dolegliwości jaką jest opryszczka? Bo po wycieczce
z moją kochaną grupą (i piciu napojów alkoholowych z jednej butelki ;-)
została mi taka właśnie przykra pamiątka. Mam opryszczkę jak dotąd pierwszy
raz w życiu,nie jest to bynajmniej dla mnie powód,bym z tej radości pobiegła
do apteki i wydała 20 zł na Zoviraxa ;-) Aha,no i czy pozbędę się tej kropy
na wardze do wtorku? Bo wtedy właśnie wracam na uczelnię :-)
Obserwuj wątek
    • dziuunia Re: DOMOWE SPOSOBY NA OPRYSZCZKĘ 01.11.03, 15:32
      Słyszałam gdzieś że posmarowanie pastą do zębów pomaga ale nie wiem czy to
      jest skuteczne.Nie ma to jak zovirax,chociaż są podobno jakieś tańsze
      odpowiedniki,musiałabyś się dowiedzieć w aptece.A do wtorku na pewno się tego
      nie pozbędziesz niestety,tym bardziej domowym sposobem.
      • Gość: mikołajka Re: DOMOWE SPOSOBY NA OPRYSZCZKĘ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.03, 15:56
        Z tańszych leków na opryszczkę dobry jest np. Vratizolin - kosztuje ok. 5 zł.
        Do wtorku na pewno nie pozbędziesz się opryszczki. Ważne jest, żeby nie
        rozdrapywać ranki, bo to bardzo pogarsza sprawę!
        • Gość: mikołajka Re: DOMOWE SPOSOBY NA OPRYSZCZKĘ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.03, 16:00
          Tani jest również płyn na opryszczkę Sonol - ok. 3 zł.
    • Gość: gwiazdka Re: DOMOWE SPOSOBY NA OPRYSZCZKĘ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.03, 15:58
      Podobno pasta do zebów ale ja Ci radzę leciec do apteki i kupic Haskovir (
      tanszy o WIELE od zoviraxu)
    • Gość: mikołajka Re: DOMOWE SPOSOBY NA OPRYSZCZKĘ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.03, 16:19
      Znalazłam kilka domowych sposobów na opryszczkę, jednak skuteczności nie
      gwarantuję:
      Kiedy tylko pojawią się pierwsze objawy opryszczki, można przyłożyć do
      zaatakowanego miejsca wilgotną torebkę zimnej herbaty. Dobrze jest także
      posmarować bolesne miejsce wacikiem nasączonym czarną kawą lub napojem
      alkoholowym. Może pomóc również przyłożenie kostki lodu.
    • Gość: Monika Re: DOMOWE SPOSOBY NA OPRYSZCZKĘ IP: 80.51.255.* 01.11.03, 19:17
      Jak tylko poczujesz pierwsze objawy opryszczki, smaruj wacikiem z spirytusem,
      najczęściej jak tylko możesz. Wtedy nie pojawią się bąble i opryszczka nie
      rozwinie się dalej.
      • Gość: doświadczona Re: DOMOWE SPOSOBY NA OPRYSZCZKĘ IP: *.icpnet.pl 01.11.03, 22:05
        mam inne doświadczenia. też smarowałam spirytusem , gdy tylko pojawiły się
        pierwesze obajwy zbliżającej sie opryszczki. rzeczywiście nie rozwineła się
        całkowieice. niestety nie na długo ;_((( pojawiła się jeszce wieksza w
        innymmiejscu , tuż obok ...nie ma rady - nalezy się z nia pomęczyć ze 2
        tygodnie. dodatkowo jeszcze przez kilka tydodni jest widoczny ślad po
        opryszczce.
        • Gość: jop Re: DOMOWE SPOSOBY NA OPRYSZCZKĘ IP: *.elektrownia.rybnik.pl 03.11.03, 11:53
          Coś w tym musi być, bo kiedyś przez zupełny przypadek, przylożylam do
          rozwijającej się opryszczki wacik nasączony Ziołami Bittnera (jakaś nalewka na
          alkoholu) i miałam taką mini opryszczkę ( a zawsze były wielgachne, aż się
          lekarz nieraz wystraszył)...
          Od tamtej chwili zawsze tak robię i mam spokój z tym szkaradztwem. Vratizolin
          jest dla mnie za słaby, Zovirax drogi, skuteczny tylko na samym początku.
          Brałam nawet Heviran w tabletkach, bo już z tymi opryszczkami nawet lekarz nie
          wyrabiał.
          Może to kiedyś opatentują...mi osobiście (po tylu latach doświadczeń) wydaje
          się że to alkohol wysusza zanim się cokolwiek wykluje.
          • Gość: ZO Re: DOMOWE SPOSOBY NA OPRYSZCZKĘ IP: 62.148.95.* 03.11.03, 12:24
            Rozpuść trochę aspiryny tak aby była gęsta maziaja i tym "wapnem " ( ma być
            gęste )dokładnie pokryj. Powtarzaj często. Oprócz tego działa Acnesulph ( albo
            Sulphacne , nie pamiętam.. )- taka zawiesina z siarką na trądzik. Ja to robię
            na zmianę. Dużo lepszy efekt niz Zovirax.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka