Dodaj do ulubionych

Włoski na rękach

IP: *.adsl.inetia.pl 07.05.09, 19:21
jestem szatynką o bladej skórze i mam bardzo dużo włosków na rękach. na
dodatek gęstych, przez co są bardzo widoczne. próbowałam je jakoś rozjaśnić
wodą utlenioną, lecz za wielkich efektów to nie dało. czy można depilować
włoski na rękach? czy istnieją jakieś domowe sposoby, by one były mniej widoczne?
Obserwuj wątek
    • mika Re: Włoski na rękach 08.05.09, 10:18
      oczywiście, że można, niestety, każda ingerencja ma swoje złe strony. Ja również
      depiluję włoski ponieważ tak mi wygodniej, nie są wcale mocno widoczne czy coś, po
      prostu wolę skórę gładką. Masz do wyboru kilka możliwości:
      1. golić maszynką do golenia - tylko pamiętaj, żeby była z tych lepszych, z żelem, bo
      golarka podrażnia skórę i wysusza
      2. możesz skorzystać z wosku - gładką skórę zachowasz na dłużej

Niestety nie wiadomo jak zachowają się Twoje cebulki po usuwaniu - moje włoski
      odrastają słabsze i rzadzej ale to chyba kwestia genetyczna.
      • Gość: nika Re: Włoski na rękach IP: *.stacje.agora.pl 08.05.09, 12:02
        nie używaj maszynki! odrosną ciemniejsze i grubsze. wosk się sprawdza:) (woda
        utleniona chyba tez nie jest najlepsza - moja mama rozjasniala tak swego czasu
        wlosy na glowie - sciemnialy o 2 tony ;/
        • Gość: Kala Re: Włoski na rękach IP: *.aster.pl 08.05.09, 14:07
          Działa, działa utleniona. Musi być mocniejsza (%). Ja rozjaśniałam 3 % kilka razy
          przelecialam wacikiem i prawie blond :] Moja siosta też próbowała, ale jej wyjaśniały do
          rudego. Zawsze jaśnieją. :-P
      • chorwatka Re: Włoski na rękach 24.06.10, 14:35
        ja również depiluję ręce, tez miałam wcześniej sporo włosków, dość ciemnych i
        nie czułam się z nimi zbyt dobrze. Do depilacji używam plastrów bądź depilatora
        i jestem zadowolona, że się zdecydowałam na ten "zabieg". Gładkie
        ręce=zadowolona ja :)
      • Gość: gośś Re: Włoski na rękach IP: *.static.xcore.pl 05.03.11, 21:18
        Darmowe doładowania na telefon !! tiny-url.pl/darmowe_doladowaniaaa
        • krzykowinka Re: Włoski na rękach 11.09.12, 13:27
          Idź do kosmetyczki usunąć je laserowo :)
      • luluska Re: Włoski na rękach 17.07.14, 22:57
        Okłady z ogórka rozjaśniają, ale wtedy prawdopodobnie wybielisz też skórę :/
    • Gość: Mer Re: Włoski na rękach IP: *.lanet.net.pl 08.05.09, 12:12
      Może spróbuj kremem? Włoski na rękach są cieńsze niż na nogach i krem dobrze
      sobie z nimi radzi; ja tak robiłam i miałam naprawdę gładką skórę.
      Woskiem też próbowałam, ale strasznie podrażnił mi skórę i zostały takie kropki,
      brzydko to wyglądało.
      • Gość: gość Re: Włoski na rękach IP: 178.217.140.* 29.10.10, 17:57
        [b]ja bym nie depilowała i nie robiła żadne cuda to jest po prostu uroda ja też mam takie
        bardzo ciemne i je nie depiluje bo poco jak najlepiej je rozjaśnić i jest spokój bez pszesady
        żeby golić to jest chyba największe głupstwo ale ja kto uważa ... i tak po pewnym czasie
        będą mało widoczne itd.. a te co depilują mają muszą je już przez cale życie golić ja bym
        sie do takiego stopnia nie pogarszała :-)
        • antoska Re: Włoski na rękach 29.10.10, 18:11
          na ten temat wiem tylko tyle, że jak zaczniesz je depilować to bedą ci odrastały grubsze i
          ciemniejsze
    • Gość: dasza Re: Włoski na rękach IP: 83.1.103.* 08.05.09, 12:42
      ja depiluję ręce depilatorem elektrycznym (tak jak nogi). Za pierwszym razem
      trochę boli ale potem się przyzwyczaisz. Odrastają cienkie i niewidoczne.
      Wystarczy depilować raz na 10 dni.
      • Gość: m Re: Włoski na rękach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.09, 13:41
        Daj spokój nie depiluj w dobrych drogeriach np. douglas sa do nabycia kremy
        rozjasniające włosy na tworzy i ciele, to naprawde lepsza metoda od depilowania wlosów
        na rekach wypróbowac zawsze mozesz jak ci sie nie spodoba to zgolisz;)
        • Gość: gość Re: Włoski na rękach IP: *.chello.pl 08.05.09, 14:38
          ja golę maszynką elektryczną i muszę to robić min. raz na 2 dni niestety :( nic
          wygodnego, ale lepiej to wygląda niż z tymi okropnymi włosami.. blee :-?
          • Gość: anuś Re: Włoski na rękach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.09, 15:46
            są kremy rozjaśniające można nimi rozjaśnij włoski na rękach i wąsik, tylko z tego co
            wiem są dość drogie bo to wydatek 30-50 zł, ale musiałabyś poszukać w jakiś dobrych
            drogeriach albo aptekach i sama sprawdzić :)
      • Gość: Angela Re: Włoski na rękach IP: *.adsl.inetia.pl 08.05.09, 15:58
        Ja depiluje depilatorem elektrycznym, jak pierwszy raz przezyjesz to pozniej juz
        skora sie przyzwyczaja i nie boli nic a nic:) I odrastaja slabsze i mniej
        widoczne:D Ja gole raz na 3 tyg i jest ok
        • Gość: szatynka Re: Włoski na rękach IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.05.09, 16:26
          a ja uzywam kremu depilujacego, jest szybki, wygodny, bezbolesny, wloski odrastaja po
          mniej wiecej tygodniu, ale duzo ciensze i jasniejsze, wiec nawet jak nie bedziesz miala
          czasu albo ochoty odrazu depilowac to wyglada to lepiej niz wczesniej.
        • Gość: dodo Re: Włoski na rękach IP: 192.168.4.* 05.07.09, 18:46
          naprawde tylko raz na dwa tygodnie?? jej ale super ja mam strasznie jasne włoski w
          dodatku długie i gęste..jak sie opale to wyga to strasznie bo sa okropnie widoczne:/
          powiec mi prosze jakiego dokładnie depilatora uzywasz??:)
          z góry dziekuje i pozdrawiam:)
          • liliiiana Re: Włoski na rękach 18.01.13, 11:11
            Masz jasne włosy i chcesz je depilować?! Dziewczyno, zastanów się dwa razy zanim to zrobisz!
      • Gość: :) Re: Włoski na rękach IP: *.mtm-info.pl 08.05.09, 17:13
        to jak wy tym depilatorem depilujecie to was nie boli? na udach tez?
        • Gość: la Re: Włoski na rękach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.09, 18:15
          przedramiona bola mniej niz uda - a moze po prostu to dlatego, ze tam jest mniej
          skory do wydepilowania. w kazdym razie, wlosy zawsze odrastaja wolno i nie
          wszystkie na raz (jak po goleniu), wiec nawet na miesiac jest spokoj, bo
          odrastaja powoli, partiami. a w przypadku przedramion nie tylko zupelnie naga
          skora wyglada ok - lekki meszek krotkich jasnych wlosow tez jest ok
    • pananna Re: Włoski na rękach 08.05.09, 18:52
      kup sobie to
      www.perfumeria.pl/Sally+Hansen+Creme+Hair+Bleach+Wybielacz+do+wlosow+na+twarzy%2C+ramionach+i+nogach+(2010),7013000,1-0,i2.html

mi pomogło ;)

a tak btw. ja niestety nabawiłam się okropnych kropek na skórze przez to że
      kilkakrotnie ogoliłam sobie kiedyś ręcę ;/ chociaż na innych forach dziewzczyny
      pisały że golą sobie ręce i jest ok .

• Gość: ja Re: Włoski na rękach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.09, 20:42
        ja gole maszynka elektryczna i mam spokoj na okolo 2 tygodnie... juz nie czuje bolu;)
      • Gość: miss Re: Włoski na rękach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.09, 22:44
        ja tez raz ogolilam rece i do tej pory mam zapalenie mieszkow wlosowych :/
        osobiscie polecam depilator :)
    • Gość: tink Re: Włoski na rękach IP: *.chello.pl 09.05.09, 21:36
      ja kiedyś nie uważałam, że włosy na rękach są nieestetyczny, ale jak pierwszy raz je
      usunęłam, wiedziałam, że już zawsze chce mieć gładkie. skóra na rękach jest taka fajna i
      miękka, zobaczysz :-)
      nigdy nie goliłam rąk maszynką, bo nie chciałam, żeby urosły ciemniejsze i nie
      zaryzykowałabym tego. na początku usuwałam woskiem, ale teraz używam depilatora.
      tak jak dziewczyny pisały, boli tylko na początku, ale i tak nie jest to jakiś straszny ból.
      następnym razem już prawie nic nie czułam :-D
      depiluje je raz na kilka tygodni i odrastają delikatne i jasne. na prawdę polecam :cool:
    • Gość: Nikki Re: Włoski na rękach IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.05.09, 16:40
      To ja podam oryginalniejszy sposób :-D Opal sobie włoski nad gazem (tak, tak jak
      kurczaka ;) ) Jak szybko przeciągniesz wielkorotnie rękę nad ogniem to się spalają i są
      po prosu krótsze :D Odrastają troszkę cieńsze :)
      • Gość: Me Re: Włoski na rękach IP: *.chello.pl 10.05.09, 18:49
        taa świetny sposób..... odrastają troszkę ciensze na zwęglonej skórze...
        Myśl troche Nikki jeszcze przeczyta to jakieś dziecko i sie podpali ...
        • Gość: olka Re: Włoski na rękach IP: *.salwator.com.pl / 10.10.11.* 11.05.09, 08:41
          hmm, metoda moze faktyczne wydawać sie troche drastyczna ale działa, ja zauważyłam
          to przypadkiem podczas gotowania obiadku, ale chyba jednak nie polecam, chociaz
          raczej sie nie oparzysz bo włoski "topia sie" jak Ty nie poczujesz jeszcze nawet ciepła:)
          ale metoda rzeczywiscie mało humanitarna:D
    • Gość: anka Re: Włoski na rękach IP: *.salwator.com.pl / 10.10.11.* 11.05.09, 08:47
      tez jestem szatynką i długo zastanawiałam sie czy zaczac depilowac włoski na rekach, w
      koncu sie zdecydowałam i nie załuje:-), najlepszy jest wosk na ciepło u kosmetyczki, ale
      kiedy nie mam czau na kosmetyczke używam depilatora i mam spokój na cały tydzien a
      włoski wyrastaja duzo słabsze i ciensze. odradzam zdecydowanie maszynki i golarki,
      włoski bede odrastac grubsze. Przy depilatorze warto raz, dwa razy w tygodniu potrzec
      rece twardsza gabka zeby były gładkie i zeby wykluczyc ewentualne wrastanie włosków.
      Co do rozjasniania -np. rozjasniacz sally hansen,- to dobra rozwiazanie , włoski sa
      jasne,mniej widoczne ale są, wiec kwestia jakiego efektu oczekujesz, bo na ciemnej
      opalonej skórze jasne włoski bede widoczne.
    • Gość: Gość Re: Włoski na rękach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.09, 09:45
      Można też zwykłą farbą do włosów rozjaśniać, troche szczypie skóra, ale da się
      wytrzymać, ale to chyba na własną odpowiedzialność, bo na opakowaniach nie zalecają
      kontaktu ze skórą, ale za to tanio - najtansza farba rozjaśniająca np Joanna kosztuje ok.
      6 zl W zależności ile czasu działa farba - można tylko trochę rozjaśnić włoski: mogą być
      rudawe aż do całkiem jasnego blondu.
    • Gość: wlosomaniaczka Re: Włoski na rękach IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.06.09, 23:21
      a ja swoje tylko rozjasnilam na bardzo opalonej skorze biale wloski
      wygladaja bardzo sexownie. moim bylym przynajmniej sie to podobalo. a
      golenie wydaje mi sie glupota bo np. czesto na brzuchu albo piersiach jest
      meszek i jak ktos ma do tego gladkie rece to to wyglada fatalnie
      powinnysicie postawic na naturalnosc. chlopakom nie podobaja sie idealne
      bez skazy dziewczyny. to tylko moje zdanie sory jak kogos obrazilam.
    • kiika Re: Włoski na rękach 08.06.09, 10:51
      Polecam depilator. Na początku może sprawiać ból, ale skóra szybko się
      przyzwyczaja i z czasem ból znika. Gładkie rączki na kilka tygodni, a włoski
      odrastają jaśniejsze i słabsze.
      • realistyczna Re: Włoski na rękach 10.07.09, 01:26
        Depilator jest dobry , jeśli chcesz rozjaśnić to jakiś kosmetyk czy woda utleniona .
      • Gość: mika Re: Włoski na rękach IP: *.cable.ubr04.donc.blueyonder.co.uk 11.07.09, 20:57
        Nikt nie slyszal o kremach depilujacych? Po co sobie zadawac bol depilatorami???
    • the_best Re: Włoski na rękach 02.08.09, 20:47
      ja używam kremu do depilacji.
    • Gość: karolina 24 Re: Włoski na rękach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.09, 23:13
      jestem ciemna blondynka mam włoski na rekach czasmi je wyrywam ale one odrastaj
      mam nie tylko na rekach bo one rosną mi na szyi na brodzie i na piersi co mam
      stym zrobić mam już dość tego to jet okropne czuje się okropnie stym :-(
    • kryspina Re: Włoski na rękach 04.11.09, 19:16
      ja podobnie jak niektóre z Was depiluje ręce tak jak nogi - depilatorem. Kiedyś
      stosowałam depilator tylko do nóg, ale przekonałam się, że wydepilowane ręce
      wyglądają estetyczniej ;) fakt, że trochę boli, ale można się przyzwyczaić to
      raz, a dwa, że są przecież depilatory minimalizujące to uczucie. Ja np.
      zmieniłam swój depilator z philipsa na browna silk epilk i jestem bardzo
      zadowolona ;P. Jakie macie depilatory dziewczyny?
      • Gość: sys Re: Włoski na rękach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.10, 10:57
        oj ja nie mogę depilować bo strasznie mi wrastają:/ próbowałam też...farbowac;p ale jest z
        tym troche zachodu...a nie rozwazalyscie depilacji laserowej...? Ja się nad nia powaznie
        zastanawiam, jesli mialabym sie tych wloskow pozbyc raz na zawsze to mnie to mocno kusi
        • Gość: ania Re: Włoski na rękach IP: *.147.50.98.nat.umts.dynamic.eranet.pl 04.03.10, 17:30
          włoski na rękach jak sa ciemne to pewnie że najlepiej usunąć laserem.ja z rąk akurat
          nie usuwalam ale bikini polecam wszystkim.chodze do pani Marty na kabatach.Salon
          Zostan motylem POLECAM
    • m.m.79 Re: Włoski na rękach 24.03.10, 14:20
      Mam ten sam kłopot zaczełam pozwywać się ich zwyczajnie maszynką jestem wrażliwa na
      ból dlatego wosk odpada ale trzeba to robić regularnie 1 w tyg.
    • Gość: Mela Re: Włoski na rękach IP: *.adsl.inetia.pl 13.05.10, 01:58
      Ojej, ja walczyłam z tym długi czas. Najpierw goliłam ale odrastały, były ostre
      i bardzo się wzmocniłyy i jeszcze ściemniały. Potem depilowałam kremami i
      depilatorem a potem jeszcze chodziłam na wosk - to wrastały i robiły się
      krostki. Potem mama mi zaproponowała, że może mi zapłacić za laser i już po 2
      sesjach właściwie nie mam włosków, zobaczcie:
      www.estmedica.pl/usuwanie-owlosienia.html#text
      • Gość: anna Re: Włoski na rękach IP: *.home.aster.pl 03.02.11, 15:40
        ja przez długi czas stosowałam wosk i depilator ale wreszcie zdecydowałam się na laser i to jest kapitalne rozwiązanie. Zrobiłam je w tym gabinecie . Mam z głowy już pachy,ręce i bikini. Planuję jeszcze całe nogi i wąsik.
    • Gość: minja Re: Włoski na rękach IP: *.adsl.inetia.pl 14.05.10, 10:59
      ja niestety to samo...i sie nie mogę zdecydować czy robić coś z tym, czy
      nie...ech...za i przeciw są...i nie wiem.
    • xsena Re: Włoski na rękach 24.06.10, 14:03
      Domowe to może nie ale trwała laserowa depilacja może ci pomóc. Znajdż sobie
      jakiś dobry salon, który wykonuje takie zabiegi i pomysł nad tym bo chyba warto
      skoro tak z nimi walczysz.
      • mickey_mouse Re: Włoski na rękach 13.08.10, 21:03
        Zabieg laserowe mogą być drogie ;/ Osobiście używam depilatora elektrycznego ale to też nie mały wydatek. Polecam więc kremy rozjaśniające w Rossmanie są bardzo tanie ;D
    • Gość: Yeti Re: Włoski na rękach IP: *.acn.waw.pl 15.08.10, 20:47
      A ja mam takie długie, bllee okropne i nie mogę na to patrzeć nawet jak są jasne
      w lato :( bo wyglądam jak yeti. Chciałam zrobić sobie laserowo ale mam ciemną
      karnację i ciemne włosy i podobno nie można. No i został mi tylko depilator...
      • Gość: dzidzi Re: Włoski na rękach IP: 109.243.225.* 15.08.10, 22:37
        Wiesz co ja tez mam ciemną skórę (nie wiem jak bardzo ciemną masz ty) i ciemne
        włosy i robiłam sobie depilację laserową tylko że na nogach i mi najpierw
        zrobili próbę najpierw (wiem że, w spa ce-ce robią próbę więc możesz spróbować).
        Jeżeli golisz depilatorem to powinny Ci odrastać co raz bardziej rzadkie włosy,
        może masz jakieś problemy hormonalne jeżeli masz problem ze zbyt nadmiernym
        owłosieniem.
    • karimwera Re: Włoski na rękach 15.08.10, 21:00
      Po depilacji wyrośnie ci druga Rospuda. Są specjalne preparaty rozjaśniające
      włoski. Albo kup piankę w Rossmannie do depilacji (ona maksymalnie osłabia
      włoski i same po przetarciu wypadają)
    • romulusia Re: Włoski na rękach 16.08.10, 12:41
      Faktycznie golenie rąk maszynką tylko potęguje wzrost włosów. Na twoim miejscu
      za pierwszym razem udałabym się do jakiegoś salonu na depilację. Jeśli masz
      jakieś opory i wolisz wykonać zabieg w swoich czterech kątach to myślę, że tu
      dobrym rozwiązaniem jest zamówienie kosmetyczki. Jeden z salonów Beauty
      Homecare zajmuję się profesjonalną depilacją i dojeżdżają do klienta. Warto
      przemyśleć taki alternatywny wybór.
    • lady233 Re: Włoski na rękach 30.08.10, 18:59
      ja bym radziła w ogólnie nic z nimi nie robić, lecz jeśli bardzo ci zależy to istnieją kremy na
      rozrzedzenie włosków na całym ciele. włosy na rękach to normalna rzecz!:-O
    • Gość: maaagdusia Re: Włoski na rękach IP: 94.254.132.* 09.09.10, 13:57
      Kochana, miałam ten sam problem. Mam kruczoczarne włosy, niestety nie tylko na
      głowie. Jeżeli chodzi o ręce, swego czasu wyglądały jak u małpki ;) Najpierw
      goliłam, ale to było rozwiązanie jedno-dwudniowe. Depilator - moze i ok - ale
      nie umiem sobie sama zadać takiego bółu. I wkońcu poszłam do profesjonalistek.
      Zrobiłam depilację woskiem w Time for Wax w Warszawie i jestem im wierna do
      dziś. Czysciutko, nie musisz się umawiać! A salony mają setki klientek
      miesięcznie, więc kosmetyczki b. fachowe.Starcza na 3-4 tygodnie, na miejscu
      mozesz kupic tez ich własne kosmetyki - bajera! ?Naturalne i bardzo dobre -
      polecam szczególnie balsam opóźniający odrastanie włosów. Mój obecny facet nawet
      nie wie, że kiedyś miałam włosy na rękach..:cool:
    • Gość: elo Re: Włoski na rękach IP: *.sm-rozstaje.pl 29.10.10, 12:39
      Ja od paru lat depiluję ręce depilatorem albo woskiem i efekt jest na prawdę
      super. żadnych krostek, długo są gładkie i super wyglądają :)
    • Gość: usuwam włoski Re: Włoski na rękach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.10, 14:00
      kup rozjasniacz do wlosow na twarzy sally hansen, lub uzywaj wosku w plastrach
      pozniej sie pryzwyczaisz do depilatora, ja tak robie :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka