Dodaj do ulubionych

okap szafkowy

10.03.11, 13:37
Czy ktoś mógłby oświecić mnie - laika w temacie montarzu okapu szafkowego? Chodzi mi o ty, że okap szafkowy ma taki stalowy kołnierz u góry. Ten element zapewne będzie zabudowany w szafce, ale nie rozumiem czemu on służy i czy w związku z tym szafka będzie bezużyteczna, bo to ustrojstwo zajmie miejsce, choć pewnie ma on swoje zadanie, tylko że ja nie wiem jakie. Czy możecie polecić mi jakiś sprawdzony niezbyt głośny okap szafkowy? Dzieki!
Obserwuj wątek
    • rysiek2011 Re: okap szafkowy 10.03.11, 18:45
      rmarczewski napisał:

> Czy ktoś mógłby oświecić mnie - laika w temacie montarzu okapu szafkowego? Chod
      > zi mi o ty, że okap szafkowy ma taki stalowy kołnierz u góry. Ten element zapew
      > ne będzie zabudowany w szafce, ale nie rozumiem czemu on służy i czy w związku
      > z tym szafka będzie bezużyteczna, bo to ustrojstwo zajmie miejsce, choć pewnie
      > ma on swoje zadanie, tylko że ja nie wiem jakie.

Nie wiem czy dobrze rozumiem, ale być może chodzi Ci o kołnierz, do którego możesz podłączyć rurę wyprowadzającą do przewodu kominowego albo przynajmniej wylot powietrza nad szafkę.
      U mnie okap zajmuje 70% szafki więc miejsca zostaje jedynie na jakieś ścierki.

> Czy możecie polecić mi jakiś sprawdzony niezbyt głośny okap szafkowy? Dzieki!

Ja mam Teka tl1-62 i już kilka dobrych lat działa bez zarzutu. Nie należy chyba do super cichych ale za to był w przystępnej cenie (coś za coś)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka