sl1 25.01.02, 10:39 Jestem w 2 mieś ciąży, od tydodnia mam bóle brzuch, nudności. nie mogę spać w nocy. Co mam robić. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
julka28 Re: Ciąża -bóle brzucha 25.01.02, 11:20 mdłości - niestety standard, chyba, że przy tym nic nie jesz ani nie pijesz, to zgłoś lekarzowi, a bóle brzucha też na wszelki wypadek szybko zgłos lekarzowi, mogą być nieistotne - zależy od ich rodzaju i umiejscowienia, ale to musi stwierdzic lekarz. Nie lekceważ bólu podobnego do miesiączkowego.... Odpowiedz Link Zgłoś
paula101 Re: Ciąża -bóle brzucha 25.01.02, 14:12 ja też tak mam. 10 tydz. ciąży. bóle pochodzą jakby od jajników, robiono mi usg. wyszło ok, dostałam no-spę i przechodzi mi po tym. nudności mam mniej więcej co drugi dzień, ale są do zniesienia, nie wymiotuję. na pewno pomaga zjedzenie czegoś, ale niewiele. ja zjadam przeważnie jakiegoś sucharka. nie wiem natomiast z czego wynika bezsenność. kiedyś zupełnie nie miałam problemów z zasypianiem, teraz budzę się kilka razy w nocy i nie mogę zasnąć. myslę, że to nerwy. Odpowiedz Link Zgłoś
edyta Re: Ciąża -bóle brzucha 28.01.02, 10:34 Sl, niestety takie dokuczliwe bóle brzucha to częsta sprawa, mi towarzyszyła przez 4 ciąże. Zawsze jest niebezpieczeństwo ciązy pozamacicznej i trzeba uważać, ale zwykle tak po prostu jest i trudno.Jak jeszcze dochodza mdłości to się żyć odechciewa, ale koło 16 tyg. przechodzi, więc powodzenia i wytrwałości życzę. Da sie przeżyć, wierz mi, Pozdro, Ed Odpowiedz Link Zgłoś
julka28 Do edyty 28.01.02, 10:39 Nie wiem czy dobrze kojarzę, ale czy to ty leżysz w ciąży zagrożonej - ok 20 tyg? (4 ciąże w tym 2 poronienia?) Pytam, bo chciałam po prostu dowiedziec sie jak się czujesz i jak twój maluszek? Jesteśmy na tym forum juz dośc długo i czytuję twoje posty - mamy podobną "historię" Julka Odpowiedz Link Zgłoś
monika.antepowicz Re: Ciąża -bóle brzucha 30.01.02, 23:04 Niepokojace sa bóle brzucha-prosze skontaktować się z lekarzem , bo moze to być objaw zagrażającego poronienia, antomiast kłopoty ze snem i nudnosci to objay czesto towarzyszace ciązy>MA Odpowiedz Link Zgłoś