Dodaj do ulubionych

Grey Expert. Bez siwych włosów...

08.08.09, 13:08
Oczywiście szukałam informacji w sieci, niestety nic nie znalazłam.
Chodzi mi o użycie farby przeznaczonej do siwych włosów, skoro ich nie mam. Jaki może być efekt? Chcę wrócić do koloru zbliżonego do naturalnego i właśnie ta farba jest obiecująca:
Waniliowy średni blond
Jednak zastanawiam się jakie mogą być następstwa użycia farby przeznaczonej dla typowo SIWYCH włosów. Powinnam krócej trzymać? Wyjdą ciemniejsze? Korci mnie strasznie, żeby pofarbować, jednak nie wiem czy nie czeka mnie jakaś niespodzianka.
Oświećcie mnie ;) Proszę.
Obserwuj wątek
    • karolcia1807 Re: Grey Expert. Bez siwych włosów... 10.08.09, 21:01
      Witam. Ja od pół roku farbuję włosy farbą grey expert, właśnie tym
      kolorem, o którym piszesz i kolor jest rewelacyjny. Wygląda to tak,
      jakbym wróciła do mojego naturalnego średniego blondu. Oczywiście
      żadnych siwych włosów nie miałam, więc na pewno Ci nie zaszkodzi.
      Pozdrawiam
      • nostress.ka21 Re: Grey Expert. Bez siwych włosów... 10.08.09, 21:49
        Dziękuję za odpowiedź. Radziłam się już fryzjerki i twierdzi, że warto
        zaryzykować :) Jutro rano akcja farbowanie ;)
        • nostress.ka21 Re: Grey Expert. Bez siwych włosów... 11.08.09, 21:53
          Zrobiłam. Mimo braku odzewu postanawiam napisać o rezultacie, może ktoś
          przeczyta i mu się przyda ta wiedza ;)
          Moje włosy były po farbowaniu suchym dredem, który dopiero po potraktowaniu
          jedwabiem dał się rozczesać! A co do koloru hmmmm owszem wszyscy zachwalają,
          jest naturalny, ale strasznie mysi, taki nasz zwykły ciemny blond, no i reszta
          pasemek, z którymi inne farby dawały sobie radę, ta nie stanęła na wysokości
          zadania. Jednak efekt jest jak najbardziej zbliżony do włosów sprzed X lat :)
          • warszawianka24 Re: Grey Expert. Bez siwych włosów... 12.08.09, 15:44
            Czyli nie jestes zadowolona?? ja robilam blondem garnira100%kolor i wyszedł b.ładny tylko szybko sie spłukał.
            • nostress.ka21 Re: Grey Expert. Bez siwych włosów... 12.08.09, 17:03
              Ja chyba nigdy nie byłam zadowolona z efektu samodzielnej koloryzacji. Zawsze
              znalazłam jakieś 'ale'. Ogólnie to nie chcę robić antyreklamy, daję jak na dzień
              dzisiejszy tej farbie jakieś 5punktów na 10. Więc szału nie robi...
              • warszawianka24 Re: Grey Expert. Bez siwych włosów... 12.08.09, 19:27
                Nastepnym razem wyprobuj farbe safira. "mistyczne złoto" to taki naprawde ładne przyciemniony blond. Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka