Dodaj do ulubionych

zamiast nóżek, cegły?

16.07.15, 18:35
Zakupiony brodzik cersanitu okazał sie brodzikiem " de su" bez syfonu i nóżek. Czy zamiast nóżek mogę brodzik położyć na np. cegłach?
będę wdzięczna za porady
Obserwuj wątek
    • jarecki_2 Re: zamiast nóżek, cegły? 16.07.15, 22:11
      Albo po prostu nie wszystko zabrałaś ze sklepu lub nie dowieźli, nóżki powinny być w komplecie, syfon nie koniecznie, zależy. Oprócz nóżek jeszcze mogły być w osobnym pudełku klamry montażowe do mocowania brodzika do ściany (dość ważny element). A jeśli nie to oczywiście można podmurować, nie postawić luzem na cegłach a podmurować i pamiętać, żeby pomiędzy brodzikiem a cegłami (zaprawą) znalazł się jakiś materiał typu pianka, żeby zaprawa nie stykała się z brodzikiem bo będzie trzeszczeć lub nawet w końcu zrobi się dziura w brodziku w ekstremalnych przypadkach.
      • alinies Re: zamiast nóżek, cegły? 17.07.15, 10:15
        bardzo dziękuję za odpowiedź. Po pierwsze, też pomyślałam o tej umownej izolacji cegieł od brodzika. Po drugie jestem absolutnie zawiedziona, że dostałam goły brodzik. Pozdrawiam
        • jarecki_2 Re: zamiast nóżek, cegły? 17.07.15, 15:03
          Sprawdzić co powinno być w zestawie nie trudno i zgłosić ewentualnie braki można pewnie nadal.
      • malrempl Re: zamiast nóżek, cegły? 19.07.15, 08:56
        nie jest to zbyt dobry pomysł ..... Nogi można dokupić i nie jest to zbyt wielki koszt.
        Jak coś robimy to zróbmy to dobrze . Brodzik na nogach sobie delikatnie pracuje na cegłach zaraz będzie skrzypiał itp.....
        Kompleksowymi remontami zajmujemy się od wielu lat.
        W swojej ofercie posiadamy szeroki zakres usług pozwalający
        zrealizować niemal każde zlecenie związane z wykończeniem lub
        przebudową domu, mieszkania czy biura. Do swojej pracy
        podchodzimy profesjonalnie i rzetelnie.
        Usługi Remontowe Warszawa
        Firma Remontowa Warszawa
    • ga_ndalf Re: zamiast nóżek, cegły? 30.07.15, 12:23
      Spróbuj dokupić te nóżki na cegłach może zacząć trzeszczeć;)
    • seba874 Re: zamiast nóżek, cegły? 31.07.15, 03:55
      dokup lepiej nóżki;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka