awprawo Ale większość z tych produktów nie-polska:((( 06.02.09, 13:49 Nie ma sie z czego cieszyć - fajnie byłoby gdybyśmy wspominali o sukcesach swoich rodzimych producentów... Odpowiedz Link Zgłoś
wiola1279 Re: Ale większość z tych produktów nie-polska:((( 06.02.09, 16:45 Nie ma sie z czego cieszyć - fajnie byłoby gdybyśmy wspominali o > sukcesach swoich rodzimych producentów... Pamiętacie coś takiego- tylko nazwy firmy nie pamiętam, ale chyba polska była: W trumnie z ...(?) wyglądasz jak żywy. Odpowiedz Link Zgłoś
anneczka78 Re: Ale większość z tych produktów nie-polska:((( 10.02.09, 18:35 z Baltony... Odpowiedz Link Zgłoś
jicky7 Re: ech, wspomnienia... 06.02.09, 16:08 Pamiętam Limarę. Miałam bodajże błekitną :) Ciekawe czy można gdziś ja kupić ? Odpowiedz Link Zgłoś
jenna86 Re: ech, wspomnienia... 07.02.09, 00:26 ja pamiętam jeszcze szampony Cleo. Jeden miał szczególnie fajny melonowy zapach, co do pielegnacji to też nie miałam zarzutów. Szkoda, że je wycofali! A z produktów chemicznych to jeszcze Miś Coccolino :) Robił zawrotną karierę ;) Gdzieś się jeszcze czasem po marketach widuje te coccolino ale bez misia wyrzucanego w powietrze w stercie prania to już nie to samo :) Odpowiedz Link Zgłoś
szarrak Re: ech, wspomnienia... 07.02.09, 00:48 hmm, fajny wątek, może mi ktoś pomoże, skoro tak wspominacie... była kiedyś reklama proszku do prania albo jakiegoś innego środka do pralek, w której gość pukał w "ekran" albo coś w tym stylu... pamiętacie? początek, może środek lat 90. może ktoś kojarzy, czego to była reklama? Odpowiedz Link Zgłoś
yoasia1 Re: ech, wspomnienia... 07.02.09, 16:23 Tak,pamiętamtą reklamę.Była to reklama proszku przeciwko kamieniowi Calgon.Pamiętam jak koleś z reklamy pukał w ekram i mówił coś w stylu "używajcie go regularnie" czy jakoś tak :D Odpowiedz Link Zgłoś
olimpia_b81 Re: ech, wspomnienia... 07.02.09, 13:24 a kto pamieta: Oferta Zrembu zawsze na czasie(nie kosmetyki ale nadal to mi w glowie siedzi:) zawsze puszczali przed Policjantami z Miami:) Odpowiedz Link Zgłoś
littlefrog Re: ech, wspomnienia... 07.02.09, 14:06 ja mam mnóstwo kolorowych ulotek z Neutralią, Ultra Doux, Clearasilem itp. z tamtych czasów, ta moja dziecięca mania zbierania wszystkiego ;) przypadkiem trafiłam jeszcze na youtube na reklamę OMO w saszetkach, zobaczcie jaka gwiazda w niej występuje :) www.youtube.com/watch?v=e9DDUGhhNEM&NR=1 Odpowiedz Link Zgłoś
lashqueen Re: ech, wspomnienia... 08.02.09, 09:48 Omo reklamowala tez Edyta Wojtczak - "Omo z systemem look new - mechacenie juz nam nie grozi a ubrania beda jeszcze dluzej wygladac, jak nowe". Wiele osob sie wtedy oburzalo, ze taka "osobistosc" wystapila w reklamie. Ktos powiedzial nawet, ze Wojtczak sie "zmechacila". W tamtych czasach reklamowanie czegokolwiek przez znane osoby bylo w zlym guscie. A dzis? Odpowiedz Link Zgłoś
magas1169 Re: A nowoczesne kobiety... 08.02.09, 21:04 Hej dziewuszki,wspominacie stare reklamy,ale te nowe w niczym nie są gorsze!Choćby masa idiotek biegająca po mieście z perwolem.mnie nie chciałoby się tego wszedzie ze sobą targać... Odpowiedz Link Zgłoś
meduza7 Re: A nowoczesne kobiety... 09.02.09, 10:11 A ktoś pamięta Pulannę na powiększenie biustu? Szła sobie pani w bluzce z głębokim dekoltem i po chwili guziczki u tej bluzki jej trzask! trzask! Tak to jakoś pamiętam. A ostatnio spojrzałam na półkę z kosmetykami w kiosku i szczęka mi opadła, bo zobaczyłam ten sam dezodorant Impuls, w identycznym pojemniku, z identyczną szatą graficzną, jaki kupowałam sobie w czasach wczesnego liceum :) Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda_pl Re: A nowoczesne kobiety... 09.02.09, 14:48 Meduza, nie wiem kiedy byłaś w liceum;), ale to była ta seria ze srebrnymi/złotymi nakrętkami czy tak "młodzieżowa", z której pochodził mój ukochany 02? Odpowiedz Link Zgłoś
marzenes Re: A nowoczesne kobiety... 11.02.09, 23:18 świetny wątek, miło tak powspominać i pooglądac!!!super że jest teraz taka możliwość, mi już na zawsze w pamięci zostanie : Anna Patrycy : z pewną dozą nieśmiałości siegnęłam...:))to był wtedy jakiś taki przełom ! Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda_pl Re: A nowoczesne kobiety... 11.02.09, 23:49 No ba! Niektórzy twierdzą, że Alwaysy i Anna Patrycy dokonały nie lada wyczynu - od lat 90. stało się jasne, że kobiety mają okres:D! Odpowiedz Link Zgłoś
magas1169 Re: A nowoczesne kobiety... 12.02.09, 10:24 Zwłaszcza kiedy takie urokliwe spoty reklamowe leciały gdy siadało się do drugiego dania:)Pamiętam taki stały zestaw lecący koło 16 Podpaki-proszek do brudnych skarpetek-pieluchy-środek na prusaki- pasta do zębów...smacznego:) Odpowiedz Link Zgłoś
mieszko02 Re: A nowoczesne kobiety... 12.02.09, 13:27 właśnie! PRUSAKOLEP (la kukaracza, la kukaracza....) Odpowiedz Link Zgłoś
magas1169 Re: A nowoczesne kobiety... 13.02.09, 10:01 Na YouTube można znaleść bodaj wszystkie te rewelacje,ostatnio zrobiliśmy sobie z mężem Nostalgiczny Maraton;Ociec prać;papier do du...pupy a nawet Baltona.Pamiętacie reklame Baltony z tym od E=mC2? polecamy Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda_pl Re: A nowoczesne kobiety... 13.02.09, 22:38 Ostatnio jak leżałam w łóżku powalona grypą mój facet zrobił mi cały pokaz takich reklam (polecam jeszcze kroniki filmowe!) i też puścił mi tę Baltony - kompletnie jej nie pamiętam:)! Ten marynarz mówi niegramatycznie po niemiecku, ale kto się wtedy takimi rzeczami przejmował;)... Odpowiedz Link Zgłoś