IP: *.ksknet.pl 18.07.07, 10:57
Brałam tabletki 6 miesięcy. Teraz robie 3 miesięczną przerwę. mój cykl trwał
29 dni. Jaka jest szansa że podczas przerwy będzie się to utrzymywać? Są
wakacje i chciałam sobie jakoś wyjazd zaplanować.
Obserwuj wątek
    • kerry_weaver Re: przerwa 18.07.07, 11:09
      Jest szansa że się utrzyma. U mnie tabletki uregulowały cykl i po odstawieniu
      był mniej więcej regularny, ale nie 29 a 31 dni.
      A po co tak długa przerwa po tak krótkim czasie brania?
      • eciepecie8 Re: przerwa 18.07.07, 11:39
        A po co tak długa przerwa po tak krótkim czasie brania?

własnie?
        • Gość: ... Re: przerwa IP: *.ksknet.pl 18.07.07, 12:16
          No lekarka mi tak powiedziała, że jak się robi przerwę to co najmniej 3
          miesiące. Mój chłopak teraz wyprowadził się z akademika i wrócił do domu. Więc
          stwierdziłam, że sobie troszkę odpocznę o pieniądze zaoszczędzę. A to może mieć
          jakiś ujemny wpływ czy coś?
          • eciepecie8 Re: przerwa 18.07.07, 12:19
            ale czy lekarka ci powiedziala, ze robienie tak długiej przerwy po tak krótkim
            czasie to bezsens? i bedziesz tak hustac organizmem w zalezności od tego, czy
            chłopak ma wakacje czy nie? przeciez pigułki to nie mietówki
          • garraretka Re: przerwa 18.07.07, 13:04
            Ja biorę tabletki ponad 2 lata bez żadnych przerw i jakoś żaden lekarz nie mówił
            NIC o konieczności zrobienia takowej.
            Albo się tabletki łyka regularnie albo po prostu się je odstawia. Słowa lekarza.
            • Gość: Justyna Re: przerwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.07, 13:37
              Zgadzam się! Nie ma żadnych naukowych przesłanek do robienia przerwy w braniu
              tabletek, a takie zachowanie rozreguluje cały cykl i organizm i tyle z tego
              bedzie pozytku.Ja po 3 latach odstawiłam (na stałe),to pierwszy okres miałam po
              3 miesiącach, więc nie można przewidzieć kiedy bedziesz miala @. A poza tym,
              sposob antykoncepcji trzeba dopasowac do swojej sytuacji(czyt.wakacji
              chlopaka), a w twoim przypadku pigulki nie byly konieczne, A napewno decyzja o
              ich wzieciu nie byla przemyslana.
              • Gość: ... Re: przerwa IP: *.ksknet.pl 18.07.07, 14:09
                wyobraź sobie że ta decyzja była bardzo przemyślana! mój lekarz powiedział, że
                nic się nie dzieje przy tego typu przerwach! i że okres przez pierwsze miesiące
                powinien być regularny jak podczas brania tabletek ale jest to sprawa bardzo
                indywidualna czyli każdy reaguje inaczej! ja pytałam jak było w waszych
                przypadkach a nie prosiłam Cię o ocenę czy przemyślałam sprawę brania
                pigułek-idź matkuj gdzie indziej!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka