Dodaj do ulubionych

Za ile dom?

17.09.09, 10:22
Witam. Nie będę oryginalna..chodzi mi konkretnie o koszty budowy domku. Oto projekt mojego domku:
www.domnahoryzoncie.pl/pl/index.php?s=120&sid=5
Nie duży, lecz w sam raz;) Moje pytanie brzmi:
W jakiej cenie mogę się zamknąć aby postawić ten domek pod klucz?
Dodam tylko, że odeszły by mi wszelkie koszty zatrudniania firm, ponieważ mój tata ma firmę budowlaną i wszystko mi zrobi... Ta więc proszę o jakieś rady, jeśli ktoś jest doświadczony;) Jednym z mankamentów jest jeszcze to że nie mam kupionej działki:(
Jak myślicie ile może mnie wynieść cały koszt?
Obserwuj wątek
    • Gość: wójek dobra rada Re: Za ile dom? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.09, 12:43
      materiały na taki dom w zależności od jakości ok. 250k PLN. działka w zależności
      czy to ściana wschodnia 20k PLN, czy dobra dzielnica W-wy 700k PLN.
      • Gość: aagaa22 Re: Za ile dom? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.09, 13:35
        A więc...250k na sam materiał to moim zdaniem chyba trochę przesadzona cyfra.
        Tym bardziej że ekipę budowlaną mam gratis..
        a Blisko Wawy nie mieszkam wręcz daleko..działkę mogę mieć za około
        20-30tys,..więc nie jest źle. Mi tylko chodziło o prawdopodobną sumę budowy tej
        chatki, a 250...to myślę że już z wykończeniem.
        • Gość: gosc Re: Za ile dom? IP: 77.222.249.* 21.09.09, 08:26
          spokojnie 250 tys starczy z wykończeniem.
          • Gość: yass Re: Za ile dom? IP: *.tp.unicity.pl 22.09.09, 12:18
            "Tata ma firme i wszystko mi zrobi". Pensje swoim pracownikom ktorzy beda kopac
            fundamenty budowac sciany klasc strop wykonywac wiezbe i pokrycie dachowe
            ciagnac wszystkie instalacje tynkowac kafelkowac malowac ocieplac tez zaplaci za
            ciebie twoj tata. Sam przeciez tego wszystkiego nie zrobi. Pogratulowac takiego
            taty. Eh zyc nie umierac.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka