japier 20.01.04, 13:51 Witajcie Jaka powinna być kolejność prac podczas urządzania nowego mieszkania. Do roboty jest:malowanie ścian,kładzenie paneli,kładzenie gresu(hol i kuchnia) i montaż drzwi. Co najpierw zrobić ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dudek Re: jaka kolejność prac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.04, 17:25 1 drzwi 2 gres 3 panele 4 malowanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Re: jaka kolejność prac IP: 5.5R* / *.nokia.com 20.01.04, 17:31 Jak sie czegoś nie wie to warto czasem nic nie mówić... Jedyna sensowna kolejność to: 1. Panele 2. Gres (listwa dociskowa paneli idzie POD płytki to jak to niby zrobić w odwrotnej kolejności?) 3. Drzwi (trzeba je spasować do podłogi by nie było za dużej szpary, montaż drzwi jak podłogi jeszcze nie ma jest cokolwiek bez sensu) 4 I na koniec malowanie. W sumie można zacząć od malowania ale trzeba będzie wtedy uważać na wszystkich pozostałych etapach prac by nie pobrudzić niczym ścian. Bez sensu. Chyba łatwiej przykleić folię na gotową podłogę i malować na końću. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dudek Re: jaka kolejność prac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.04, 17:48 Oczywiście połóż panele na ścianę a do nich docinaj płytki? /czegoś nie rozumiem czy to są panele na podłogę czy na ścianę/ co do drzwi miałem na myśli drzwi z futryną i progiem który trzeba było by wkuwać w położony gres. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Re: jaka kolejność prac IP: 5.5R* / *.nokia.com 21.01.04, 12:50 Panele na ścianę??? Drzwi wewnętrzne z progiem??? Myślę że chodziło raczej o panele podłogowe i zwyczajne drzwi wewnętrzne z drewnianą ościeżnicą do której niczego nie trzeba wkuwać. Jeśli się mylę to zwracam honor (ale nie sądze) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dudek Re: jaka kolejność prac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.04, 15:30 Właśnie tego typu żeczy miałem na myśli nie obraziłem się lecz dopiero później pomyślałem o panelach podłogowych a co do drzwi to nie wiedziałem czy samo skrzydło czy z futryną ,aczkolwiek ma pan rację że drzwi trzeba po ułożeniu płytek dopasowywać/docinać lub nie/.pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś