przemkowsky007
09.03.12, 10:22
Mam pobudowane kominy te z tych gotowych i potem wykońcozne/zakończone klienkierem niestety dziurawką. Gdy przyjdzie deszcz na kominie wychodzą mokre plamy. Dekarz kilkukrotnie już sprawdzał poprawiał obróbkę komina i jak sam mówi głowe da uciąc sobie że to nie leci opierzeniem. Ostatnio nawet owinęlismy komin folią żeby sprawdizić przy przecieknie podczas deszczu. co się okazało? ze nie przecieka. Więc ewidentnie leci cegła- fugami w cegle ktore były robione na 2 razy (murowany klinkier, po tygodniu zakładane fugi równo z cegła). Wykonawca nie powiedział mi żeby była pełna cegła, no coż pobudowali i teraz męcze sie z tym. Mam pytanie co zrobić teraz z tym żeby to zabezpieczyć. Dekarz proponuje mi że komin może obłożyć blachą i będzie po kłopocie, no ale niestety straci na wyglądzie, co można jeszcze zastosować, słyszałem o szkle wodny, o jakiś lakierach.
Jest jakiś sposób na to żeby zabezpieczyć te fugi i cegłę?
Myślałem też nad rozwiązaniem- obłozyć steropianem komin (2 cm) dać na to klej i siatke a na wierz obłozyć płytkami klinkierowymi, bedzie ywgladało jak z cegły, ale czy płytki będą się trzymały czy styropian i te płytki zabezpieczy przed wodą? proszę o poradę