Dodaj do ulubionych

Agregat malarski

18.04.14, 09:47
Agregat malarski zapytanie. Witam, jestem nową osobą na forum, a w branży malarskiej funkcjonuję od 3 lat, zatrudniam obecnie 4 pracowników ale chciałbym się rozwinąć i robić większe zlecenia niż tylko malowanie domów. Docelowo myślę o zakupie agregatu malarskiego, jakie są wasze doświadczenia w tym temacie? Czy są jakieś konkretne produkty, które polecacie? I przede wszystkim czy jest opłacalne kupowanie takiego sprzętu? Czytałem na temat kilku firm.. ale proszę o solidne komentarze i wrażenia z ich używania
Obserwuj wątek
    • jarecki_2 Re: Agregat malarski 18.04.14, 12:51
      Ja mam coś takiego:

allegro.pl/agregat-do-malowania-malarski-profesionalny-210bar-i4143605966.html

Warto ale jak masz do pomalowania powyżej 500 m2. Przy dużych ilościach zwraca się bardzo szybko, prosta obsługa, wydajny, oszczędzasz sporo czasu i materiały więc stajesz się konkurencyjny względem wałków na kiju. Kompletnie nie przydatny w remontach mieszkań. Do tego warto mieć agregat prądotwórczy i jesteś nie zależny, zestaw umieszczasz na wózku, najlepiej zrobić samemu pod wymiar, do tego rusztowanie lekkie alu i do dzieła.
    • zebrak12 Re: Agregat malarski 10.09.14, 16:26
      Witam!
      Zakup agregatu jest opłacalny pod warunkiem iż ma się przygotowany front robót. Na pewno przyspieszają prace przy okazji zachowując jakość wykonywanych prac. Czołowe marki agregatów malarskich to Graco, Titan, Wagner , Storch pojawiły sie też chińczyki. Jeśli praca malarskie są wykonywane okazjonalnie to lepiej sobie taki sprzet wypozyczyć przy okazji można potestować.
      www.wypozyczalnia-24.pl
      • krzysztofzabielski Re: Agregat malarski 22.01.15, 13:29
        "Jeśli praca malarskie są wykonywane okazjonalnie to lepiej sobie taki sprzet wypozyczyć przy okazji można potestować."

no właśnie i tu kolega dobrze mówi bo ja w BMB na Jagiellońskiej wynająłem. Obsługa to dla mnie pestka bo kiedyś na takich sprzętach latałem sporo a teraz z kumplem zrobilismy remont jego wielkiego domu. Cenę dostaliśmy dobrą więc nie robiliśmy wszystkiego na odwal się i czym predzej ale na spokojnie i dokładnie. Efekty zaskakujaco pozytywne – starsze sprzęty na których kiedyś pracowałem tak ładnie nie kryły.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka