Dodaj do ulubionych

Tyję :(:(:(

22.03.05, 15:00
Dziewczyny powiedzcie jak to jest: jem bardzo mało, zdrowo się odżywiam, nie
piję gazowanych napoi tylko soki, zieloną herbate i wode mineralną,
ograniczam spożycie słodyczy, trochę się ruszam a mimo to tyję?? Czy to jest
wina hormonów, złej diety? Czy mogą być jeszcze jakieś inne przyczyny? Jak
któraś z Was też tak miała, co z tym zrobiła? Może jest jakiś lekarz
specjalista?Poza dietetykiem???
Obserwuj wątek
    • annb Re: Tyję :(:(:( 22.03.05, 15:02
      tygodnikforum.onet.pl/1220784,0,8640,,artykul.html
      • Gość: g Re: Tyję :(:(:( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 06:12
        Też chciałam wkleić ten link! : ) Bardzo przekonujące...
        Polecam! Daje do myślenia. No i zawiera element komiczny - dzieci z
        zasłoniętymi czarnym paskiem oczami.
        ...
    • Gość: Kasia Re: Tyję :(:(:( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 15:32
      Czy przyjmujesz pigułki anty.??? Ja po pogułkach bardzo przytyłam.
      • elutka_111 Re: Tyję :(:(:( 22.03.05, 19:22
        Nie, nie przyjmuję tabletek anty ani żadnych innych.
      • Gość: Agnieszka Re: Tyję :(:(:( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 19:30
        czy udalo Cie sie zmienic tabletki po ktorych przestalas tyc?
    • Gość: Agnieszka Re: Tyję :(:(:( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 19:28
      Witaj! mam bardzo podobny problem, tyle ze ja zazywam tabletki anty i wydaje mi
      sie ze to po nich, choc studiuje na AWFie, ciagle jestem w ruchu, nie obzeram
      sie itd to tyje.. moze to wina genetyki?
      pozdrawiam
      • kasia191273 Re: Tyję :(:(:( 22.03.05, 20:33
        w moim przypadku to samo- przyczyna: wiele lat pigulek--> rozwalona tarczyca-->
        objawy niedoczynnosci czyt. tycie mimo diety. No i wiek swoje robi, po
        przekroczeniu 30-tki latwiej sie tyje;-( Sprawdz tarczyce.
        • elutka_111 Re: Tyję :(:(:( 22.03.05, 22:47
          Ja badałam tarczycę i wszystko jest ok. Tata też nie jest gruby, mama kiedyś
          tak, ale ona z powodzeniem stosowała dietę i teraz opycha się pączkami (już
          może) Tabletki anty brałam ale krótko i baaaardzo dawno temu (przez jakieś 1,5
          miesiąca okolo 2 lat temu). Macie jakieś może pomysły co z tym zrobić????
          • kropka.nad.zet a może 23.03.05, 08:15
            spróbuj zapisywać, co jesz, a potem pójdź z tymi zapiskami do dietetyka? czasem
            nawet nie zdajemy sobie sprawy z tego, ile kalorii możemy zjeść w produktach
            powszechnie uważanych za zdrowe!
            np. taki jogurt owocowy: no niby samo zdrowie, bo i białko i "żywe kultury
            bakterii" i 0% tłuszczu, a cukru tyle, że kubek 450 ml ma tyle kalorii, co cały
            obiad. i potem myślisz sobie: przecież nic nie zjadłam, tylko jogurt, a to
            żadne jedzenie jest.
            ja wczoraj o mały włos nie nacięłam się na ciasteczka owsiane.
            wszystko jak trzeba: półka ze zdrową żywnością, ciastka bez cukru (na miodzie),
            bez konserwantów, ziarno owsa grubo mielone, zerkam na etykietkę - 440 kcal w
            100 gramach! tyle, co czekolada.
            • eszi Re: a może jakieś sterydki bralaś albo maście 23.03.05, 10:35
              sterydowe, o których lekaże często mowią że mają znikome ilości a potem i tak
              tyłek rośnie, ja męczę się od ubieglego roku- najpier przytyłam po odstawieni
              tabletek, potem jeszcze encorton i maści i dupsko jak szafa i dietki też nie
              pomagają, ...
              • eszi Re: a może jakieś sterydki bralaś albo maście 23.03.05, 10:36
                o i na moją ortografię też mają wpływsmile)sorki
    • elutka_111 Re: Tyję :(:(:( 23.03.05, 11:23
      Zero tabletek, zero maści, zero słodyczy, jogurty tylko (przeważnie) naturalne
      i to małe kubeczki... hmmm jak zwykle ze mną ciężko wink Jak bym studiowała
      medycyne, to swój przypadek (a właściwie przypadki) zamieściłabym w pracy
      magisterskiej i jeszcze Nobla bym dostała hehe. Ale dobry pomysł był z tym
      zapisywaniem tego co jadłam, serio dzięki! Jeżeli ktoś ma jeszcze jakieś
      pomysły, to zapraszam do napisania i zapraszam także na raczkujące
      forum: "Nasze małe dylematy" smile
      • Gość: ja Re: Tyję :(:(:( IP: *.petrus.com.pl 23.03.05, 11:47
        soki, jogurty, zazwyczaj mają dużo cukru, więc lepiej warzywne niż owocowe,
        staraj się jeść jak najmniej przetworzone rzeczy, najprostsze, jedz często a w
        małych ilościach
      • Gość: marzena Re: Tyję :(:(:( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 14:12
        Problem z tyciem przerabiałam parę lat temu. Ruch, zdrowe odżywianie itp. a na
        wadze wciąż przybywało. Przy okazji wizyty u ginekologa spytałam czy to może
        być skutkiem zaburzeń hormonalnych. Powiedział, że całkiem możliwe i wysłał
        mnie do laboratorium. Miałam bardzo niski poziom estradiolu i czegoś tam
        jeszcze. Trzy miesiące łykania hormonów (ovestin) i cud - waga zaczęła lecieć w
        dół. Nie pamiętam dokładnie ile to trwało, ale nmiej więcej w pół roku
        straciłam nadmiarowe 10 kg. Teraz czy jem dużo czy mało waga oscyluje na stałum
        poziomie. Może tez spróbuj w tą stronę.
        • elutka_111 Re: Tyję :(:(:( 23.03.05, 14:54
          Nie bardzo, ponieważ ja badałam sobie i tarczyce i miałam robione badania
          hormonów i wszystko jest w normie, więc hormony odpadają - o tym, że z
          hormonami jest ok powiedziało 2 ginekologów i 1 endokrynolog. Ale dzięki za
          poradę, czekam również na kolejne i z góry za wszystkie dziękujęsmile
          • elutka_111 Re: Tyję :(:(:( 24.03.05, 12:51
            A może zna ktoś podobny przypadek? Zadnych lekarstw, maści, problemów z
            hormonami ani podobnych zabużeń w rodzinie a mimo to ta osoba tyla?? Jak sobie
            z tym poradzila, może w aptece są jakieś lekarstwa, tabletki na spalenie
            kalorii? Ja jem bardzo mało i pzrez to nie mam zawsze siły i ochoty cwiczyć,
            aczkolwiek staram się jeżdzić rowerem.sad
    • Gość: miu Re: Tyję :(:(:( IP: *.acn.waw.pl 24.03.05, 15:45
      Mam podobne objawy jak Elutka. Tyje! Potrafie bardzo skutecznie kontrolowac co
      jem i ile. Tabele kaloryczne mam opanowane, bo pietnascie lat temu zrzucilam 17
      kg i do tej pory utrzymalam wage. Przebadalam tarczyce - wynik sa dobre,
      jedynie T3 w dolnych granicach normy (tak naprawde na limicie). Moze zatem inne
      hormony??? Chyba sprawdze estradiol...
      Czy wiecie co to jeszcze moze byc????
    • natka113 Re: Tyję :(:(:( 30.03.05, 20:25
      A ja ważyłam (nie ważne) tongue_out ale powiem wam dziewczyny że baaardzo schudłam jak
      tylko zaczełam regularnie uprawiać sex ... powiem wam że przy orgaźmie traci
      się tyle kalorii jakbyście biegały 30 min ... sprintem ! POZDRAWIAM smile
      • Gość: hehehe hehehe IP: *.attu.pl 31.03.05, 11:57
        co za zboczony sposób masakra ochyda daj se na luz kobieto ja już wole mój
        tłuszcz
      • lilith76 Re: Tyję :(:(:( 31.03.05, 13:32
        niestety, ten sposób nie zdał u mnie egzaminu.
        może powinnam uciekać przed swoim factem... wink
      • Gość: . Re: Tyję :(:(:( IP: *.acn.waw.pl 13.04.05, 11:34
    • Gość: miu Re: Tyję :(:(:( IP: *.acn.waw.pl 02.04.05, 15:55
      Podobno poziom hormonow oodpowiedzialnch za przemiane materii (np.tarczycy)
      nalezy badac w okreslonych dniach cyklu. Czy wiecie jak to dokladnie jest?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka