Dodaj do ulubionych

zmęczona cera bez blasku

IP: *.crowley.pl 13.11.03, 09:39
Pewnie najlepszy byłby urlop, porządne wyspanie się, ale na razie nie ma na
to szans ... Do tego ostatnio pojawiły się jeszcze cienie pod oczami i
drobne zmarszki i są jakby bardziej widoczne, mam też przebarwienia.
Czy są jakieś sposoby, żeby skorygować w/w defekty makijażem ?
Chodzą mi po głowie meteoryty Guerlain, ale kosztują fortunę i nie wiem, czy
mi pomogą, czy w ogóle nadają się do tego typu korekty ?
A co myślicie o pudrowych kuleczkach korygujących Palomy albo rozświetlającym
pudrze Vipery z różowo-fioletowymi drobinkami, duża przepaść jakościowa ?
No i czy to w ogóle ma sens ?
Obserwuj wątek
    • Gość: lisa Re: zmęczona cera bez blasku IP: *.crowley.pl 13.11.03, 11:33
      Proszę doradźcie mi coś.
      • Gość: ola Re: zmęczona cera bez blasku IP: *.crowley.pl 13.11.03, 13:52
        Nigdy nie miałam meteorytów, ale bałabym się ryzykować za taką cenę, na wizażu
        są też mniej pochlebne opinie ...
    • Gość: Ewa Re: zmęczona cera bez blasku IP: 213.17.227.* 13.11.03, 14:27
      Na zmęczoną, poszarzałą cerę nawet najlepszy podkład niewiele pomoże. Spróbuj
      zastosować jakiś krem do cery zmęczonej, silnie nawilżający, codziennie nałóż
      sobie na twarz maseczkę (mi pomagają Minrały DC). Rewelacyjny ale kosmicznie
      drogi (chociaż warto) jest Micro D Estee Lauder. To pierwszy preparat gdzie
      wszystko co jest napisane na ulotce jest prawdą. Po pierwszym użyciu przez
      kilka godzin (najlepiej peeling zrobić przed snem) wygląda się jak gotowany
      homar ale rano twarz jest nie do poznania. Rozświetlona, rozjaśniona i gładka,
      znikły mi drobne piegi. Po drugim użyciu znikają płytkie przebarwienia
      posłoneczne i te pozostałe po krostkach. Późniejsze zabiegi utrwalają efekt
      gładkiej skóry. Znikają wszelkie niedoskonałości. Warto.
      • Gość: plum1000 Re: zmęczona cera bez blasku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.03, 14:28
        mikro d estee lauder po ile to jest?? i co to jest? krem? maseczka??
        • Gość: Ewa Re: Micro D EL IP: 213.17.227.* 13.11.03, 14:41
          To jest peeling. Działa rozgrzewająco (w trakcie zabiegu robi się baaardzo
          ciepło), oczyszcza pory, regeneruje i naprawdę czyni cuda. Kosztuje 200 PLN
          ale jest go dużo (70 ml bodajże).
          • agunia38 Re: Micro D EL 13.11.03, 15:05
            hm, zanim kupisz peeling el radzę ci wypróbować jego tańsze odpowiedniki,
            montagne jeunesse i st.yves, one też się rozgrzewaja na buzi. nie każda cera to
            lubi, a jesli masz jakąkolwiek skłonnośc do rozszerzonych naczynek, to nawet
            nie próbuj! moim zdaniem (mam wszystkie trzy) nie ma miedzy nimi żadnej
            róznicy,a efekt jest taki sobie. na pewno słabszy niż po peelingu mechanicznym
            i słabszy niż po dobrym peelingu enzymatycznym (ysl).
            na twoje problemy polecałabym na początek solidną dawkę witaminy C, kremów i
            serum jest sporo na kazdej półce (helena rubinstein, lumene, avon, roc, vichy).
            a może wybierz się do kosmetyczki na jakiś superzabieg:)?
            p.s. pomysł z meteorytami nie ejst zły, pod warunkiem, że nie masz tłustej
            cery, bo one nadaja buzi lekki połysk. podobnie działają tańsze pudry
            rozświatlające (bodajże vipera cus takiego ma).
            • karmel-ek Re: Micro D EL do aguni38 13.11.03, 15:18
              Napisz coś więcej o peelingu St Ives. Czy działa bardzo podobnie do Micro D
              EL - bo ten uważam za zdecydowanie najbardziej skuteczny i nieprzereklamowany
              kosmetyk ostatnich lat. Enzymatyczny YSL na mnie nie działał (efekt był
              identyczny jak po zwykłym Erisie). Ale tym St Ives bardzo mnie zainteresowałaś.
    • Gość: GINA Re: zmęczona cera bez blasku IP: *.pnet.com.pl 13.11.03, 15:21
      SŁYSZAŁAM ZE NAJLEPSZY JEST KOLAGEN. SPERMA ZAWIERA GO 100%. WKLEPYWANIE 2x W
      TYGODNIU PROSTO Z PIERWSZEGO UDOJU.
    • coralin Re: zmęczona cera bez blasku 13.11.03, 18:16
      Oprócz wit C (ja nie mogę używać bo jej aktywna postać lekko bo lekko ale mnie
      uczula) dobre są tez kwasy, solidne nawilżenie. Złuszczanie i nawilżanie.
      Skórze przydałby sie też masaż pobudzający krążenie(mozna go wykonać nawet
      samemu np. oliwką z olejkiem odpowiednim do rodzaju cery)i kremy pobudzające
      mikrocyrkulację. Np. Vichy Liftactive na noc lub Model Bioenergia Daxa.
      • Gość: Martunia19 Re: zmęczona cera bez blasku IP: *.asternet.pl / 10.0.0.* 13.11.03, 19:04
        A ja słyszałam i widziałam dzisiaj nawet w sklepie (po raz pierwszy) koncentrat
        witaminy C AA Oceanic. Zastanawiam się nawet nad jego kupnem, gdyż mam blizny
        po trądziku i oprócz kremu na te blizny pani dermatolog powiedziała, że
        dodatkowo mogę używać kremu z witaminą C. No i poza tym też mam nieciekawą
        szarą cerę, więc zastanawiam się nad jego kupnem-kosztuje 18 zł i z tego co
        widziałam to nie jest go w tej tubce zbyt wiele. Jednak najpierw chciałabym
        poznać opinie osób, które może go stosowały?
        • Gość: lisa Re: zmęczona cera bez blasku IP: *.aster.pl / 10.72.0.* 13.11.03, 19:09
          A można stosować jednocześnie kremy z wit. C i kremy z kwasami ? Czy to nie
          koliduje ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka