Gość: zmartwiona IP: *.rybnet.pl 16.08.06, 11:57 pomóżcie co na to pomoże już nie mogę wytrzymać, mam clotrimazolum ale nie pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bambi-25 Re: swędzące miejsce intymne 16.08.06, 12:19 idz do lekarza. Sama nie wyleczysz grzybicy. Wierz mi bo ja próbowałam wszystkich domowych sposobów i okazało się że jeszcze pogorszyłam nimi sytuację. Leki na receptę odrazu przynoszą ulge i nie ma się czego wstydzić, gdyż grzybice ma wiele kobiet. Życzę zdrówka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zmartwiona Re: swędzące miejsce intymne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.06, 19:33 a skąd pewnosc że to grzybica??? nie uprawiałam seksu ...... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
agatka_to_ja Re: swędzące miejsce intymne 16.08.06, 19:46 Grzybicy mozna nabawic sie i bez seksu - od wspolnej toalety, od wyjałowienia organizmu, po kuracji antybiotykowej itp... Odpowiedz Link Zgłoś
a.m01 Re: swędzące miejsce intymne 16.08.06, 21:19 Kup sobie LaciBios Femina, ja biorę dwóch miesięcy i dzisiaj byłam u gina i pierwszy raz od pół roku mam wszystko w porządku, upławy w normie, żadnych grzybic, zapaleń, wszystko ok polecam ten probiotyk, poza tym wygodny, bo doustny. A co do samej grzybicy, to niekoniecznie można się nią zarazić podczas stosunku. Mogłaś wycierać się wilgotnym ręcznikiem na ktorym rozwinęły sie grzybki...mogłaś załapać na basenie, albo przesiadując zbyt długo w mokrym kostiumie, albo od antybiotyków, które wyniszczają florę bakteryjną w pochwie i bakterie mają wolny dostęp, moze spalaś w cudziej pościeli..przyczyn może być sporo, najlepiej idź do ginekologa, porozmawiaj. A tymczasem zakwaszaj pochwę - kapsułki LaciBios Femina pomogą, bo zawierają szczepy bakterii kwasu mlekowego, który jest odpowiedzialny za utrzymanie prawidłowej mikroflory w pochwie. Poza tym kup jeszcze plyn do higieny intymnej- Lactacyd, też reguluje pH. Najlepiej jesli laciļios femina bedziesz brała systematycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: swędzące miejsce intymne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 10:18 tez to mialam i bardzo balam sie isc do lekarza ale sie przemoglam, wlasnie wczoraj zakonczylam leczenie, tabletki i masc, czuje sie swietnie jutro ide na kontrole,radze ci idz do lekarza i sie tak nie zamartwiaj jesli to przeoczysz to skutki moga byc trgiczne zdrowia zycze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malwina Re: swędzące miejsce intymne IP: *.crowley.pl 17.08.06, 10:55 A jak jest z tymi probiotykami z pałeczkami kwasu mlekowego? jest ich tyle, wszystkie działają na schorzenia kobiece? to bez różnicy który wykupie? Odpowiedz Link Zgłoś