Dodaj do ulubionych

solarium a leki

28.12.08, 13:19
witam. Wiem że to pytanie było już poruszane, ale tym razem mam pytanie odnoście leku przeczyszczającego- xenna. Skład jest taki: 1 tabletka zawiera 17 mg antranoidów w przeliczeniu na sennozyd B. Substancje pomocnicze: wapnia wodorofosforan, celuloza mikrokrystaliczna 102, celuloza mikrokrystaliczna 200, kroskarmeloza sodowa, krzemu dwutlenek koloidalny, magnezu stearynian.

Zastanawiam się czy moge korzystać z solarium?
Ostatnio pofolgowałam sobie przez święta, więc zaopatrzyłam się w tabletki przeczyszczające.
Obserwuj wątek
    • princesswhitewolf Re: solarium a leki 28.12.08, 13:34
      nie korzystac, chyba ze chcesz przesuszyc skore i szybko sie starzec.
    • princesswhitewolf Re: solarium a leki 28.12.08, 13:34
      jezus maryja. Jesz a potem sie przeczyszczasz???? chcesz sie nabawic bulimii??
      • margeritka_1 Re: solarium a leki 28.12.08, 13:38
        wolę to niż ogromny brzuch tuz przed sylwestrem. A do solarium chodzę tylko okazyjnie. I tylko na kilka minut- aby nabrać koloru.
        Więc gryzą się te leki z solarium?
        • paulinaa Re: solarium a leki 28.12.08, 14:17
          płask brzuch kosztem zdrowia? zastanów sie troche...
    • paulinaa Re: solarium a leki 28.12.08, 14:16
      jak najpredzej te leki wyrzuć, ze stosowania lekow przeczyszczających na własną
      rekę nic dobrego nie wyjdzie
      • margeritka_1 Re: solarium a leki 28.12.08, 14:27
        choćbym chciała, to nie mogę się ich pozbyć, wystarczy mi troche stresu, zmiana klimatu, sposobu odżywiania czy cokolwiek i gotowe- zaparcia- czasem trwa to nawet 2 tygodnie.... Nie do wiary? A jednak... czasem te tabletki to jedyna metoda na to aby iść do toalety :/

No ale... tu nie o to chodzi... Czy ktos może odpowiedzieć na moje pytanie?
        • paulinaa Re: solarium a leki 28.12.08, 14:34
          to nie pomyslałaś, żeby iść do lekarza? sama możesz sobie tylko zrobić więcej
          szkody (a możliwe, że juz zrobiłaś-nie wiem czy wiesz ale takie leki mocno
          uzalezniają)
          • margeritka_1 Re: solarium a leki 28.12.08, 14:40
            byłam u lekarza...
            • ryskaaa15 Re: solarium a leki 28.12.08, 14:41
              i co ci powiedział? przepissał jakieś lekarstwa?
              • margeritka_1 Re: solarium a leki 28.12.08, 15:15
                ryskaaa15 napisała:

> i co ci powiedział? przepissał jakieś lekarstwa?

Brałam debridat, tribux, zioła- rumianek, doraźnie koper włoski, espumisan... jeszcze kilka różnych cudów... Porażka...
                Czasem kilka dni czuje się dobrze i wtedy myślę że to już koniec...
                • paulinaa Re: solarium a leki 28.12.08, 15:34
                  to moze trzeba było isc do innego? w koncu to zawod jak kazdy inny-są lepsi i gorsi
                  poza tym w przypadku zaparć kluczową rolę odgrywa dieta-probowalas modyfikować?
                  byłas u dietetyka?
                  • margeritka_1 Re: solarium a leki 28.12.08, 15:53
                    diete mam. sama sobie ją ułozyłam na podstawie metody prób i błedów.
                    Wiem co mi szkodzi, co moge jeść, ale najlepiej jest gdy... nie jem wcale...
                    Bo prócz zaparć cierpię na straszne wzdęcia... Dlatego po świętach zaserwowałam sobie xennę.
                    • paulinaa Re: solarium a leki 28.12.08, 17:19
                      mimo wszystko radziłabym wizyte u dobrego dietetyka
    • littlefrog Re: solarium a leki 28.12.08, 14:45
      najlepiej wpisz w google: solarium przeciwwskazania, i sama spróbuj poszukać, bo
      tu raczej odpowiedzi na pytanie nie uzyskasz a tylko się nasłuchasz kazań nie na
      temat :)
      w każdym razie gdyby xenna uwrażliwiała na promienie uv to taka informacja
      musiałaby się znaleźć w ulotce, także tam również sprawdź.
    • carola202 Re: solarium a leki 28.12.08, 15:07
      Biorąc ten lek można bez problemu chodzić do solarium. Ja nie
      słyszałam o żadnych przeciwskazaniach tego typu.
      Prawdą jest jednak, że wolno go zażywać tylko doraźnie :/. Jednak
      wszystkie informacje znajdziesz czytając ulotkę :)
      • margeritka_1 Re: solarium a leki 28.12.08, 15:12
        dziękuję za dwie sensowne odpowiedzi :) w ulotce, oraz na stronach dotyczących solarium nie było przeciwwskazań, ale wolałam sie upewnić gdyż raz się troche spiekłam i dostałam reakcji alergicznej po maśle czekoladowym.
        • ryskaaa15 Re: solarium a leki 28.12.08, 18:20
          Ale to dlatego, że masz jakieś inne uczulenia :) POwodzenia :P Jak by coś było
          nie tak to najlepiej przejdź sie do lekarza. :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka