Dodaj do ulubionych

śliskie płytki

13.06.11, 15:30
witam,
2 miesiące temu ułożyłam sobie płytki na ganku i to był chyba głupi pomysł. Ostatnie burze i deszcz i zaliczona gleba.
Położyłam dywanik i w sumie mało mi to daje bo jeździ razem z moim nogami.
Nie będę zrywać płytek więc może jakiś pomysł?
Obserwuj wątek
    • vievior Re: śliskie płytki 15.06.11, 14:42
      Może przykleisz dywanik przy pomocy specjalnej taśmy- z pewnością nie będzie się ślizgał. Taką taśmę do wykładzin bez problemu kupisz w większości sklepów budowlanych.
    • Gość: pathetic Re: śliskie płytki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.11, 23:15
      Połoz siatke antyposlizgowa pod dywan :)
    • glazurnik_rotberg Re: śliskie płytki 15.09.11, 21:38
      A jaki typ płytek zastosowałaś? Podejrzewam, że nie były to płytki o odpowiednim stopniu antypoślizgowości. Generalnie wyróżnia się trzy rodzaje płytek, po których się nie ślizgamy:

1. Płytki pokryte szkliwem antypoślizgowym lub specjalnym impregnatem antypoślizgowym
      2. Ryflowane, czyli wypukłe lub wklęsłe wzdłuż jednej z krawędzi
      3. Reliefowane, czyli posiadające wypukłe wzory

Więcej info na moim blogu:
      paniglazurnik.blogspot.com
      • jarecki_2 Re: śliskie płytki 15.09.11, 22:45
        misiakowcowo napisał: "...Ostatnie burze i deszcz i zaliczona gleba..."

glazurnik_rotberg napisał: "...A jaki typ płytek zastosowałaś? Podejrzewam, że nie były to płytki o odpowiednim stopniu antypoślizgowości..."

jak na to wpadłeś??????

buahahaha, nie wytrzymałem, sorry.
    • jarecki_2 Re: śliskie płytki 15.09.11, 22:55
      Wyjścia są przynajmniej dwa. Ułożyć wykładzinę, fajnie działa i zależnie od gustu oczywiście, fajnie wygląda, wykładzina w "kształcie" trawy. Jedyny warunek żeby działało, czyli się nie ślizgała, tym razem wykładzina, to ułożyć ją na całej powierzchni balkonu. Można oczywiście wykonać próbę klejenia wykładziny tej o której wspominam za pomocą taśm dwustronnych, ale kłopot z nimi jest taki, że nie sprawdzają się na dłuższą metę w starciu z wodą, mrozem, śniegiem czyli wszystkim tym z czym mamy do czynienia na balkonie.
      Drugi sposób to IKEA w której kupisz takie drewniane panele drewniane, ażurowe i ułożenie ich na balkonie. Osobiście uważam, że to fantastyczne rozwiązanie. Podłoga na balkonie nigdy nie jest zimna, jest wyłożona drewnem, panele w dowolnym momencie możesz po prostu zdjąć, w okresie zimowym i tak polecałbym je chować, szkoda ich trochę a na balkon zimą wychodzi się już nie tak często, no i fajnie wygląda podłoga na balkonie przypominająca taras drewniany. Oczywiście moim zdaniem.
      • ikaria80 Re: śliskie płytki 16.09.11, 18:09
        Ułożyć wykładzinę, fajnie działa.....
        Moja wykładzina nie działa.Może nie ma baterii?

Sorry...nie mogłam się powstrzymać :]
        • jarecki_2 Re: śliskie płytki 16.09.11, 21:13
          tyle że ja tylko czasami....
          • ikaria80 Re: śliskie płytki 17.09.11, 10:32
            Mój też to był pierwszy raz:)
    • ikaria80 Re: śliskie płytki 16.09.11, 18:12
      Są takie gumowe wzorzyste wykładziny przypominające wycieraczki.Połóż po jednej na schodkach i przed wejściem.Są dosyć ciężkie,więc nie będą się ślizgać.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka