aquashine 23.07.09, 16:07 dziś strasznie mnie piecze skóra na twarzy, smarowałam już różnymi kremami i nic. Nie wiem co z tym zrobić. Nie miałam tak wcześniej Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zyzyryx Piecząca?! Ale cóż ta twarz jest piecząca? Ciasto? 23.07.09, 16:13 :D :D :D Odpowiedz Link Zgłoś
giata Re: piecząca twarz 23.07.09, 17:38 Spróbuj wypić wapno. Zmyj makijaż, opłucz twarz zimną wodą. Odpowiedz Link Zgłoś
pretensjaa Re: piecząca twarz 23.07.09, 17:41 Co do pieczacej to nie wiem, a na piekaca, to moze tłusty krem z wit. A. Odpowiedz Link Zgłoś
justy1 Re: piekąca twarz 23.07.09, 19:01 nie masz podejrzeń po czym się tak zrobiło? jeśli to uczulenie- mozesz nalożyć fenistil w żelu i pić wapno lub łyknąć jakiś antyhistaminik (zyrtec/claritine itp). Odpowiedz Link Zgłoś
ida17 Re: piekąca twarz 23.07.09, 19:12 To może być skutek przebywania na słońcu bez filtru na twarzy, albo też uzycie kosmetyku np kwasow w połączeniu ze slońcem...Kup sobie krem łagądzący, najlepej apteczny zawierający pantenol, alantoinę...i koniecznie jakis specyfik z wysokim filtrem gdybys miala zamiar przebywać na sloncu jutro. Odpowiedz Link Zgłoś
cafe_justysia Re: piecząca twarz 23.07.09, 19:10 B.dobra jest woda termalna Avene,cudowna mgiełka na buzi i od razu wszystko przejdzie :)Używam od ponad roku i jest rewelacyjna :) Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake piekąca twarz 23.07.09, 22:11 Doraźnie kup sobie wodę termalną, używaj jej ok. 7dni. Świetnie łagodzi podrażnienia, czasami lepiej niż produkty w kremie. Odpowiedz Link Zgłoś