Gość: tar.. IP: *.acn.pl 03.11.03, 13:47 chcialabym sie dowiedziec czy ten lek pomaga zwalczyc tradzik. jak sie go stosuje???masc?zel?krem?>....? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ratt Re: Roacutane-pomaga??? IP: *.zgora.dialog.net.pl 03.11.03, 14:50 a skutki uboczne znasz?????? lepiej sie doinformuj zebys potem nie zalowal Odpowiedz Link Zgłoś
yawokim Re: Roacutane-pomaga??? 03.11.03, 15:47 nie ma lekarstwa zwalczajacego bardziej dokuczliwy tradzik /twarde krostki z ropa etc/! ta przypadlosc mija z wiekiem, mozna ja tylko lagodzic. dobry dermatolog, starszy!, moze cos pomoc, mlody co najwyzej przepisze jakis drogi nowy specyfik ktory zareklamowal mu zruchany rep... Odpowiedz Link Zgłoś
olciak Re: Roacutane-pomaga??? 03.11.03, 16:10 moja siostra właśnie kończy kuraqcje tym specyfikiem - twarz wygląda świetnie, żadnych skutków ubocznych - ale jest pod satłą kontrolą lekarza, badania co miesiac itp. Musisz znaleźć dobrego dermatologa, który uczciwie rpzedstawi Ci wsyztkie za i przeciw i bedzie się o Ciebie troszczył, czyli właśnie zlecazł dokąłdne badania - każda kuracja miewa skutki uboczne, ta moze mieć i to b. poważne - u mojej siostry jedyną jest suchość ust - są koszmarnie spierzchniete i łątwo pękają, ale wszystko inne jest świetne no i ta matowa buzia, bez najmniejszej plamki, grudki, zaskórników, przebarwień... pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k2 Re: Roacutane-pomaga??? IP: *.stacje.agora.pl 03.11.03, 16:24 Jasne ze pomaga. Ale racja ze trzeba isc do dobrego dermatologa, ktory ma doswiadczenie z Roaccutane, robic testy watrobowe, stosowac antykoncepcje i mocno sie nawilzac. Nie tylko usta pierzchna, cale cialo preagnie wody, skora peka na wydepilowanych lydkach (mi zwlaszcza piszczele) i czesto moczone nadgarstki (az robily sie male ranki). Najlepiej profilaktycznie stosowac oliwke dla niemowlat po kapieli. Efekt tabletek jest nieco ulotny, twarz znow sie przetluszcza ale nie ma powrotu do najciezszej postaci Odpowiedz Link Zgłoś