Dodaj do ulubionych

wypadające włosy

IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 20.09.01, 17:31
Od dłuższego czasu zauważyłam ,że wypadają mi włosy- dosłownie garściami.
Odżywiam się dość dobrze, prowadzę trochę stresujący tryb życia. Również mam
łamliwe paznokcie. Może to brak jakiegoś składnika w organizmie?
Napiszcie jak sobie z tym poradzić. Może jakieś leki, może odpowiednia dieta?
Obserwuj wątek
    • Gość: czeko Re: wypadające włosy IP: *.chello.pl 20.09.01, 18:05
      ooj mnie tyż się sypią.....zaczęłam zajadać więc tabletki ze skrzypem, do
      kupienia w każdej aptece...Cosik pomaga, ale to jeszcze nie to.
      Pozdrawiam
      • monika.antepowicz Re: wypadające włosy 21.09.01, 02:05
        Tabletki ze skrzypem, witaminy-tak, ale warto jeszcze zbadać hormony tarczcy i
        wykluczyc grzybice skóry. oczywiscie obowiąuje badanie morfologii krwi!MA
        • Gość: dorota Re: wypadające włosy IP: *.kki.krakow.pl 24.09.01, 16:31
          To moze teraz ja zapytam: mam bulimie i fakt niedobór magnezu na pewno. Ale
          włosy wypadają mi garściami a paznokcie to łamia się juz przy niewielkiej
          długości. Czy któś może mi w takim razie polecić cos w moim przypadku? Jadłam
          już tabletki dostępne w aptece, wynki badań krwi też mam dobre, więc co jest??
          • Gość: Anna Re: wypadające włosy IP: 10.128.131.* / *.acn.pl 24.09.01, 22:13
            Do Doroty
            Magnez jest trudno przyswajalny przez orgamizm,dlatego branie tabletek niewiele
            pomoże.Trzeba go jeść w postaci naturalnej(kakao,orzechy, nasiona roślin
            strączkowych)lub w preparatach, w ktorych jest podawany łacznie z wapniem w
            stosunku Ca:Mg=2:1.Wyżej jest mój adres, chcesz to skontaktuj się.
            Pozdrawiam
            • Gość: Anna Re: wypadające włosy IP: 10.128.131.* / *.acn.pl 24.09.01, 22:15
              Pardon,nie w tym wątku. araab@poczta.onet.pl
          • monika.antepowicz Re: wypadające włosy 25.09.01, 18:12
            Sama Pani sobie pdpowida na pytanie- dieta, stres , zaburzenia elektrolitowe!
            • Gość: dorota Re: wypadające włosy IP: *.kki.krakow.pl 26.09.01, 14:50
              Sama Pani sobie pdpowida na pytanie- dieta, stres , zaburzenia elektrolitowe!

No to przepraszam że się zapytałam! Ja się chcę tylko w jakikolwiek sposób
              ratować a to ze zaburzenia elektorlitowe to wiem. I nie chce zeby ktokolwiek na
              mnie o to krzyczał...!!!!!!!!!!!!!!
              sad
              Nieważne...
              --------------------------------------------------------------------------------
              • Gość: dorota Re: wypadające włosy IP: *.kki.krakow.pl 26.09.01, 14:53
                Sory...
              • Gość: cleo Re: wypadające włosy IP: *.man.polbox.pl 26.09.01, 16:39
                hej Dorotko, nie oburzaj się. powinnaś przede wszystkim pomyśleć o wyleczeniu
                bulimii, a włosy są tylko tego konsekwencją. niestety leczenie objawowe to nie
                jest to jeśli przyczyna jest tak oczywista dla lekarza. niestety Twój problem
                znam z autopsji bo po przebytej w wieku 15 lat anoreksji mam b. cienkie i
                rzadkie włosy mimo różnych prób leczenia, smarowania, tabletek badań itp. już
                się z tym pogodziłam choć czasem boli jak widzę na zdjęciu łysinę.
        • Gość: ja Re: wypadające włosy IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.09.01, 14:23
          czy wypadanie wlosow moze byc przyczyna jakiejs choroby wenerycznej?
          • monika.antepowicz Re: wypadające włosy 25.09.01, 18:10
            Tak, ale bardzo zaawansowanej kiły i Aids.
    • Gość: Anna Re: wypadające włosy IP: 10.128.131.* / *.acn.pl 21.09.01, 20:19
      Zajrzyj do encyklopedii pod hasło magnez.Tam wyczytasz, że niedobór magnezu w
      organiźmie powoduje m.in. wypadanie włosów, łamliwośc paznokci.Ale zapewne mogą
      być też inne przyczyny. Pozdrawiam
    • Gość: Kasia Re: wypadające włosy IP: *.przemysl.cvx.ppp.tpnet.pl 26.09.01, 12:56
      a czy łupież wpływa także na wypadanie włosów ? - mi wypadają garściami i boję
      się, że stracę je wszystkie. Zgodnie z zaleceniem dermatologa wcieram w skórę
      głowy specjalnie sporządzony płyn ze spirytusem salicylowym, który nie pomaga
      mi w szczegolny sposób. Moim zdaniem deramtolog powinien chociaż obejrzec
      skórę głowy, ale niestety tego nie zrobił ...
      • Gość: Anna Re: wypadające włosy IP: 10.128.131.* / *.acn.pl 28.09.01, 19:40
        Pewno się bał, żebyś nie strząsała na niego swoich pyłów.Ja tak zostałam kiedyś
        potraktowana,z ostrym napomnieniem, żebym się nie zbliżała itd.Ale poszłam do
        innego dermatologa i ten się nie bał. Tobie też radzę - zmień dermatologa, może
        trafisz tym razem na lekarza a nie na absolwenta medycyny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka