Dodaj do ulubionych

cos na potliwosc

IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 13.11.03, 12:56
Witam!
Czy ktoś mógłby polecić mi jakiś skuteczny preparat na nadmierną potliwość.
Używam dezodorantów antypresiracyjnych ale nie są niestety zbyt skuteczne, a
na dodatek powodują że na koszulkach bawełnianych powstają wyblakłe plamy po
praniu. Mój problem nie polega na nieprzyjemnym zapachu, bo jego neutralizują
dezodoranty, ale na ciągłym uczuciu wilgoci pod pachami i oczywiscie plamach
na bluzkach. Proszę o poradę...
Pozdrawiam
mimi
Obserwuj wątek
    • pysiuno Re: cos na potliwosc 13.11.03, 13:02
      polecam ci antyperspirant, ktorego uzywalam latem. nazywa sie Etiaxil i jest
      dostepny tylko w aptekach. nie przeraz sie wysoka cena - ok. 40 zeta za male
      opakowanie, ale jest on b. wydajny, poniewaz uzywa sie go w minimalnej ilosci i
      tylko co jakies dwa trzy dni (ja tak uzywalam). uzycie wiekszej ilosci preparatu
      grozi potwornym pieczeniem i swedzeniem (ja rowniez juz przez to przeszlam).
      mimo to polecam gdy sie chce miec problem z potliwoscia z glowy...
      • Gość: mimi Re: cos na potliwosc IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 13.11.03, 13:32
        Czy ten preparat jest w postaci płynu czy kremu? Tak się zastanawiam, czy w
        tych dniach kiedy nie używa się Etiaxilu można używać zwykłego dezodorantu?
      • Gość: Emi Re: cos na potliwosc IP: baz:* / 192.168.1.* 13.11.03, 13:52
        pysiuno napisała:

> polecam ci antyperspirant, ktorego uzywalam latem. nazywa sie Etiaxil i jest
        > dostepny tylko w aptekach. nie przeraz sie wysoka cena - ok. 40 zeta za male
        > opakowanie, ale jest on b. wydajny, poniewaz uzywa sie go w minimalnej
        ilosci i
        > tylko co jakies dwa trzy dni (ja tak uzywalam). uzycie wiekszej ilosci
        preparat
        > u
        > grozi potwornym pieczeniem i swedzeniem (ja rowniez juz przez to przeszlam).
        > mimo to polecam gdy sie chce miec problem z potliwoscia z glowy...

^ Chyba pomyliłaś się z tą ceną.U mnie kosztuje on 13 zł.Upewnij się
        w innych aptekach ,czy nie przepłaciłaś. Jeśli chodzi o skuteczność
        działania tego preparatu to jest OK , problem polega tylko na tym,
        że bardzo piecze i podrażnia skórę, przynajmniej u mnie.Niestety nie
        moge go używać.
        Ostatnio kupiłam antyperspirant AA OceAnica i jak narazie jestem z
        niego zadowolona.
        • Gość: plum1000 Re: cos na potliwosc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.03, 14:32
          emi to niemozliwe zebys dala za etixil 13zl. moze pomylilo Ci sie z Antidral?--
          bo on kosztuje ok. 14zl(ostanio kupowalam). Etiaxil kupowlam kilka razy i
          zawsze placiclam w granicach 30-40zl.(zaleznie od apteki).
          • Gość: Emi Re: cos na potliwosc IP: baz:* / 192.168.1.* 14.11.03, 12:13
            Gość portalu: plum1000 napisał(a):

> emi to niemozliwe zebys dala za etixil 13zl. moze pomylilo Ci sie z
            Antidral?--
            > bo on kosztuje ok. 14zl(ostanio kupowalam). Etiaxil kupowlam kilka razy i
            > zawsze placiclam w granicach 30-40zl.(zaleznie od apteki).

^ Sorki , masz rację , pomyliłam się.Chodziło mi o Antidral.Jeszcze raz
            przepraszam za pomyłkę .
    • Gość: nina Re: cos na potliwosc IP: *.system.oj.pl 13.11.03, 20:14
      etiaxil- 35-40 zeta, naprawde dziala
      • Gość: gogo Re: cos na potliwosc IP: *.mtnet.com.pl 13.11.03, 21:00
        ja dostalam z wloch cos takiego- dezodorant w krenmie- chyba 7 giorni jak dla
        mnie swietne :)
        • Gość: justy Re: cos na potliwosc IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.11.03, 21:13
          ta włoska seria (kulka, spray, krem) jest też do dostania w polskich aptekach
          • Gość: gogo Re: cos na potliwosc IP: *.mtnet.com.pl 14.11.03, 17:10
            dziekuje ! jak mi sie skonczy to bede szukac w nasszych sklepach. bardzo sie
            ciesze ze mozna to dostac u nas :))
      • Gość: mimi Re: cos na potliwosc IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 14.11.03, 08:47
        :) 40 zł to jeszcze nie majątek, a jak może pomóc to wypróbuje:) biegnę dziś do
        apteki:)
        Dziekuje, za poradę.
    • Gość: marghot Re: cos na potliwosc IP: 62.148.83.* 14.11.03, 08:50
      Polecam krem antypersp. Dermedic; dezodoranty w kulce H2o; antypersp. w kulce
      Vichy
      • Gość: cam Re: cos na potliwosc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.03, 16:20
        próbowa lam roznych, zawsze najlepiej działała Herbina, taksię to nazywa chyba.
        nie zostawia sladów, chorni naprawdę nieźle, jest po prostu extra. Dla mnie...a
        teraz u zywam Nivea i też czuję wilgoś...więc za chwilę przerzucę się na swoją
        wypróbowaną Herbinę (ja używałam HERB ROLL-ON CAMOMILLA/RUMIANEK).
        pozdro
        • Gość: S Re: cos na potliwosc IP: *.widzew.net / *.widzew.net 14.11.03, 16:26
          Również używam od dawna wspomnianą wczesniej Herbinę, tą bez alkoholu(mleczny
          kolor).Bardzo skuteczna, cały czas sucho pod pachą , nie podrażnia.Różne
          zapachy do wyboru.Pozdrawiam :)
        • Gość: Kasia76 Re: cos na potliwosc IP: *.interq.pl / 213.76.135.* 14.11.03, 16:35
          Ja używam Vichy - dezodorant w kremie kuracja 7-dniowa. Używam drugi dzień i
          jak na razie działa. Zobaczymy tylko czy na długo. Natomiast Herbina nic mi nie
          pomogła, a Etiaxil okropnie podrażnił mi skórę.
    • Gość: Sorbetta Re: cos na potliwosc IP: *.u.mcnet.pl 14.11.03, 16:41
      Tylko i wyłącznie Antidral albo Etiaxil. Oba jednakowo skuteczne i oba
      rewelacyjne. Wypróbowałam już baaaardzo dużo, a tych używam na przemian (ale
      głównie antidralu) raz na tydzień i w ogóle (W OGÓLE) sie nie pocę, a wcześniej
      bardzo i był to mój kompleks. Fakt, że trochę podrażniaja, ale dlatego stosuję
      tylko raz na tydzień. A są baaardzo wydajne. Mam oba produkty od półtora roku i
      cały czas używam tych pierwszych opakowań. I jeszcze dużo zostało. Naprawde
      bardzo polecam. Antidral kosztuje oko 13 zł, a Etiaxil około 40 zł. Pozdrawiam.
      • Gość: Mikka Re: cos na potliwosc IP: 80.48.129.* 14.11.03, 18:09
        Chyba spróbuję, bo Vichy (kuracja 7 dniowa) przestaje działać w sytuacjach
        ekstemalnych. A ostatnio szukam pracy i sytuacje ekstremalne co rusz.
      • Gość: mika DZIEKUJĘ ZA INFORMACJE ;-))) IP: 195.85.249.* 14.11.03, 21:04
        Kobietki!
        bardzo dziekuję za wasze opinie!
        potliwość to dla mnie też wielki problem, a moze teraz już takim nie będzie!
        Biegne rano do apteki ;-)))
        dzieki za Wasze wpisy!!!
        m
        • Gość: MałGonia Ja polecam Antidral IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 14.11.03, 21:12
          Stosuję juz go jakieś pól roku i jest rewelacyjny. Wieczorem po kąpieli wcieram
          go (jest w kulce) a rano stosuję ulubiony deo. Już nie pamietam żebym miałam
          mokre koszulki pod pachami oraz tego białego nalotu na czarnej odzieży.

Polecam w 100%

Na początku stosowania może trochę swędzić, tylko się nie drapać!!

PS Jak już wyżej zostało napisane, koszt ok 14 złotych.
    • Gość: mimi Re: cos na potliwosc IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 19.11.03, 14:22
      Testuję Etiaxil sensitive od 2 dni i już widzę sporą poprawę, paszki suchutkie,
      zobaczymy jak będzie z tym dalej:) Mam nadzieję, że kompleksy związane z
      poceniem pójdą w odstawkę:)
      Pozdrawiam
    • Gość: GOŚĆ Re: cos na potliwosc IP: *.man.poznan.pl 19.11.03, 15:57
      Krem prinivil ( SVR )- w aptece.
      • Gość: justy Re: cos na potliwosc IP: *.visp.energis.pl 19.11.03, 22:30
        prinivil to nazwa leku (tabletek) na nadciśnienie. SVR produkuje serię
        antyperspirantów o nazwie Spirial. Są delikatniejsze od etiaxilu i antidralu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka