13.02.13, 23:42
Byla dziewczyna mojego obecnego narzeczonego zostala zgwalcona i urodzila corke w wieku 15 lat. Jej corka miala 2 latka jak sie poznali za kilka lat starali sie o wlasne dziecko ale sie nie pojawilo... Czy to mozliwe ze to byla przyczyna gwaltu z przed lat ? a dowiedzialam sie niedawno ze moj narzeczony ma niezstapione jądro i mozliwe ze dlatego nie zaszla w ciaze. wiec mam dwa pytania czy po urodzeniu dziecka z gwałtu mozliwe jest ponowne zajscie w ciążę po kilku latach w normalny sposob ? i jakie skutki i powiklania dotyczace plodnosci wynika z niezstapionego jadra i operacji przeprowadzonej w okresie niemowlecym ? bycmoze znajdzie sie tu jakis lekarz i sie wypowie na ten temat? bo tak glupio z taka sprawa do lekarza isc i w 4 oczy rozmawiac a narzeczony chce sie badac dopiero o slubie a ja chce byc matka to moje najwieksze marzenie w w wziazku z tym ze choruje na niedoczynnosc tarczycy mozliwe ze tez bede miec trudnosci z zajsciem w ciaze prosze o pomoc i wypowiedzi
Obserwuj wątek
    • chyba.ze Re: pytanie 14.02.13, 00:27
      mariaamara napisał(a):

czy p
      > o urodzeniu dziecka z gwałtu mozliwe jest ponowne zajscie w ciążę po kilku lata
      > ch w normalny sposob ?

Jak najbardziej tak.

jakie skutki i powiklania dotyczace plodnosci wynika z
      > niezstapionego jadra i operacji przeprowadzonej w okresie niemowlecym

Jeżeli zabieg był przeprowadzony wcześnie (a był) nie powinno z tego powodu być żadnych niespodzianek.
      Dla pewności można zrobić badanie nasienia- szybko, prosto i da wiarygodną odpowiedź na Twoje pytania

> choruje na niedoczynnosc tarczycy mozliwe ze tez bede miec trudnosci z zajsciem
      > w ciaze prosze

Z tym się zgodzę- może być kłopot.
      Ale nie musi smile
    • kerri31 Re: pytanie 14.02.13, 10:06
      A co Cię obchodzi czy po gwałcie można zajść w ciążę ? Pytasz o byłą narzeczoną chłopaka czy o siebie ? Co do problemu jądra - lekarz udzieli Ci szczegółowych informacji...
      • zebra12 Re: pytanie 14.02.13, 12:56
        Nie, ona pyta, czy problemy za zajściem w ciążę w poprzednim związku chłopaka mogły być spowodowane przebytym gwałtem, czy wina jednoznacznie leży po stronie chłopaka, skoro dziewczyna już rodziła.
        • mariaamara Re: pytanie 18.02.13, 19:13
          no wlasnie o to pytam, moj narzeczony ma kompleksy na tym punkcie i sie obawia ze go zostawie jak bedzie bezplodny i zamierza sie dopiero po slubie badac nie potrafie go przekonac a moja niepewnosc mnie zasmuca bo on wie jak bardzo zalezy mi na posiadaniu wlasnych dzieci a on mnie kocha ja go tez kurde wczesniej mialam za chlopakow samych idiotow alkoholikow a jak mam kogos naprawde porzadnego kto mnie powaznie traktuje to takie cos sie pojawia. Jesli by doszlo do najgorszego to na pewno go nie zostawie ale nie ukrywam ze to by byl dla mnie ogromny cios .Nic bede musiala sama zapytac lekarza o to tylko jakiego? ginekolog chyba bedzie odpowiedni albo endokrynolog
          • kocio-kocio Re: pytanie 19.02.13, 15:45
            Jeśli się okaże, że ukrywał przed Tobą kłopoty z płodnością, to możesz unieważnić małżeństwo.
            Może go postrasz?
            Takie badanie to dla faceta 10 minut skrępowania i kilka dni czekania na wynik.
      • mariaamara Re: pytanie 18.02.13, 19:03
        nie tyle ze mnie obchodzi chodz na pewno jej wspolczuje bo to w pewnoscia nic fajnego tylko tamta dziewczyna urodzila dziecko z gwaltu i jak pozniej z moim narzeczonym byli para i sie starali o wlasne to nie zaszla juz w ciaze i nie wiem czy to jej wina byla czy jego poza tym ona jest otyla to byc moze w tym tkwil probmem...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka