Dodaj do ulubionych

jak widzieć aure?

19.04.05, 18:49
Wiem co nie co o niej ale to pewno za mało, jednak kiedyś pewna kobieta
zadała mi pytanie dlaczego chce ją widzieć... powiedziałam z ciekawości.
Dzieś jednak wiem że tam można wiele zobaczyć można pomóc, to już nie
ciekawość,
Marta
Obserwuj wątek
    • Gość: MiR Re: jak widzieć aure? IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 21.04.05, 00:50
      Zmysły ludzkie to bardzo nieprecycyjne instrumenty. Natomiast umysł płata figle
      każdemu. Nie ma możliwości zarejestrowania "aury", natomiast niektórzy twierdzą,
      że ją widzą. Możliwe jest, że nie kłamią. Jest to jednak nic innego, jak "figiel
      ich umysłu" i absolutnie nic nie znaczy i nie da się po widoku "aury"
      czegokolwiek powiedzieć, czego nie można by powiedzieć bez "jej" oglądania.

Nie ma człowieka, który potrafi dokonać jakiejś diagnozy na podstawie widoku
      "aury" w stopniu wyższym niż statystyczny.

Pozdrawiam
      MiR
      • Gość: kozica111 Re: jak widzieć aure? IP: *.ca.pw.edu.pl 21.04.05, 08:37
        Na podstawie aury MiR-a stwierdzam ze jest sceptykiem, co więcej
        wszechwiedzącym.Acha czegoś takiego jak powietrze nie ma bo go nie widze...
        • comma Re: jak widzieć aure? 21.04.05, 10:41
          Oczywiście istnieją zdjęcia tzw. aury, czyli promieniowania emitowanego przez
          wszystkie żywe organizmy. Są wykonywane i badane od dawna. Promieniowanie to w
          dosyć prosty sposób można rejestrować na kliszy fotograficznej i to żadna
          wielka tajemnica. Tzw. nauka akademicka, (przedstawiciele oficjalnie panującej
          doktryny naukowej), traktuje zjawisko z rezerwą, gdyż jego natura nie jest do
          końca zbadana. Wiadomo jednak, że aura chorych organizmów znacząco różni się od
          aury organizmów zdrowych (dotyczy to zwierząt, ludzi i roślin).
          • pjopaw Re: jak widzieć aure? 21.04.05, 21:14
            comma napisała:

> Oczywiście istnieją zdjęcia tzw. aury, czyli promieniowania emitowanego przez
            > wszystkie żywe organizmy. Są wykonywane i badane od dawna. Promieniowanie to w
            > dosyć prosty sposób można rejestrować na kliszy fotograficznej

To się nazywa fotografia kirlianowska.
            www.teksty.gildia.pl/kormak/fotografia_kirlianowska
            Jeśli o mnie chodzi to choć wierzę, w to, że istoty żywe ją mają, a czasem nawet
            czuję (??) aurę innych ludzi to jednak jakoś nigdy mnie nie ciągnęło by samemu
            widzieć ją. Pytanie brzmi: PO CO?
          • llukiz nie ma jak napisać bzdury 22.04.05, 23:48
            > traktuje zjawisko z rezerwą, gdyż jego natura nie jest do
            > końca zbadana
            po co pisać nie prawdę? Przyczyna traktowania zjawiska z "rezerwą" nie wynika z
            braku zbadania do końca, lecz z bezsensowności badania z którego nic nie wynika...
    • aleksandr_a Re: jak widzieć aure? 21.04.05, 11:28
      Tutaj znajdziesz trochę na ten temat i proste ćwiczenia, które pozwalają
      uwrażliwić wzrok na widzenie aury. Wbrew pozorom to nie jest jakaś magiczna
      zdolność ;-)

odmienne.spojrzenie.com/aura/index.php
      odmienne.spojrzenie.com/aura/postrzeganie_aury.php
      Z książek - polecam "Podręcznik badania aury" Waltera Lubecka - wyd. Ravi oraz -
      do dostania już chyba tylko na allegro "Czakra i aura" Ellen Grasse.
      • Gość: majka Re: jak widzieć aure? IP: *.chello.pl 21.04.05, 12:23
        Jest tez książka Richarda Webstera "Widzenie aury" autor twierdzi że aura
        wskazuje na stan, w jakim jest nasz umysł, ciało i dusza, a energia
        przepływająca przez nią odzwierciedla naszą osobowość, tryb życia, myśli i
        emocje. I każdy człowiek ma aurę i mozemy dostrzegać i czuc swoją aure.
        natomiast naukowcy są zgodni, że każdy z nas ma fizyczną aurę złożoną z materii
        i pól energetycznych, które ją otaczają. Można ją dostrzec w postaci małych,
        cienkich linii energii.
        Dowiedziałam sie niedawno że mam możliwości żeby zobaczyć aurę np. u siebie,
        ale oczywiscie wymaga to ćwiczeń. W książce tej są praktyczne cwiczenia dla
        chcących zobaczyć aurę:))

• eevvaa Re: jak widzieć aure? 21.04.05, 13:52

Małe dzieci mają naturalny dar widzenia aury, który po skończeniu 5 roku życia
          zanika ponieważ nie jest ćwiczony. Dlatego dziecko rysuje np. mamę czerwoną,
          zieloną, niebieską ( mama jest kolorowa), bo ono tak widzi, a mama stara się je
          poprawić. :)

ewa
          Życie jest piękne -tylko trzeba to jeszcze zauważyć.
    • aa47 Re: jak widzieć aure? 21.04.05, 19:28
      hej dzieki a widzicie aure? to juz ciekawosc:)
      • aleksandr_a Re: jak widzieć aure? 21.04.05, 19:39
        Ja widzę jedynie "zarys" natomiast nie widzę kolorów. Ale też nic nie robię,
        żeby zacząć widzieć więcej :) Ale to nie jest tak, że widzę ją ciągle, tylko
        wtedy kiedy zechcę - muszę wtedy się jakby "dostroić" do widzenia :)
        najbardziej lubię obserować aurę mojego przyjaciela, który dużo medytuje i jest
        jasnowidzący - on to po prostu "swieci" :)))
        • comma Re: jak widzieć aure? 21.04.05, 21:44
          Ja widziałam fragmenty własnej aury, ale też nie podejmuję ćwiczeń w kierunku
          rozszerzenia tego typu postrzegania.
      • boykotka Re: Wysłałam Ci książkę na pocztę w gazecie\nt 23.04.05, 09:42
        • aa47 :) 23.04.05, 12:40
          dzienki
        • nataszencja Re: Wysłałam Ci książkę na pocztę w gazecie\nt 24.04.05, 00:46
          a ja tez moglabym prosic o ksiazke?;)
          thortoolka@o2.pl

• aa47 Re: Wysłałam Ci książkę na pocztę w gazecie\nt 24.04.05, 18:58
            nie zostałam upoważniona do jej wysylania a tam trzeba wpisać hasło więc
            wszystko leży w rękach boykotka. Pozdrawiam Marta
    • agrentowy4321 Re: jak widzieć aure? 07.03.23, 21:25
      Ile wy zajmujecie się tym?
    • irona.sonata Re: jak widzieć aure? 28.04.23, 12:00
      Jestem spetryfikowana
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka