Gość: ... IP: *.ksknet.pl 18.07.07, 10:57 Brałam tabletki 6 miesięcy. Teraz robie 3 miesięczną przerwę. mój cykl trwał 29 dni. Jaka jest szansa że podczas przerwy będzie się to utrzymywać? Są wakacje i chciałam sobie jakoś wyjazd zaplanować. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kerry_weaver Re: przerwa 18.07.07, 11:09 Jest szansa że się utrzyma. U mnie tabletki uregulowały cykl i po odstawieniu był mniej więcej regularny, ale nie 29 a 31 dni. A po co tak długa przerwa po tak krótkim czasie brania? Odpowiedz Link Zgłoś
eciepecie8 Re: przerwa 18.07.07, 11:39 A po co tak długa przerwa po tak krótkim czasie brania? własnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: przerwa IP: *.ksknet.pl 18.07.07, 12:16 No lekarka mi tak powiedziała, że jak się robi przerwę to co najmniej 3 miesiące. Mój chłopak teraz wyprowadził się z akademika i wrócił do domu. Więc stwierdziłam, że sobie troszkę odpocznę o pieniądze zaoszczędzę. A to może mieć jakiś ujemny wpływ czy coś? Odpowiedz Link Zgłoś
eciepecie8 Re: przerwa 18.07.07, 12:19 ale czy lekarka ci powiedziala, ze robienie tak długiej przerwy po tak krótkim czasie to bezsens? i bedziesz tak hustac organizmem w zalezności od tego, czy chłopak ma wakacje czy nie? przeciez pigułki to nie mietówki Odpowiedz Link Zgłoś
garraretka Re: przerwa 18.07.07, 13:04 Ja biorę tabletki ponad 2 lata bez żadnych przerw i jakoś żaden lekarz nie mówił NIC o konieczności zrobienia takowej. Albo się tabletki łyka regularnie albo po prostu się je odstawia. Słowa lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: przerwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.07, 13:37 Zgadzam się! Nie ma żadnych naukowych przesłanek do robienia przerwy w braniu tabletek, a takie zachowanie rozreguluje cały cykl i organizm i tyle z tego bedzie pozytku.Ja po 3 latach odstawiłam (na stałe),to pierwszy okres miałam po 3 miesiącach, więc nie można przewidzieć kiedy bedziesz miala @. A poza tym, sposob antykoncepcji trzeba dopasowac do swojej sytuacji(czyt.wakacji chlopaka), a w twoim przypadku pigulki nie byly konieczne, A napewno decyzja o ich wzieciu nie byla przemyslana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: przerwa IP: *.ksknet.pl 18.07.07, 14:09 wyobraź sobie że ta decyzja była bardzo przemyślana! mój lekarz powiedział, że nic się nie dzieje przy tego typu przerwach! i że okres przez pierwsze miesiące powinien być regularny jak podczas brania tabletek ale jest to sprawa bardzo indywidualna czyli każdy reaguje inaczej! ja pytałam jak było w waszych przypadkach a nie prosiłam Cię o ocenę czy przemyślałam sprawę brania pigułek-idź matkuj gdzie indziej! Odpowiedz Link Zgłoś