Gość: zielona IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.08.05, 20:06 CZY KTOŚ Z FORUMOWICZÓW ORIENTUJE SIE ILE KOSZTUJE BURZENIE ŚCIANEK DZIAŁOWYCH I STAWIANIE NOWYCH. CZY CENA UZALEŻNIONA JEST OD METRA WYKONANEJ PRACY. BĘDĘ WDZIĘCZNA ZA INFO. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: endi Re: burzenie ścianek IP: *.chello.pl 18.08.05, 20:34 Gość portalu: zielona napisał(a): > CZY KTOŚ Z FORUMOWICZÓW ORIENTUJE SIE ILE KOSZTUJE BURZENIE ŚCIANEK > DZIAŁOWYCH I STAWIANIE NOWYCH. CZY CENA UZALEŻNIONA JEST OD METRA WYKONANEJ > PRACY. BĘDĘ WDZIĘCZNA ZA INFO. Jest kilka ważnych kwesti. Burzenia i stawiania ścianek Po pierwsze w jakim lokalu zamieszkały , czy nie , które piętro Jaki to dom nowy czy w trakcie budowy czy może już zamieszkały dom starszy dom wielorodzinny z wąską klatką schodową . Kto ponosi koszty wywozu gruzu 1 pojemnik 4 tony kosztuje 300 zł. Budowa ścianek działówych zależna od materiału z jakiego budujesz szacunkowo z gazobetonu cena za 1 m2 murowania ok 25 zł.( bez tynku ) tynkowanie obustronne ok 28 zł za m2. Proszę wziąć pod uwagę że małe ilości m2 ( poniżej 5 m2 ) będą droższe do wykonania ( koszty pośrednie związane z transportem i przygotowaniem robót) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielona Re: burzenie ścianek IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.08.05, 20:52 Dziękuję. Dom nowy,niezamieszkały, pierwsze piętro, wokół plac budowy, więc liczę, że moze będą stały jakieś kontenery... Przyznam szczerze, że kosztów wywozu w ogole nie brałam pod uwagę. Pytałam, bo mam szeroko zakrojone plany na zmianę układu pomieszczeń, ale jak okaże się, że to będzie taka inwestycja w same scianki, to pewnie zrewiduję swoje plany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arni Re: burzenie ścianek IP: *.chello.pl 20.08.05, 08:16 Plany trzeba realizować jeśli są ważne a mieszkanie to ważna sprawa. Koszty wyburzenia można ograniczyć . Skorzystasz z pojemnika na gruz w nowych budynkach jeszcze nie zamieszkałych koszty wywozu gruzu winien ponosić wykonawca domu Sprawdź to zapytaj . Po drugie koszty wynoszenia gruzu można ograniczyć korzystając z pomocy rodzinki i przyjaciół za przsłowiową parapetówkę kawę i coCa colę . Tak samo z wnoszeniem materiałów na budpwę ścianek .W zasadzie zapłacić trzeba za murowanie tynkowanie i rozebranie ścianki . Szacunkowo ok.40 zł/m2 materiał i ok 50 zł/m2 murowanie z tynkowaniem Odpowiedz Link Zgłoś