kacpergorecki6
05.06.17, 12:34
Witam wszystkich.
Na początku chciałbym zaznaczyć że jestem całkiem zielony w tym temacie(mam 21 lat) i przedstawiam wam narazie moją wizję.
Macie może doświadczenia ze sprzedażą domów całorocznych z bala w Niemczech lub Polsce?
Razem z dziewczyną mamy odłożone 40 tyś. euro. Za około 2 lata jak sprawy się trochę rozluźnią, chciałbym to jakoś sensownie zainwestować, mój brat powoli rozwija firmę, która miałaby zajmować się właśnie produkcją takich domów.
Aktualnie mieszkamy w Niemczech (5km od polskiej granicy) i planuję kupić tutaj działkę około 0.8a, koszt około 20 tyś. Później chciałbym wspólnie z bratem postawić na niej dom z bala do stanu surowego zamkniętego. Cena materiału to około 50tyś, robocizna i montaż to już cena braterska. Ogólnie dom około 150m2 powinien zamknąć się w cenie 80 tyś. Gdyby sprzedaż wypaliła oczywiście brat dostaje całą normalną należność, jeśli nie dom mógłbym zostawić dla siebie. Co o tym myślicie, może znacie bardziej atrakcyjne okolice na budowę oraz sprzedaż takiego domu, wszystkie wskazówki będą dla mnie bardzo cenne.
Z góry dziękuje za odpowiedzi
Pozdrawiam
Kacper