mmadzia1 14.08.04, 19:59 Widziałam takie w sprzedaży; bardzo mi sie podobają Czy ktoś z Was ma może i mógłby podzielić się informacją jak to się sprawdza? Wszyscy zachwalali, że jest b. twardy. A jakie Wasze opinie? THX m Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pyot Re: Bambusowe parkiety 14.08.04, 21:18 Hi! Nie napiszę że jest OK,ponieważ tylko raz ją widziałem.Oczywiście robi "inne" wrażenie od najczęściej stosowanych produktów bądz półproduktów,i to niekoniecznie na minus,jak powiadali Rzymianie- "de gustibus not est disputandum".W porównaniu z np.,sosną,wiśnią,bukiem,klonem czy jakże popularnym dębem(ale nie najtwardszym!)bambus jest liderem,wg skali Brinella twardośc wynosi 4,6.Nieźle. Co jeszcze,niepowtarzalne słoje,można szlifować,nie istnieje potrzeba pastowania,gdyż impregnatem min jest akrylowo-uretanowy lakier,kolorystyka...,no,tu już nie jast wachlarzowo,bo przecież to bambus,ale jasno złoty bądz bursztynowy(karbonizowany)niwelują ten brak.Tak myślę. Generalnie moje neurony zaakceptowały tą egzotykę zwłaszcza z rozsądnym doborem elementów otoczenia,mebli(tylko nie szafy!!)a zwłaszcza kolorystyki ścian. Z technicznego punktu widzenia przy montażu jak to zwykle bywa,troszeczkę przydatna jest choć minimalna wiedza,a najlepiej gdy zrobi to fachowiec (autoryzowany-gwarancja,ale mało kto tego pilnuje),trzeba pilnować doboru deseni,słojów,a nade wszystko wilgotnośc podłoża nie powinna przekraczać, eee,nie wiem,ale na pewno producent narzuca swe normy,to bardzo ważne. Co jeszcze?Hmm,można by w nieskończonośc,ale ja muszę jeszcze w...c .o ......ą co to? ..zzz W.l ..k w .y. [Mur... >.o.n. Odpowiedz Link Zgłoś