Dodaj do ulubionych

Najlepsza droga samochodem z Gdańska do Chorwacji

IP: *.witnet.pl 25.04.07, 22:46
Może ktoś może polecić jak jechać najlepiej do Chorwacji z północnej Polski?
Obserwuj wątek
    • bah77 Re: Najlepsza droga samochodem z Gdańska do Chorw 26.04.07, 08:29
      > jak najlepiej...

Zależy, co rozumiesz pod tymi słowami?
      Jeśli chodzi o najkrótszą jazdę z Gdańska do Chorwacji, to oczywiście przez
      Szczecin, Niemcy, Austrię i Słowenię.

Trudno polecić Ci, jak dokładnie jechać, bo zapomniałaś napisać dokąd w HR
      jedziesz.

bah77
      • Gość: zuza Re: Najlepsza droga samochodem z Gdańska do Chorw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.07, 08:31
        A kiedy jedziesz. szukam transportu do Słowenii na dlugi weekend
    • Gość: magg Re: Najlepsza droga samochodem z Gdańska do Chorw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.07, 14:57
      mapa - 5zł; atlas - 35zł, myślenie - bezcenne
    • Gość: Kamil Re: Najlepsza droga samochodem z Gdańska do Chorw IP: 82.160.190.* 29.04.07, 12:01
      Witam Serdecznie,
      Mieszkam czasowo w Łebie, oraz czasowo (kilka tygodni w roku) na wyspie Brać.
      Wiele razy pokonywałem trasę z Łeby do Makarskiej.
      Przeważnie jechałem na Warszawę ,Częstochowa, Cieszyn, Żilinę, itd....ale
      polecam także trasę na Miskolc i Budapeszt. Tylko ważne żeby Budapeszt
      pokonywać nocą ze względu na korki. Warszawę można z łatwością ominąć.
      Pozdr
      • Gość: Kamil Re: Najlepsza droga samochodem z Gdańska do Chorw IP: 82.160.190.* 29.04.07, 12:14
        acha...jest jeszcze trasa na Łódz, ale tam wiecznie coś kopią, rozwalają i tak
        w kółko. Niestety w Polsce tak wiecznie i nie ma postępu. Często bywa okropnie
        na drogach. Trudno cokolwiek zaplanować. Jeśli zaplanujesz pokonywanie Polski
        nocą,,,to przykładowo przez Wiedeń przejazd może okazać się porażką,,,itd itp.
        Jest wiele czynników, które trzeba wziąć pod uwagę. Ale ja bym się nie
        kłopotał. Przecież jedziesz na wakacje, więc luzik i nie ma co szaleć
        • Gość: kasia Re: Najlepsza droga samochodem z Gdańska do Chorw IP: *.chello.pl 29.04.07, 12:55
          pisalam juz to kilka razy napisze jeszcze raz :tez jade z gdanska przez warszawe cieszyn olomouc brno mikulov wieden graz maribor zagrzeb i juz dalej autostrada w wybrane miejsce w hr. jechalam juz roznymi trasami i ta jak dla mnie jest ok zaznaczam jak dla mnie. pozdrawiam i udanego urlopu w hr
          • Gość: deo Re: Najlepsza droga samochodem z Gdańska do Chorw IP: *.devs.futuro.pl 29.04.07, 19:01
            oczywiście uznając trasę która podała Kasia za najlepszą ... jakby
            bezdyskusyjnie ...

to jednak podam taka modyfikacje .... w Austii do Klagenfurtu zjazd w
            lewo i do granicy cudowna górska droga przez Alpy Słoweńskie i
            poprzez tunel do Słowenii dalej na Ljubljanę ... można zwiedzić
            stolice Słowenii i do Postojnej ... konieczne zwiedzenie jaskiń ..
            dalej na Rijeke ...

oczywiście nie bede sie upierał ... tak jechałem kilka lat temu na
            urlop

teraz to pewno bym jechał przez Graz i autostrada

pzdr deo
            • Gość: kasia Re: Najlepsza droga samochodem z Gdańska do Chorw IP: *.chello.pl 30.04.07, 09:56
              piekna trasa tak wracalam kilka lat temu z urlopu
              • Gość: Jan Re: Najlepsza droga samochodem z Gdańska do Chorw IP: *.tktelekom.pl 02.05.07, 09:59
                a w jakim terminie jedziesz? Ja ok 12.08.2007 wyjeżdzam autem 2+1 może razem
                pojedziemy będzie razniej. Jade z Gdańska.
                • Gość: kasia Re: Najlepsza droga samochodem z Gdańska do Chorw IP: *.chello.pl 02.05.07, 10:32
                  13 lub 14 07 2007
                  • Gość: Magdalena Re: Najlepsza droga samochodem z Gdańska do Chorw IP: *.volta.net.pl 08.05.07, 21:42
                    Dziękuję za podpowiedzi. Wybieram się z narzeczonym (przyszłym mężem) w czerwcu
                    w podróż poślubną:).
                    Te wszystkie pytania wiążą się z tym, że jakk ostatnio, 2 lata temu jechaliśmy
                    ze Słowacji przez Polskę to był mały koszmar - wąskie drogi i pełno tirów
                    pędzących na oślep.
                    Chcemy się szybko znależć na miejscu, no i oczywiście cali i zdrowi:).
                    Dzięki.
    • Gość: El Pablo Re: Najlepsza droga samochodem z Gdańska do Chorw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.07, 13:08
      Polecam stronkę: www.viamichelin.com
      Podajesz tylko miejsce wyjazdu i miejsce docelowe.
      Możesz wybrać 3 rodzaje tras: najszybszą, najtańszą i rekomendowaną przez
      Michelin. Wszystko pięknie rozrysowane i opisane. Mapę można powiększać i robić
      z nią cuda (np. wybrać sobie miejscowości przelotowe). Polecam jako stały
      użytkownik viamichelin. Pozdro!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka