Gość: malik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.05, 19:33 z jakich elementow powinien skladac sie strop? 3.np parkiet 2.jakas wylewka? 1. strop, plyta jakie grubosci maja poszczegolne warstwy? prosze o podanie jakiegos przykladu dzieki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: cyk Re: strop IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 23:20 Tak jak piszesz: 3. pokrycie 2. wylewka 1,5 - styropian (0-15 cm zależnie od poziomu stropu - piwnica, piętra i wymagań cieplno-akustycznych). 1. strop 0,5 - tynk (1-3-5 cm zależnie od technologii, ale głównie od jakości wykonania stropu - gładkość, poziom - ja mam 1-1,5 cm) Grubośc płyty nośnej (1.) zależy od typu konstrukcji, dla stropów betonowych i podobnych 15-20-25-30 cm. Przykład mój: Podłoga się robi od 15 mm cienki parkiet do 10 mm panele. Styropian: 9 cm parter na piasku, 4 cm nad stropem parteru. Strop: żerański (płyty rurowe), z ryglami przeciwko klawiszowaniu - 24 cm Tynk sufitu parteru: 1 cm tylko, bo strop płytowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malik Re: strop IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.05, 16:00 dzieki za pomocna odpowiedz, Odpowiedz Link Zgłoś