Dodaj do ulubionych

remont łazienki

15.01.12, 22:12
Mam 2 propozycje remontu łazienki - jedna to wykończenie ścian płytami k-g a na to płytki, druga to płytki na normalny tynk (gladź).
Czy ktoś ma jakieś doświadczenia, jak się sprawdza łazienka wykończona płytami k-g. Czy te płyty nie pękają przy drganiach w bloku (np. gdy sąsiad włączy wiertarkę?).
Obserwuj wątek
    • piegoosek Re: remont łazienki 15.01.12, 22:44
      widzialam kiedys co dzieje sie z taka plyta, kiedy dostanie sie gdzies tam woda... pod plytkami byla mokra maz... osobiscie polozylabym po prostu na tynk, piszesz "gladz", ale mam nadzieje, ze piszesz o normalnym tynku cementowo-wapiennym?
      • Gość: gość Re: remont łazienki IP: *.54.248.177.smlw-legionowo.pl 15.01.12, 23:09
        To nie była wina płyty tylko braku hydroizalacjii , ale to temat rzeka...
        • piegoosek Re: remont łazienki 15.01.12, 23:51
          pewnie tak, to byla stara lazienka :/ nie sadze, zeby wtedy o tym w ogole slyszano... w koncu dzis buduje sie cale wnetrza z plyty GK, wiec pewnie wszystko "sie da", ale osobiscie, gdybym miala wybor, nie dalabym plyty... mysle, ze dla fachowca jest latwiej, bo sobie wyrowna powierzchnie, ale... :)
    • ikaria80 Re: remont łazienki 16.01.12, 01:55
      Z reguły jestem zwolenniczka płyt k-g.W tym jednak wypadku nie bardzo rozumiem dylemat.Wiadomo,że skoro maja kłaść tynki muszą to zrobic tak by ściany były równe.Nie ma zatem potrzeby równania scian płytami k-g,która nota bene beda z pewnoscia mniej trwale niz klasyczny tynk.Wyrównaj ściany tynkiem ,połóż płytki i ciesz sie swoja łazienką przez długie lata.
      • cyklina-klimkiewicz Re: remont łazienki 16.01.12, 06:19
        Robota z użyciem płyt k-g, to jedna z możliwych do wykonania, wybierana przeważnie gdy mniej czasu na wykonanie. Technologia trochę szybsza, stosowana do samodzielnego wykonania robót, gdyż ma mniejsze wymagania co do umiejętności.Ale wszystko trzeba zrobić zgodnie z zasadami. B.Klimkiewicz.
    • Gość: Przemo Re: remont łazienki IP: 91.218.156.* 23.01.12, 22:01
      Płytki są na prawdę solidne. Możesz np kupić je w sklepie internetowym ilazienki.pl/
      Mają niskie ceny
    • Gość: bolo Re: remont łazienki IP: *.pwc.ca 26.01.12, 15:46
      Ula i przemo wasz wkład w dyskusję jest nieoceniony, z pewnością autor wątku już wie jak ma postąpić:)

Co do meritum zwróć tez uwagę że jak położysz płyty na każdej ścianie to powierzchnia łazienki minimlanie ulegnie zmniejszeniu ( a w blokowej łazience może mieć to znaczenie) Słyszałem też takie opinie że płyty kg kładzioe przy wjątkowo krzywych ścianach aby nie ładować tam nie wiadomo jakiej ilości zaprawy. Ja też obstawał przy wykończeniu bez płyt kg
      • robertkucharski Re: remont łazienki 26.01.12, 16:21
        Obie metody są dobre, ale tak jak przy wszystkich pracach remontowo - wykończeniowych potrzeba to zrobić zgodnie ze sztuką budowlaną, bez pospiechu i chodzenia na skróty.....

Jezeli twoje ekipy o których piszesz przeprowadziły chociaż jeden remont łazienki to napewno wiedza co robią, daj działać i poczekaj na efekt końcowy.

-------
        Remont - wykończenia mieszkań - Profesjonalna ekipa

Remont Łazienki - Pełen zakres prac
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka