confused.girl Re: Podoba Wam sie takie naturalne starzenie? 25.12.08, 16:22 hehe, właśnie obejrzałam "ze śmiercią jej do twarzy". świetnie się czyta po takim filmie ten wątek. polecam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
croyance Re: Podoba Wam sie takie naturalne starzenie? 27.12.08, 14:22 Chcialam dodac do tego watku jeszcze kilka przemyslen. W zyciu, niestety, najczesciej nie mozna miec wszystkiego i ludzie zmuszeni sa do dokonywania wyborow. Czyli: albo picie i imprezowanie cala noc, albo swieza cera; albo palenie, albo ryzyko raka pluc; albo zalozenie rodziny, albo ‘zepsucie’ figury; albo kawalek szarlotki, albo nie utrzymanie rozmiaru 0, etc., etc., etc. Zalozmy, ze masz wybor: siedziec przez 30 lat w domu i nie wychodzic na zewnatrz, ale potem wygladac na 10 lat mlodsza – czy jezdzic po swiecie, ale wygladac na starsza o 5 lat i miec wrzody zoladka? Jak by to powiedziec … intensywne zycie niszczy. Czlowiek, ktory szuka, kocha, cierpi, ZYJE, nie bedzie mial twarzy jak 14-letnia modelka. Sa sytuacje, ktore w ciagu nocy moga dodac nam 15 lat; nie mowie juz nawet o chorobach. Nie da sie tego przewidziec, i wiele osob woli prowadzic przyjemne zycie teraz, niz umartwiac sie w oczekiwaniu na niezdefiniowane profity w niepewnej przyszlosci. Mozna tak zyc, czemu nie: nie pic, nie palic, nic prawie nie jesc (wszystko niezdrowe), chodzic spac codziennie o 21.00, nie rodzic dzieci, tylko lezec na lozku z maseczka na oczy i pic sok z marchewki. Tylko czy warto? Rhodeisland, spojrz na tego pana: collateraldamage.files.wordpress.com/2008/03/keef.jpg Jestem pewna, ze Keith moglby wygladac dzisiaj o wiele mlodziej. Ale jakos nie wydaje mi sie, ze zaluje i budzi sie w nocy z myslami: och, gdybym tylko, zamiast narkotykow, jadl organiczne salatki, a w trasie koncertowej nie imprezowal z laskami, tylko szedl do lozka o 19 po krotkiej terapii olejkami eterycznymi. Ten facet, doslownie rzecz biorac, zjechal swoje zdrowie i wyglad – ale jakos przekonana jestem, ze raczej wspomina z sentymentem swoje wild years, niz kweka, ze ma zmarszczki na czole. I nie mowie – zeby nie bylo nieporozumien – ze mamy sie poddac, lezec na kanapie i jesc paczki, zapuscic sie i tak dalej. Ja tez dbam o siebie, chodze do kosmetyczki, staram sie zdrowo odzywiac, nie opalam sie nigdy etc. Ale to nie moze byc obsesja, ani glowny cel zyciowy! W ogole, IMHO, zdrowie (a dla mnie ladny wyglad to przede wszystkim wyglad zdrowy, czyli to jakby pochodna) to srodek do celu – niosacy mnie przez zycie i przyspieszajacy dotarcie do celow wazniejszych. I jesli bede musiala je lekko nadwerezyc w tym osiaganiu – dajmy na to, siedziec przez cala noc i pic kawe, zamiast odpoczywac z wacikami na oczach – to zaryzykuje. Za kazdym razem, kiedy zakladasz watek, staram sie powiedziec to samo, ale mam wrazenie, ze sie nie rozumiemy. Nie mowie o braku dbania, ale o tym, ze nie moze stac sie ono priorytetem nr 1, bo takie obsesyjne trzymanie sie mlodego wygladu traci mi jakims instynktem smierci. Na koniec, cytat z Bridget Jones :-P ‘My favourite book (…) was about how little kids get one toy that they love more than all the others, and even when its fur has been rubbed off, and it’s gone saggy with bits missing, the little child still thinks it’s the most beautiful toy in the world, and can’t bear to be parted from it (…) That’s how it works when people really love each other (…) But (…) it doesn’t happen to ones who have sharp edges, or break if they get dropped, or ones made of silly synthetic stuff that doesn’t last. You have to be brave and let the other person know who you are (…).’ Odpowiedz Link Zgłoś
kasia130300 Re: Podoba Wam sie takie naturalne starzenie? 27.12.08, 16:16 mam 42 lata młody wygląd to obsesja w tych czasach właśnie oglądałam film z lat 90 tam kobiety koło 30 miały zmarszczki mimiczne a teraz 2008 patrze na kobiety koło 50 i ich nie mają czy to znaczy że nie dbam o siebie ważę 53kg chodzę do kosmetyczki nie palę nie piję i co mam zmarszczki mimiczne gorsze niż 50 latki sama wpędzam siebie w depresję wiem że to wszystko botox retusz zdjęć jest m i przykro że wyglądam jak ich "matka" dlaczego nie możemy starzeć się naturalnie jeśli wyglądamy na swój wiek to jesteśmy zaniedbane palaczki pijaczki narkomanki Odpowiedz Link Zgłoś
kadfael Re: Podoba Wam sie takie naturalne starzenie? 28.12.08, 12:24 Może po prostu jesteś zbyt szczupła? 53 kg to niewiele, zmarszczki przy takiej szczupłości bardziej sie ujawniają niz u osoby, która ma pare kilogramów więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland kasia 29.12.08, 02:45 Od Ciebie w duzej mierze zalezy jak wygladasz. Denerwuja Cie zmarszczki mimiczne, to sie ich pozbedz, chcesz sie starzec naturalnie, tez mozesz, tylko ze pamietaj, ze na zabiegi dermatologiczne w pewnym wieku jest juz za pozno. Odpowiedz Link Zgłoś
madziusiuss Re: Podoba Wam sie takie naturalne starzenie? 27.12.08, 17:59 croyance Popieram! Żyć trzeba rozsądnie,ale radośnie, nie przesadzać w żadną stronę Każdy młody mysli sobie tak. Za 20-30-40 lat bede taki sam jak dziś, tylko trochę starszy, czyli będe miec zmarszczki. Zmarszczka jest symbolem starości. A starość to totalne zmęczenie materiału, czyli zestarzenie wszystkich organów. Co z tego, ze taka przykładowo -z wątku rhodeisland biore postać – Tilda Swinton zrobiła sobie botox i ładnie wygląda na zdjęciach,i jest dla kogoś wzorem urody kobiet w wieku 48 lat Założę się o 1000 zł,że ma problemy gastryczne, jak większość ludzi w średnim wieku,na przykład nieszczelny zwieracz przełyku i niemiły oddech pochodzący z kwasów żoładkowych,problemy z kręgosłupem,do tego nietrzymanie moczu (normalne u kobiet w wieku średnim) i na tańcach obowiązkowo podpaska Allways,aby nie przeciekło na suknię? Co komu po wyglądam-na-twarzy-10-lat-młodziej-niż-koleżanki-z-liceum- i-jestem-the-best,skoro ze starości deformują się stopy, albo smakowanie jedzenie obrzydzaja istniejące hemoroidy. Poza tym znajome ZAWSZE pamietają, ile kto ma lat i wszystkim o tym opowiadają :) A my stroimy się i pacykujemy TYLKo dla koleżanek i dla siebie. I gdy ktoś nieznający nas zapyta „Co to za laseczka?” koleżanki zaraz usłuznie poinformują, ze to pani Krysia, ale ona ma juz 52 lata i troje wnucząt :O Odpowiedz Link Zgłoś
hermina5 Re: Podoba Wam sie takie naturalne starzenie? 27.12.08, 19:00 >do >tego nietrzymanie moczu (normalne u kobiet w wieku średnim) i na >tańcach obowiązkowo podpaska Allways,aby nie przeciekło na suknię Akurat co do nietrzymania moczu to jest to dla mnei jakaś cholerna ciekawostka. W ciągu ostatnich 2 lat dowiedziałam się, ze WSZYSTKIE kobiety nie trzymają moczu ...no ludzie, bez przesady - jeden czy dwa porody nei robią z kobiety inwalidy z basenem, chyba, z ebyły tak doskonale poprowadzone... Odpowiedz Link Zgłoś
sankanda Re: Podoba Wam sie takie naturalne starzenie? 27.12.08, 19:24 aaaaa, jesli po porodzie nie chodzilo sie na reedukacje, to fakt, zapach moczu moze sie ciagnac za bialoglowa jak aldehydy ;) a teraz, z reka na sercu : ktora z pan wie, ze istnieje cos takiego jak reedukacja miesni krocza ? Ufff, ale zawialo... Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland madziusiuss 28.12.08, 02:40 dlaczego zlosliwe zakladasz, ze Tilda ma problemy zdrowotne nie moze wygladac mlodo i byc jednoczesnie zdrowa? Odpowiedz Link Zgłoś
madziusiuss Re: madziusiuss 28.12.08, 12:10 rhodeisland napisała: > dlaczego zlosliwe zakladasz, ze Tilda ma problemy zdrowotne nie moze wygladac mlodo i byc jednoczesnie zdrowa? Dlatego,ze w wieku 48 1/2 nie istnieje pojecie "być zdrowym". Człowiek w wieku 48 1/2 ma mniejsze lub większe dolegliwości wynikające z wieku tzw.przedstarczego, bedącego preludium do wieku starczego. rhodeisland,za 2 lata zaczniesz nosić okulary do czytania na blisko,czy zdajesz sobie z tego sprawę? Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland Re: madziusiuss 29.12.08, 02:42 Mozna byc w bardzo roznym stanie zdrowia jak i wygladac roznie majac ten sam wiek. Rozsmieszylas mnie tym wiekiem przestarczym jak i dokladna data kiedy bede rzekomo musiala nosic okulary. Slyszlas o Amerykance majacej ponad 40 lat, ktora na ostatniej olimpiadzie zdobyla pare medali w plywaniu pokonujac kobiety majace polowe jej wieku? Organizm w wieku 40 paru lat nie musi byc "przedstarczy". Wyglad skory tez nie. Nie jest to optymistyczne? Dla kogos kto sie zaniedbal i do tego zazdrosci tym dbajacym o siebie, chyba nie. Dara Torres, 41 plywaczka, olimpijska medalistka pl.wikipedia.org/wiki/Dara_Torres Odpowiedz Link Zgłoś
madziusiuss Re: madziusiuss 29.12.08, 11:56 rhodeisland napisała: > Rozsmieszylas mnie tym wiekiem przestarczym jak i dokladna data > kiedy bede rzekomo musiala nosic okulary. Z kilku szczegółów w Twoich wczesniejszych wypowiedziach wnioskuję, ze masz ok.45 lat.Wiek przedstarczy to zwykła medyczna definicja, ale rzeczywiście brzmi okropnie. Wiesz,jak postarzają okulary?Pójdziesz do kina z 25 letnim młodzieńcem i wyciagniesz okulary,aby odczytać numer fotela :) Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland okulary moga wygladac dobrze nie sa jedyna opcja 30.12.08, 01:23 Na szczescie istnieja soczewki, nawet do czytania (tzn. jednoczesnie do dali i do czytania), mozna tez poddac sie zabiegowi Lasik. Nie sadze jednak zeby odpowiednio dobrane okulary postarzaly. Potrafia nadac twarzy wyraz. Podobaja mi sie te noszone przez Sarah Palin, sa na nie podobno zapisy, bo takie sie modne zrobily. Tak na marginesie, to Sarah ma 43 lata, urodzila pare dzieci i wyglada swietnie. latimesblogs.latimes.com/thedishrag/2008/09/will-gov-sarah.html Odpowiedz Link Zgłoś
madziusiuss Re: okulary moga wygladac dobrze nie sa jedyna op 30.12.08, 10:44 rhodeisland napisała: > marginesie, to Sarah ma 43 lata, urodzila pare dzieci i wyglada > swietnie. Wg mnie wygląda nierewelacyjnie jak na 43 lata,dobrze zrobiona starsza babka,ale wyraźnie starsza niż młodsza.Do tego ma skrzeczący głos,dla mnie jak piłowanie szkła,nie do zniesienia po pierwszej minucie słuchania llnw.image.cbslocal.com/0/2008/06/26/370x278/sarah_palin_800112201.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
estraq Re: okulary moga wygladac dobrze nie sa jedyna op 30.12.08, 12:50 Zgadzam się, jak na 43 lata wcale nie wygląda świetnie. Odpowiedz Link Zgłoś
madziusiuss Re: okulary moga wygladac dobrze nie sa jedyna op 30.12.08, 11:33 rhodeisland napisała: > Nie sadze jednak zeby odpowiednio dobrane okulary postarzaly. Nie to mam na mysli.Odrzucasz wszelkie atrybuty starosci,zwalczasz u siebie każdy objaw wieku przedstarczego :),a tu nagle zgrzyt-musisz wyciągnąć okulary do bliży lub kupic soczewki progresywne dla ludzi starych."To nie dla mnie,babcia mnie prosiła" Odpowiedz Link Zgłoś
croyance Re: okulary moga wygladac dobrze nie sa jedyna op 09.01.09, 12:44 Interesuje mnie, Rhode, co bys zrobila, gdybys stracila wzrok? Albo gdyby stracil go Twoj facet? Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland croyance, co do przyspieszonego sie starzenia 29.12.08, 02:54 To zycie wypisalo na mojej twarzy cierpienie, emocjonalne jak i fizyczne. Kiedys mialam tak silny bol plecow, ze nie moglam doslownie sie ruszyc i w ciagu paru godzin mialam glebokie bruzdy na czole, wlasnie z tego cierpienia. Podjelam wkrotce potem decyzje, ze nie chce by cierpienie bylo widoczne na mojej twarzy i poszlam na pierwszy botoks. Mnie odpowiada to, ze otoczenie nie widzi trudow mojego zycia wypisanego na mojej twarzy, ze udalo mi sie wymazac takze slady milosci do slonca z wczesnej mlodosci. Odpowiedz Link Zgłoś
madziusiuss Re: croyance, co do przyspieszonego sie starzenia 02.01.09, 17:30 rhodeisland napisała: > widoczne na mojej twarzy i poszlam na pierwszy botoks. Mnie Szczerze? Dziwię Ci się, boisz się słońca,podajesz przeciw słońcu mocne medyczne argumenty, a nie obawiasz botoxu? Brzmi ladnie i modnie.Ktos uzywa wydłużającego tuszu do rzes,ktos robi pelling,ktos wstrzykuje sobie botox. botoks to jad kiełbasiany (zepsute konserwy) paralizujący mięśnie.Sparalizowany miesięń nie działa,czyli nie napina skóry i zmarszczka znika. sparalizowane mięśnie uniemozliwiają mowienie,usmiech itd. Baba patrzy w lustro i nie widzi zmarszczki,jest happy.A ludzie patrzą na nia i nie widzą żadnej mimiki Jad kiełbasiany to śmiertelna trucizna.Jest europejska instytucja medyczna EMEA www.emea.europa.eu/ EMEA zajmuje sie teraz wpływem botoksu na centralny układ nerwowy.Poniewaz botox to nowosc,wiec jeszcze nie znamy skutków ubocznych czestych zastrzykow,ale jest coraz więcej doniesien o wplywie negatywnym.Bo zastrzykow musi być bardzo duzo i co kilka miesięcy, dawka smiertelna jest niska,wiec dawka zatruwająca jest jeszcze nizsza images.google.com/images?hl=en&q=botox+before+after&btnG=Search+Images&gbv=2 Plomby amalgamatowe,czyli rtęć zatruwały organizm,Rzymianie zniszczyli sobie mózgi przez ołowiane rury w akweduktach,wiec dlaczego botox? Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland O botoksie po raz kolejny 02.01.09, 19:49 Nie porownujmy bardzo rozcienczonego jadu kielbasianego do trucizn jakimi jest rtec, czy olow. Czy wiecie, ze botoks jest stosowany nie tylko do celow kosmetycznych, ale ma wiele innych zastosowan? Zobaczcie medical uses. Wersja polska nie jest pelnym tlumaczeniem, wiec podaje angielska en.wikipedia.org/wiki/Botulinum_toxin Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland Re: Podoba Wam sie takie naturalne starzenie? 28.12.08, 02:44 Wiem, ze moj watek patrzy powierzchownie na starzenie sie, ale wlasnie dlatego go tu zalozylam, nie na forum psychologia, jak poradzila moderatorka i filozoficzne rozwazania w tym watku niektorych forumowiczek doceniam, ale uwazam, ze sa nie na temat. Cieszmy sie, ze mozemy w obecnych czasach wygladac duzo mlodzej, niz wskazuje na to metryka i korzystajmy z tej mozliwosci, JESLI chcemy. Odpowiedz Link Zgłoś
croyance Re: Podoba Wam sie takie naturalne starzenie? 09.01.09, 12:46 Rhode, Ty nigdy nie podchodzisz 'powierzchownie' do starzenia sie. Wiele osob juz zauwazylo, ze masz na tym punkcie wrecz obsesje i ze prawdopodobnie dusze byc sprzedala diablu za obietnice wiecznej mlodosci :-P To Ty wprowadzasz psychologiczny aspekt do tych dyskusji o d. maryni. Odpowiedz Link Zgłoś
malange Re: Podoba Wam sie takie naturalne starzenie? 28.12.08, 13:34 Przypominam, że forum ma dwie moderatorki i obie wycinają. Wg regulaminu prywatne sprawy załatwiamy na priv, więc proszę swoje osobiste żale wylewać w mailach. Pozdrawiam, Malange Odpowiedz Link Zgłoś
sabriel Re: Podoba Wam sie takie naturalne starzenie? 28.12.08, 17:28 Proponuję przejrzeć sobie to: www.awfulplasticsurgery.com/ Jest tu większość znanych gwiazdek i osobistości.To ludzie, którzy mają kasę i stać ich nie tylko na najdroższe kosmetyki, ale i na zabiegi i najlepszych chirurgów plastycznych.Efekty jak dla mnie są opłakane-sztuczne,plastikowe,wyprasowane twarze,dziwna mimika. Pewnie, że każdy chciałby być zawsze piękny i młody. Tylko, że 20 lat ma się tylko raz.Naturalne, że człowiek się starzeje i pojawiają się zmarszczki. I chyba lepiej się na tym wyjdzie gdy się z tym pogodzi niż walczy za wszelką cenę. Oczywiście nie znaczy to,że mamy nie dbać o siebie,ale z rozsądkiem i z umiarem aby nie stać się karykaturą samego siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
lashqueen Re: Podoba Wam sie takie naturalne starzenie? 28.12.08, 18:12 No co Ty, sabriel, najdrozsze kremy dzialaja, zwlaszcza te najslynniesze markowe maja magiczna moc odmladzajaca :D Te wszystkie gwiazdy Hollywood to na pewno Ziaja uzywaja, dlatego ich skora sie starzeje i musza do chirurgow biegac :D Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland sabriel 29.12.08, 02:31 Znam strone, znam tez goodplasticsurgery.com Z opiniami wyglaszanymi na obu stronach nie zawsze sie zgadzam, tzn. czasem sadze, ze osoby, ktore niby wygladaja zle, wygladaja niezle i odwrotnie. Co najwazniejsze, to tych dobrych efektow zabiegow nie widac, wlasnie dlatego, bo sa dobrze zrobione. Nie chodzi o to zeby zawsze wygladac na 20 lat, ale zeby (jesli sie chce) wygladac dobrze. Z wiekszoscia tego, co napisalas sie zgadzam. Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland Ogolne podsumowanie 29.12.08, 02:58 Chyba nikt nie chce wygladac tak jak kobiety na tych pierwszych zdjeciach. Nie widzialam na tym forum pytan jak wygladac starzej, przeciwnie: wiekszosc z nas chcialaby zatrzymac mlodosc albo przynajmniej opoznic starzenie. Nie uwazam, ze powinien to byc priorytet i mysle, ze czasem kobiety przesadzaja, ale mysle, ze nie robia tego celowo. Zadna nie chce wygladac dziwnie, kazda chce wygladac mlodziej, nie kazdej to sie udaje. Odpowiedz Link Zgłoś
madziusiuss Re: Ogolne podsumowanie 29.12.08, 12:40 rhodeisland napisała: > przeciwnie: wiekszosc z nas chcialaby zatrzymac mlodosc albo > przynajmniej opoznic starzenie. Fajny nam się robi wątek,czuję,ze będzie rekordowy. Mam wrażenie,że większośc bab źle na siebie patrzy.Przybliża się do lustra i widzi tylko twarz.Sama twarz to tylko częśc,do naszego wyglądu dochodzi sylwetka,ruch,sposób chodzenia,nasze zachowanie,sposób śmiania,poczucie humoru,fryzura,fryzura widziana od tyłu,jak cała sylwetka wygląda od tyłu,nasze ubranie itd. Brak zmarszczek i osiem lat młodszy wygląd na twarzy nie pomoże osobie niesympatycznej,zgorzkniałej,przygarbionej i nieodpowiednio ubranej. Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland madziuss 30.12.08, 01:14 Masz jak najbardziej racje i wiele z teco, o czym piszesz ma zwiazek z uroda. Zalozylam watek o naturalnym starzeniu, a raczej przedwczesnym starzeniu i niewiele osob odpowiedzialo na pytanie, czy jest za. Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland Jak slonce zniszczylo dekold Charlize Theron 29.12.08, 03:46 Ma 33 lata, a jaki kontrast miedzy twarza, a skora dekoldu. Miala kiedys piekna, jasna skore. www.vettri.net/gallery/celeb/charlize_theron/Rag-and-Bone-Spring-2009/CharlizeTheron-RagAndBoneSpring2009-06.html Odpowiedz Link Zgłoś
lashqueen Re: Jak slonce zniszczylo dekold Charlize Theron 29.12.08, 10:30 Dlaczego tak sie upierasz przy tych "gwiazdach"? Te osoby zarabiaja twarza, cialem, wygladem - to w najwiekszej mierze zalezy od tego, czy dostana role czy nie. To ich zrodlo dochodu. Nie porownuj ich do nas, zwyklych, anonimowych kobiet, ktore maja czesto swietna prace, gdzie piekny wyglad moze byc tylko milym dodatkiem i zmarszczka na pewno nie zaszkodzi nam w dalszej karierze. Normalne, wyksztalcone kobiety maja czesto cos wiecej do zaoferowania, niz ladna twarz, czy d...., te "slawy" czesto maja do zaoferowania niestety czesto tylko cialo, bo kto tak naprawde ma w hollywood talent - na palcach jednej reki mozna by policzyc utalentowane aktorki - i od ich twarzy i d... zalezy czy beda zarabialy na chleb. Presja wygladu jest w tym srodowisku o wiele wieksza. Podczas gdy my robimy sie na bostwo na zlosc kolezankom :) , tak w przypadku "gwiazd" chodzi o zawodowe byc albo nie byc. Skad u Ciebie ta obsesja mlodego wygladu? Wyluzuj. A co do Charlize, to faktycznie jak na 33 lata to ma nieciekawa skore, szczegolnie te zmarszczki pod oczami. Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland Re: Jak slonce zniszczylo dekold Charlize Theron 30.12.08, 01:10 Dekold ma fatalny. Przepraszam za powierzchwownosc moich postow, ala sadzilam, ze to forum o Urodzie, nie tej wewnetrzenej bynajmnniej. Odpowiedz Link Zgłoś
pieskuba Re: Jak slonce zniszczylo dekold Charlize Theron 29.12.08, 11:51 dekoltu, dekoltu, dekoltu nie "dekoldu" Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland Re: Jak slonce zniszczylo dekold Charlize Theron 30.12.08, 01:11 Jak by sie nie pisalo, ma zniszczony przez slonce. Odpowiedz Link Zgłoś
claratrueba Re: Jak slonce zniszczylo dekold Charlize Theron 30.12.08, 11:36 No ma. Ja też. Każde pieniądze wydam na kosmetyk, zabieg ale jednoczesnie nie zrezygnuję z tenisa, ani nie będę grać w 40 st. upale ubrana jak muzułmanka. Nie nałożę też filtra pow. 15- dramatyczna reakcja skóry. Nie będę pływac (co uwielbiam) w stroju płetwonurka albo tylko w basenie krytym. Nie odmówie sobie przyjemności zjedzenia śniadania na tarasie, poleżenia z psami na trawniku- w pełnym słońcu. I zastanawianie się czy przez mój krem spf12 i fluid spf 25 przenika zbrodnicze promieniowanie jest dla mnie objawem fobii a nie zadbania. A ludzie z luźniejszym podejściem do życia starzeją sie wolniej i ładniej- hormony. Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland claratrueba 30.12.08, 22:16 Zalezy jak bardzo Ci zalezy na zachowaniu mlodej skory. Nie trzeba tez popadac w skrajnosci. W okresie najwiekszego naslonecznienia unikam po prostu slonca. Ja nie tylko mysle o fotostarzeniu, ale takze o raku. Nie wiem, czy w Polsce sa dostepne, ale w Stanach gdzie mieszkam, mozesz kupic przewiewne stroje chroniace przez promieniami UV, dla dzieci i doroslych i wcale nie bedziesz wygladac jak muzulmanka. Sa tez stroje do plywania i nie mowie o strojach pletwonurka. Nosze sloneczne okulary, kapelusze i tak ustawiam sobie zycie zeby nie wystawiac sie niepotrzebnie na slonce. Dla mnie to nie jest poswiecenie. Latwiej jest zapobiec zniszczeniom, ktore robi slonce, niz je usuwac, nie zapominajmy tez o kosztach tego usuwania. Odpowiedz Link Zgłoś
nie_lubie_marchewki Re: Podoba Wam sie takie naturalne starzenie? 30.12.08, 13:16 Nie czytałam wszystkich wypowiedzi ale jak dla mnie na pierwszy rzut oka widac, że to fotomanipulacje. Wystarczy popatrzec na 3 zdjęcie Julii, twarz staruszki a ramiona i dekolt młodej kobiety, ktoś nie do końca się postarał ;) Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland Re: Podoba Wam sie takie naturalne starzenie? 30.12.08, 22:07 Nie przesadzaj z tymi ramionami i dekoltem mlodej kobiety. Wygladaja lepiej, niz jej twarz i szyja, ale nie ma w tym nic dziwnego, przeciez szyja najszybciej traci elastycznosc, a twarz jest najbardziej wystawiona na slonce i to na niej, a nie na ramionach, czy dekoldzie widac zmarszczki mimiczne i obwisla skore. Odpowiedz Link Zgłoś
nie_lubie_marchewki Re: Podoba Wam sie takie naturalne starzenie? 31.12.08, 14:04 R. nie wierz we wszystko co znajdziesz w internecie. Julia Ormond jest osobą publiczną a często dzieje się tak, że osoby publiczne stają się ofiarami różnych manipulacji, o fotkach nie wspomnę, jest pełno podrasowanych zdjęc na korzyśc danej osoby i mnóstwo, na których są postarzane aby wzbudzic sensację "patrzcie jak ona stara, na filmie nie wygląda". Tak czy siak, zdjęcia do których link zamieściłaś naturalnie nie wyglądają, zmarszczki są przerysowane. Poza tym, nawet jeśli ma zmarszczki i jej to nie przeszkadza to w czym problem. Mnie się podoba nawet z nimi:) Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland zdjecia Julii z Cannes 2008 30.12.08, 23:08 img160.imagevenue.com/img.php?image=11206_Celebutopia-Julia_Ormond- Surveillance_premiere_during_the_61st_International_Cannes_Film_Festi val-03_122_704lo.jpg# Mozna kliknac zeby dostac powiekszenie. Ma przedwczesnie zwiotczala skore, co podkresla jeszcze bardziej gladsze czolo. Czyzby botoks? W jej przypadku tylko podkresla zmarszczki na reszcie twarzy i szyi. Tez uwazacie to za Photoshop? Ktos retuszuje niekorzystnie zdjecia Julii? Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland moze to zdjecie z Cannes sie otworzy 30.12.08, 23:19 Korony albo nakladki na zebach, niepotrzebna operacja plastyczna nosa (efek: szpiczasty, mozna porownac ze starym zdjeciem z 1991, ktore wczesniej zamiescilam), ale w wyglad skory kobieta nie inwestuje. Dziwne. www.zimbio.com/pictures/O4tiC2xnCs7/Cannes+2008+Che+Party+Arri vals/2KvnNK7HV2s/Julia+Ormond www.zimbio.com/pictures/O4tiC2xnCs7/Cannes+2008+Che+Party+Arrivals/Njh8g2hh9yU/Julia+Ormond Odpowiedz Link Zgłoś
sankanda Re: moze to zdjecie z Cannes sie otworzy 31.12.08, 14:49 wow, zainwestuje w smutek, zgorzknienie i brak jakiejkolwiek ekspresji twarzy. w ogole obleje sie woskiem i bede unikac slonca, zeby mi sie nie stopil... rhode, ta kobieta ma piekna skore, gladkan zadban. a to, ze jest pelna zycia, to tylko na plus jej sie liczy. Carla Bruni zawsze unikala skonca i ponoc strzyknie sobie botoksem tu i owdzie, ale jej skora pozostawia wiele do zyczenia. nie chodzi o zmarszki, bo ich praktycznie nie ma, ale o swiezosc albo raczej jej brak. Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland sankada 31.12.08, 23:36 Jesli kobieta w wieku 43 lat ma mocno pomarszczona, pozbawiona jedrnosci skore, to jak mozesz twierdzic, ze dba o siebie? Zainwestowala jednoczesnie w szpiczasty nos i nakladki albo korony na zeby. Gdzie tu logika? Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland 50 letnia Sharon Stone wyglada swietnie 31.12.08, 23:48 www.celebritywonder.com/picture/Sharon_Stone/SharonStonea_Granitz_16184574.html Odpowiedz Link Zgłoś
lashqueen Re: 50 letnia Sharon Stone wyglada swietnie 01.01.09, 09:10 Wyglada jak 50 letnia kobieta, ani na mniej ani na wiecej lat Odpowiedz Link Zgłoś
madziusiuss Re: 50 letnia Sharon Stone wyglada swietnie 01.01.09, 13:59 Ty chyba łączysz pojęcia „wyglądać młodo” z „wyglądać zadbanie”. SS wygląda na tym zdjęciu na swoje lata,ale jest dobrze zrobiona,wypielęgnowana,elegancka,seksowna.Wygląda sto razy lepiej niż równoletnia gospodyni domowa,ale z tłustymi strąkami na głowie,odpryskującym lakierem na paznokciach,w wypłowiałych ciuchach sprzed 20 lat itp. lashqueen wczesniej słusznie zauważyła,ze dla aktorów młody wygląd to być albo nie być w filmie i TV. Gwiazdka w wieku 33 lata albo zrobi lifting i będzie wyglądać na 24,albo producenci wezma młodą laskę z tych dziesiątków tysięcy szturmujących Hollywoody Ty interesujesz się waszymi lokalnymi gwiazdkami,a my w Polsce mamy zliftingowane kozuchowskie,fraszynskie,popki,wolsztyny,kozidraki,chylinskie, marylki itp. nasze media też polują na takie tematy tematy www.kozaczek.pl/plotka.php?id=9303 jak wszędzie img.dailymail.co.uk/i/pix/2008/04_04/StoneFaceMTX_468x469.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland Re: 50 letnia Sharon Stone wyglada swietnie 01.01.09, 21:13 Sharon wyglada duzo lepiej od Julii Ormond, czy Helen Hunt. Kto potrzebuje liftingu w wieku 33 lat? To jest wiek na zabiegi dermatologiczne, nie chirurgiczne. Zyjemy w takich czasach, ze korzystajac z tych pierwszych mozemy nigdy tych drugich nie potrzebowac. Thermage jest np. w stanie ujedrnic skore. Odpowiedz Link Zgłoś
sankanda Re: 50 letnia Sharon Stone wyglada swietnie 01.01.09, 21:32 kac mnie meczy, ale skore mam nadal ladna...a moze nawet jeszcze ladniejsza... sharon starzeje sie nieciekawie, jest coraz chudsza i wydrowata jak stara, zamozna, przecietna amerykanka (sorry, rhode, ale uwazam, ze stare, zamozne amerykanki sa bardzo nieciekawe). Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland sankada 01.01.09, 23:23 Wierzysz w stereotypy, tzn. ze istnieje typ "stara, zamozna Amerykanka". Dla Ciebie kobieta w wieku 50 lat jest poza tym stara? Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland Re: sankada 01.01.09, 23:27 Chyba jestes bardzo mloda jesli dobrze wygladasz na kacu. Latwo mu zapobiec jesli pijac alkohol pijemy jednoczesnie duuzo niegazowanej wody. Mnie szkoda urody i zdrowia dla alkoholu, wiec sie ograniczam. Od alkoholu sie tyje, twarz robi sie czerwona, a poza tym u kobiet alkohol bardzo podnosi ryzyko raka piersi. Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland Pamela Anderson, brrr.. 01.01.09, 23:38 www.dlisted.com/files/pamelaandersonisterrifying.jpg www.celebitchy.com/13795/pamela_anderson_promotes_her_reality_show_in_australia_ages_15_years/ Ma 41, zle sie maluje, jest zniszczona sloncem, powiekszony absurdalnie biust i usta nie dodaja jej urody, zolte wlosy tez nie. Nie mozna powiedziec, ze jest zadowolona ze swojego wygladu, bo gdy ogladalam program o jej zyciu (reality show)to obraz byl celowo nieostry, taki rozswietlony zeby ukryc jak Pamela naprawde wyglada. Ale zdjecia nie klamia i nie mowcie, ze to negatywny Photoshop Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: Pamela Anderson, brrr.. 02.01.09, 01:16 Czy ty umiesz czytac bo w drugim linku co podalas nie tylko pisze ale jest podkreslone ze Pamela ma hep C? to co ty myslisz jest "opalenizna" to po prostu zoltaczka. w ogole dalabys juz spokoj kobietom ktore smialy sie "brzydko zestarzec". nie myslalas o tym aby np. pomoc tym ludziom: www.alltogethernow.org/images/poverty.jpg zamaist pakowac w siebie botox? Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
sniegotka Re: Pamela Anderson, brrr.. 02.01.09, 12:18 Nie rozumiem tych atakow na zalozycielke watku. Co jest zlego w rozsadnym dbaniu o siebie, stosowaniu filtrow, korzystaniu z umiarem z dobrodziejstw medycyny estetycznej, inwestowaniu rowniez w swoj wyglad swoich czesto ciezko zarobionych pieniedzy. Przedwczesne starzenie nie jest niczym zlym (ale piekne tez nie jest), ale jesli ktos ma srodki i ochote by temu zapobiegac to jestem jak najbardziej za. Pisanie komus ze zamiast "pakowania botoksu" powinien zajac sie bieda na swiecie to brzydka zagrywka emocjonalna, tutaj rozmawiamy na temat starzenia sie a nie ratowania swiata. Odpowiedz Link Zgłoś
sankanda Re:Sniegotko ! 02.01.09, 13:16 akurat tak sie dziwnie sklada, ze TUTAJ wszystkie piszace osoby dbaja ROZSADNIE o wtglad, zdecydowana wiekszosc stosuje codziennie filtry (ja do tej wiekszosci nie naleze, bo jestem wyznawczynia innej szkoly, ktora rozsadnie podchodzi do sprawy filtrow). sama ok rok temu udalam sie do lekara estetycznego na mesolift (o ktorym sxwoja droga naczytalam sie tutaj bardzo barwnych informacji...palcem nie wskaze ;) , ale to nie na temat... widzisz, sniegotko, jest zasadnicza roznica miedzy rozsadnym dbaniem o siebie (i niech to nawet beda trzy godziny spedzane kazdego dnia u kosmetyczki, jesli dla kogos jet to rozsadna czestotliwosc) a niezdrowa obsesja. doskonale wiemy, bez wyjatku, ze rhode uprawia swoja cere botoksem, nie wiemy z jaka czestotliwoscia i w jakich strategicznych miejscach, gdyz ona na ten temat nie pisala, a publicznosc jakos specjalnie nie starala sie zaglebiac w owe szczegoly, najprawdopodobniej ze wzgledu na ich niewielka atrakcyjnosc. nie mam nic przeciwko osobom stosujacym botoks. przeciwko botoksowi, tak, owszem , podobnie jak do sprowadzania wszystkiego do swojego lobby. Rhode, wiemy, ze uzyzniasz sie botoksem. Wiemy, ze unikasz slonca i ze traktujesz piszace tutaj osoby jak ostatnia ciemnote albo gawiedz czytajaca brukowce. dlatego nie mozesz sie dziwic, ze dziewczyny (mlode, zadbane, ladne, zgrabne) czasami dadza ci popalic... Ja naleze do osob rozsadnych, stac mnie na doslownie wszystko, mimo to ze wszystkiego korzystam z glowa. ze slonca takze. kombinezony plazowe anty uva, o ktorych rhode tutaj nam pisala, kupowalam przeszlo 10 lat temu dla mojego dziecka, jak wiele rozsadnych i oswieconych mam,.... ktore dla siebie wybieraja kostumy u Eresa. Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland sankanko, pisz za siebie 02.01.09, 19:43 Nikogo nie uwazam za ciemnote Chwalenie sie, ze Cie na wszystko stac jest na niskim poziomie. Na kosmetyczke nie marnuje pieniedzy, oszczedzam na dermatologa. Chyba pisalam, ze botoksuje sobie tylko czolo w taki sprytny sposob (kwestia umiejetnosci lekarza), ze nadal moge uniesc brwi, ale nie mam zmarsczek, zwlaszcza tej lwiej, ktorej chyba kazdy chce uniknac. Stosuje botoks coraz rzadziej, bo wlasnie na tym to polega, zeby odzwyczaic miesnie od nadmiernej mimiki. Wokol oczu nie uzywam botoksu, bo uwazam, ze usmiech bez marszczenie kacikow oczu wyglada nienaturalnie. Korzystalam tez z IPL, ktory zmniejsza przebarwienia, zaczerwienienia, pory i pobudza produkcje kolagenu. Na szczescie moja skora nie wymagala duzo drozszego Fraxel'a. Odpowiedz Link Zgłoś
sankanda Re: sankanko, pisz za siebie 03.01.09, 11:00 > Chwalenie sie, ze Cie na wszystko stac jest na niskim poziomie. nie, rhode, na niskim poziomie jest twoja interpretacja tego zdania w kontekscie calego postu. na marginesie dodam, ze - skoro juz nastapila ocena poziomow - wytykanie naturalnie starzejacym sie kobietom siwych wlosow i wykrzykiwanie kazdej zmarszczki (trikowanej czy prawdziwej) nie ciagne w gore... dlatego nie pyskuj ;) i ciesz sie, ze ci ten temat sympatycznie zaludniamy. Odpowiedz Link Zgłoś
flowerbomb22 Re: sankanko, pisz za siebie 08.01.09, 09:31 rhodeisland napisała: > Chwalenie sie, ze Cie na wszystko stac jest na niskim poziomie. Sankanda co najmniej raz dziennie musi w jakims watku podkreslic, ze jest bardzo zamozna, na urodzie lub na modzie. Wszyscy sie z niej smieja. Odpowiedz Link Zgłoś
sniegotka Sankando! 03.01.09, 09:51 Codziennie 3 godz u kosmetyczki - nie zartuj ;-). Nie sledzilam innych watkow Rhodeisland, ale botoks tez chyba jest dla ludzi? Uzywany w medycynie ze 20 lat, nic nie slyszalam zeby komus od tego odpadla twarz... Oczywiscie wszystkie znamy "kamienne oblicza" naszprycowan ta substancja, ale znowu - tak jak slonce - stosowany z umiarem moze przyniesc pozytywne efekty. Np. takiej Julii Ormond bardzo by sie przydal - gdzie niegdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
sankanda Re: Sankando! 03.01.09, 11:02 sniegotka napisała: > Codziennie 3 godz u kosmetyczki - nie zartuj ;-). a dlaczego mam nie zartowac ? ;):) co to, pogrzeb cioci Franki ? Odpowiedz Link Zgłoś
sniegotka Re: Sankando! 03.01.09, 14:01 Tak jakby. Sad kapturowy nad autorka watku. W dodatku przyznala sie ze stosuje botoks na zmarszczke na czole. To przeciez...gwozdz do trumny, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
ejana starzenie sie, szczegolnie naturalne :)) 02.01.09, 13:39 Taki watek ma swoja funkcje do spelnienia. Po jakiejs ilosci wymiany mysli na temat piorunujacej szminki powiekszjacej usta na granicy meskiej wytrzymalosci, pojawia sie temat "starzenie nienaturalne celebrytek i reszty swiata, i nie ma nikogo, kogo by to nie ruszylo. Tak sie sklada, ze zestarzeje sie nawet ten, kto jest wyznawca ciemnosci,botoksu i zdrowego do bolu zycia. Bo starzenie sie to proces, przeciez to nie dwie zmarszki na czole. Starzejemy sie od poczecia a potem jest juz tylko gorzej. Do 40 wiekszosc kobiet jeszcze wierzy, ze nigdy sie nie zestarzeja, po 40 walcza jak lwice, ale jakie zabiegi sa w stanie zapobiec takiemu procesowi (co bardziej wrazliwe fanatyczki wiecznej mlodosci, lepiej, aby tego nie czytaly i zyly w nieswiadomosci armageddonu, ktory je tez czeka !!!) W skrocie co sie "psuje", gdy sie starzejemy : Zmarszczki, to drobiazg, wobec reszty :) Zmienia sie owal twarzy Zmniejszaja sie oczy, opadaja powieki, zmiejsza sie forma i kolor bialek, bledna teczowki Dla rownowagi powieksza sie nos i USZY Obsuwaja sie dziasla odslaniajac zeby, ktore same w sobie tez ciemnieja. Mam podejrzenia, ze starzeje sie nawet jezyk :) Przerzedzja sie wlosy, nawet u kobiet na czubku glowy. Brwi zmieniaja gestosc i strukture (te krzaczaste brwi !) Rzedna rzesy i staja sie krotkie. Zmienia sie struktura kostna Kregoslup idzie w strone litery "S" czlowiek sie zwyczajnie zminiejsza. Zmieniaja sie piersi i traca swoja sprezystosc Zmniejszaja sie posladki Dla rownowagi zwieksza sie brzuch :) szybko starzeja sie lokcie i kolana Pojawiaja sie zyly, plamy, wlosy, ktore rosna w najbardziej zdumiewajacych miejscach. Starzeja sie wszytkie organy wewnetrzne Spada ogolna wydolnosc. Nawet nie wymienilam wszystkiego. Roznica miedzy kobieta trzydziestoletnia a szescdziesiecioletnia, nie polega na tym, ze ta druga ma wiecej zmarszczek. Mozna oczywiscie cos robic, aby w tym, lub innym miejscu, cos naprawiac, ale reszta i tak pojdzie, jak lawina :) Wiec juz nawet napisze tez jak sie to konczy, bo ktos mnie gotow posadzic o czarnowidztwo. Odpowiedz Link Zgłoś
sankanda Re: starzenie sie, szczegolnie naturalne :)) 02.01.09, 14:50 a paznokcie... moj Boze, paznokcie ;) - zwlaszcza te u stop... i libido opada, jajniki wiotczeja i wlosy sie przerzedzaja ...nie tylko na glowie... za to miedzy czubkiem nosa i gorna warga ust pojawia sie wasik, a wraz z nim tzw. madrosc zyciowa i doswiadczenie. k...wa mac.... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ejana Re: starzenie sie, szczegolnie naturalne :)) 02.01.09, 15:26 Moze ta madrosc zyciowa i doswiadczenie lagodza ten szok :)) Czy znasz z Garfielda ? Garfield przegladajacy sie w lustrze (3 obrazki) - O Boze ! Zmarszczka ! - Siwy włos ! - Zmarszczony siwy włos !!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
madziusiuss Re: starzenie sie, szczegolnie naturalne :)) 02.01.09, 15:34 Dorzucam suchość pochwy,zwolnienie perystaltyki jelit,hemoroidy. Wyjeżdżanie na zawsze znajomych,krewnych,w końcu my będziemy pierwsi w kolejce Odpowiedz Link Zgłoś
sankanda Re: starzenie sie, szczegolnie naturalne :)) 02.01.09, 15:42 dlatego juz teraz powoli trzeba zaczac myslec o tym, co pozostawimy naszym nastepcom... np. miedzy fryzjerem a kosmetyczka mozna pisac wiersze lub zajac sie malarstwem czy rzezba :)) Odpowiedz Link Zgłoś
sankanda Re: sankanda 03.01.09, 11:04 rhodeisland napisała: > A co to ma wspolnego z forum Uroda? a to ma wspolnego, ze piekno moze byc takze wewnetrzne :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland nie tylko ejana 02.01.09, 19:32 Wiekszosci rzeczy, o ktorych napisalas mozna zapobiec albo je naprawic. Jak pisalam wczesniej, o czym pewnie wiesz, na ostatniej olimpiadzie byla medalistka, ktora pokonala wiele kobiet majacych polowe jej lat, Dara Torres, 41 Wydalnosc mojego organizmu wcale nie spadla. Ja o siebie dbam, nie tylko zewnetrznie. Jest w Stanach swietne czasopismo MORE dla kobiet po 40, nie wiem, czy w Polsce macie podobne. Nie musze je czytac zeby optymistycznie patrzec w przyszlosc, ale pomaga wielu kobietom, ktore mysla, ze po 40 bedzie juz tylko gorzej. www.more.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
croyance Re: nie tylko ejana 09.01.09, 12:54 No ale Ty mloda jestes, Rhode, a Ejana pisala o starosci. I na nia nie pomoze absolutnie nic, bo zadna 80-latka nie bedzie miala organizmu dwidziestolatki, pal licho wyglad. Odpowiedz Link Zgłoś
croyance Re: nie tylko ejana 09.01.09, 13:03 Rhode, brat mojego dziadka jest znanym w Polsce biegaczem: biega maratony, jak byl po osiemdziesiatce przebiegl stukilometrowy. Teraz ma 86 lat i biega 2o kilometrow dziennie. Moze i wyglada na 75 :-D ale to starszy pan i na takiego wyglada; ale ma, np., fantastyczna wydolnosc pluc, jak ktos o wiele mlodszy :- ) Wiele jest osob, ktore uwazaja, ze konkretne diety zapewnia im wieczne zdrowie i wieczna mlodosc: ze jesli tylko nie beda jedli tego czy tamtego, to nic im sie nigdy nie stanie, a wszystkie choroby spowodowane sa zlym odzywianiem. Sama poznalam fanatykow, ktorzy osobom chorym na raka kaza odstawic chemie i isc na trzytygodniowa glodowke. Ale prawda jest taka, ze calkowitej kontroli nie mamy, i tyle. I tak sie zestarzejemy (i to jest ta optymistyczna wersja ...). Mam wrazenie, ze Odpowiedz Link Zgłoś
july-july Re: starzenie sie, szczegolnie naturalne :)) 08.01.09, 10:03 Moja mama ma 63 lata. Wygląda na 45. Dba o siebie w sensie: kosmetyki, filtry, ruch. Operacjami plastycznymi gardzi, do kosmetyczki nei chodzi. Na rowerze zasuwa tak, że ja (25 lat) czasami nie mogę nadążyc.:) Oczywiście, ma zmarszczki, 10 kg za dużo, niezbyt jędrna (ale nie mega zwiotczałą) skórę. Ale jak czytam te wasze historie o starosci - nietrzymaniu moczu, plamach, wiszącej skórze i innych hecach, to albo w rzeczywistości nie wygląda to tak strasznie jak w waszych opisach, albo moja mama jest wyjątkiem na skalę światową i trzeba to gdzieś zgłosić, albo wam starosć kojarzy sie tylko z rozsypującym się człowiekiem zamieniajacym sie w wizualne zombie. Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland sniegotka, sadze, ze nie tylko Ty rozumiesz 02.01.09, 19:34 Ataki pochodza od osob zaniedbanych, wiec zgorzknialych albo bardzo mlodych, ktorym latwo jest szydzic ze "starych" (wedlug nich) kobiet, bo ich temat jeszcze nie dotyczy, mysla, ze 40 to bardzo odlegly wiek. Odpowiedz Link Zgłoś
sankanda Re: sniegotka, sadze, ze nie tylko Ty rozumiesz 03.01.09, 11:10 rhodeisland napisała: > Ataki pochodza od osob zaniedbanych, wiec zgorzknialych albo bardzo > mlodych, ktorym latwo jest szydzic ze "starych" (wedlug nich) > kobiet, bo ich temat jeszcze nie dotyczy, mysla, ze 40 to bardzo > odlegly wiek. o, wybacz, ale mlode osoby nie wytykaja starszym zmarszczek i siwych wlosow. przeciwnie - szanuja starszych ludzi, a to, ze sie z nimi nie identyfikuja ? ...na wszystko przyjdzie czas - wiesz to z wlasnego doswiadczenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
croyance Re: sniegotka, sadze, ze nie tylko Ty rozumiesz 09.01.09, 13:06 Jedyna osoba, ktora atakuje, jestes Ty - mi w zyciu nie przyszloby do glowy, zeby oceniac czyjes umiejetnosci aktorskie po wygladzie. Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: Pamela Anderson, brrr.. 03.01.09, 01:46 "" Co jest zlego w rozsadnym dbaniu o siebie, stosowaniu filtrow, korzystaniu z umiarem z dobrodziejstw medycyny estetycznej,""" w dbaniu o siebie itd nie ma nic zlego dopoki nie odbywa sie to kosztem innych. zakladanie watkow ze zdjeciami i tekstem "zobacz jak sie zestarzala, jak brzydko wyglada, a moglaby lepiej" id jest nie tylko po prostu glupie ale jakim prawem w ogole ktos ocenia inne kobiety? nie kazdy jest taki pusty zeby za wszelka cene ratowac obwisla skore i wypelniac zmarszczki. akurat Julia czy Helen maja to gdzies. i slusznie. bo starzenie sie jest normalnym procesem tylko niektorzy jak Rhode robia z tego cos nienormalnego, ba wrecz stwarzaja pozory ze trzeba za wszelka cene opozniac starzenie! a co jej do tego!? jedne chce, drugi nie chce zapobiegac. tak ze jak Rhode chce uswiadamiac swiat na temat botoxu i fraxelu niech robi to inaczej, na wlasnym przykladzie, bo tak krytykujac bogu ducha winne kobiety to jest dopiero brzydko. dlatego poradzilam zeby zaczela takze upiekszac dusze. Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
sniegotka Re: Pamela Anderson, brrr.. 03.01.09, 10:50 Dbanie o siebie kosztem innych? Czy mozesz to rozwinac bo nie zrozumialam? "bo starzenie sie jest normalnym procesem tylko niektorzy jak Rhode robia z tego cos nienormalnego, ba wrecz stwarzaja pozory ze trzeba za wszelka cene opozniac starzenie" - widzialas zdjecia zalinkowane przez Rhodeisland? - To uwazasz za NORMALNY proces gdy slynna kobieta, ktora zarabia twarza w wieku 43 lat (pomimo niewatpliwej urody) wyglada jak staruszka? Osoby medialne sa na swieczniku i zawsze beda komentowane, bo zarabiaja mnostwo pieniedzy (rowniez dlatego, ze ogladamy ich filmy) ktorych znikomy procent moglyby przeznaczyc na medycyne estetyczna by wlasnie nie prowokowac takich nieprzychylnych komentarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: Pamela Anderson, brrr.. 05.01.09, 00:57 """ - To uwazasz za NORMALNY proces gdy slynna kobieta, ktora zarabia twarza w wieku 43 lat (pomimo niewatpliwej urody) wyglada jak staruszka? Osoby medialne sa na swieczniku i zawsze beda komentowane, bo zarabiaja mnostwo pieniedzy (rowniez dlatego, ze ogladamy ich filmy) ktorych znikomy procent moglyby przeznaczyc na medycyne estetyczna by wlasnie nie prowokowac takich nieprzychylnych komentarzy. """ wpierw ustal czy w/g ciebie te zdjecia przedstawiaja prawde czy tricki photoshopu. to raz. dwa: udowodnij mi (skad w ogole to wiesz? bylas, widzialas?) ze te osoby na pewno nie przeznaczyly znikomego procentu na medycyne estetyczna - jestes ich PR? lekarzem? nastepnie, trzy - gleboko sie zastanow i pomysl - a nawet jesli ktoras sie obojetnie zestarzala przedwczesnie, co za przestepstwo popelnila? i tylko dlatego ze jest "osoba na swieczniku" musi byc publicznie linczowana za to ze smiala sie wbrew naturze przedwczesnie zestarzec? przykladanie takiej wagi do urody to kretynstwo. Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
sniegotka Re: Pamela Anderson, brrr.. 08.01.09, 22:20 Kretynstwem jest raczej twierdzenie ze wyglad staruszki w wieku 43 lat to cos normalnego. Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland minie 02.01.09, 19:22 Jest tez napisane, ze przy jej chorobie powinno sie unikac alkoholu, a Pamela lubi wypic. Alkohol urodzie szkodzi. Ona jest cala pokryta przebarwieniami slonecznymi. Mysle tez, ze potrafie odroznic zoltosc skory od opalenizny. Co robie z moimi pieniedzmi jest moja sprawa, jesli komus pomagam, to nie bede o tym pisac, zwlaszcza na forum o urodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
ejana Re: starzenie sie, szczegolnie naturalne :)) 02.01.09, 19:44 Strasznie Cie to ruszylo, rhode, czyzbys sie przestraszyla ? Ostrzegalam, ze to watek, nie dla wrazliwych. Oczywiscie, ze nawet na jelita mozna sobie zrobic lifting (mysle, ze w Stanach od lat :)) Nasze watki sa na temat - w koncu o urode tu chodzi ? Nawet Garfieldowi zalezy na wygladzie. ps. sugestia, ze to nasmiewanie sie ze strszych ludzi jest kuriozalna Swoja droga polecam Ci ksiazke "Przetrwają najpiękniejsi" Nancy Etcoff. Chyba nikt tak pieknie nie pisal o urodzie w wielu aspektach zycia. Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland ejana 02.01.09, 19:55 Dlaczego mam sie bac czegos, co mnie nie dotyczy? Masz bardzo przestarzale podejscie do starzenia (przypadkowa gra slow), jako procesu, ktorego nie mozna spowolnic i przez ktory wszyscy przechodzimy tak samo. Dla mnie jest bardzo optymistyczne to, ze pracujemy na swoj wyglad i stan zdrowia, wiec jak mowi powiedzenie jestesmy kowalanami naszego losu w kazdym znaczeniu. A co do gestosci wlosow (na glowie) to tak sie sklada, ze u mnie z wiekiem sie zwiekszyla. Nie mam tez ani jednego siwego, a znam mlodsze kobiety, ktore farbuja wlosy wlasnie z powodu siwizny. Odpowiedz Link Zgłoś
ejana Re: rhodeisland 02.01.09, 21:01 > Dlaczego mam sie bac czegos, co mnie nie dotyczy? < Ty NAPRAWDE tak myslisz ! Wywieszam białą flage :)) Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland nie tylko ejana 03.01.09, 00:25 Nie "ja tak mysle", ale takie sa fakty. Starzejemy sie w bardzo roznym tempie i to tempo zalezy w duzej mierze od nas. Nie jest to optymistyczne? Wiem, ze wszyscy kiedys umrzemy, ale tez od nas czesto zalezy jak dlugo bedziemy zyli, jaka bedzie jakosc naszego zycia (stan zdrowia), jak bedziemy wygladac. Zyjemy we wspanialych czasach, gdy wiek jest naprawde tylko cyfra Odpowiedz Link Zgłoś
estraq Re: nie tylko ejana 03.01.09, 10:33 Ciągle potwierdzasz tylko to, co parę osób już wywnioskowało z Twoich postów. Nie dopuszczasz do siebie myśli, że też się zestarzejesz - w odniesieniu do innych piszesz o starzeniu, w odniesieniu do siebie już nie. Tak, jak dziewczyny pisały, to nie ilość zmarszczek jest wyznacznikiem wieku przedstarczego czy starczego, ale liczne zmiany w organizmie. Za wszelką cenę chcesz ich uniknąć, co z jednej strony może i jest dobre, bo świadczy o dbaniu o siebie, ale z drugiej sugeruje coś niedobrego. Bo jeśli już zauważysz u siebie objawy starzenia się, których nie będziesz mogła/umiała się pozbyć, to podejrzewam, że będzie to dla Ciebie wielki problem i priorytet wobec innych, ważniejszych spraw. Odpuść trochę, bo to nie jest zdrowe podejście. Nawet dbać o siebie trzeba z umiarem. Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland estraq zle mnie chyba zrozumialas 03.01.09, 23:54 Wszyscy sie starzejemy, ale w jakim tempie zalezy glownie od nas. Wielokrotnie to pisalam. Nie jest to optymistyczne? "Za wszelka cene" to znaczy rozne rzeczy dla roznych osob. Dla mnie narazie ta cena (w roznym znaczeniu) jest do przyjecia. Odpowiedz Link Zgłoś
madziusiuss Re: estraq zle mnie chyba zrozumialas 04.01.09, 11:58 rhodeisland napisała: > Wszyscy sie starzejemy, ale w jakim tempie zalezy glownie od nas. Podejscie do starzenia zalezy od naszej głowy,jakie mysli się tam kłębią. Ja mam na twarzy kilka brązowych plamek tzw.plam starczych,Ty nazwałaś je wczesniej przebarwieniami,o ile dobrze zrozumialam. Pewnie,ze mogłabym je usunąc.Ale te plamy mi się bardzo podobają,bo całe zycie marzyłam o piegach i byciu piegowatą.Czytałam w Świecie Młodych :) skargi lasek,co to miały piegi i były nieszczęśliwe,i ich nie rozumiałam.Uwielbiam te plamki i naprawdę nie udaję,nie kłamię,nie tworze sztucznego alibi.Jestem piegowata i dobrze z tym wyglądam i jestem happy,naprawdę. Idolką z mojej mlodosci była Małgorzata Braunek,Potop,Lalka itd. Uważam,ze teraz jest nadal piękna,zmarszczek nie tyka,przeszła na buddyzm,ma inne cele w życiu,widać w niej radość życia i szczęscie,z kazdego wywiadu z nią bije optymizm images.google.pl/images?hl=pl&q=ma%C5%82gorzata+braunek&btnG=Szukaj+obraz%C3%B3w&gbv=2 Za to nie akceptuję wyglądu hrabiny T,naszej słynnej jurorki.Ale baba mu pusto we łbie,co widać,słychać i czuć Odpowiedz Link Zgłoś
croyance Re: estraq zle mnie chyba zrozumialas 09.01.09, 12:15 Oj, Rhode, co Ty opowiadasz. G. zalezy, tak naprawde, w zyciu od nas. Mozesz nagle zachorowac i Twoja twarz moze sie w przeciagu godzin nawet zmienic nie do poznania. Mozesz miec wypadek i obudzic sie cala w bliznach, z przeszczepionym czolem. Mozesz stracic kogos bliskiego i osiwiec w ciagu jednej nocy. Nasze zycie jest na wodzie pisane; jesli masz duzo szczescia, to faktycznie, mozesz kontynuowac jakies tam swoje plany, ale nie mow mi o tym, ze proces starzenia sie zalezy od nas, bo ja nawet nie wiem, czy bede zyla za tydzien. Ty tez nie. Odpowiedz Link Zgłoś
fa25 Geny; miesiączkowanie; poczucie humoru 04.01.09, 13:28 Przeczytałam z ogromnym zainteresowaniem całą dyskusję i nie mogę oprzeć się wrażeniu, że pomijana jest w niej podstawowa kwestia - geny. To od nich zależy kiedy bedziemy mieć ostatnią misiączkę i w jakim tempie będziemy się starzeć. Mam koleżanki unikające słońca od wczesnej młodości, stosujace najnowsze terapie medycyny estetycznej a i tak wygladające jak i matki jak były w ich wieku. Różnica jest niewielka. Mam też koleżanki pławiace się w słońcu a z kosmetyków uzywajace krem Nivea, wygladajace o niebo młodziej od tych pierwszych. Pierwsze przeszły menopauzę w wieku ca 42-45 lat; drugie ciagle naturalnie miesiączkują choć przekroczyły 50. To tu jest pies pogrzebany a nie w szaleństwie kosmetologii stosowanej. I w uśmiechu, poczuciu humoru na własny temat. Ponuraki zawsze wygladają starzej bez względu na to czy mają mniej czy wiecej zmarszczek. Odpowiedz Link Zgłoś
utalia Re: Geny; miesiączkowanie; poczucie humoru 05.01.09, 00:25 A nie przyszło Wam do głowy, że te przedtswione panie, z kosmiczna ilościa zmarszczek może własnie mając dostęp i pieniadze naduzyły owych najnowszych osiagnięc kosmetologii??? MOże Helen Hunt, juz sie tak wybotoksowała, wyszprycowała, że jej "wszystko puściło"??????? Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland utalia, jak sie mozna wybotoksowac? 05.01.09, 22:02 Twoj post nie ma najmniejszego sensu. Botoks w czolo zapobiegl by zmarszczkom i przynajmniej troche podniosl by gorne powieki. Odpowiedz Link Zgłoś
k1k2 chyba zartujesz 13.01.09, 20:31 > Zyjemy we wspanialych czasach, gdy wiek jest naprawde tylko cyfra to pokaz mi osobe ktora nawet przy WSZYSTKICH dostepnych zabiegach sie nie zestarzeje... i nie uzywaj do tego fotek 30-45 lat bo zmiany w wygladzie twarzy mozna w duzym stopniu 'zamrozic' zabiegami, makijazem... ale zadna 50 latka nie bedzie miala swiezosci 20 latki. ani jej hormonow, plodnosci, itp. Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland ejana, co Ty z ta biala flaga? 03.01.09, 02:11 Przeciez tylko dyskutujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
sankanda Re: ejana, co Ty z ta biala flaga? 03.01.09, 10:56 no wlasnie, ejana, poza tym ten kurz.... zwin flage :) Odpowiedz Link Zgłoś
nas-daq Re: ejana, co Ty z ta biala flaga? 03.01.09, 11:30 Natury się nie oszuka, jajniki się starzeją, a to od nich zależy nasza młodość, po ostatniej miesiączce to już tylko z górki. Oczywiście można stosować HTZ, ale ostatnio wiadomo również że substytucja hormonalna ujemnie wpływa na choroby serca. Rhode ty pewnie jeszcze miesiączkujesz, za kilka lat przestaniesz i będziesz musiała pogodzić się z biologią. Odpowiedz Link Zgłoś
kena1 Re: Podoba Wam sie takie naturalne starzenie? 03.01.09, 08:55 Przeczytałam parę postów o photoshopie, który niby zmarszczki tym paniom dorobił i wyjść ze zdumienia nie mogę. Na jakiej podstawie tak twierdzicie? Filmów, które obejrzałyście? Nie pomyślałyście, że kamera to dopiero przekłamuje? Stosują filtry i oświetlenie, które po prostu ukrywają zmarszczki. Widziałam kiedyś (i to dobrych kilka lat temu) Ewę Błaszczyk z bliska - i czegoś takiego w życiu nie widziałam - twarz i szyję miała po prostu "poprzecinaną" całą masą zmarszczek. A na ekranie tego NIE WIDAĆ. I żeby nie było: nie obchodzi mnie, kto jak się starzeje, naturalnie czy nie. Ale uważam, że temat jak najbardziej pasuje na forum Uroda (zdziwił mnie atak na autorkę - chyba nie ma nic złego w tym, ze chce poznać opinie innych?). Odpowiedz Link Zgłoś
dzikoozka Re: Podoba Wam sie takie naturalne starzenie? 05.01.09, 11:36 To nie jest kwestia "podobania sie" często to kwestia prozaiczna - kasa lub jej brak Wydaje mi sie, ze zaprezentowane zdjecia nie są prawdziwe. Mam 37 i nie mam wcale takich zmarszczek, nie wiem skąd sie miałyby wziąc u tych pan, na pewno nie narzekają na brak srodkow na upiekszanie. Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland Re: Podoba Wam sie takie naturalne starzenie? 05.01.09, 21:04 Tak, wszystkie ich zdjecia sa poprawione na niekorzysc? Widzialam Helen Hunt w jej ostatnim filmie i Bette Midler, ktora gra jej matke wyglada lepiej. Midler ma 63 lat, Hunt 45. Midler korzystala na pewno z jakis zabiegow, Helen najwidocznie wybrala starzenie naturalne i efekt jest taki poxline-nomakeup.buzznet.com/user/photos/2-helen-hunt/?id=24870101#usersubnav Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland Re: Podoba Wam sie takie naturalne starzenie? 05.01.09, 21:10 Jesli chce sie byc dokladnym, to ten film ( Then She Found Her) jest z 2007, wiec Helen miala wtedy 42-43 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
margonka Re: Podoba Wam sie takie naturalne starzenie? 05.01.09, 21:16 I co z tego?? Być moze po prostu Helen woli starzeć się naturalnie i chrzani zabiegi upiększające. Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland Re: Podoba Wam sie takie naturalne starzenie? 05.01.09, 21:41 Byc moze, ale smutne jest to jak wyglada. Nie wierze, ze jest zadowolona z tego, co widzi w lustrze. Na jej etapie jest juz za pozno na zabiegi dermatologiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
sankanda Re: Podoba Wam sie takie naturalne starzenie? 05.01.09, 21:48 to straszne !!! moze napisz do niej, bo przeciez dluzej zyc w nieswiadomosci ta kobieta nie moze...napewno ma jakis adres dla publicznosci... hm ? Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland Re: Podoba Wam sie takie naturalne starzenie? 05.01.09, 21:53 Wyglada niewiarygodnie grajac w tym filmie 39 letnia kobiete. Gdyby sama go nie wyrezyserowala, to nie dostalaby tej roli. Biedny Colin Firth musial mowic teksty "nie wygladasz na wiecej, niz 35", "jestes piekna". Odpowiedz Link Zgłoś
margonka Re: Podoba Wam sie takie naturalne starzenie? 05.01.09, 22:01 Rhode, ty tak na powaznie sie zamartwiasz wyglądem Helen i innych "starzejących się naturalnie" ???? Pomysl, ze może te kobity mają inne priorytety w życiu, niz liczenie zmarszczek, czy rozpacz z powodu przebarwien... Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland margonka to forum o Urodzie 05.01.09, 22:08 Czy te "priorytety" przeszkadzaja w dbaniu o siebie? Dlaczego jesli ktos zle wyglada, to mowi sie czesto o tym jakie ma bogate zycie. Jedno przeszkadza drugiemu? Helen jest aktorka i o ile nie bedzie grala w filmach przez siebie zrobionych, to zostana jej wylacznie role starych kobiet. Odpowiedz Link Zgłoś
croyance Re: Podoba Wam sie takie naturalne starzenie? 09.01.09, 12:18 Na szczescie Helen jest na tyle utalentowana, ze nie ma wiekszego znaczenia, jak wyglada (Rhode, czy Ty juz do tego stopnia masz obsesje wieku, ze nawet ogladajac film zastanawiasz sie, kto ma ile lat? he he) Odpowiedz Link Zgłoś
k1k2 wcale na tym zdjeciu tak zle nie wyglada 13.01.09, 20:34 gdyby popatrzyla do gory i usmiechnela sie to nawet bez makijazu by sobei 'odjela' sporo lat ludzie zmartwieni lub zaabsorbowani wygladaja starzej, a np. zachwyceni mlodziej Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland Gwen Stefani skonczy 40 lat w tym roku! 05.01.09, 21:57 Trudno uwierzyc. Nie lubie jej mocnego makijazu, ale taki ma image, bez niego wyglada mlodo. Najwyrazniej dba o skore i sylwetke. upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/ca/CoolGwenStefanitset.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
sankanda Re: Gwen Stefani skonczy 40 lat w tym roku! 05.01.09, 22:00 ile gwen stefani skonczy w tym roku interesuje mnie w bardzo niewielkim stopniu, zeby nie powiedziec, ze wcale... nie lubie masowej glupoty wypisanej na twarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland sankanda piszesz nie na temat 05.01.09, 22:05 Ja pisze o starzeniu, Ty stosujesz znowu ataki personalne. Gwen jest wedlug Ciebie glupia, Marisa Tomei brzydka. A tu piekna piosenka spiewana przez Gwen. www.youtube.com/watch?v=uIvNB3WnvFs Odpowiedz Link Zgłoś
sankanda Re: sankanda piszesz nie na temat 05.01.09, 22:20 a co tu w ogole robi "piosenka" ? Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland sankada dla poprawienia Twojego nastroju 06.01.09, 00:05 i a propos uwagi o glupocie Gwen wypisanej na twarzy. Piekna twarz, niezly glos. Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Rhode, 05.01.09, 23:16 """Ja pisze o starzeniu, Ty stosujesz znowu ataki personalne.""" Rhode, kiedy do ciebie wreszcie dotrze ze TO TY caly ten watek zaczelas od PERSONALNYCH atakow tyle ze na celebrities, nie na tutejsze forumowiczki? czy moglabys skonczyc wreszcie obgadywac, krytykowac i dolowac bogu ducha winne celebrities i mowic o starzeniu sie ale bez wplatywania w to innych? chesz zachwalac botox to rob to ale nie poprzez ponizanie takiej Helen albo Julii. itd. Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland minie 06.01.09, 00:06 To przeciez Ty uzywasz okreslenia "stara baba". Ja uwazam, ze metryka ma niewiele wspolnego z wygladem (stanem zdrowia tez) Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: minie 06.01.09, 00:10 no to co? jest to PRAWDA, i uzywam tego okreslenia takze w stosunku do siebie. ale za to nie mam zwyczaju zakladac watkow o starzejacych sie ludziach i niemilosiernie krytykowac ich wygladu. poza tym NIE ZMIENIAJ tu TEMATU - przestan OBGADYWAC,PONIZAC, KRYTYKOWAC wyglad innych. Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland Re: minie 06.01.09, 00:20 To jest TWOJA prawda, magiczna cyfra, od ktorej zaczyna sie starosc. Korzystanie z zabiegow opozniajacy starzenie jest nadal tematem tabu, niewiele znanych aktorek sie wiec do nich przyznaje. Chcialam pokazac wiec jak "piekne" jest naturalne starzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: minie 06.01.09, 00:28 Zrozum wreszcie ty pusta grzechotko ze starzenie sie czy naturalne czy stucznie opozniane to jedno a jak kto wyglada i dlaczego to drugie. i jesli chcesz propagowac opoznianie starzenia sie bo uwazasz ze warto to wolno ci ale NIE POPRZEZ OCENIANIE INNYCH. Mam nadzieje ze wreszcie do ciebie dotarlo bo juz wiecej o tym pisac nie bede. Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland Re: minie 06.01.09, 00:50 Nie ma znaczenie, ze uznasz, ze cos mi wolno, czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: minie 06.01.09, 01:09 ""Nie ma znaczenie, ze uznasz, ze cos mi wolno, czy nie."" to nie JA uznaje tylko takie sa przyjete ogolne normy spoleczne ale coz jak ktos zamiast glowy ma pusta grzechotke to nic do niego nie dotrze. i tu masz racje wtedy istotnie nie ma znaczenia ze ci zwracam na to uwage. Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: minie 06.01.09, 02:24 ""znowu zlamalas obietnice zeby nie pisac"" tamto bylo o czym innym, tamto bylo zebys nie obgadywala ludzi przy okazji wciskania swojego kitu teraz wyjasniamm ci ze nie JA wymyslam spoleczne normy. jeszcze nie widzisz roznicy? Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: Ty o normach, ja o starzeniu Chce Ci sie dale 06.01.09, 08:33 jeszcze tyle mi sie chce ze dodam ze gdybys tak glupio nie robila jak robisz to mialabys o wiele wiecej odp na - i gore wiecej zainteresowania tym co mialo byc 'tematem' - czyli jak mozna i dlaczego warto opoznic objawy starzenia sie no ale nawet do takich tematow trzeba grosza inteligencji. dlatego 90% odp do ciebie odnosi sie do twojego stanu umyslowego i morale. no ale powodzenia ! Minnie ps drugim szczytem glupoty jest na "dowod" zalaczanie linkow zdjec o ktorych po pierwsze wiadomo ze sa w jedna lub druga strone podrasowane- dla ciemnej a lubujacej sie w takich rozrywkach publiki, po drugie nie majac pojecia jak wielkie znaczenie ma ujecie i oswietlenie. ale w tym tez trzeba miec deko inteligencji no i miec pojecie o fotografii co dopiero o filmowaniu. a i tak dopoki kogos sie nie zobaczy na wlasne oczy to nie bedzie wiadomo jaka jest prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
croyance Re: minie 09.01.09, 12:10 Ale Rhode, o czym my mowimy - o kobietach, ktore sa i tak mlode, bo 40, 50 lat to nic nie jest w dzisiejszych czasach. No i co z tego, ze ktos tam wyglada 5 lat mlodziej - w ktoryms momencie to juz naprawde nie bedzie mialo znaczenia, czy masz 80 czy 85, a dla pieknych dwudziestoletnich baba po trzydziestce to i tak stara gropa i juz :-) Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland Demi Moore wyglada duzo mlodziej, niz 45 lat 06.01.09, 00:57 www.celebritysmackblog.com/2008/03/05/demi-moore-insists-she-isnt-afraid-of-aging/ Wiek to tylko cyfra! Czy to nie optymistyczne? Odpowiedz Link Zgłoś
caperucita Re: Demi Moore wyglada duzo mlodziej, niz 45 lat 07.01.09, 13:43 nie, bo wydała na to podobno prawie pół miliona dolarów, a i tak nie wiemy jak wygląda naprawdę. Ona musi zatrzymać faceta młodszego o 16 lat i wydaje się jej, że uroda to jedyny sposób na to. Daję im 2-3 lata... Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland Helen Mirren, 63 w bikini 06.01.09, 01:00 Brawo! www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/article-1035510/Helen-Mirren-bikini-queen-reigns-supreme-63.html Odpowiedz Link Zgłoś
madziusiuss Re: Helen Mirren, 63 w bikini 06.01.09, 01:50 rhodeisland napisała: > Brawo! Czuję się,jakbym grała w karty, teraz wychodzę ja i.bunte.de/img/HBFVuEA4.jpg Zdjęcia w prasie sa najczęściej retuszowane przez grafików,aby nie obrazic gwiazdy.Taka autocenzura.Prasa zyje z nich i musi im tez kadzić.Twoje zdjęcie Hellen w bikini jest podciągnięte w fotoshopie. Rhodeisland,zaczynasz mnie przerażać.Czy podpisałabyś pakt z diabłem,aby zachować wieczną mlodośc?Czy zrobiłabyś coś strasznego? Jesli tak,zacznij leczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland Przyznaje Ci racje 06.01.09, 04:01 Znalazlam wiecej niekorzystnych zdjec. justjared.buzznet.com/2008/11/29/helen-mirren-hawaii/ Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Przyznaje Ci racje 06.01.09, 10:51 rhodeisland no juz nie badz taka i zalacz swoje zdjecie tez i powiedz ze masz 40 lat i ze pieknie sie starzejesz i udowodnij dziewczynom ze zalezy to tylko od nas samych. Odpowiedz Link Zgłoś
sankanda Re: Przyznaje Ci racje 06.01.09, 11:14 uu, na odpowiedz rhode musisz poczekac kilkanascie godzin. teraz ona patrzy w strone ksiezyca... Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland princess 06.01.09, 19:22 Mam 44 lata. Zamieszczenie mojego zdjecia niczego by nie udowodnilo, bo i tak nie wiedzialabys czy jest to moje zdjecie, czy aktualne, czy nim nie manipulowalam. Jest dla Ciebie odkryciem, ze jestesmy w duzej mierze odpowiedzialni za nasz wyglad? Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: princess 08.01.09, 17:46 rhodeisland napisała: >Jest dla Ciebie odkryciem, ze jestesmy w duzej mierze odpowiedzialni >za nasz wyglad? Ja do konca w to nie wierze. no jesli zrobimy operacje plastyczna to tak, bedziemy wygladac mlodziej jesli zrobi ja dobry chirurg. Poza tym to moja siostra ma 40 lat i nie robi NIC. Leni sie, nie cwiczy, nawet kremu nie uzywa. Nie pali ani nie pije. Zmarszek nie ma wcale wyglada z 10 lat mlodziej. Genetyka.... Mama tez dlugo mlodo wygladala Odpowiedz Link Zgłoś
sankanda A tak serio : nikomu nie podoba sie 06.01.09, 21:51 naturalne starzenie i kazdy robi co moze, zeby zachowac mlode, zdrowe, jedrne cialo i fizyczna atrakcyjnosc. spojrzcie na te kobiety : fr.asylum.com/gallery/bodybuildeuses-de-comp-tition/1166424/ Odpowiedz Link Zgłoś
utalia Re: A tak serio : nikomu nie podoba sie 06.01.09, 22:55 Ponawiam pytanie- skąd Twoja pewnośc, że owe brzydko starzejące sie kobitki nie przedawkowały nowoczesnej kosmetologii, skąd wiesz że biedna Helen nie robiła sobie zastrzyków z botoksu i innych świństw co 4 miesiące, w ciągu jej jakże długiego życia wyszło niemało tego i teraz???? wygląda jak wygląda..... Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland utalia 07.01.09, 00:24 Chyba niewiele wiesz o botoksie. Jej wyglad swiadczy o tym, ze go nie stosowala. Odpowiedz Link Zgłoś
caperucita botoks 07.01.09, 13:40 a ty wiesz? ja znam osobiście kobiety ogarnięte obsesją młodości, wstrzykujące sobie botoks i inne rzeczy (jeszcze nie liftingujące sobie twarzy) i wyglądają.. przeokropnie. Kiedy tylko botoks zacznie działać, nie mają mimiki, potem, kiedy działanie zanika, wyglądają jeszcze gorzej, mają zmarszczki w miejscach w których normalne kobiety zmarszczek nie mają, no i ten kontrast. Zresztą, dobrowolnie wstrzykiwać sobie truciznę, nie wiedząc jak zadziała na dłuższą metę i jakie będzie miała wpływ na cały system nerwowy jest chyba nieporozumieniem. dochodzą do tego ciągłe lęki, bo botoks nie wystarcza, trzeba podciąć sobie powieki, potem coś zrobić z bruzdami wokół ust, może powiększyć usta? A co z szyją? Itd. nikomu tego nie życzę. I te moje znajome wcale nie mają wspaniałych facetów i nie są szczęśliwe, dlatego pytam dla kogo to robią? Szkoda forsy, czasu i nerwów. Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland caperucita 07.01.09, 19:54 Dobrze zrobiony botoks nie likwiduje zupelnie mimiki, ale ja ogranicza. Najlepszy jest tez dla osob majacych NADMIERNA mimike, tiki nerwowe i tych, ktore najbardziej marszcza sie w czasie snu. Czy Tobie na przyklad potrzebne jest ciagle marszczenie czola? Gdybym nie stosowala co jakis czas botoksu, to dzisiaj mialabym glebokie bruzdy miedzy oczami, zmarszczki poziome na czole, a poza tym od ciaglego marszczenia czola opadlyby mi gorne powieki. Wiem, bo mialam juz poczatki tego wszystkiego i znam kobiety w moim wieku, ktore taki nieporzadany efekt osiagnely. Postanowilam, ze zobacze co sie da z tym zrobic. Pierwsze 2 zastrzyki byly co 4 miesiace, ale dzisiaj minelo juz 5 od ostatniego, najwyrazniej nadaktywne miesnie odzwyczaily sie od ruszania i o to chodzilo. Efekt: gladkie czolo, brak lwiej zmiarszczki, powieki gorne takie, jakie mialam w mlodosci. Nadal moge jednak podniesc brwi do gory, bo efekt botoksu zalezy od umiejetnosci lekarza. Nie chcialam zupelnie nieruchomego czola. Nie chcialam tez zastrzykow wokol oczu, bo uwazam, ze to wyglada naturalnie gdy skora wokol nich sie marszczy podczas usmiechu. Nosze caly rok okulary sloneczne, uzywam kremow wokol oczu i wygladzajace plastry (rozne firmy je maja, ja jestem zadowolona z tanich) i nie mam "kurzych lapek". Zadnych wypelniaczy w zmarszczki czola nie potrzebowalam, bo nie dopuscilam botoksem do ich powstania. Moja szyja narazie wyglada dobrze, ust nie zamierzam powiekszac, bruzd nosowo-wargowych jeszcze nie mam. Jestem bardzo zadowolona z efektow. Korzystalam tez z IPL, ktore zmniejszylo pory i ogolne zaczerwienienie skory, jak i przebarwienia. Dermatologia rozwija sie caly czas, na pewno w przyszlosci bede korzystac z jej osiagniec. Gdy beda potrzebowac ujedrniajacych zabiegow jak Thermage, skorzystam. Chce wygladac jak najlepiej i dzieki zabiegom dermatologicznym udalo mi sie to osiagnac. Dzieki nim nie bede musiala w wieku 50 paru lat myslec o liftingu twarzy. Mam 44 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland co do robienia czegos "dla faceta" 07.01.09, 21:03 Wspomnialas wczesniej, ze Demi Moore odmlodzila sie dla mlodszego od niej faceta i dajesz im 2-3 lat. Oni sa razem juz ok. 5 i zycze im wielu lat razem. Nie sadze tez, ze Demi chce wygladac dobrze tylko dla niego. Widze, ze uzalezniasz szczescie kobiety od posiadania faceta. Ja dbam o siebie dla mnie samej. Pracuje nad sylwetka, a gdybym zaniedbala twarz to by mi sie nie chcialo, bo po co mi taki kontrast (mloda sylwetka, stara twarz) Niektore kobiety wydaja fortune na ciuchy, farbowanie wlosow, kosmetyki, glowne kolorowe, a co im to daje jesli nie inwestuja w stan skory? Odpowiedz Link Zgłoś
sankanda Re: co do robienia czegos "dla faceta" 07.01.09, 21:15 z ostatnim zdaniem zgadzam sie w 100% jesli chodzi o "upiekszanie sie " i dbanie o siebie po to, zeby podobac sie mezczyznie (a moze nawet wszystkim mezczyznom) jest typowe dla bardzo mlodych osob. to, ze w wieku 44 lat dbasz o siebie i daje ci to satysfakcje, bo widzisz w tym swoj wlasny, osobisty cel - to bardzo dobrze, w zasadzie tak powinna ewoluowac psychika. jesli chodzi o demi moore, to bardzo dobrze pamietam jak paparazzi przylapywali ja zdolowana, gruba jak krowa i zaniedbana. dopiero facet (nie wiem juz dokladnie kto) przywtocil troche ladu i skladu w jej zyciu. dzieki temu ponownie ruszyla kariera. teraz pozostaly tylko miesnie calkiem niezlych nog, bo kariery ciagnac w bezkonczonosc nie mozna, gdy talentu i zdolnosci brakuje - to taka mala dygresja na temat kolejnej obgadywanej "gwiazdy". Odpowiedz Link Zgłoś
caperucita Re: co do robienia czegos "dla faceta" 08.01.09, 09:02 Nie uzależniam, bo dla mnie to zupełnie obce, ale panika niektórych kobiet, szczególnie będącym z młodszymi facetami, jest niestety powszechna i chyba biologicznie uzasadniona ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
caperucita Re: caperucita 08.01.09, 08:59 Moje znajome mają już więcej niż 50 lat, i o ile wyglądały naprawdę dobrze i świeżo około 40-stki (wstrzykując sobie botoks), to teraz wyglądają naprawdę staro i źle, nienaturalnie i śmiesznie. Ich równieśniczki wyglądają niestety lepiej i naturalniej. Bruzdy, kolagenowe usta i podcinanie powiek przychodzi później, krótko przed 50-tką. Moim zdaniem lepiej zadbać o wnętrze, to daje więcej. I ogólnie dbać o sobie, a nie w panice oglądać każdą zmianę na twarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: caperucita 08.01.09, 09:30 """Moje znajome mają już więcej niż 50 lat, i o ile wyglądały naprawdę dobrze i świeżo około 40-stki (wstrzykując sobie botoks), to teraz wyglądają naprawdę staro i źle, nienaturalnie i śmiesznie.""" nie wierze ci ZA GROSZ. taaa tralalala... magicznie znalazly sie odpowiednie dla twojej teorii kolezanki. """ale panika niektórych kobiet, szczególnie będącym z młodszymi facetami, jest niestety powszechna i chyba biologicznie uzasadniona"" biologicznie? BIOLOGICZNIE?? ciekawe. wytlumacz w jaki sposob. Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
caperucita Re: caperucita 08.01.09, 14:32 Jasne, że nie musisz wierzyć, bo jakże mogłabym ci udowodnić, że mam takie znajome (ale nie koleżanki, mam i mniej lat i inne priorytety w życiu) A ja ci powiem że jedna z nich duuużo miała młodszego faceta, to będzie jeszcze mniej wiarygodne.... Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: caperucita 09.01.09, 05:01 ""A ja ci powiem że jedna z nich duuużo miała młodszego faceta, to będzie jeszcze mniej wiarygodne...."" w to akurat mozna uwierzyc bez problemu. wiesz jak sie takie baby tu nazywaja? cougar, czyli gorska puma. ale pytalam sie w jakiz to cudowny sposob panika kobiet bedacych w takich zwiazkach moze byc uzasadniona BIOLOGICZNIE. bo psychologicznie, to rozumiem.... Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
caperucita Re: caperucita 09.01.09, 10:19 Bo facet jednak zwykle woli młodsze ciało, jędrniejszą skórę i często właśnie, mimo że przysięga i zapewnia, że różnica wieku nie ma znaczenia, kiedy kobieta zaczyna się gwałtownie starzeć (zwykle w trakcie lub po menopauzie) może się zdarzyć, że ucieka do młodszej, tak po prostu... biologicznie ;-) (to samo może dotyczyć kobiet) Dlatego napisałam o Demi że wszystko może się zdarzyć, kiedy na siłę będzie chciała zatrzymać czas. Ja wiem od tego właśnie faceta starszej partnerki, że nie naturalne oznaki starzenia się, tylko rozpaczliwe wysiłki zatuszowania tego procesu (a z drugiej strony wyniszczające ciało diety cud, opalanie się itd.) bardzo go zniesmaczyły... Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: caperucita 09.01.09, 10:50 caperucita napisała: > Bo facet jednak zwykle woli młodsze ciało, jędrniejszą skórę i > często właśnie, mimo że przysięga i zapewnia, że różnica wieku nie > ma znaczenia, kiedy kobieta zaczyna się gwałtownie starzeć (zwykle w > trakcie lub po menopauzie) może się zdarzyć, że ucieka do młodszej, > tak po prostu... biologicznie ;-) Zazwyczaj takowi faceci maja problem z wlasnym starzeniem i nie potrafia tego zaakceptowac. Maja poczucie ze jesli ich zona jest mlodsza 20 lat to i oni staja sie mlodsi. 've been there done that i bylam ofiara takowych... Z mojego doswiadczenia 1 na 10 zwiazkow o duzej roznicy wieku przetrwa probe czasu. Reszta sie zwyczajnie rozpada. Dzieki bogu ze moj facet byc moze czasem niesprawiedliwie uwaza hurtowo mlodsze od siebie kobiety za niedojrzale "tepe klacze". No ale fakt dluugo mi zajelo takiego znalezc... Odpowiedz Link Zgłoś
caperucita Re: caperucita 09.01.09, 12:03 Miałam na myśli związki, w których mężczyzna jest dużo młodszy od kobiety... Odpowiedz Link Zgłoś
croyance Re: caperucita 09.01.09, 12:31 Ja sie w ogole od dluzszego czasu zastanawiam nad jednym. Zeby poniesc koszty, musimy oczekiwac pewnych zyskow. Moim pytaniem jest: po co dbac o siebie? Po to, zeby wygladac mlodo, mlodziej, niz sie ma. Ok. Ale PO CO wygladac mlodziej? Jaki jest w tym, tak na dobra sprawe, cel? Jesli koszty nie sa wielki - czyli wlasnie unikanie slonca, nie jedzenie byle czego, jesli fajny wyglad jest POCHODNA dbania o zdrowie, to super. Ale jesli koszty rosna, a jedyny efekt to ... wygladanie mlodziej, to IMHO nie jest to dobry interes. Zazwyczaj kobiety gotowe sa poniesc nieracjonalne koszty, bo spodziewanym efektem ma byc a) nowy facet b) kariera, wieksze mozliwosci w pracy (dla aktorek etc.). Ale jesli Twoja pozycja zawodowa jest juz tak ustabilizowana, ze - jak Bill Gates - mozesz przyjsc do pracy w pizamie i i tak wszyscy beda traktowali Cie jako dive? Jesli facet, z ktorym jestes, kocha Cie taka, jaka jestes, i nie zauwaza nawet, gdy robisz sobie upiekszajace zabiegi? Wtedy ponoszenie kosztow jest nieekonomiczne do spodziewanych zyskow. Rhode, czego TY sie spodziewasz po 'wiecznej' mlodosci? Czy korzysci kompensuja ponoszone przez Ciebie koszty? (A co do facetow - moj maz nie jest w stanie zauwazyc prawie nic; po pierwsze, powaznie niedowidzi i generalnie nie zdaje sie na wzrok; po drugie, z tego i innego powodu licza sie dla niego inne rzeczy. Powiedzialam mu o tej dyskusji i pokazalam zdjecia Helen: powiedzial, ze dla niego wyglada ona zupelnie normalnie i ze najwazniejsze jest, zeby kobieta byla ciepla, pelna pasji i kochajaca - a cala reszta nie ma znaczenia. Rhode, facet tez czlowiek! i nie chce zyc z cyborgiem.). Odpowiedz Link Zgłoś
croyance Re: caperucita 09.01.09, 12:34 I jeszcze powiem, ze moze stac sie tak, ze naturalny wyglad bedzie w przyszlosci oznaka wyzszego statusu spolecznego (cos na zasadzie Billa w trampkach i brudnej koszuli). Bedzie to sygnal 'popatrzcie, mam wladze, i nie musze sie prostytuowac i przypodobywa jak wy'. Nie jest przypadkiem, ze akwizytorzy chodza w garniturach, a milionerzy w dresach ... Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: caperucita 09.01.09, 23:54 ""facet jednak zwykle woli młodsze ciało, jędrniejszą skórę i > często właśnie,............................................................. ................................... ............................. .......................... ............................się itd.) bardzo go zniesmaczyły... "" zalosny wywod. zapewniam cie ze sa "faceci" ktorych 'kreca' starsze panie i ich zmarszczki i obwisla skora. a menopauza ani po nie powoduje gwaltownego starzenia. nie ma takiego okresu kiedy czlowiek zaczyna sie "gwaltownie starzec". a twoje uzsadnienie co to znaczy "biologiczne" jest zwyczajnie bez sensu. Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland Re: caperucita 09.01.09, 04:53 Sam botoks nie wystarczy, nie pomoze na zwiotczala skore, nie oznacza, ze mozna przestac o siebie dbac. Odpowiedz Link Zgłoś
caperucita Re: caperucita 09.01.09, 10:22 Absolutnie jestem za dbaniem o siebie, niepaleniem, uprawianiem sportu, zdrową dietą, unikaniem stresu i słońca, wysypianiem się itd. I za akceptacją siebie... Odpowiedz Link Zgłoś
utalia Re: utalia 07.01.09, 22:54 O botoksie tak naprawde może wiedziec cokolwiek naukowiec zajmujacy sie akurat wykorzystaniem botoksu w kosmetyce. A Twoje przekonanie, że wiesz juz wszystko jest wielce niepokojace. I stąd potem takie wątki i problemy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland Re: utalia 07.01.09, 23:16 Przekonanie, ze ja "wiem wszystko" jest Twoje, nie moje. To, co napisalas o botoksie jest conajmniej zabawne, zwlaszcza Twoje okreslenie "wybotoksowanie". Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: utalia 07.01.09, 23:27 ""O botoksie tak naprawde może wiedziec cokolwiek naukowiec zajmujacy sie akurat wykorzystaniem botoksu w kosmetyce."" tak naprawde to wystarczy rozumiec podstawy anatomii, chemii i biologii, z zakresu szkoly podstawowej i sredniej, i miec troszke inteligencji. nie trzeba byc naukowcem zeby wiedziec ze botoks skory NIE postarzy. Scinanie sie jajek to tez dla ciebie wielka tajemnica "tak naprawde znana tylko naukowcom"? Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland Re: utalia 08.01.09, 00:10 Ale to prawda, ze jesli ktos ma zwiotczala skora na calej twarzy i szyi i zrobi zastrzyk z botoksuu w czolo lub w czolo i wokol oczu, to wygladzenie tylko w tych miejscach nie bedzie mialo efektu odmladzajacego. Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: utalia 08.01.09, 00:24 tak ale tu chodzi o twierdzenie ze dlugotrwale stosowanie botoxu moze postarzac: """skąd wiesz że biedna Helen nie robiła sobie zastrzyków z botoksu i innych świństw co 4 miesiące, w ciągu jej jakże długiego życia wyszło niemało tego i teraz???? wygląda jak wygląda.....""" czytaj ze zrozumieniem. Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland Re: utalia 08.01.09, 03:49 czytam, czytam i bawi mnie to co pisze utalia, to, ze cos dodalam nie znaczy, ze nie zrozumialam jej postu. Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland Re: utalia 08.01.09, 03:54 No i zalaczalam tez dwukrotnie linki do wykorzystania botoksu w medycynie, ale zostaly usuniete. Jesli ktos chce przeczytac (po angielsku, polskie tlumaczenie jest niepelne) to niech poszuka "botox" na Wikipedia i zobaczy jego "medical uses" Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland do osob nie wierzacych w prawdziwosc zdjec Helen 08.01.09, 06:47 Obejrzcie jej film "Then She Found Me" powinien juz byc na DVD, (jesli ktos nie widzial w kinie). Jesli bedziecie mialy okazje zobaczyc go w Blue Ray, to tym lepiej (a moze gorzej?) Odpowiedz Link Zgłoś
sankanda Botoks a starzenie sie skory 08.01.09, 10:02 zmarszki mimiczne mozna miec juz w wieku lat dwudziestu. o ile botoks jest w stanie je skutecznie wygladzic, zapobiec ich poglebianiu, to trzeba byc jednak bvardzo naiwna osoba, zeby uwierzyc w to, ze botoks zahamuje sproces starzenia sie skory. zmarszki tylko jednym z wielu objawow starzenia komorek. i osoby stosujace botoks - lecza skutki, a nie przyczyne. zmarszek moze nie bedzie tam, gdzie stosowany jest botoks, ale to nie znaczy, ze skora nie bedzie sie w tych miejscach starzec. bedzie, bo taki jest jej naturalny proces. stosujac botoks leczy sie skutek (zmarszki, w koncu rhode, poszlas na pierwszy botoks jak zobaczylas sie w lustrze, sama o tym piszesz w tym watku), a nie przyczyne. to troche tak jak leczenie leczenie gruzlicy syropem na kaszel.... Odpowiedz Link Zgłoś
sankanda Re: Botoks a starzenie sie skory 08.01.09, 10:09 na plus botoksowimozna zaliczyc jego coraz nizsza cene w porownaniu z nowymi produktami i metodami stosowanymi w medycynie estetycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland Re: Botoks a starzenie sie skory 09.01.09, 01:53 Jaki jest powod zmarszczek mimicznych i jak im zapobiec? Powiedz mi, to chetnie zrezygnuje z botoksu. Nie czuje sie od niego uzalezniona, robie zastrzyki coraz rzadziej, botoks spelnil swoja role: odzwyczail pewne miesnie twarzy od nadmiernej aktywnosci. Znasz lepsze rozwiazanie? Jak np. zapobiec nadmiernej mimice podczas snu gdy zupelnie nad nia nie panujemy? Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland Re: Botoks a starzenie sie skory 09.01.09, 01:54 Fraxel i IPL odmladzaja skore, ale zmarszczkom mimicznym nie zapobiegna. Odpowiedz Link Zgłoś
claratrueba Re: Botoks a starzenie sie skory 09.01.09, 07:08 Gratuluję Rhode rekordowego wątku. Dla osoby z mimiką b. wyrazista botox jest na razie jedynym rozwiązaniem. Ponieważ mimika jest b. istotnym elementem gry aktorskiej, aktorzy dużego formatu raczej go nie używają (wnioskuję jedynie na podstawie filmów, które oglądam i mimiki botoxowych koleżanek) mimiki używają za to więcej niż my. Nie mówie oczywiście o "aktorkach" formatu P. Anderson. Niszczące działanie ma natomiast charakteryzacja, oświetlenie rzędu 2 tys. W z bliskiej odległości, reflektory mające imitować światło słoneczne a więc zawierające UVA i UVB. "Starzenie się" skóry aktorów nie jest zatem "naturalne". Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Botoks a starzenie sie skory 09.01.09, 10:46 cwiczyc gimnastyke, spac, uzywac kremu z SPF i unikac slonca, nie palic, przyzwoicie sie odzywiac i nie palic. Wypada lekko sie umalowac i leb ufarbowac czy wystrzyc czupryne. Amen Cala reszta ( poza chirurgia) zwyczajnie nic nie pomoze i najlepsze co mozemy zrobic to przestac byc self- obsessed i poswiecac tyle czasu gdybajac co jeszcze mozna zrobic. Nadmierne poswiecanie uwagi problemom swojego wygladu po prostu swiadcza o proznosci i braku akceptacji siebie. Czlowiek harmonijny emanuje jakos i z pewnoscia nie zastanawia sie godzinami jak wygladac piekniej. Nie ma dowodu na to ze piekne kobiety sa szczesliwsze. Wrecz przeciwnie. Jak bylam bardzo mloda i bardzo atrakcyjna, pracowalam jako modelka to mezczyzni wyzywali sie czesto na mnie za to ze zwyczajnie mieli problemy sami ze soba. Uwazali za atrakcyjne mieso i nic wiecej. Jak juz dojrzalam to wreszcie sluchaja mnie i traktuja powazniej. Bardzo lubie ta zmiane jaka doswiadczylam z wiekiem. Po prostu przy spelnieniu wszystkiego co wyzej wymienilam to ...z procesem starzenia nalezy sie zwyczajnie pogodzic i zaakceptowac wszystkie zalety jakie oferuje nam dojrzalosc.:) Odpowiedz Link Zgłoś
croyance Re: Botoks a starzenie sie skory 09.01.09, 12:42 Tez mysle, ze dbac o siebie to przede wszystkim prowadzic higieniczny tryb zycia, odpowiednio dlugo spac, zdrowo sie odzywiac, cwiczyc, spedzac czas na swiezym powietrzu, nie palic, unikac slonca etc. To wszystko moze (choc nie musi) przedluzyc zdrowie, ktorego pochodna moze byc uroda, ale trudno mowic o DBANIU o siebie i botoksie :-O Odpowiedz Link Zgłoś
croyance Re: do osob nie wierzacych w prawdziwosc zdjec He 09.01.09, 12:39 Na litosc boska, Rhode, kobieta jest AKTORKA, a nie jakas modelka bez ambicji. Chcialabys, zeby do Ciebie np. na wyklady studenci przychodzili nie po to, zeby Ciebie posluchac, ale zeby ocenic, na ile wygladasz? Odpowiedz Link Zgłoś
sankanda Re: do osob nie wierzacych w prawdziwosc zdjec He 09.01.09, 13:31 a co rhode wyklada ? Odpowiedz Link Zgłoś
croyance Re: do osob nie wierzacych w prawdziwosc zdjec He 09.01.09, 13:56 Pojecia nie mam, czym Rhode sie zajmuja, podalam przyklad z glowy :-D Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland Re: Podoba Wam sie takie naturalne starzenie? 10.01.09, 05:26 Powtarzam sie wiem, ale uwazam, ze czesto mozna zapobiec przedwczesnemu starzeniu, wewnetrznemu jak i zewnetrznemu, tak samo jak cwiczac umysl mozna do konca zycia zachowac jego mlodziencza sprawnosc. Dbanie o siebie to nie tylko botoks, jest wiele wspanialych zabiegow jak IPL, Fraxel, Thermage. Wole na nie wydawac pieniadze, a nie na malo dajace mazidla, czy zabiegi u kosmetycznki. Co do botoksu i mimiki: dobrze zrobiony ja zmniejsza, nie eliminuje. Czy nawet aktorkom potrzebne jest czeste mocne marszczenie czola? Pamietacie dawne gwiazdy, o ktorych mowiono, ze "graja oczami"? (Chyba o Garbo tak mowiono i nie tylko w czasie jej kariery w filmach niemych) Przeciez spojrzeniem mozna tyle wyrazic! Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland Re: Podoba Wam sie takie naturalne starzenie? 10.01.09, 05:30 Niepalenie (takze bierne), ograniczanie alkoholu, wlasciwa dieta zawierajaca te "dobre" tluszcze i jak najmniej cukru (niszczy takze umysl), wiadomo, ze to ma ogromne znaczenie, nie mniejsze, od tego, co od zewnatrz robimy ze skora. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Podoba Wam sie takie naturalne starzenie? 10.01.09, 12:59 rhodeisland napisała: >wiadomo, ze to ma ogromne znaczenie, nie mniejsze, od tego, > co od zewnatrz robimy ze skora Od zewnatrz??? A co my mozemy od zewnatrz robic skutecznego poza operacja plastyczna i botoksem? W dodatku ofiary skutkow operacji i "yet to come" ofiary wieloletnich zabiegow botoksowych pokazuja ze niezbyt to bezpieczne czy chemicznie zdrowe jesli mowisz o kremach to chyba nabralas sie na propagande marketingowa i najwyzszy czas na reality check i poczytac wiecej na ten temat nie na stronach producentow kosmetykow. Zmarszczki oraz jedrnosci skory zaleza od skory wlasciwej. Skora na zewnatrz tworzy na podst tego jak wyglada skora wlasciwa jaka jest gleboko i kremy zwyczajnie nie docieraja. Kremy moze nawilza skora zupelnie, na zewnatrz ale na pewno nie zapobiegaja starzeniu. Nawet dosc skuteczna wit A moze sobie podskakiwac i popiskiwac watpliwie jesli jest aplikowana na zewnatrzna warstwe skory, a nie przez. Jedynie co z pewnoscia na zewnatrz pomaga to filtr ochronny. Myslisz ze Hellen czy Julia nie gimnastykuja sie i nie kremuja? Z pewnosca tak. Maja taka a nie inna strukture skory i bez ingerencji chirurga sie nie obyloby aby wygladac lepiej. Zreszta... do dojrzalego wygladu i wyzbycia sie nadmiernej obsesji wygladu mlodego tez trzeba dojrzec... Uwazam za glupote przekonanie ze jedyna metoda na utrzymanie faceta jest wyglad idealnie mlody. Po co mi bylby facet z jakim relacja opieralaby sie jedynie na seksie i podziwianiu mojej urody? Plytota duchowa u mezczyzn mnie nie interesuje. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Podoba Wam sie takie naturalne starzenie? 10.01.09, 13:15 P.S. o wspanialosci i skutecznosci PL, Fraxel i Thermage pisza w necie sprzedajace to zaklady kosmetycznei i oplaceni przez producentow dermatolodzy + Pare wiecznie entuzjastycznych i spragnionych w koncu pozytywnych efektow samo programujacych sie klientek. Zlote nici z wiekiem tez pokazuja swoje skutki uboczne- nie ma inwazji bez ceny. Tak naprawde to ciezko w necie czy w swiecie o obiektywne farmaceutyczne czy medyczne testy. Swiat opiera sie na marketingu i by cos sprzedac i przetrwac zrobi sie wiele. Faktem jest ze jak odkryja faktycznie skuteczne zabiegi to beda o tym trabic w CNN cale dni. Poki co obiecujaco rozwija sie genetyka i moze cos przyniesie. Ale moze odrobina refleksji tutaj: nawet jesli wymysla "The Holy Grail " ,ow Eliksir Mlodosci to nalezy zapytac dlaczego idziemy w kierunku degeneracji naturalnych procesow, a-naturalnosci? Dlaczego chcemy zatrzymac czas, zyc dniem na zasadzie "hulaj dusza jutra nie ma" i oczekiwac wygladu chudej gladkiej buzi 20 latki w wieku 60 lat? Promocja mlodzienczej glupawki, naiwnosci? Dlaczego zwyczajnie ludzkosc nie zmieni dyktowanych przez mass media kanonow urody na takie iz kazdy wiek ma swoj urok? Dojrzala, sztucznie nie odmladzana acz zadbana twarz wyraza cos wiecej niz ta 20 letnia, czas wyryl na niej bowiem jakas tresc i pokazuje jakas byc moze madrosc zyciowa... Dla mnie proces starzenia nie jest chory i wymagajacy zmiany. To stan oczekiwan kulturowych promowanych przez mass- media jest chory. ---------------------------------------------------------------------- Majac 20 lat masz taka twarz jaka dal ci Bog. Majac 40 lat masz taka twarz na jaka sobie zasluzysz... Odpowiedz Link Zgłoś
croyance Re: Podoba Wam sie takie naturalne starzenie? 10.01.09, 13:23 Pisalam o tym wczoraj, ale utknelo gdzies w gaszczy- skopiuje i tu wstawie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland "Od zewnatrz" i o IPL 10.01.09, 17:17 Mialam na mysli odzywianie, unikanie uzywek piszac na wplyw "od zewnatrz" jaki mamy na skore. Wiadomo tez, co robi stres. Mnie stres polaczony z bolem fizycznym wyrysowal zmarszczki na czole, ktore zlikwidowal botoks. IPL przetestowalam na wlasnej skorze i wiem, ze dziala, nawet jeden zabieg, choc polecana jest seria. Juz o tym pisalam, ale powtorze: zmniejszyl ogolne zaczerwienienie, zlikwidowal przebarwienia sloneczne, zmniejszyl pory, skora wyglad ogolnie mlodziej (IPL pobudza produkcje kolagenu). Mysle o kolejnym zabiegu. Gdy patrze na swoje zdjecia sprzed paru lat, przed IPL, to dzisiaj wygladam duzo lepiej (bez zadnego podkladu , pudru na skorze) Fraxel i Thermage tez dzialaja i nie jest to czyis wymysl. Kobiety nie szly by na kolejne zabiegi jesliby nie widzialy efektu po pierwszym. Dermatologia caly czas sie rozwija i bardzo sie z tego ciesze. Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland "Od wewnatrz" mialo by oczywiscie 10.01.09, 17:19 Wcale nie trzeba isc pod noz zeby dlugo wygladac mlodziej, niz wskazuje na to metryka. Mamy do dyspozycji zabiegi niechirurgiczne, ktore nie istnialy 10 lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: "Od wewnatrz" mialo by oczywiscie 10.01.09, 17:32 rhodeisland napisala: >Juz o tym pisalam, ale powtorze: >zmniejszyl ogolne zaczerwienienie, zlikwidowal przebarwienia >sloneczne, zmniejszyl pory, skora wyglad ogolnie mlodziej (IPL >pobudza produkcje kolagenu). Leee no ty mowisz o problemach jakie maja i 18 latki, ze skora a nie konkretnie procesie starzenia o jakim ja mowie, a mianowicie zmarszczki i utrata jedrnosci skory, zwis policzkow itd i rzekomym przeciwdzialaniu temu jakimis magicznymi zabiegami.. Wiesz no ja tez zamknelam kiedys 1 naczynko na nosie u dermatolog a skutecznie ale to nie nazwalam tego procesem odmladzajacym mimo ze bylo to skuteczne. Kosmetyczka mi oczyszczala skore tez pare razy ale nie powiem by mnie to odmlodzilo...lol Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: "Od wewnatrz" mialo by oczywiscie 10.01.09, 17:46 rhodeisland napisala: >zlikwidowal przebarwienia sloneczne Polecam od dziecinstwa stosowac wspanialy srodek: SPF 85+ dla niemowlat lub wyzej jesli sie znajdzie takowy. Full Spectrum oczywiscie. Bylam na Sycylii w lipcu i wielokrotnie sie tym smarowalam w trakcie pobytu na plazy gdzie sie da. Po powrocie wszyscy sie dziwili czemu sie nie opalilam.Kremy z filtrami przeciwslonecznymi stosuje w zasadzie od momentu jak weszly. Latem najwyzszy faktor jaki sie da, zima nizszy. Zadnego solarium ani nic takiego. Polecam. Nie rozumiem tej schizofrenii ( do nikogo tu nie mowie personalnie, no offence, bo kiedys filtrow nie bylo i kazdy ma inna wrazliwosc skory) gdzie kobiety latem na plazy i na solarium sie smaza jak frytki na plazy i na solarium a potem znow likwiduja przebarwienia u dermatologow. Odrobine konsekwencji i swiadomosci skutkow. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: "Od wewnatrz" mialo by oczywiscie 10.01.09, 17:35 rhodeisland napisała: > Wcale nie trzeba isc pod noz zeby dlugo wygladac mlodziej, niz > wskazuje na to metryka. Mamy do dyspozycji zabiegi niechirurgiczne, > ktore nie istnialy 10 lat temu. Gwarantuje ci ze Julia i Helen o tym wiedza i takowym sie czesto poddaja a na ile skuteczne - widac. Co do botoksu to z pewnoscia przed gala wiekszosc hollywood star sie botoksuje. Moja matka jest neurologiem z 40 letnia praktyka i zdecydowanie odradza tego typu zabiegi regularnie. Z pewnoscia Julia i Helen itp panie rowniez sa tego swiadome i nie botoksuja sie non stop ale wlasnie przed wielkim wyjsciem Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland princess 10.01.09, 19:31 No wlasnie widac, ze w ogole nic nie robia i wygladaja duzo starzej, niz moglyby. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: princess 10.01.09, 19:41 rhodeisland napisała: > No wlasnie widac, ze w ogole nic nie robia i wygladaja duzo starzej, > niz moglyby. jasnowidz jestes. A moze sie staraja i tez lataja na jakies zabiegi tylko nie chca operacji czy nici zlotych itp inwazyjnych metod? Po prostu taka skora.... Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: "Od zewnatrz" i o IPL 10.01.09, 17:27 rhodeisland napisała: >Kobiety > nie szly by na kolejne zabiegi jesliby nie widzialy efektu po > pierwszym. no to nie zaden dowod. kobiety cale stulecia robily dziwne rzeczy jakie niby dzialaly. Wystarczy spojrzec na dziesieciolecia wstecz. Do dzis sie smieje z rzekomo odchudzajacego zabiegu gdzie smarowano jakas mascia i owijano w folie. Pare zabiegow mialo odchudzic ...lol... nazywano to dumnie: drenaz limfatyczny.... Pelno jest takowych dziwactw... Odpowiedz Link Zgłoś
sabriel Re: "Od zewnatrz" i o IPL 10.01.09, 18:41 Tu jest dobry artykuł: www.papilot.pl/uroda/news/2009/01/2675.html Kobiety chodzą na kolejne zabiegi aż w końcu przeistacza się to w nałóg.Każda zmarszczka urasta do prawdziwej tragedii.Staje sie to w końcu obsesją.Dla mnie te panie są potwornie zakompleksione,powinny się leczyć, ale nie u chirurga plastyka.Niby młode,wykształcone,dobrze zarabiające, ale o niskim poczuciu własnej wartości. Odpowiedz Link Zgłoś
croyance Re: "Od zewnatrz" i o IPL 10.01.09, 19:04 W ogole zauwazylam, ze te odmladzajace sie kobiety wygladaja ... dziwnie. To znaczy, nie wygladaja staro ... ale mlodo tez nie. Wygladanie 'mlodo' to nie to samo, co 'bycie mlodym'. Wygladaja jakby byly bez wieku, jak zombie troche ... jesli czlowiek przebywa w towarzystwie mlodziezy, to i tak widzi, ze wszystkie te wysilki na nic, bo prawdziwej mlodosci udawac nie sposob. Odpowiedz Link Zgłoś
sabriel Re: "Od zewnatrz" i o IPL 10.01.09, 19:29 Dokładnie to samo uważam.Młodość to coś więcej niż brak zmarszczek,gładka skóra. Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland croyance 10.01.09, 19:37 To zalezy od umiejetnosci lekarza i naszego zdrowego rozsadku. Zawsze mozna wygladac mlodziej, to nie znaczy, ze na 20 lat, ale jesli np. mnie, 44 kobiecie ludzie daja nie wiecej, niz 30 lat, to chyba moge byc zadowolona. To, ze ci ludzie nie klamia, wiem po tym, ze pytaja mnie o adres mojego dermatologa i wiem, ze do niego chodza, wiec nie sa to puste komplementy. Jestem swietna reklama pewnych zabiegow i umiejetnosci lekarza. Czuje sie swietnie przebywajac wsrod ludzi mowiacych zle o jakichkolwiek ingerencjach w proces starzenia, gdy ktoryms momencie wychodzi temat wieku i mam wielka satysfakcje gdy widze zakoczenie gdy przyznaje sie ze mam 44 lata. Potem te same osoby krytyjace zabiegi same z nich korzystaja. Mysle, ze wiele ludzi nie ma pojecia jak dobrze moga wygladac, moze widzialy ofiary nieumiejetnie zrobionych zabiegow. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: croyance 10.01.09, 19:50 rhodeisland napisała: >mnie, 44 kobiecie ludzie daja nie wiecej, niz 30 lat, to > chyba moge byc zadowolona. Mam 36 i pol roku. Wygladam zapewne na jakie 28 lat. Prosze ocenic samemu, zalaczam masy zdjec ponizej. Jestem w zwiazku z mlodszym ode mnie facetem o 2 lata jaki ma o niebo wiecej zmarszczek niz ja juz lol.... Obywam sie bez inwazyjnych metod.Unikam slonca i zachwalam filtry, cwicze joge, jestem od 20 roku zycia wegetarianka, nie latam do kosmetyczek, uzywam naturalnych olejkow, nie nie mam zmarszczek. Jestem reklama jogi lol...W sumie to wisi mi co robia kolezanki, moga sie botoksowac ile wlezie... a tak naprawde: Kwestia genetyki, bo moja mama i starsza siostra tez sie wolniej starzeja Po 45 roku zycia pewno bede wygladac nieco starzej, naturalny bieg rzeczy:) niespecjalnie jednak bede z tego powodu marudzic, bo mozeczas przestac byc tak self- obsessed i pogodzic sie z tym co naturalne nasza-klasa.pl/profile/528488/gallery/20 Rhodeisland zapraszam do pokazania nam paru wlasnych zdjec. Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland princess 10.01.09, 20:06 Dlaczego negujesz sens pewnych zabiegow? Co ich skutecznosc dla innych ma wspolnego z tym, jak Ty wygladasz? Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: princess 10.01.09, 20:17 nie neguje likwidacji zaczerwien itp. Neguje to ze COKOLWIEK z wyjatkiem botoksu i operacji pomoze w zmarszczkach i efekcie utraty jedrnosci i elastycznosci skory z wiekiem i ...przyciaganiem ziemskim. Mam kolezanke wizazystke i kolezanke farmaceutke pracujaca dla l'oreal i sporo mi wyjasnily co mozliwe a co nie oraz co odmladza a co tylko poprawia koloryt. Sama pracuje w marketingu i jak mam zlecone to nakrecam niebywala promocje dla czasem... niezbyt nadzwyczajnych produktow... Ale dodam na zakonczenie dla pojednania stron: genetyka sie rozwija i z pewnoscia takowe zabiegi za kilkanascie lat beda juz skuteczniejsze Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: princess 10.01.09, 20:19 rhodeisland napisała: > Co ich skutecznosc dla > innych ma wspolnego z tym, jak Ty wygladasz? aaa to tak ku pochwale naturalnych metod i maly sposob by cie zachecic do pokazania siebie jako ze napisalas ze wygladasz mlodziej. Nie fair byloby prosic ciebie bez pierwszego kroku z mojej strony. No daj sie namowic i pokaz takie z przeszlosci tez dla porownania efektow. Odpowiedz Link Zgłoś
croyance Re: princess 10.01.09, 20:30 Ale po co, Rhode? Po co? Maz cos zrobil z kompem, ze nie moge wysylac linkow, ale na drugiej stronie tej dyskusji jest moj post o proporcji kosztow do zyskow. Po co wygladac mlodziej? Pisalam tez o tym, ze byc moze niedlugo naturalny wyglad bedzie oznaka statusu spolecznego - cos na zasadzie milionera chodzacego w brudnym dresie i wysylajacego sygnal 'mam taka wladze, ze moge sobie na to pozwolic, a wy i tak musicie byc dla mnie mili'. Moze za jakis czas ludzie wladzy beda chodzili z siwymi wlosami i mowili 'jestem znana pania profesor i mam takie wplywy, ze nie musze kurczowo trzymac sie wygladu'. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: princess 10.01.09, 20:40 croyance napisał: > Moze za jakis czas ludzie wladzy beda chodzili z siwymi wlosami i > mowili 'jestem znana pania profesor i mam takie wplywy, ze nie musze > kurczowo trzymac sie wygladu'. w polnocnej Kalifornii w San Francisco czy w Berkeley pelno bylych hipisek jakie dzis maja 60 lat i nosza dluugie i SIWE rozpuszczone wlosy do swych hipisem inspirowanych strojow. WIekszosc wczorajszych hipisow tam to dot coms jacy stworzyli Silicon Valley i przemysl komputerowy. Dziwnie fortuna sie toczy... Tam dlugie siwe wlosy sa zupelnie normalne na ulicy. Odpowiedz Link Zgłoś
croyance Re: princess 11.01.09, 14:51 Mnie sie taki hippisowski image bardzo podoba i bardzo lubie dlugie, siwe wlosy. Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland hipisowki wyglad dobry dla mlodych 12.01.09, 18:34 Trzymanie sie cale zycie jednego wygladu swiadczy o braku wyobrazni i znieksztalconym spojrzeniu na siebie. Jesli starsza kobieta mysli, ze wyglada dobrze w bardzo dlugich wlosach, niedopasowanych ubraniach, to jej nie zalezy na wygladzie albo nie widzi jak naprawde wyglada. Odpowiedz Link Zgłoś
croyance Re: hipisowki wyglad dobry dla mlodych 12.01.09, 23:27 Kwestia gustu - mnie taki hippisowski image sie bardzo podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
july-july Re: princess 11.01.09, 16:06 > Po co wygladac mlodziej? A po co wyglądać ładnie w ogóle? Przecież można chodzić w dresach, rozciągniętych bluzach, z byle jaką fryzurą i bez makijażu, do tego opychać się chipsami bo po co być szczupłą? Po co urządzać mieszkanie? Przecież na brzydkim acz wygodnym tapczanie można spać, a w odrapanej szafie można trzymać ubranie. Odpowiedz Link Zgłoś
croyance Re: princess 11.01.09, 20:31 Istnieje roznica miedzy rozsdanym dbaniem o zdrowie, a poprzestawianiem sobie kompletnie priorytetow. Kwestia lezy w proporcjach. Fajniej miec ladne mieszkanie, niz odrapana szafe, ale glupota byloby stawiac mieszkanie ponad wszystko, wszystkie pieniadze w nie pakowac, i za cel zycia postawic sobie, by miec wspaniale wnetrze ) niektorzy kupuja kanapy i siedza na folii, ha ha, zeby ich nie pobrudzic). Nikt nie ma pretensji do Rhode, ze dba o siebie - wszystkie to robimy - ale ze dla niej wydaje sie byc to sensem istnienia. A dla mnie IMHO - chociaz oczywiscie umyje sie, ladnie ubiore i pojde dp fryzjera - istnieja w zyciu o wiele wazniejsze sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
croyance Re: croyance 11.01.09, 14:49 Fajniei wygladasz, widac, ze jestes ciekawa osoba :-) Szkoda, ze masz zablokowane dodawanie komentarzy, bo bym Ci cos milego napisala :-D Odpowiedz Link Zgłoś
croyance Re: croyance 11.01.09, 14:46 Gadac kazdy moze, Rhode. Rzuc jakims zdjeciem na maila, to bede w stanie ocenic. Moge wyslac swoje w zamian :-D Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland Zabiegi poprawiajace wyglad skory Zdjecia 10.01.09, 19:55 Widze, ze niektorzy (jak princess) nie wierza w jakiekolwiek zabiegi. Zamieszczam pare zdjec "przed" i "po" i mozecie tez oczywiscie w nie nie wierzyc, ja w oparciu o wlasne i znanych mi osob doswiadczenie mowie, ze dzialaja. Ktos nie chce korzystac, jego sprawa, dlaczego jednak poswieca tyle energii zeby wmawiac innym, ze cos, co moze naprawde zmienic skore, nie jest w stanie tego zrobic? Fajna strona, mozecie sami znalezc wiecej zdjec, zamieszczam niektore z nich Podkreslam tylko, ze BARDZO WAZNE jest znalezc doswiadczonego lekarza dermatologa ze specjalnoscia dermatologia estetyczna lub chirurga plastycznego i nawet wtedy, doswiadczenie jest naprawde wazne, nie samo wyksztalcenie. Nie dajcie sie nabrac na nizsze ceny oferowane przez ludzi bez doswiadczenia, czy odpowiednich kwalifikacji. Nie wiem jak jest w Europie, ale w Stanach sprzet do zabiegow moze kupic kazdy, wiec naprawde trzeba uwazac komu powierzamy swoja skore. IPL, Fraxel, Skleroterapia www.totaldermatology.com/pages/fotofacial.html www.totaldermatology.com/pages/fraxel.html www.totaldermatology.com/pages/scleropathy.html Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Zabiegi poprawiajace wyglad skory Zdjecia 10.01.09, 20:01 zdjecia jakie pokazalas pokazuja rozjasnienie skory i likwidacje zaczerwienienia, zmarszczki jak byly tak sa. Ja nie napisalam ze nie wierze w jakiekolwiek zabiegi. Sama zamknelam kiedys jedno naczynko krwionosne u dermatologa poza tym nie mam takowych potrzeb. Napisze jeszcze raz wyraznie: nie wierze w to ze zabiegi inne niz skalpel czy botoks jakie dadza trwale odmlodzenie.Likwidacji zaczerwienienia czy plamek nie nazywam odmlodzeniem. Dla mnie likwidacja zmarszczek, chomikowatych policzkow to jest zabieg jaki dalby odmlodzenie Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland Re: Zabiegi poprawiajace wyglad skory Zdjecia 10.01.09, 20:29 Pozbycie sie przebarwien, rozszerzonych porow i zaczerwien odmladza. Poza tym te zabiegi nie dzialaja tylko na powierzchni skory. Zobacz tez jak Thermage potrafi ujedrnic skore, np. wokol oczu. Wygladasz mlodo, ale z drugiej strony tylko jedno z Twoich zdjec jest zblizeniem. Inne sa robienie z daleka lub sa nieostre. Mysle tez, ze ciemniejszy blond lub ciemniejszy kolor w ogole i krotsza fryzura wygladalyby lepiej, Twoja twarz bylaby bardziej wyrazista. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Zabiegi poprawiajace wyglad skory Zdjecia 10.01.09, 20:37 niespecjalnie widzi mi sie meczenie wlosow pociemnianiem. To postarza- ve been there done that don't wanna go back bylam ruda ciemny blond kasztanowa w zyciu i ten wybor jest w pelni swiadomy. Bez makijazu nikt nie jest dosc wyrazisty. No zdjecia sa takie jaki fotograf i aparat i jaki model...lol. Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland Re: Zabiegi poprawiajace wyglad skory Zdjecia 10.01.09, 20:51 Ale to chyba nie jest Twoj naturalny kolor i tak je farbujesz, wiec "meczysz". Sadzilam, ze naturalny masz ciemniejszy i mysle, ze lepiej by Ci w nim bylo, to starsze zdjecie z krotszymi, ciemnymi wlosami mi sie podoba. Co do starzenia. Masz szczescie, ze wygladasz mlodo nie korzystajac z zadnych zabiegow. Ja widze, ze IPL i botoks wyraznie odjely mi lat. Pare lat temu mialam zaczerwieniona twarz (rosacea+zle dobrane kosmetyki), z widocznymi porami, pokryta przebarwieniami (opalanie we wczesnej mlodosci). Zmarszczki na czole. Dzisiaj czolo jest gladkie, ale to nie znaczy, ze "zamrozone", przebarwien zero, kolor skory mojej twarzy wreszcie jest zblizony do koloru skory szyi. Jestem zadowolona z efektow i nie sadze, ze zaden kosmetyk by mi je dal. Nie uwazam, ze wygladam "dziwnie", jak ktos powyzej napisal, wygladam mlodziej, lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Zabiegi poprawiajace wyglad skory Zdjecia 10.01.09, 21:03 Wlasnie to starsze z krotszymi wlosami bylo intensywnie farbowane i trwala na dodatek. W dodatku makijaz tez sprawia ze ktos wyglada wyrazniej. Mialam wtedy z 16 lat mniej niz dzis:) Dzis to by dopiero mnie postarzalo . Moi przyjaciele uwazaja ze wygladam lepiej w blond. Teraz tylko stosuje Casting i rozjasniam o 1 ton. Juz tak z nami kobietami jest ze ciemnowlosym podoba sie ciemnowlosa kobieta a blondynkom blondyny :/ dlugowlose wole wlosy dlugie a krotkowlose propaguja tez krotkie lol... Bardzo sie ciesze ze ci te zabiegi sluza. Wazne tez nastroj poprawiaja. Jak najbardziej wierze w poprawe kolorytu, acz nie bardzo w to ze usunely ci zmarszczki z czola. Zapewne wcale tych zmarszczek tam nie mialas na pierwszym miejscu, a koloryt poprawil zabieg i dlatego wydaje sie ze zniknely zmarszczki. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Zabiegi poprawiajace wyglad skory Zdjecia 10.01.09, 21:11 dodalam jedno wyrazniejsze acz jakies zezowate wyszlo lol.... no co tam wazne ze pysk widac. Poza jednym kolega cala reszta to beznadziejni fotografowie albo z komorki robione. Rhode, czekamy na zdjecie. Ja ze swej strony przyrzekam nie bede komentowac urody bo uwazam ze wszystkie jestesmy sliczne i bec! Ciekawia mnie te zabiegi jednak i czy faktycznie usunely zmarszczki... Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland Re: Zabiegi poprawiajace wyglad skory Zdjecia 10.01.09, 21:38 Chyba jest normalne, ze w moim wieku ma sie zmarszczki mimiczne. Dlaczego wydaje Ci sie to nienormalne? Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Zabiegi poprawiajace wyglad skory Zdjecia 10.01.09, 21:51 rhodeisland napisała: > Chyba jest normalne, ze w moim wieku ma sie zmarszczki mimiczne. > Dlaczego wydaje Ci sie to nienormalne? Zmarszczki mimiczne- super normalne i to w kazdym wieku. Moja siostrzenica ma 17 lat i z racji nisko osadzonych oczu juz takie "usmiechajace sie" zmarszczki mimiczne. Przesliczne. Nie pisalam o nienormalnosci zmarszczek. Pisalam o tym ze nie wierze w metody bez skalpela co usuwaja zmarszczki. Odpowiedz Link Zgłoś
k1k2 i tu sie wlasnie mylisz 13.01.09, 22:19 > Pozbycie sie przebarwien, rozszerzonych porow i zaczerwien odmladza. NIE odmladza, tylko sprawia ze mozna 'wygladac' mlodziej. skora po zabiegu ma tyle lat co miala, tyle samo zakukulowanych w czasie zmian na poziomie genetycznym ile miala, itp. (jesli nie wiecej). tak samo jak farbowanie siwych wlosow nie 'odmlodzi' wlosow Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland Catherine Zeta-Jones 39 lat 10.01.09, 20:01 Mozecie zobaczyc wiecej jej zdjec na tej stronie, sa pod nimi daty. Mysle, ze wiele kobiet chcialoby tak wygladac w jej wieku. Oczywiscie, ze zaraz ktos powie, ze ona wcale nie wyglada dobrze lub ze wyglada dziwnie. www.imdb.com/media/rm2330170624/nm0001876 Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Catherine Zeta-Jones 39 lat 10.01.09, 20:08 Catherine Zeta Johnes to nie ty rhodeisland.Pokaz siebie. Tak Kaska Johnes to przeeeeepiekna kobieta i przy niej kazda z nas jest brzydactwem acz przyznam ze nie wygladam bynajmniej starzej,niz ona w dodatku wiekszosc zdjec moich jest bez makijazu bo w upaly wakacyjne sie nie maluje... Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland Re: Zabiegi poprawiajace wyglad skory Zdjecia 10.01.09, 20:56 Ten watek nie jest o mnie, ale o starzeniu w ogole. Nie jestem wstydliwa, ale jak wiele osob nie chce zamieszczac swoich zdjec na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
madziusiuss Re: Zabiegi poprawiajace wyglad skory Zdjecia 11.01.09, 12:15 Każda kobieta,ktora nie jest zaniedbana,zapuszczona,zaflejowana,jest świadoma swoich atutów i ukrywająca niedostatki urody, mająca niepostarzająca fryzurę i kolor włosów,ubierająca sie w sposob optymalnie dopasowany,niepostarzający krój,fason i kolor ubran,maksymalnie odpowiedni dla niej makijaż wygląda 5-10 lat młodziej niż rówieśniczka, która ma resztki lakieru na paznokciach,wysuszona skórę twarzy,włosy sterczące z dziurek od nosa, pokazuje kościste ramiona a ukrywa zgrabne łydki, odrosty na 13 cm,resztki kłaków po spalonej trwałej,kolor złoty blond z rózowymi pasemkami podkreslający szarą skórę i wory pod oczami,ciuchy w guście sweterek w poziome czarno niebieskie pasy z nietoperzowymi rękawami i skajowa złota spodnica plus moherowy berecik,wyskubane brwi,zamiast nich namalowane kreski,zle dobrany podkład w odcieniu zoltym itd. Mam koleżankę wyglądającą strasznie,jest na twarzy niepiekna (mowiąc delikatnie),do tego skora wyniszczona nieprawdopodobna alergią i sterydowymi lekarstwami,wygląda czasami jak upiór,unika ludzi,ona ma dość.Ją wysłałabym dziś na operacje plastyczna lub botoks i wiem,ze bylaby po tym szczęśliwa. Sama nie stronię od zabiegów kosmetycznych i innych cudów,kupuje cholernie drogi podkład jako najwazniejszy skladnik makijazu,bo mi odpowiada,śpię w nieogrzewanym pokoju,bo cieple powietrze w zimie wysusza mi skórę.W moim pokoju przedwczoraj było 14 stopni,na dworze mróz -15. itd itp Ale nie robię z tego RELIGII. Rhodeisland, chyba Twoj bład polega na tym, ze zyjesz w kulturze amerykanskiej, a prowadzisz dyskusję z Europejkami.W USA jest normalne,ze jak sie spotyka tzw starsza mlodziez,to kazdy opowiada i pokazuje,co ze sobą zrobił i dlaczego jest happy?nikt się nie wstydzi operacji,ingerencji,więcej,budzi zazdrość innych,ze jest taki nowoczesny. w USA mozesz powiedzieć,mam 44 lata,patrzcie wyglądam młodziej,bo zrobiłam to i to. W Europie kobieta po prostu wygląda młodziej,a swój wiek ukrywa.Kobieta w Europie nie powie Patrzcie,mam implanty piersi.W Europie ma ładne piersi i juz. Ale zyjesz daleko i to forum jest kontaktem z Ojczyzną, językiem,wiec dobrze,ze piszesz. My tez musimy poznawać inne kultury.Jesli do naszej firmy przyjedzie Amerykanka,nie będziemy zdziwione,gdy zapyta,co robisz z twarza i ile masz lat,jak sie nazywa twoj dentysta,bo masz dobrze zrobione zeby. Każda dyskusja jest bezcenna i ta też jest bezcenna. Odpowiedz Link Zgłoś
croyance Re: Zabiegi poprawiajace wyglad skory Zdjecia 11.01.09, 14:55 To nie jest kwestia kultury, tylko pewnego srodowiska. Mam mnostwo znajomych Amerykanow, bylam w Stanach, pracuje z nimi etc. - i nikt, kogo znam, nie ma takiego podejscia jak Rhode. A mowie o intelektualistach, profesorach uniwersyteckich, wykladowcach i naukowcach. Nie wiem, w jakim srodowisku obraca sie Rhode, ale ja sie z takim nie zetknelam. Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland madziusiuss 11.01.09, 20:28 Po prostu nie klamie gdy ktos zachwyca sie moja skora. Dlaczego mam nie podzielic sie informacja skad sie bierze jej wyglad, nie polecic dobrego lekarza? To nie jest tak, ze rozmawiam z ludzmi tylko o wygladzie. Znam tyle kobiet, ktore wydaly fortune na to zeby miec idealnie wygladajace zeby (korony, nakladki, implanty, wybielanie, szczerze mowiac nie wyglada to czesto naturalnie). Co pare tygodni wydaja mala fortune na farbowanie wlosow (efekt jest swietny, wyglada bardzo naturalnie). Na ciuchy i dadatki tez sie rujnuja. Jednoczesnie ich skora wyglada fatalnie. No i takie kobiety czasem mnie pytaja co ja robie, ze wygladam tak dobrze, wiec mowie. Wlosow nie farbuje, nie chce miec idealnych zebow, ale wygladajace naturalnie (dbam o nie), szkoda mi pieniedzy na bardzo drogie buty i ubrania. Wole inwestowac w skore. Odpowiedz Link Zgłoś
croyance Re: madziusiuss 12.01.09, 17:33 Ale bierzesz pod uwage, ze sa kobiety, ktore maja swietna skore bez wymienianych przez Ciebie zabiegow? Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland madziusiuss prowadzisz dyskusje na niskim 11.01.09, 21:39 poziomie. Na forum Moda nazwalas mnie "baba"(moj wiek?) "gejem", "mezczyzna", bo wedlug Ciebie uzylam "meskich okreslen". Kto ciekawy moze zobaczyc w watku o wysokich obcasach. Twojej kolezance zaproponuj wizyte u dermatologa, ktory doradzi jej zabieg odnawiajacy skore, nie botoks, czy operacje plastyczna. Odpowiedz Link Zgłoś
madziusiuss Re: madziusiuss prowadzisz dyskusje na niskim 11.01.09, 23:51 rhodeisland napisała: > poziomie. Na forum Moda nazwalas mnie "baba"(moj > wiek?) "gejem", "mezczyzna", bo wedlug Ciebie uzylam "meskich > okreslen". Nie "nazwałam",tylko podejrzewam,że jesteś męzczyzną realizującym się na babskim forum. Od samego poczatku cos mi nie pasuje w języku,ktory uzywasz,budujesz dziwne zdania,używasz dziwnych słów,niepasującyh do kobiety. Składałam to na karb zakłóceń angielskiego,Polonia mowi dziwnie. Ale po wątku o obcasach na forum moda jestem pewna:) Tworzysz agresywne zdania + są dziwne leksykalnie,na przykład "A co do gestosci wlosow (na glowie) to tak sie sklada, ze u mnie z wiekiem sie zwiekszyla. " - każda kobieta czuje, ze chodzi o wlosy na głowie, tylko męzczyzna tak dościsla " ale nie mam zmarsczek, zwlaszcza tej lwiej," - lwia zmarszczka, baba tak nie mowi "powinno sie unikac alkoholu, a Pamela lubi wypic." - :))))))) kobieta napisałaby -powinno się unikac alkoholu, a Pamela pije alkohol- Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland nie ma kobiecego, czy meskiego jezyka 12.01.09, 00:46 Ludzie maja indywidualny sposob wyslawiania sie, ktory dla innych moze sie wydawac dziwny. Ja od dziecka mowilam i pisalam podobnie jak dzisiaj. Mysle, ze tylko po polsku brzmie dziwnie, gdybym pisala po angielsku, nie moglabys mojego stylu zakwalifikowac jako meski, czy kobiecy. Czytalas poezje Sylvii Plath? Czy jezyk, ktorym sie posluguje nazwiesz meskim? Jesli znasz angielski, to na youtube mozesz posluchasz jej glosu, byl (Sylvia nie zyje stad czas przeszly) specyficzny i pewnie uznasz, ze niekobiecy. Sylwia jest uznana poetka, byla matka, zona. Nie byla kobieca? Z ta gestoscia wlosow, to wlasnie ktoras z forumowiczek wczesniej napisala, ze z wiekiem przybywa wlosow w roznych miejscach, tylko nie na glowie. Napisalam o tych wlosach zeby uprzedzic uwagi pewnego rodzaju (wulgarne) "Lwia zmarszczka" to okreslenie, ktore wielokrotnie pojawilo sie na tym forum. Jak inaczej ja nazwiesz? Czytam czasem blog Agaty Passent i jej styl tez pewnie uznalabys za niekobiecy. Nie wiem, skad ta potrzeba, z ktora spotykam sie na polskich forach, zeby narzucac ludziom jak maja sie wyslawiac, czy zachowywac w zaleznosci od plci. Odpowiedz Link Zgłoś
madziusiuss Re: nie ma kobiecego, czy meskiego jezyka 12.01.09, 00:55 Jestes wykształconym mężczyzną o kobiecej naturze,mnie to nie przeszkadza forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=650&w=89650012&wv.x=2&a=89652797 Kobieta w wieku 44 lat nigdy nie zapyta,czy mozna biegać w butach na obcasie.O to zapyta facet ciekawy babskich spraw Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland nie ma "nigdy" 12.01.09, 01:29 Nigdy to mezczyzna w ciaze nie zajdzie, ale poza tym role kobiece i meskie sie coraz bardziej zacieraja i mnie sie to podoba, a Ty zyjesz w innej epoce i pewne rzeczy w glowie Ci sie nie mieszcza. W wysokich obcasach nie biegalam, zreszta nosilam je pare razy w zyciu, bo cenie sobie wygode, istnieje nie tylko obcas wysoki lub plaski (nie znosze go), ale sredni, ktory lubie najbardziej. Bawi mnie to, ze myslisz, ze jestem mezczyzna, ktos nazwal mnie transwestyta(ach ta obsesja na punkcie plci!). Nie podoba mi sie jednak okreslenie "baba", "babskich". Wole "kobieta", "kobieca" Przeczytaj blog Agaty. Odpowiedz Link Zgłoś
madziusiuss Re: nie ma "nigdy" 12.01.09, 14:13 Oczywiscie,ze role meskie i kobiece się zacieraja,co widać nawet na tym forum ;)) Słowo babski ma znaczenie pozytywne,ale Ty jako męzczyzna tego nie rozumiesz. Jesli chcesz dalej udawac kobietę musisz budowac dluzsze zdania i mniej skoncentrowane.Koncentrujesz maksymalnie dużo treści w minimalnej liczbie słów,kobieta raczej ględzi.Używaj mniej nawiasów i ukosników.Kobieta zadaje pytanie od zaimka pytającego "Czy". Męzczyzna stosuje inwersję,czasownik na pierwszym miejscu.Kobieta używa dużo przypuszczen, "może" "gdyby" być może" prawdopodobnie". Tworzysz wątki jak poczatkująca kobieta,jak dziewczynka,ktorą interesują wszelkie problemy dorosłych kobiet.Twoje problemy są z punktu widzenia doroslej kobiety wydumane.Czy jestes nową kobietą :) Co robisz z tymi wątkami?Czytasz je bez przerwy?Po kilkaset razy dziennie? Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland obsesja na punckie "kobiecosci" "meskosci" 12.01.09, 18:30 Moja obsesja na temat starzenia sie jest mniej przerazajaca, niz Twoje przekonanie jak powinna pisac kobieta. Dajesz mi nawet wskazowki! Nie lubie slowa "babski", bo pochodzi od "baba". Styl pisania ma zwiazek ze sposobem myslenia, osobowoscia, nie plcia. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: nie ma "nigdy" 15.01.09, 20:12 > Jesli chcesz dalej udawac kobietę musisz budowac dluzsze zdania i > mniej skoncentrowane.Koncentrujesz maksymalnie dużo treści w > minimalnej liczbie słów,kobieta raczej ględzi.Używaj mniej nawiasów > i ukosników.Kobieta zadaje pytanie od zaimka pytającego "Czy". > Męzczyzna stosuje inwersję,czasownik na pierwszym miejscu.Kobieta > używa dużo przypuszczen, "może" "gdyby" być może" prawdopodobnie". Buhahahaha. Dawno się tak nie uśmiałam. Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland Re: Zabiegi poprawiajace wyglad skory Zdjecia 10.01.09, 20:59 Dowodze, ze wiek to tylko cyfra, stad proporcje mojego "pastwienia" sie nad zachwytami wobec aktorek, ktore oszukaly metryke. Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland Re: Catherine Zeta-Jones 39 lat 10.01.09, 21:36 Dobrze obciete wlosy sa reklama dobrego fryzjera. Jesli wygladam lepiej, niz wielu moich rowiesnikow, to nie ukrywam, kto za tym stoi. Nie klamie, ze mam mniej lat, nie mowie o dobrych genach i zaletach kremu Nivea. Wiem, jak wygladalam pare lat temu i nie ukrywam co sprawilo, ze wygladam duzo lepiej. Zachwalam lekarza, bo nie chce zeby ludzie szli do kogos nie majacego odpowiednich kwalifikacji, czy umiejetnosci. Ile sie np. widzi zle zrobionych operacji plastycznych nosa. Dlaczego tez mam wierzyc, ze Ty nie uzywasz botoksu? Dlaczego na zadnych zdjeciach nie usmiechasz sie? Mozna by pomyslec, ze masz zamrozona botoksem twarz, bo zeby masz chyba ladne, wiec chyba ich nie ukrywasz. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Catherine Zeta-Jones 39 lat 10.01.09, 21:48 rhodeisland napisała: >Mozna by pomyslec,ze masz zamrozona botoksem twarz, bo zeby masz chyba ladne, wiec chyba ich nie ukrywasz. Doceniam ze nie twierdzisz ze nie klamiesz ale jednak... unikasz pokazania sie:) Wiesz zawsze mozna powiedziec ze ktos jest botoksowany i podejrzewac kogos o konspiracje. My tym bardziej Ciebie tez bo unikasz pokazania tej roznicy. Stuknieta bym jednak byla abym byla adwokatem jogi i naturalnosci na jakims forum jednoczesnie botoksujac sie. Totalna schizofrenia to by byla. Duzo masz takowych znajomych co takie dziwne rzeczy wyrabiaja w necie?? Usmiecham sie na niektorych zdjeciach lekko, ale nigdy szczerze zebow bo wychodze na takich z malpim usmiechem jak idiotka... Coz...zapraszam na kawe na spotkanie:), masz nazwisko i imie... bede stroic wszelkie miny na spotkaniu i szczerzyc zeby tez:). Moze do tego czasu poczytam do konca o tym botoksie i doglebniej pogadam o tym z mama:), jak i poprzygladam sie znajomym co byc moze sa pobotoksowane ale ja o tym nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland Virginia Madsen nie kryje sie z botoksem 10.01.09, 22:10 Dziekuje za zaproszenie na kawe, moze jednak nie jest potrzebne, bo sie znamy. Gdybym mogla dobrze wygladac bez zabiegow, to bym nie wydawala na nie pieniedzy. Ciesze sie, ze istnieja, ze sa coraz lepsze i nie rozumiem dlaczego nadal wzbudzaja takie emocje. Podoba mi sie to, ze aktorka Virginia Madsen przyznaje sie do korzystania z botoksu i Juvederm. www.people.com/people/article/0,,20038279,00.html Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Virginia Madsen nie kryje sie z botoksem 10.01.09, 22:17 rhodeisland napisała: > Dziekuje za zaproszenie na kawe, moze jednak nie jest potrzebne, bo > sie znamy. o? A jak to mozliwe?? Nie znam nikogo z Rhode Island :( kopalam kopalam i wykopalam zdjecie z pryszczem u nasady nosa i podkrazonymi slepiami Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland princess 10.01.09, 22:48 Wbrew temu, co napisalas pod zdjeciem nie sugeruje Ci uzywania botoksu, po prostu wygladasz tak, ze mozna to podejrzewac ( i nie ma w tym nic zlego). Jesli mowa o sugerowaniu czegos, to nose job albo poprawienie nieudanej by nie zaszkodzila. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: princess 10.01.09, 23:34 rhodeisland napisała: > Jesli mowa o sugerowaniu czegos, to nose job albo poprawienie > nieudanej by nie zaszkodzila. Nie mialam operacji plastycznej i nie mam zamiaru, jestem bardzo zadowolona ze swojego nosa. Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland Re: princess 11.01.09, 02:03 No, moze go zaakceptowalas, ale nie sadze, ze jestes zadowolona, zwlaszcza BARDZO. Odpowiedz Link Zgłoś
margonka Re: princess 11.01.09, 11:55 Rhode, czy ty nie potrafisz zrozumiec, ze sa osoby na tym swiecie, ktore akceptuja swoje ciala takie, jakie są? Ze zmarszczkami, odstajacymi uszami, piegami, przebarwieniami, cienkimi włosami etc...? Dla ktorych pod pojęciem uroda kryje się nie gładka buzia, ale przede wszystkim wnetrze: uczucia, emocje...? Czy nie potrafisz pojąć, że niektorzy maja znacznie wieksze problemy i zmartwienia lub inne wartosci w zyciu, niz analizowanie codziennie swej twarzy i wpadanie w obłęd na widok pryszcza, czy zmarszczki? I nie analizują z chorą satysfakcją zdjęć celebrities, czy "normalnych" ludzi? Czas dojrzeć, Rhode. Masz niezdrowe podejście do życia i innych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Virginia Madsen nie kryje sie z botoksem 10.01.09, 22:24 rhodeisland napisała: >Podoba mi sie to, ze aktorka Virginia Madsen przyznaje sie do >korzystania z botoksu i Juvederm. >www.people.com/people/article/0,,20038279,00.html w zyciu bym jej nie rozpoznala! Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland Botox nie usuwa zmarszczek mimicznych? 10.01.09, 22:13 Przeczytalam, co napisalas powyzej i widze, ze chyba zupelnie nie rozumiesz jak dziala botoks. Zapobiega i wygladza zmarszczki MIMICZNE (nie te spowodowane utrata elastycznosci skory). Jesli nie sa gleboko zarysowane (u mnie nie byly), to sam botoks, bez wypelniacza wystarczy. Ja nie chcialam czekac az beda glebsze. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Botox nie usuwa zmarszczek mimicznych? 10.01.09, 22:19 rhodeisland napisała: >Ja nie chcialam czekac az beda glebsze. Mysle ze dla mojej watroby to zbyt niepokojacy zabieg bylby. Jeeeeeezu a jakbym sie uzaleznila i botoksowala do konca zycia? mamma mia! Odpowiedz Link Zgłoś
sankanda Re: Botox nie usuwa zmarszczek mimicznych? 10.01.09, 22:30 ie gnebila botoksem ludzi nie tylko w necie, ale tez i w zyciu (jesli wierzyc temu, co opowiada rhode ) ;) Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland princess 10.01.09, 22:39 Chyba bawi Cie nasza rozmowa, bo nie wierze, ze tak malo wiesz o botoksie. Rozleniwia miesnie i z czasem okres miedzy zastrzykami sie wydluza. Po jakims czasie juz ich nie potrzebujesz. Ja kiedys bardzo mocno marszczylam czolo, dzisiaj nadal to robie, ale mniej, na tyle mniej, ze nie pozostawia to sladu w postaci zmarszczek. Poczytaj i wtedy mozemy porozmawiac, jesli nadal bedziesz chciala udawac, ze nie rozumiesz, to tez mozemy w ten sposob sie bawic. Moze bedzie mi sie chcialo. www.botoxcosmetic.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: princess 10.01.09, 22:45 Nie, nie udaje.Lomatko Salatko. Nie spodziewaj sie wszedzie konspiracji. Po prostu nie ogladam nocnych reklam telewizyjnych o botoksie, i nigdy specjalnie nie wczytywalam sie na ten temat. Nie zyje kosmetologia, mam inne hobby niz moj wyglad tylko co zobaczysz po moich forach. W zwiazku z slubna kiecka niedawno trafilam na forum Uroda i Moda co zobaczyc mozesz po moich wpisach. Moja wiedza na temat botoksu jest taka jak kiedys zapytalam mojej matki ktora cos wyjasnila w ten desen ze to jakis zwiazek chemiczny paralizujacy nerwy i ze dlugoterminowe skutki uboczne jeszcze nie sa dobrze poznane. Igla i regularne wstrzykiwanie. Dla mnie nadmiar chemii= problemy z watroba na dluzsza mete u kazdego. Za link dziekuje. Pewno, im wiecej wiedzy tym lepiej i poczytam o tym nad kanapka podczas lunchu w pracy. Ide z psem. Narazie Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland princess farbowanie wlosow, a naturalanosc 11.01.09, 20:20 Przypuszczam, ze czesciej farbujesz wlosow, niz ja robie zastrzyki z botoksu. Botoks nie nie srodkiem chemicznym. Jak godzisz farbowanie wlosow z naturalnoscia? Odpowiedz Link Zgłoś
sankanda Re: Catherine Zeta-Jones 39 lat 10.01.09, 22:28 "Dlaczego tez mam wierzyc, ze Ty nie uzywasz botoksu? Dlaczego na zadnych zdjeciach nie usmiechasz sie? Mozna by pomyslec, ze masz zamrozona botoksem twarz, bo zeby masz chyba ladne, wiec chyba ich nie ukrywasz"... tak napisala rhode pod moim postem... czyzby do mnie ? :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland sankada Twojego zdjecia nie widzialam 11.01.09, 20:21 wiec nie moglam tego komentarza skierowac pod Twoim adresem Odpowiedz Link Zgłoś
sankanda Re: sankada Twojego zdjecia nie widzialam 11.01.09, 20:36 i nie zobaczysz, bo akurat w tym wgledzie mamy podobne zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: 10.01.09, 23:40 Rhodeisland zdjec sie nie doczekam wiec juz nie bede nagabywac, coz widac jest na nich duzo do ukrycia i bezpieczniej nie pokazywac. Ma prawo do tajemnicy zatem. Zostawiam Panie i zycze milej rozmowy, ja znikam bo ile mozna rozmawiac o wygladzie. Pozostaje mi zatem zyczyc w Nowym Roku..hmm... wielu udanych zabiegow kosmetycznych?...lol Happy New Botox! Odpowiedz Link Zgłoś
croyance Re: 11.01.09, 15:03 W necie kazdy madry - co do Rhode, to rownie dobrze moze byc i transwestyta, nie znamy jej. Ty przynajmniej pokazalas swoje zdjecia :-) Rhode tak zachwala botoks - pokazalaby swoje zdjecie z przed i po, moze tak by kogos przekonala, bo gadac to kazdy moze. Zreszta dla mnie to kwestia ideologii; lubie siebie i nie mam zamiaru sie zmieniac. A moj duzy nos jest moja ulubiona czescia ciala :-D Odpowiedz Link Zgłoś