17.05.06, 10:13
Jestem nowa, dlatego może krotko streszcze moj "przypadek": też mam problemz
H i jeszcze dodtakowo tradzik (w wieku 27 lat), jestem pod opieka ginekologa-
endokrynologa, po zrobieniu badan hormonalnych wyszlo ze w zasadzie wszystko
jest ok... Lekarz zapisal mi Yasmin, ktory w bardzo malym stopinu pomogl
(wczesniej bralam Harmonet z podobnym skutkiem). Teraz stwierdzilam ze chce
sprobowac metod bardziej radykalnych - "trwala depilacja". Czytajac wasze
wypowiedzi, zorientowalam sie ze ta "trwalosc" nie jest wcale taka pewna, a
wlasciwie bardzo malo prawdopodobna w naszym "przypadku". Mimo to chcialabym
sprobowac. Ostatnio w jakims kolorowym pismie przeczytalam o nowej
metodzie "trwalej depilacji" - Epilar. Zanim poddam sie ewentualnym zabiegom
(wiem, ze bedzie ich musialo byc o wiele wiecej niz jeden) mam zamiar
skonsultowac sie z moim lekarzem oraz z lekarzem w gabinecie kosmetycznym.
Ale chcialam sie dowiedziec cowy o tym myslicie, czy moze ktoras z was
probowala tego, czy jest to bardziej skuteczne niz laser? Pozdrawiam:)
Obserwuj wątek
    • zanilk Re: Epilar? 17.05.06, 17:17
      nie spotkałam się z tą metodą, aczkolwiek właśnie przeczytałam, że
      najskuteczniejszy jest dla osób z ciemną karnacją, ale jasnymi włosami.
      mniemam, że takich nie masz skoro masz problem z hirsutyzmem. Inną sprawą jest,
      że nadal w rankingach najlepszy jest podobno laser (ewentualnie laser z
      radiacją).
      • kasiab777 Re: Epilar? 22.03.07, 18:13
        czesc Dla mnie epilar to rewelacja. Bylam na kilku zabiegach w warszawie i po
        kazdym zabiegu mam spokuj na miesiac. Dla mnie to bardzo wazne bo mam wlosy na
        twarzy (czarne i dlugie). Moze ktos wie gdzie to cudo kupic??
        • luisa92 Re: Epilar? 22.03.07, 20:00
          byłaś kilka razy i masz spokój na miesiąć? czy to żart ja po jednej depilacji
          laserem mam spokój prawie 2 miesiące a powiedziano mi ze po 4 bede miala spokój
          na zawsze. Ale nic napisz cos wiecej o tym epilarze bo nigdy nie wiadaomo. ja
          wybrałam depilację laserem. Jestem pełna nadziei ale jestem dopiero po 1
          zabiegu 27 marca ide na nastepny. do tej pory odrosło miminimalnie wiec brak
          słów. ale czekam cierpliwie na cala serję.
          • kasiab777 Re: Epilar? 22.03.07, 23:15
            Hejka. Jak chcesz chodzic na laser to Twoja sprawa. Ja chodzilam i mi nie
            pomogl. Nie pomogly mi tez elektroliza ani ultradzwieki. Zadzialala Tylko Diana
            i Epilar po ktorym mam calkowity spokoj przez miesiac. Dla mnie to rewelacja.
            Poniewaz jestem za granica i tutaj nie znaja tego zabiegu chcialam kupic Epilar
            do uzytku domowego. To tyle o epilarze.
            Luiza92 z jakiego miasta jestes?? I jaki na jaki laser chodzisz?? Moze ja
            wybralam niewlasciwy i powinnam sprobowac Twojego. Pozdrowienia
            • ana7812 Re: Epilar? 23.03.07, 21:21
              allegro.pl/item175438644_depilator_laserowy_epila_.html mówicie o tym???
              • kasiab777 Re: Epilar? 24.03.07, 03:29
                chodzi o cos innego
                www.symphar.com/products/epilar/index_pl.htm
                • gregorianek Re: Epilar? 03.04.07, 13:35
                  www.hofbeauty.co.uk/Products/Waxing/Epilar_System_Hair_Growth_Inhibitor/?PHPSESSID=d364f5b82266161c6ef88cd7e7bafffc
                  • crossi Re: Epilar? 03.04.07, 14:48
                    i jak to kupic?????
                  • kasiab777 Re: Epilar? 26.04.07, 12:30
                    Hejka probowalam to kupic na tej stronie ale cos nie wyszlo bo wyswietlalo mi
                    sie ze wysylaja tylko na terenie uk. Moze komus innemu sie uda.
            • luisa92 do Kasi 05.04.07, 18:41
              Kasiu jestem z Warszawy ale z tego co sie orientuję ten laser na który ja
              chodzę jest tez w innych miastach. Ja juz jestem po 2 zabiegach. Jestem pełna
              wiary i optymizmu bo jak na razie jest tak dobrze ze az za dobrze i boję się
              zapeszyć. Koniecznie musisz pójść na laser diodowy firmy Coherent lightsheer.
              Proszę napisz mi na jakim ty laserze byłaś i jak Twoje doznania? Czy w ogóle Ci
              nie pomógł czy pomógł tylko na początku? Jak masz więcej pytań to daj znać
              odpisze na Twoje pytania
              • kasiab777 Re: do Kasi 26.04.07, 12:42
                Hejka Luizo! Ja czasem bywam w wawie. Czy mozesz mi podac nazwe i adres salonu
                w ktorym chodzisz na zabiegi??. Ja na laser chodzilam dawno temu i bylam na
                kilku zabiegach. Nic nie pomoglo. Nazwy lasera nie pamietam niestety. Moze
                wybralam zly. Poza tym laserem robilam tylko wasik bo pod broda mam pieprzyk i
                nikt mi laserem nie dotknie tej okolicy. Dlatego wlasnie stosuje epilar. Na
                razie wydaje mi sie ze roznica jest. I to spora.
        • crossi Re: Epilar? 07.04.07, 09:50
          kasiab777, mam pytanie! ile razy juz bylas? i czy potem czekajac na kolejna
          wizyte meczylas sie z tymi odrastajacymi aby moc je zapuscic do odpowiedniej
          dlugosci?
          i o ile lepsza jest depilacja plus epilar od zwyklej depilacji bez uzycia
          epilaru?
          • crossi Re: Epilar? 15.04.07, 14:28
            jest tu ktos????
            bylam u dermatologa (pracujacego w gabinecie robiacym laser, epilar i takie
            tam..) i chcialam zrobic sobie epilar. a pani mnie obejrzala i powiedziala ze w
            moim przypadku ciemnych wlosow bardziej bedzie skuteczny i szybciej sie pozbede
            wloso jesli zastosuje laser. i teraz tak! nie wiem czy mi doradzila laser
            dlatego ze kosztuje 300 a epilar 150?? czy rzeczywiscie ma racje!???? najgorsze
            ze juz prawie mnie przekonala a tu nagle pytam jaki maja laser a ona mowi
            aleksandrtytowy.. na co ja mowie ze slyszalam ze diodowy jest lepszy a ona mi
            tlumaczy cos o wiazkach swiatla i ze aleksandytowy ma dluga wiazke i ze jest
            najlepszy i ze pracowala na diodowych...bleble zaczela mnie przekonywac

co wy na to???????????????????????
          • kasiab777 Re: Epilar? 26.04.07, 12:50
            Hejka. U mnie po epilarze wloski odrastaja duzo wolniej. Sa jasniejsze i nie
            mam kaktusa. Juhuuuu. Bylam na 2 zabiegach i wydaje mi sie ze roznica jest i to
            spora ale tak naprawde bede wiedziec za jakies pol roku. Kupilam sobie epilar i
            bede go uzywac w domu.
            • baja89 co do temtu 26.04.07, 17:25
              Crossi co za durana baba gada Ci ze aleksandrytowy ma lepsza wizke swietlna niz
              diodowy. W komunie zyje czy co??! Wogole to sa moznejsze lasery. ALe na ten
              temat TRZEBA DUZZZZO CZYTAC a nie siedziec na tylku plakac i wydawac kase na
              pierwszy lepszy bo kosmetyczka nagabuje. Sama osobiscie zastanawiam sie nad
              epilarem bo skacze po laserach i g... mi z tego. Ale jestem w trakcie lecznia
              wiec nie moge nic robic a tylko wode utleniona.
              • crossi Re: co do temtu 28.04.07, 03:12
                no czytam czytam, ale swoj adroga tez slucham ludzi.. do tej wypowiedzi dr
                dermatolog podeszlam ssceptycznie... no coz. koniec koncow nie poszlam tam, wiem
                ze jesli pojde na laser to jakis diodowy.. ale caly czas jeszcze zastanawiam sie
                nad epilarem..
            • eliza1000 Re: Epilar? 27.04.07, 12:57
              Pytanie do Kasi. A gdzie kupiŁaś ten epilar i ile on kosztuje?
              • crossi Re: Epilar? 28.04.07, 03:09
                tak wlasnie gdzie kupilas ja tez chce:)
                • kasiab777 Re: Epilar? 28.04.07, 14:23
                  Hejka. Poszlam do salonu kosmetycznego i poprosilam zeby mi zamowili. W jednym
                  mnie olali a w drugim nie. Dystrybutor Epilaru w Polsce nazywa sie Symphar
                  jesli sie nie myle.
                  • aanaa3 Re: Epilar? 07.05.07, 18:42
                    tutaj w UK widziałam to urządzenie w sklepie kosmetycznym.Kosztuje ono 9,99 funtów.
                    • kasiab777 Re: Epilar? 07.05.07, 19:26
                      A o jakim urzadzeniu mowa?? Chodzilo nam raczej o krem.
                      • katarzynka791 Re: Epilar? 08.05.07, 13:34
                        Witajcie dziewczyny
                        No wlasnie ile ten krem kosztuje?
                        Na allegro ostatnio widzialam hair no more skin doctors zestaw 2 kremow za 105
                        zl
                        Czy ktos tego uzywal?

a urzadzenie tez jest i na allegro pod nazwa epilar mozna znalezc ale moja
                        nadzieja to w kremie :( chyba...
                        • kasiab777 Re: Epilar? 08.05.07, 15:57
                          Hejka. Epilaru System (kremu) na allegro nie znalazlam. Znalazlam urzadzenie
                          EPILA Laser a nie o to raczej chodzilo. O skin doctors nie wiem nic.
                          • gregorianek Re: Epilar? 08.05.07, 18:48
                            "Hair no more". Ujme to mało elegancko ale nad wyraz trafnie: Pic na wode.
                            Nie polecam. Epilar System raczej jest niedostępny dla zwykłego śmiertelnika :)
                            Raczej, bo kasi sie udało ;)
                            • katarzynka791 Re: Epilar? 09.05.07, 08:15
                              Dziekuje za odpowiedzi JA tak od razu to nie kupuje ale jak zobaczylam ile osob
                              to kupilo i kupuje to stwierdzilam ze na pewno na Waszym forum ktos o tym
                              slyszal I nie pomylilam sie

I mam jeszcze pytanie? SKoro kasi sie udalo nabyc epilar to moze jeszcze komus
                              No i nadal jestem ciekawa ile to kosztuje

• dyzurna Re: Epilar? 13.05.07, 00:45
                                witam

ja rowniez zmagam sie z hirsutyzmem i jestem bardzo zainteresowana tym epilarem
                                i tak sie zastanawiam czy by sie nawet nie wybrac do londynu po ten specyfik.
                                mieszkam na stale w brukseli (to 3 godziny pociagiem) jakbym znalazla to w
                                sklepie to jakby chciala ktoras z dziewczyn to bym jej to kupila?
                                nie wiem to tylko propozycja. ja w kazdym razie chyba sobie zrobie wycieczke :)
                                • ulka42 Re: Epilar? 21.05.07, 15:28
                                  Do dyżurna :Jestem chętna na kupno Epilaru, jeżeli udałoby Ci się do kupić
                                  w Londynie. Jeżeli będzie coś wiadomo, to napisz mi na priva.
                                  • albasi Re: Epilar? 29.05.07, 13:31
                                    Śledzę wątek od początku, gięłam się i pięłam żeby ten specyfik zdobyć. W końcu
                                    się udało. W sprzedaży bezpośredniej kosztuje ok 250 zł za zestaw, ale jest
                                    dostępny tylko dla salonów kosmetycznych. Znalazłam taki, który mi to zamówił w
                                    zamian za mały profit. Zestaw wystarcza na ok 5 zabiegów bikini, ok 3 zabiegów
                                    łydek, wąsika myślę, że jednym zestawem można się pozbyć. Teraz przygotowania
                                    do woskowego, a potem czekanie na rezultat.
            • albasi Mam epilar i co dalej?? 29.05.07, 20:55
              Mam pytanie dotyczące tego, czy któraś z Was próbowała łączyć epilar z laserem.
              Wymóg do epilaru to 5mm włos, wąsik tej ługości to nie lada wyczyn i katorga,
              chciałabym być z takim krępującym stanem jak najrzadziej i jak najkrócej, stad
              zastanawiam się nad wykorzystaniem tego wysiłku w sposób jak najbardziej
              efektywny. Dziękuję za wszelkie info.
              • hevik Re: Mam epilar i co dalej?? 05.08.07, 12:46
                Gdzieś wyczytałam ( niestety nie pamiętam źródła ) że można łączyć te dwa
                zabiegi . Ja mam pytanie odnośnie kremu Emla do znieczuleń miejscowych - czy
                można go zastosować przed depilacją i nałożeniem Epilar ?
                • julka1305 Czy któraś słyszała o tym????? 06.08.07, 12:35
                  www.slimcity.pl/sklep/index.php?p=productsMore&iProduct=12&sName=epila-
                  laser-si-808 Mam pytanie czy ktoras z was to kupila a jesli tak to czy cos to
                  daje jaka jest wasza opinia na ten temat ???
    • pysiaaaa Re: Epilar? 27.08.07, 11:55
      Czesc dziewczyny!
      A moze orietujecie sie,czy mozna zapisac sie(a jezeli tak,to gdzie dokladnie,
      moze jakis nr.tel, albo adresik?)na epilar w Lubinie?Bylabym bardzo wdzieczna za
      odpowiedz.Pozdrwaim:)
      • toberka Re: Epilar? 27.08.07, 18:47
        widzialam szyld w lublinie w leclerku na zana, w srodku jest gabinet
        kosmetyczny, ja robilam laser na lydki 4 zabiegi, ostatni w czerwcu
        w ars medica przez cale wakacje nie mialam depialatora w rekach,
        pozostal gdzie niegdzie delikatny meszek, na jesieni robie cale
        bikini i z moich czarnych wlosow nie pozostanie juz nic. na calym,
        brzuch, twarz, piersi, plecy...... ciele mam meszek taki okolo 0,5
        cm, ale oprocz epilaru nie ma na niego nic skutecznego wiec
        zaakceptuje go, nie mam wydaje mi sie hisrudyzmu, bo ciemne wlosy
        mialam tylko na lydkach i w "ogrodku", a maszek ma prawie kazdy,
        dylko ze mój troche dlugi ale i tak faceci sie za mna ogladaja wiec
        chyba nie jest tak zle
        • beti_r Re: Epilar? 28.06.09, 16:05
          nie wiem gdzie ten zestaw kupic . juz nie sprzedaja na www.epilar.pl
          tylko zakłada bo do nich dzwonilam . a nie znam zadnego zakładu
          który by mi to sprzedał . jedynie na ebay widzialam ale nie mam
          konta w pay pay i trudno sie mówi . trzeba zyc dalej . a moze sa
          osoby ktore maja dostep.
    • lallila Re: Epilar? 23.10.07, 20:02
      Witam, w epilarze skladnikiem aktywnym sa enzymy trawiace bialko, ktore maja
      niszczyc mieszek wlosowy - oni uzywaja trypsyny, a mozna samemu zrobic domowy
      analog o podobnym dzialaniu i sprawdzic jak dziala nie wydajac takich chorych
      pieniedzy, tylko zamiast trypsyny uzyc innych enzymow proteolitycznych jak
      dostepna latwo bromelaina:
      laboratoriumurody.pl/forum/depilacja-enzymatyczna-domowy-epilar-system,t10524.html
      Sama nie moge jeszcze nic o skutecznosci powiedziec, bo enzymowalam sie domowym
      sposobem niedawno, w kazdym razie konczyny poki co wciaz sa lyse :)
      • slawek63574 Re: Epilar? 29.10.07, 19:40
        Witam,

I tak o ile chodzi o Epilar. W tej chwili jestem po 4 zabiegu całego
        zarostu na twarzy, przyznam robiłem to domowym sposobem najpierw
        depilacja a potem Epilar. Najgorsza była pierwsza depilacja, grube
        włosy i gęste ale co tam bólu się nie boję. Musze przyznać że to
        działa teraz odrosty są cienki i białe. Podejrzewam że po kolejnych
        4 zabiegach po włosach nie będzie śladu. Cały zabieg kosztował
        będzie mnie jakieś 1000 zł.
    • tatiana8 Re: Epilar? 06.11.07, 19:13
      Witam,

chciałam zapytać, czy któraś z Was ma doświadczenia ze stroną:
      www.epilar.pl

Złożyłam tam dziś zamówienie, na stronie nie ma żadnych danych
      kontaktowych, oprócz numeru konta :( .
      Dostałam mail z potwierdzeniem zamówienia, z jakimś pustym linkiem.
      Wysłałam do nich wiadomość z prośbą o podanie danych, czyli adresu,
      nazwy firmy. Jednak odpowiedzi nie dostałam.
      Nie zamierzam wysyłać im pieniędzy na podane konto, bo to wszystko
      wydaje mi się trochę podejrzane.

Pozdrawiam
      • moni_30 Re: Epilar? 04.12.07, 19:20
        w zakładce "o nas" są poniższe dane firmy:

WIELKOPOLSKIE CENTRUM KOSMETOLOGII
        oś. Przyjaźni 18N/171
        61-689 Poznań
      • sassanka2 Re: Epilar? 22.12.07, 19:06
        Ja złożyłam u nich zamówienie i epilar doszedł do mnie w ciągu czterech dni.
        Można wybrać - albo wpłata na konto, albo wysyłka za pobraniem.
    • tatiana8 Re: Epilar? 02.01.08, 13:11
      Tak, Epilar juz do mnie doszedł, dosyć szybko od złożenia
      zamówienia. Teraz zamówiłam drugi, żeby mieć zapas.
      Czy zauważacie efekty? U mnie za wcześnie by o nich mówić, chcę się
      pozbyć dzięki niemu meszku na twarzy i wąsika.
      Niestety nie dam rady stosować go na brodzie, gdyż tam mam czarne,
      twarde włosy, które odrastają już następnego dnia, w przypadku
      stosowania epilaru można depilować twarz tylko raz na 4 tygodnie.
      Nie wiem, co przez miesiąc miałabym robić z tymi widocznymi,
      czarnymi włosami :((((
      Jestem skazana na elektrolizę, ale bardzo się jej boję i tak
      odkładam i odkładam...

Pozdrawiam
      • kasiab777 Re: Epilar? 09.01.08, 02:34
        A przy rejstracji co wpisalyscie w rubryke NIPu?? Bo ja nipu nie
        posiadam.
        • tatiana8 Re: Epilar? 14.01.08, 21:52
          Nie wpisywałam nipu.
    • arabeska_73 Re: Epilar? 20.05.08, 19:27
      EPILAR SYSTEM- Trwała depilacja
      NOWOŚĆ W DEPILACJI

Propozycja dla osób z ciemną skórą i jasnymi włosamiEpilar System jest nowym i
      łatwym w zastosowaniu produktem, który permanentnie redukuje zbędne owłosienie
      bez efektów ubocznych takich jak np.: rany, oparzenia, blizny, oraz bez potrzeby
      inwestowania w szkolenia i drogi sprzęt medyczny. Przeznaczony do stosowania
      wyłącznie w gabinetach lekarskich oraz w wybranych gabinetach kosmetycznych.

Przez dziesięć lat grupa duńskich lekarzy i biotechnologów pracowała nad
      rozwojem produktu opartego na działaniu enzymu, służącego do usuwania zbędnego
      owłosienia. Produkt został przebadany na dużej liczbie pacjentów, wykazując
      bezpieczeństwo, skuteczność i brak skutków ubocznych.

Zabieg z zastosowaniem preparatu Epilar®System jest przeprowadzany po
      tradycyjnym zabiegu depilacji woskiem wykonanym w profesjonalnych gabinetach
      medycyny estetycznej.

Epilar®System składa się z 2 żeli, które wmasowuje się w skórę po zabiegu woskiem.

Jesienią 2004 roku Epilar®System został zastosowany przez duńskich kosmetologów,
      a obecnie jest wprowadzany na rynek w Europie i USA.

Epilar®System jest sprzedawany w eleganckich niebieskich, metalicznych
      opakowaniach zawierających 2 tubki żelu po 5 ml każda: Inhibitor 1 (zawiera
      enzym); Aktywator 2 (aktywuje enzym).

EPILAR SYSTEM jest sprzedawany tylko i wyłącznie na potrzeby gabinetów
      kosmetycznych, dermatologicznych i gabinetów medycyny estetycznej.
      ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jak działa Epilar®System?

Epilar®System jest skutecznym produktem do trwałej redukcji zbędnego owłosienia
      bazującym na naturalnym enzymie. Jest to enzym proteolityczny - trypsyna, który
      wnikając do mieszków włosowych niszczy białka komórek macierzy, nabłonkowej
      części mieszka, z której w wyniku rogowacenia powstaje łodyga włosa. W ten
      sposób dochodzi do zatrzymania odrostu włosa.

Ze względu na swoją strukturę i specjalizację, trypsyna nie wchodzi w interakcje
      z innymi substancjami i strukturami skóry, oraz nie przenika do układu krążenia.

Epilar®System działa tylko na mieszki włosowe, które są otwarte i puste po
      zabiegu depilacji woskiem i głównie na te włosy, które pozostają w fazie wzrostu
      (anagen).

Cechą znamienną włosa anagenowego jest dobrze wykształcona opuszka - dolna,
      rozszerzona część mieszka zawierająca macierz włosa tj. najszybciej dzielące się
      komórki nabłonka.

Badania kliniczne wykazują, że Epilar®System działa również w fazie między
      anagenem (fazą wzrostu) i katagenem (fazą przejściową, inwolucji).
      ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jak przeprowadzić zabieg preparatem Epilar®System?

Zabieg preparatem Epilar®System jest zawsze przeprowadzany bezpośrednio po
      zabiegu usuwania włosów woskiem, lub po usunięciu włosów za pomocą pęsety z
      mniejszych partii ciała, takich jak brwi lub górna warga.

Ważne jest aby usunąć wszystkie pozostałości wosku z powierzchni skóry. Poprawne
      wykonanie tej czynności zapewni skuteczne wniknięcie preparatu Epilar®System do
      otwartych mieszków włosowych.

Odpowiednią ilość żelu 1 (Inhibitor) rozprowadza się równomiernie po uprzednio
      poddanej depilacji skórze, a następnie wmasowuje się go przez około 1 minutę.

Następnie należy nanieść odpowiednią ilość żelu 2 (Aktywatora) na powierzchnię
      skóry, na której znajduje się już żel 1, czyli Inhibitor i ponownie wmasować go
      przez około 1 minutę.

Sam żel z Inhibitorem jest dość lepki. Po połączeniu żele zmieniają
      konsystencję, stając się bardziej płynne i mniej lepkie, umożliwiając lepszą
      penetrację do "otwartych" mieszków włosowych. Żele pozostają aktywne przez jedną
      minutę po nałożeniu, po tym czasie można usunąć nadmierną ilość żelu ręcznikiem
      papierowym.

Koniec zabiegu!

Ważne jest, aby żele zastosować na oczyszczoną skórę zaraz po zabiegu depilacji
      woskiem, kiedy mieszki włosowe są jeszcze "otwarte" i możliwa jest peneracja
      aktywnych składników preparatów wgłąb mieszka włosowego w okolicę komórek
      macierzystych. W przypadku wykonywania zabiegu na większej powierzchni ciała
      (plecy lub nogi) zalecane jest podzielenie całego obszaru na mniejsze partie, na
      których kolejno można wykonać zabieg preparatem Epilar®System.

Jakich rezultatów należy oczekiwać?

Badania kliniczne wykazują, że w celu uzyskania zadowalających efektów
      wymaganych jest od 8 do 12 zabiegów, w zależności od okolicy. Ponadto, każdy
      pacjent ma inne wyobrażenie co do momentu, w którym osiągnięto koniec leczenia w
      zależności od tego, czy pozostała ilość włosów jest możliwa do zaakceptowania.

Aby osiągnąć jak najlepsze rezultaty ważne jest zachowanie systematyczności w
      trakcie trwania całego leczenia.

Zarówno cykl wzrostu włosa jak i ilość mieszków włosowych są indywidualne, różne
      w różnych częściach ciała. Zalecany odstęp między zabiegami na twarzy wynosi
      około 4 tygodni, a na pozostałych okolicach 5-6 tygodni.

Regularność zabiegów zapobiega również możliwości pojawienia się nowej generacji
      włosów. Jeśli mieszki włosowe nie zostaną poddane zabiegowi w odpowiednim
      czasie, nowy wzrost może pojawić się wkrótce po zakończeniu zabiegu.

Nie można się spodziewać także 100% skuteczności zabiegu, ponieważ z
      fizjologicznego punktu widzenia nie jest to możliwe.

Większość pacjentów zauważy różnicę już po pierwszym zabiegu preparatem
      Epilar®System, szczególnie, gdy są przyzwyczajeni do zabiegów woskiem.
      Odrastanie włosów ulega wydłużeniu, a ich ilość znacznemu zredukowaniu.

Wyraźna redukcja owłosienia następuje zazwyczaj po 2 - 3 zabiegach.

Pewne czynniki, na przykład zmiany hormonalne takie jak ciąża lub menopauza, jak
      również działania niepożądane niektórych produktów leczniczych, mogą powodować
      wzrost nowych i irytujących włosów niezależnie od leczenia preparatem Epilar®System.

Jakie środki ostrożności należy zachować przy zabiegu preparatem Epilar®System?

Epilar®System jest zabiegiem bezpiecznym co potiwerdziły kilkuletnie obserwacje
      kliniczne.

Do standardowych środków ostrożności zalicza się unikanie kąpieli słonecznych i
      solarium, stosowania perfumowanych kremów, samoopalaczy w kremie i/lub sprayu,
      makijażu i dezodorantów 24 godziny po zabiegu. Jest to związane z zabiegiem
      woskowania.

Solarium i opalanie na słońcu po tym czasie jest dozwolone i nie maja wpływu na
      skuteczność leczenia preparatem Epilar®System.

W przypadku wrastających włosów zaleca się zastosowanie środka złuszczającego
      (preparat zawierający kwas glikolowy lub peeling typu scrub). Należy to zrobić
      najwcześniej 4-5 dni po zabiegu woskiem i powtarzać 3-4 razy w tygodniu,
      zaprzestając na kilka dni przez kolejnym zabiegiem, aby pozostawić skórę
      nienaruszoną i bez podrażnień.

Bezwzględnie zakazane jest usuwanie włosów między zabiegami (woskiem lub
      pęsetą), ponieważ może to zakłócić kurację, przedłużyć jej czas trwania i/lub
      zwiększyć liczbę potrzebnych zabiegów. Jeśli włosy między zabiegami będą za
      długie, należy je obciąć nożyczkami lub zgolić. Tuż przez kolejnym zabiegiem
      woskiem włos musi mieć około 5,0 mm długości, w przeciwnym razie skuteczne
      woskowanie staje się zbyt trudne do przeprowadzenia.
      Efekty

Efekty zabiegu są rewelacyjne!!

Po pierwszym zabiegu widać już efekty. Włosy są już tak osłabione,że wolniej
      rosną ,a jeśli podczas zabiegu trafi się na fazę wzrostu włosa ANAGEN wtedy
      włosy
    • arabeska_73 Re: Epilar? 20.05.08, 19:28
      NOWOŚĆ W DEPILACJI

Propozycja dla osób z ciemną skórą i jasnymi włosamiEpilar System jest nowym i
      łatwym w zastosowaniu produktem, który permanentnie redukuje zbędne owłosienie
      bez efektów ubocznych takich jak np.: rany, oparzenia, blizny, oraz bez potrzeby
      inwestowania w szkolenia i drogi sprzęt medyczny. Przeznaczony do stosowania
      wyłącznie w gabinetach lekarskich oraz w wybranych gabinetach kosmetycznych.

Przez dziesięć lat grupa duńskich lekarzy i biotechnologów pracowała nad
      rozwojem produktu opartego na działaniu enzymu, służącego do usuwania zbędnego
      owłosienia. Produkt został przebadany na dużej liczbie pacjentów, wykazując
      bezpieczeństwo, skuteczność i brak skutków ubocznych.

Zabieg z zastosowaniem preparatu Epilar®System jest przeprowadzany po
      tradycyjnym zabiegu depilacji woskiem wykonanym w profesjonalnych gabinetach
      medycyny estetycznej.

Epilar®System składa się z 2 żeli, które wmasowuje się w skórę po zabiegu woskiem.

Jesienią 2004 roku Epilar®System został zastosowany przez duńskich kosmetologów,
      a obecnie jest wprowadzany na rynek w Europie i USA.

Epilar®System jest sprzedawany w eleganckich niebieskich, metalicznych
      opakowaniach zawierających 2 tubki żelu po 5 ml każda: Inhibitor 1 (zawiera
      enzym); Aktywator 2 (aktywuje enzym).

EPILAR SYSTEM jest sprzedawany tylko i wyłącznie na potrzeby gabinetów
      kosmetycznych, dermatologicznych i gabinetów medycyny estetycznej.
      • arabeska_73 Re: Epilar? 20.05.08, 19:48
        Efekty

Efekty zabiegu są rewelacyjne!!

Po pierwszym zabiegu widać już efekty. Włosy są już tak osłabione,że wolniej rosną ,a jeśli podczas zabiegu trafi się na fazę wzrostu włosa ANAGEN wtedy włosy już nigdy nie odrosną ,po prostu zostaną na trwałe usunięte.

Zabiegi trzeba powtarzać do momentu aż się usunie wszystkie i nie będą odrastać . Tych zabiegów może być kilka .

EPILAR SYSTEM działa na bardzo mocne włosy
    • arabeska_73 Re: Epilar? 20.05.08, 19:37
      Zapraszam na zabieg depilacji Epilar

Gabinet Kosmetyczny ,,ARNIKA"
      ul. Piękna 11 Warszawa-Wesoła [dzielnica]

OTWARTE: od godziny 9-21 pon-sob.

Tel . 022 7734728
      Tel .kom. 662143481
      • tatiana8 Re: Epilar? 29.05.08, 12:21
        Arabeska_73, a jesteś w stanie wytłumaczyć, dlaczego u kogoś nie
        podziałał Epilar?
        Ja zastosowałam już 4 razy, teraz mam 6-tygodniową już przerwę w
        depilacji, bo chciałam to zrobić dokładnie 2 tygodnie przed weselem
        (ok. 10 dni potrzebuję na pozbycie się tych ropnych krostek po
        depilacji). No i przyjrzałam sie swojej twarzy w lustrze i widzę, że
        wszyściutko co miałam odrosło.

Co może być przyczyną? I co mogę zrobić, żeby zwiększyć działanie
        Epilaru. Jak trafić w fazę anagenu?

Pozdrawiam
        • moni_30 Re: Epilar? 29.05.08, 19:23
          Ja zużyłam całe opakowanie Epilaru i nie widzę żadnego efektu:-(
          Być może jest skuteczny, ale na mnie nie działa!
          • balbina_ina Re: Epilar? 14.10.08, 18:57
            Czy ktos po zastosowaniu serii zabiegow epilarem zlikwidowal zbedne owlosienie?
            Czy warto wydawac na to spore pieniadze spore lepiej pojsc na laser? Jest ktos
            kto ma pozytywne opinie i trwale efekty po tym zabiegu? Prosze o wypowiedzi.
        • balbina_ina Re: Epilar? 14.10.08, 19:08
          Tatiano czy zauwazylas pozytywne efekty?
          • tatiana8 Re: Epilar? 01.07.09, 17:07
            Nie zauważyłam żadnych efektów, dlatego przerwałam zabiegi.
            Mam cały Epilar kupiony w zeszłym roku i jakoś nie mogę się zebrać,
            żeby znów to stosować, bo niestety kiedy go stosowałam podrażnienie
            miałam o wiele większe.
    • beti_r Re: Epilar? 01.07.09, 17:34
      Zabiegi laserem opóźniają odrost włosów mniej więcej na okres dwóch
      lat i dlatego wydaje się, że jest ich mniej. Niestety zabiegi trzeba
      po tym okresie ponawiać z częstotliwością właśnie co dwa lata-
      seria. Żadna kosmetyczka pracująca laserem i kasująca za zabieg duże
      pieniądze tego Pani nie powie: laser nie usuwa trwale włosów a
      tylko spowalnia ich odrost.Powoduje przy tym spore zniszczenia skóry
      niszcząc trwale! włókna kolagenowe i elastynowe i przyspiesza tym
      samym starzenie się skóry, nie wspominam już o bólu i poparzeniach.
      Epilar nie daje żadnych działań ubocznych i gdyby nawet nie w pełni
      działał tak jak obiecują jego twórcy, to i tak warto. Ja natomiast
      obserwuję spore efekty pozytywne jego działania a pracuję już tym
      preparatem dwa lata.
      taka odpowiedz otrzymalam od kosmetyczki . robilam laserem wasik i
      brode . wydałam 2000 tys a nawet wiecej i sie go nie pozbyłam a
      nabylam sie strasznych przebarwien nad górna warga których trudno
      sie jest pozbyc . odradzam laser bo nie widze efektow pomimo tylu
      zabiegow i jeszcze te przebarwienia . zrobili ze mnie potwora za
      własne piniadze. robilam w dermis . nie polecam tego zakladu.
      piniadze sa wazniejsze niz człowiek . nikt mi wczesniej nie
      powiedzial ze laser nie usunie włoskow. nawet powiem wiecej mam ich
      wiecej niz przed laserem. lepiej usunac wloski plastrem .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka